Review: Het Spiermassa Protocol voor mannen (Droog Trainen Academie)

Loop jij door de sportschool en kijk je op tegen die grote spierbonken waarbij de spiermassa aan lijkt te groeien alsof ze een geheim hebben om spiermassa op te bouwen? Het lijkt soms wel of ze een potje Pokon gebruiken en dat het nog werkt ook! Voordat je zelf aan de Pokon begint of aan andere zaken waar je waarschijnlijk niet aan moet beginnen loont het de moeite om te kijken naar het Spiermassa Protocol voor mannen. Met dit protocol van de Droog Trainen Academie kun je zonder Pokon of andere rotzooi je ideale gespierde lichaam bereiken. Natuurlijk moet je daar zelf ook wel wat voor doen en dat heeft met rust, voeding en trainen te maken. Voor deze laatste twee zaken claimt de Droog Trainen Academie jou te kunnen helpen om dit optimaal te krijgen, waardoor je veel spiermassa aanzet. Meer dan die andere gasten in de sportschool. Uiteraard vraag jij je nu af of dit ook echt zo is en het Spiermassa Protocol je geld wel waard is en het geen oplichting is. Daar ga je vandaag achter komen in onze review van het Spiermassa Protocol voor mannen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De personen die achter het Spiermassa Protocol voor mannen zitten zijn Henry van Es en Ronny van Oferen. Ze kennen elkaar al een aantal jaren en zijn samen onder de bedrijfsnaam Droog Trainen Academie als sinds 2015 bezig met het fit en gespierd maken van de medemens. Het bedrijf is tegenwoordig gevestigd in Helmond volgens de KVK en qua regeltjes en wetgeving lijken ze alles prima voor elkaar te hebben. Zelfs op de salespage staat het KVK nummer, hoewel je voor de contactgegevens wel naar de homepage moet. Dat is geen probleem, want daar staan deze gegevens duidelijk zichtbaar op de bodem van de website. Ronny en Henry hebben veel ervaring op het gebied van krachttraining en voeding en discipline (ze werkten beide voor defensie) en zorgen ervoor dat ze deze kennis goed bijhouden. Als we de foto’s mogen geloven bezoeken ze genoeg evenementen om hun kennis op het gebied van voeding en krachttraining bij te spijkeren. Deze bezoeken blijven niet alleen beperkt tot Nederland. Op het eerste oog is er dus weinig om een rode vlag voor in de lucht te steken. De mannen zijn wie ze zeggen dat ze zijn en verschuilen zich niet achter valse namen, pseudoniemen of andere schimmige bedrijfsstructuren. Hun kennis is goed en laten we eerlijk zijn: Ze zien er gespierd uit, dus lijken voldoende ervaring te hebben.

Henry en Ronny

Henry en Ronny

In het verleden hebben we al eens reviews geschreven van andere producten van Ronny en Henry, zoals onze Review: Droogtrainen protocol voor vrouwen, Review: Fitcooking fitness recepten en de Review: Het proteinerijke recepten kookpakket. Sinds de eerste review waren de mannen achter de Droog Trainen Academie al transparant over hun zaken en dat is nog steeds niet anders.

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage van het Spiermassa Protocol voor mannen vinden we in tegenstelling tot wat we bij digitale producten vaak gewend zijn weinig claims die niet haalbaar zijn. Eigenlijk wordt er maar 1 claim gedaan over het product en dat is dat het je helpt om effectiever je spiermassa te vergroten. Geen claims dat het supersnel gaat of hoeveel kilo’s je minimaal gaat pakken. De salespage is vooral gericht op, je raadt het al: mannen. Vooral mannen die erg van krachttraining houden en natuurlijk ook een beetje de termen kennen, zoals bulken, cutten en dat soort zaken. Wat ons ook opvalt is dat er echt eerlijk gecommuniceerd wordt over het feit dat spiermassa kweken een tijdrovend proces is waar je veel toewijding voor moet hebben. Het gaat niet vanzelf en we gaan natuurlijk niet valsspelen met AAS. Er wordt duidelijk gemaakt dat er tijd gaat zitten in het aankomen van spiermassa en dat Ronny en Henry je met het Spiermassa Protocol gaan helpen om dit zo effectief mogelijk gaan doen. Dat wil zeggen: zo veel mogelijk spiermassa en zo weinig mogelijk overtollig vet. Dus: geen gouden bergen, maar gewoon duidelijk en eerlijke communicatie over wat je krijgt. Niets meer en niets minder.

Wat krijg je?
Het Spiermassa Protocol voor mannen is een digitaal product. Dat betekent dat je geen fysiek boek thuisgestuurd krijgt. De één vindt dat fijn, de ander vindt dat wat minder. Het totale pakket bestaat uit het volgende:

Spiermassa Protocol

Spiermassa Protocol

Spiermassa Protocol Theorie E-book in PDF formaat: In dit e-book dat 11 hoofdstukken telt en meer dan 100 pagina’ s beslaat leggen Rinus en Henry je hun theorie uit om zoveel mogelijk spiermassa te kweken, zonder teveel overbodig vet aan te zetten. De eerste paar hoofdstukken gaan over hoe het protocol tot stand gekomen is en wie Henry en Ronny zijn. Niet belangrijk voor spieropbouw natuurlijk, maar wel vermakelijk om te lezen. Vervolgens kom je tot de informatie die er echt toe doet. Het boek gaat verder over onderwerpen zoals Musculaire Potentie (heb je de goede genen en lichaamsbouw van jezelf), de fundamenten van voeding, Calorie en carb cycling, en welke aanpassingen je aan je lifestyle moet doen om alles nog leuk te houden. De informatie die in het boek staat is compleet en een mooie samenvatting van de informatie die je na een aantal weken surfen op het forum van DutchBodyBuilding.com kunt vergaren. Netjes het kaf van het koren gescheiden. Alle informatie wordt je duidelijk uitgelegd en is goed te begrijpen. Zelfs de informatie die normaal gesproken wat taai is, wordt vermakelijk gebracht.
Spiermassa Protocol Praktijk E-book in PDF formaat: Dit e-book gaat verder in op het in de praktijk brengen van het theorie e-book. Dit e-book gaat vooral over hoe je je progressie bijhoudt (handleidingen met MyFitmessPal), hoe je moet trainen en hoe je zelf een voedingsschema in elkaar zet. Je leest het goed. Je gaat je eigen voedingsschema zelf maken. Henry en Rinus geven je niet de vis om te eten, maar de hengel om zelf je vis te vangen. Wij vinden dit persoonlijk een goede toevoeging, want als je je eigen voedingsschema maakt ben je zelf meer bewust van wat je binnen krijgt. Ook hier geldt: duidelijke uitleg, goed te volgen en het ziet er netjes uit.
12 weken aan trainingsschema’s: Deze trainingsschema’ s zijn geschikt voor 3,4 of 5 keer in de week trainen. Ze zijn gericht op je hele lichaam en ook gericht op gebruik in de sportschool. Tenzij je thuis creatief bezig bent met een uitgebreide powercage natuurlijk. Met de kennis uit het praktijk e-book kun je vanuit deze schema’ s nieuwe schema’ s maken voor de afwisseling en voor gebruik na deze 12 weken. Zo kan je een lange tijd vooruit met de oefeningen uit deze schema’ s.

Trainingsschema's

Trainingsschema’s

Naast deze drie onderdelen krijg je nog een aantal bonusproducten bij je aankoop. Geen enkel digitaal product is namelijk compleet zonder digitale bonusproducten die je gratis krijgt.
Macrocalculator in Excel: In deze excel kun je je gewicht, lengte en activiteitsniveau toevoegen en je caloriebehoefte berekenen. Je Macro’s, zoals de uitsplitsing tussen koolhydraten, vetten en eiwitten worden ook netjes voor je berekend. Dit helpt je bij het samenstellen of aanpassen van je voedingsschema, zodat je zoals al geclaimd wordt effectief met je voeding bezig kunt zijn. Tegenwoordig heeft niet iedereen meer een versie van Excel, dus we vinden het jammer dat er ook geen Google Spreadsheet wordt aangeboden, maar dat is een kleinigheidje.

Macro calculator

Macro calculator

E-book Objectief Progressie Meten: Meten is weten, dus dit e-book gaat over de beste manier om je progressie te meten.
Toegang tot de facebook groep: In onze ogen niet heel bijzonder, maar een community van gelijkgestemden is wel een leuke toevoeging voor je eigen groei.
Na je betaling voor het product krijg je een e-mail met inloggegevens. Met deze inloggegevens kun je inloggen bij de website van de Droogtrainen Academie en daar kun je je digitale producten downloaden. Je krijgt je e-books dus niet direct in je e-mail en komt niet direct op een download pagina terecht na je betaling. Heb je zelfs als eens iets aangeschaft van de Droogtrainen Academie, dan moet je met die eerder verkregen gegevens inloggen. Qua gebruiksvriendelijkheid niet helemaal 100%, maar we begrijpen dat deze mannen zich in moeten dekken tegen ongeoorloofde downloads van mensen die het product niet aangeschaft hebben.

Wat vinden klanten?
In het verleden hebben we op onze website een enkele reactie gehad van iemand die zijn digitale producten niet heeft ontvangen, maar waarbij wel geld was afgeschreven. Dit lijkt een incident te zijn met e-mail bezorging als onderliggende oorzaak. We zien namelijk weinig tot geen soortgelijke reacties op onze website en op andere plekken op het internet. Ze reacties die we wel zien, zijn over het algemeen erg positief. Het Spiermassa Protocol, of het nou voor mannen of voor vrouwen is, wordt als erg effectief beschreven. De nadelen zijn dat je daadwerkelijk wel naar de sportschool moet en dat er niet echt wetenschappelijke onderbouwing is voor de methode. Daar tegenover staat dat het protocol, mits je je eraan houdt en de discipline hebt, erg effectief is. Het is duidelijk en goed te volgen voor Jan en alleman en binnen een paar weken zijn de resultaten al zichtbaar. Dat klinkt natuurlijk goed, vooral als dat vanuit de community komt. Meer claims over oplichting komen we niet tegen, dus ook klanten van de Droogtrainen Academie lijken vol lof over het Spiermassa Protocol.

Wat is de prijs?
De prijs van het Spiermassa Protocol is €47,- euro. Voor twee e-books met een paar bonussen lijkt dat in de eerste instantie wat veel. Een trainingsschema kun je tegenwoordig namelijk ook gratis in veel sportscholen krijgen, of tegen een klein prijsje van €5,-. Dit Spiermassa Protocol gaat echter verder dan alleen een trainingsschema. Het is een soort digitale cursus in training, voeding en alles wat komt kijken bij effectief spiermassa bouwen. Het is een soort personal trainer lite. (je krijgt namelijk geen persoonlijke begeleiding) Als je nagaat dat een personal trainer vaak een euro of 30 per keer kost en het Spiermassa protocol voor minstens 12 weken in te zetten is, valt de prijs van €47,- nog wel mee. Daarbij komt nog dat het Spiermassa Protocol je de kennis geeft om na deze 12 weken zelf aan de slag te gaan. In onze ogen is €47,- euro dus een prima prijs. Deze €47,- is trouwens een éénmalige betaling. Je zit niet stiekem aan een abonnement vast, waarmee je maandelijks nog een extra bedrag kwijt bent.

Eindoordeel
Het Spiermassa Protocol voor mannen van de Droog Trainen Academie is een goede informatiebron om kennis te vergaren hoe je de basisbestanddelen training, voeding en rust optimaal kunt inzetten om zoveel mogelijk spiermassa aan te zetten. Wil je gespierder worden en heb je een sportschool abonnement en de benodigde discipline en het doorzettingsvermogen, dan heb je waarschijnlijk veel aan het Spiermassa Protocol. De informatie die in de e-books staat geven je de kennis om zelf aan de slag te gaan, want dat moet je. Zelf trainen, toewijding en geduld. Spiermassa opbouwen gaat niet vanzelf en ook niet snel. Gelukkig uiten Ronny en Henry dat in al hun communicatie. Er wordt nergens over een heilige graal gepraat en dat bevalt ons wel. Een eerlijk verhaal met een eerlijk product. Of jij ook daadwerkelijke effectiever gaat trainen en eten en er voordel uit haalt? Dat ligt geheel aan jezelf. De handvatten worden je in ieder geval aangereikt en de rest zal je zelf moeten doen. In de sportschool wel te verstaan, want om echt spiermassa aan te zetten red je het niet met een paar weerstandsbanden en twee simpele dumbbels. In de sportschool kan je dat net even wat beter doen, want mee mogelijkheden en meer gewicht beschikbaar. Sommigen zien dat als een nadeel, maar als je echt spiermassa wil pakken, ontkom je niet aan een flinke homegym of een sportschool abbo. Wij zien dat dus niet als nadeel. Je gaat toch ook geen beton mixen met een keukenmixer?😉

Heb je trouwens Burn the Fat, Feed the Muscle van Tom Venuto al gelezen? Dan haal je waarschijnlijk weinig nieuwe informatie uit het Spiermassa Protocol. Als je het Spiermassa Protocol als extra naslagwerk wil hebben is het natuurlijk handig. Heb je Burn the Fat, Feed the Muscle nog niet gelezen, dan raden we je het Spiermassa Protocol zeker aan. Het Spiermassa Protocol leest net even wat lekkerder weg en vat de belangrijke punten uit het Engelstalige boek van Tom Venuto goed samen in het Nederlands.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Droog Trainen Academie te vertrouwen?
 • Is Het Spiermassa Protocol voor mannen het geld waard, of niet?
 • Wat zijn de ervaringen met Het Spiermassa Protocol voor mannen van Droog Trainen Academie?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het Spiermassa Protocol voor mannen van Droog Trainen Academie? Laat dan een bericht achter!

Review: Het Spiermassa Protocol voor mannen
 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support

2 reacties op “Review: Het Spiermassa Protocol voor mannen (Droog Trainen Academie)

 1. Henry en Ronny zijn toppers!

  Henry en Ronny zijn toppers! Ze weten je goed te motiveren en hebben mij erg geholpen om dit jaar weer wat extra kilo’s te pakken. Kan niet wachten tot ik eindelijk ga cutten en ik het daadwerkelijke resultaat zie. Tot nu toe helemaal goud!

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending