Review: Het proteïnerijke recepten kookpakket (Droog Trainen Academie)

Het nieuwe jaar is al een paar dagen bezig. Tijd om te zien wie zijn eerste goede voornemens al heeft laten vallen ;). Ben jij wel een volhouder? dan zal je vandaag of morgen wel weer naar de sportschool gaan om in ieder geval krachttraining te doen. Het is algemeen bekend dat krachttraining en een beetje spieropbouw het beste is om blijvend vet kwijt te raken. Meer spieren (Nee we bedoelen geen gorilla ;)) zorgen voor een verhoogde verbranding in rust en dan gaat het afvallen een stuk sneller. Om spieren te kweken moet je voeding echter wel op orde zijn en een groot onderdeel hiervan is eiwitrijke voeding. Op Paypro zijn een aantal producten te vinden die bestaan uit eiwitrijke recepten. Denk bijvoorbeeld aan het Eiwitrijke Recepten Kookpakket (Review), maar er is meer. Het proteïnerijke recepten kookpakket is een andere verzameling met eiwitrijke recepten. Is het een goed product? Is het je geld waard? We gaan het snel zien in de review van vandaag;). Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van het geheel is de droogtrainen academie. Dit bedrijf staat geregistreerd bij de KVK en is gevestigd in een woonhuis in Rotterdam. De persoon achter de Droog Trainen Academie is Henry van Es. Een (op het moment van schrijven) 36 jarige Ex marinier / semi DJ (Henry von Stress). We hebben hier te maken met een ervaringsdeskundige. Henry heeft een passie voor voeding en krachtsporten en is zich daarom gaan verdiepen in voedingsleer. Hij deelt de informatie die hij tot zich neemt op zijn blog Droogtrainen.com en de artikelen liegen er niet om. Veelal goed onderbouwd en goede informatie. Hoewel Henry dus geen opleiding genoten heeft in de voedingsleer, is er in onze ogen weinig om je zorgen over te maken. Natuurlijk hebben we het ook maar over een recepten pakket, waar je niet echt een opleiding voedingsleer voor nodig hebt.
Als we de video’s die Henry via YouTube upload zien, is hij goed in wat hij doet. Practice what you preach is in zijn geval zeker van toepassing.

Proteïnerijke recepten kookpakket

Proteïnerijke recepten kookpakket

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage van het proteïnerijke recepten kookpakket worden eigenlijk bar weinig claims gedaan. Het enige dat we concreet vinden, is dat de recepten goedkoop te maken zijn en dat de correcte macronutriënten vermeld staan. (hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten het gerecht bevat) Het zoeken naar goede recepten via internet kost veel tijd en vaak krijg je dan dure recepten waarbij de macronutriënten niet kloppen. Het tegenovergestelde is het geval bij het proteïnerijke recepten kookpakket. Er wordt genoemd dat het geschikt is voor krachtsporters en mensen die willen afvallen, maar er worden geen claims gedaan over hoeveel je afvalt en dat je vet als sneeuw voor de zon verdwijnt door het gebruik van dit pakket. Dat zint ons wel. Het is duidelijk, to the point en er worden geen claims gedaan die niet waar gemaakt kunnen worden. Misschien dat het op marketing technisch gebied iets smeuïger mag, maar zoals het nu is, vinden we het ook prima!

Wat krijg je?
Zoals duidelijk op de salespage vermeld, ontvang je 5 loss ebooks in PDF formaat. Je kunt ze direct na je aankoop downloaden en op elk device (PC, tablet, e-reader of telefoon) bekijken.
Het eerste e-book, Het proteïne rijke recepten kookboek bestaat uit 150 pagina’s met recepten. Elk recept bestaat uit 2 pagina’s. 1 pagina met een afbeelding en de ingrediënten en een pagina met de bereidingswijze en de macro’s. Sommige gerechten zijn voor 2 personen en sommige gerechten zijn voor 4 personen. De recepten zijn verder in drie delen verdeeld, namelijk ontbijt, lunch en diner (met een gelijke verdeling).
Naast het hoofdboek krijg je nog 4 bonus e-books met recepten, namelijk Proteïnerijke smoothies, die 25 recepten voor smoothies bevat heeft dezelfde opbouw als het hoofd boek. Elke smoothie moet met in ieder geval eiwitpoeder en wat fruit bereid worden. Vervolgens zijn er nog de Dressings, salades en snacks. Allemaal gericht op zoveel mogelijk eiwitten naar binnen krijgen. De e-books zijn allemaal opgebouwd zoals het hoofdboek. Elk recept beslaat twee pagina’s, waarvan de eerste pagina een afbeelding en de ingrediënten bevat en de tweede pagina een tekst over hoe je het recept precies in elkaar draait gevolgd door de macro’s. Allemaal volgens een vast stramien dus en erg duidelijk. De recepten zijn eenvoudig, inderdaad niet erg duur en eenvoudig te maken. Er zitten geen culinaire hoogstandjes tussen, maar dat zal je waarschijnlijk ook niet verwachten in een receptenverzameling zoals deze.

Voorbeeld van recepten

Voorbeeld van recepten

Wat vinden klanten?
We vinden op het internet weinig reviews over het proteïnerijke recepten kookpakket, namelijk maar één. Deze is overigens erg positief. De recepten zijn makkelijk en het voordeel van de macronutriënten wordt genoemd. Als we de Facebook pagina van het pakket met iets meer dan 800 likes en de droogtrainen academie met 25.000 likes bekijken valt ons enkel op dat deze like niet van heel recent zijn. Dat hoeft natuurlijk niets te betekenen, maar het kan zijn dat deze likes op de een of andere manier gekocht zijn. Dat doet echter niet af aan de kwaliteit van de ebooks.

Wat is de prijs?
De prijs voor het totale pakket, dus de 155 recepten is €27,- euro. Voor 155 recepten vinden we dat een prima prijs. Omgerekend is dat 17 cent per recept. Een normaal receptenboek bevat vaak rond de 40 recepten voor rond de 20 euro, maar deze zijn dan ook iets uitgebreider en beter vormgegeven dan de recepten uit het proteïnerijke recepten kookpakket. Het is een éénmalige prijs, dus je zit niet aan een abonnementsvorm vast waar je achteraf niet op zit te wachten.

Eindoordeel
Ben je zelf een krachtsporter, of ben je bezig met een eiwitrijk dieet, dan kan het Proteïnerijke Recepten Kookpakket een aanvulling zijn op je recepten verzameling. De recepten zijn gevarieerd, relatief goedkoop en makkelijk klaar te maken en bij elk recept worden de macronutriënten weergegeven, waardoor ze perfect in een strikt dieet passen. Veel recepten bevatten echter of eiwitpoeder, of vloeibare eiwitten die je niet altijd in huis hebt. Ben je bezig met afvallen en doe je dat rustig aan door wat te minderen, dan is Proteïnerijke Recepten Kookpakket niet echt iets voor jou. Het pakket is meer voor mensen die 100% dedicated bezig zijn met hun voeding, omdat het moet voor de sport die ze beoefenen. Hoewel vet verliezen wel op de salespage vermeld staat, is dit pakket niet voor de personen die in het nieuwe jaar een paar kilootjes af willen vallen.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Droog Trainen Academie te vertrouwen?
 • Is Droog Trainen Academie een fraudeur?
 • Is Het proteïnerijke recepten kookpakket het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met Het proteïnerijke recepten kookpakket van Droog Trainen Academie?

Heb je zelf ervaring met, of vragen over Het proteïnerijke recepten kookpakket van Droog Trainen Academie? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 1 (1 review)

2 reacties op “Review: Het proteïnerijke recepten kookpakket (Droog Trainen Academie)

 1. Wel betaald maar niets gekregen, oplichting

  Heb het pakket besteld en betaald.
  Maar geen inloggegevens gekregen om de e-boeken te downloaden.
  Daarna verscheidene emails naar info@proteïnerijkerecepten.nl gestuurd met de vraag om de inloggegevens. En in de laatste email gevraagd om dan maar het geld terug te storten.
  Maar geen reactie
  Dus voor mij zijn het dus gewoon oplichters en krijgen geen enkle ster

 2. Oplichting

  Heb vandaag al eerder een review gegeven, msar deze is niet geplaatst.
  Dus nog een poging

  Ik heb de € 27 overgemaakt en vervolgens niets meer gehoord.
  Verscheidene emails gestuurd met de vraag om de inloggegevens om de e boeken te downloaden. Maar geen reacties. In de laatste email heb ik mijn geld teruggevraagd.
  Maar tot op heden zwijgt hij in alle talen.

  Dus: OPLICHTING

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending