Review: Mindfulness voor het dagelijkse leven (Rolf van Baalen)

Wist jij dat bijna iedereen wel eens last van stress heeft? De één natuurlijk wat meer dan de ander, maar een groot gedeelte van de lichamelijke en geestelijke klachten van mensen heeft één en dezelfde onderliggende oorzaak. Dat is de oorzaak stress. Misschien ken je het wel dat je je nooit eens echt lekker kan ontspannen. Nog even dit doen, nog even dat ene telefoontje naar de zaak om te controleren of alles wel goed gaat. Bewust, maar vooral onbewust ben je steeds met dingen bezig waar jij je eigenlijk helemaal niet mee bezig zou moeten houden. In ieder geval niet op dit exacte moment. Maar je doet het toch! Zonder dat je er zelf wat aan kunt doen. Na verloop van tijd gaat deze constante drukte in je hoofd, wat eigenlijk stress is, zich vormen tot lichamelijke klachten. Slecht slapen, sneller verkouden en sneller ziek. Je herkent de verschijnselen bij jezelf waarschijnlijk wel. Een manier om hier vanaf te komen is alles los te kunnen laten, maar hoe doe je dat? Hoe vind je in het dagelijkse leven van deze tijd, dat altijd gehaast is en waar iedereen wat van jou lijkt te verlangen je rust en ontspanning? Hoe kun jij je hoofd leegmaken en er weer voor zorgen dat je minder gestrest door het leven gaat en bewust je eigen ontspannen momenten kunt creëren? Door middel van Mindfulness. Van wat? Mindfulness! Wat het is en wat je er mee kunt wordt je haarfijn uitgelegd in de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven van Rolf van Baalen. We kennen hem al van een review over Yoga Nidra die we een tijd terug gemaakt hebben. Kan zijn cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven een goede oplossing zijn voor jouw gestreste leven? We gaan daar snel achter komen in deze review.

De verkoper(s)
De verkoper van Mindfulness voor het dagelijkse leven is Rolf van Baalen. Samen met Melanie Poldervaart vormt hij Happy Yoga, dat geregistreerd staat bij de KVK. Ze geven cursussen over Yoga en zijn gecertificeerd Yoga instructeur. Eigenlijk ademen ze Yoga en zoals Mitchel van Duuren het gezicht van Paleo in Nederland is, kun je bijna wel zeggen dat zij het gezicht van Yoga in Nederland zijn. (op het gebied van online cursussen in ieder geval). Rolf zijn we eerder tegen gekomen in onze review over Yoga Nidra. Hij verstopt zich niet achter façades van rare bedrijfjes of schuilnamen en pseudoniemen, maar what you see is what you get. Hij staat achter zijn product en is niet schuw om dat te laten zien. Ook de bedrijfsgegevens zijn indirect zichtbaar op de salespage (via de algemene voorwaarden) dus qua transparantie zit dat wel snor.

Rolf van Baalen

Rolf van Baalen

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage worden weinig tot geen claims gedaan, behalve dat je aan het einde van de cursus een andere, meer ontspannen kijk op het leven gaat krijgen en je stressbestendiger dan ooit wordt. De cursus sluit (als één van de weinigen) goed aan op het dagelijkse leven en is goed toepasbaar op dingen die in jouw leven spelen. Eigenlijk is het zoals we gewend zijn van Rolf van Baalen. Er wordt een verhaal over zijn eigen ervaring verteld en uiteindelijk is de oplossing voor het probleem dat hij beschrijft het product dat hij zelf aanprijst. Niet heel raar en we kunnen hem niet op onwaarheden betrappen. Geen claims over gezondheid, behalve dat je minder stress zult krijgen als je de cursus met je volle aandacht volgt. Dat laatste lijkt ons niet heel moeilijk als je dagelijks een aantal minuten een e-mail moet lezen en een opdracht moet doen. Tot zover dus niets te vrezen over zaken die niet waar gemaakt kunnen worden.

Wat krijg je?
De hele cursus bestaat uit een 8 weken waarin je elke dag een e-mail met inzichten ontvangt. Elke e-mail bestaat uit een aantal tips, uitleg over mindfulness en één of meer opdrachten. In sommige e-mails worden links naar ondersteunende video’s of audiobestanden meegestuurd of een link waar je meer informatie over het behandelde onderwerp kunt vinden.

Mindfulness voor het dagelijkse leven

Mindfulness voor het dagelijkse leven

De e-mails zijn kort en bondig en in een voor iedereen begrijpelijke taal beschreven. Je hoeft niet bang te zijn dat het te zweverig wordt. De theorie is behoorlijk toegespitst op de alledaagse mens en door middel van praktijkvoorbeelden die erg herkenbaar zijn, leer jij om je minder druk te maken over wat iedereen over jou zegt of denkt. De handvatten die Rolf je geeft zorgen ervoor dat jij in het verloop van de cursus Mindfulness in het dagelijkse leven een minder drukke geest gaat ontwikkelen en aan het einde van de cursus kun je makkelijker dingen loslaten. Je leeft tenslotte in het heden ;).

Mindfulness op het werk

Mindfulness op het werk

Als bonus op de 8 weekse e-mail cursus ontvang je nog de bonus Mindfulness op het werk. Deze mini-cursus van 7 dagen is net als Mindfulness voor het dagelijks leven een e-mailcursus. Je ontvangt dus elke dag voor één week lang een e-mail met inzichten over hoe jij Mindfulness kunt toepassen op de werkvloer. Onafhankelijk aan wat jouw specifieke functie is.

Wat vinden klanten?
We kunnen niet heel veel reacties van klanten vinden. De paar die we kunnen vinden zijn echter erg positief. Net als de cursus Yoga Nidra wordt de cursus als waardevol ervaren. Veel reacties zijn echter wel van collega’s die instructeur zijn op hetzelfde vakgebied als Rolf. Echte klant ervaringen over dit product zijn ver te zoeken, dus dit lijkt de eerste te zijn op dat gebied. Negatieve reacties kunnen we niet vinden. Rolf lijkt ons niet de persoon die actie onderneemt om deze reacties verwijdert te krijgen van het internet, dus we gaan er van uit dat de klanten van Rolf van Baalen tevreden klanten zijn.

Wat is de prijs?
De prijs van de totale twee maanden durende cursus is €37,- euro. Voor de informatie en aandacht die je krijgt tijdens deze twee maanden vinden we dat een prima prijs. Eigenlijk een beetje aan de goedkope kant als je het ons vraagt. Je krijgt voor dat geld namelijk elke dag een e-mail met informatie, tips en handvatten om zo ontspannen mogelijk door het leven te gaan. Ok, het is geen e-book dat je snel door kunt bladeren (krijg je wel achteraf van de e-mails), maar dat is het doel ook niet. Onthaasten is de sleutel en als je alle informatie samen raapt kun je daar een prima e-book van maken die in dezelfde prijscategorie zou vallen. De cursus bevat echter meer dan alleen geschreven tekst. Audio fragmenten en video’s zorgen er voor dat de prijscategorie eigenlijk hoger had moeten zijn in onze ogen. Gelukkig heeft Rolf dat niet gedaan en kan je de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven voor een prima prijs meepikken.

Eindoordeel
Als je het idee hebt dat je in het dagelijkse leven dingen niet kunt loslaten en dat je zelfs thuis nog bezig bent met werk, omdat je moet presteren. Wat zouden ze anders wel niet van je denken? En je wil wat meer ontspannen het leven door, dan is de cursus Mindfulness in het dagelijkse leven van Rolf van Baalen een prima product voor jou. Voor €37,- euro ontvang je netjes per dag gedoseerde informatie en oefeningen in je mailbox voor 8 weken lang. Waarom niet alles in één e-book hoor ik je denken? Dat heeft een rede, want als je dit leest heb jij het waarschijnlijk al druk genoeg en ook onthaasten zorgt ervoor dat jij je wat meer gaat ontspannen. De cursus is totaal niet zweverig, hoewel je dat waarschijnlijk wel als eerste associatie met het woord Mindfulness zou hebben. De informatie is begrijpelijk voor iedereen en Rolf weet in duidelijk voorbeelden en met eenvoudige oefeningen je zinnen te prikkelen, om wat bewuster met het leven om te gaan. Aan het einde van de cursus heb je de handvatten om je leven een stuk relaxter in te delen en je echt druk te maken over zaken die er toe doen. Dingen waar jij echt gelukkig van wordt ;). Uiteindelijk leidt dat tot een stressniveau dat behoorlijk lager ligt dan voordat je de cursus begon. In onze ogen is Mindfulness voor het dagelijkse leven een prima product waar je wat aan hebt als jij het idee hebt dat je wel een paar positieve veranderingen in je leven kunt doorvoeren om stress te verminderen en voor de prijs hoef je het niet te laten.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Rolf van Baalen te vertrouwen?
  • Is Rolf van Baalen een oplichter?
  • Is Mindfulness voor het dagelijkse leven het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Mindfulness voor het dagelijkse leven van Rolf van Baalen?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Mindfulness voor het dagelijkse leven van Rolf van Baalen? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending