Review: Senang Masterclass (Broer Rasta Senang)

Hoe gaat het met je? Zit je lekker in je vel? Of heb je last van stress? Geen rust in je leven en eigenlijk kabbelt het allemaal maar een beetje door, zonder dat je echt ergens tevreden of blij mee kunt zijn? Ben je wel helemaal Senang? Senang? hoor ik je zeggen? Ja Senang! Ben je wel helemaal op je plek in het leven, ben je blij met de kleine dingen en waardeel je alles wat je hebt? Dat zal vast niet het geval zijn, want allereerst zijn Nederlanders koning in het zeuren of iets vinden om te zeuren en ten tweede zou je anders niet op deze review terecht gekomen zijn. Wil je met jezelf aan de slag om je toch wat vrolijker in het leven te laten staan en de kunde te ontwikkelen om ook met de kleine dingen blij te zijn? Dan is de Senang Masterclass van Broer Rasta misschien wel wat voor jou. Je zal waarschijnlijk de angst hebben dat het weer zo’n zweefteven cursus is waarbij je met een klankschaal op je hoofd je lachen in moet houden. Of dat ook bij deze Masterclass het geval is? Daar ga je vandaag achter komen!

De verkoper(s)
Als we Broer Rasta zeggen, dan gaat er waarschijnlijk bij weinig mensen een belletje rinkelen. Als we echter Robert-Jan Mastenbroek zeggen, dan zal her en der een lichtje gaan branden. Robert-Jan, nu onder de naam Broer Rasta is in het verleden in opspraak geweest voor een zaak rond Dream or Donate, waarbij personen een donatie programma op konden zetten om hun droom realiteit te kunnen maken. Achteraf gezien is dat niet helemaal lekker gegaan, maar daar kun je op het internet genoeg over vinden. Robert-Jan, A.K.A Broer Rasta is niet schuldig bevonden aan oplichting , omdat hij iedereen het geld teruggegeven heeft. Uiteindelijk lijkt alles daarmee netjes opgelost en lijken alle claims over oplichting geen stand te houden.

Broer Rasta

Broer Rasta

Dat gezegd hebbende zien we dat Broer Rasta behoorlijk transparant is over zijn verdere zaken. Zijn bedrijfsgegevens zijn goed te vinden, net als de mogelijkheden om contact met hem op te nemen. Hij verschuilt zich niet achter schimmige bedrijven die achteraf in een steegje zitten of achter de brievenbus van de lokale kapster van een dorpje waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Hij is vol met zijn hoofd in beeld in de meeste van zijn communicatie, dus hij is echt wie hij zegt dat hij is. Dat is een voordeel. We zien dat vaak anders, want de wereld van de digitale producten en masterclasses is een wereld van pseudoniemen en rare constructies. Dit is bij Broer Rasta niet het geval. Of je het vertrouwen in hem hebt na het Dream Or Donate debacle, dat zal je voor jezelf moeten bepalen. Wij hebben in ieder geval het vertrouwen dat hij hij geen oplichter is.

Wat claimt de verkoper?
Broer Rasta claimt in de video’s en de teksten die op de salespage staan dat hij je kan helpen senang te worden. Dus dat je beter in je vel gaat zitten en je vaker geluksmomenten ziet in je leven en deze beter kan waarderen. Hij gaat je leren om weer gelukkig te worden met jezelf en de wereld, aangezien je zelf een mooi persoon bent en de wereld ook fantastisch mooi is. Om het kort te omschrijven wil hij dat jij weer een positieve vibe en positieve energie krijgt. Hij claimt dat hij jarenlang coach geweest is van duizenden mensen en dat hij niet wil dat zijn Masterclass voor 5000 euro verkocht wordt. Dat zijn de prijzen waar veel masterclasses tegenwoordig voor over de digitale toonbank gaan. Zijn masterclass is direct beschikbaar, dus je hoeft niet op een één van zijn retreats te wachten en nog voor een fractie van de prijs van een normale masterclass.
Na het volgen van zijn masterclass heb je de handvatten om in ieder geval jezelf te beschermen tegen negatieve vibes en vooral de positieve vibes in je op te wekken en deze te versterken. De claims die op de salespage gedaan worden, zijn niet echt meetbaar, want hoe weet jij of je energie een goede vibe heeft? Dat voel je gewoon is het antwoord, of dat schijn je te leren in de Senang Masterclass. Een beetje Wij van WC eend, adviseren WC eend, denken we dan. Waar Broer Rasta zich ook aan waagt is de self healing claims en de uitspraken dat medicijnen waar geld mee gemoeid eigenlijk maar slecht voor je zijn. Hij wil zelfs zover gaan dat een bestraling tegen kanker eigenlijk nog slechter voor je is dan de kanker zelf en dat daar betere oplossingen voor zijn, zoals specifieke trillingen van energie. Een vrij gewaagde uitspraak, vooral voor diegenen die schoon verklaard zijn van kanker na bestraling. Van deze laatste uitspraken zijn wij niet helemaal fan. Zoals je misschien weet, zijn wij vooral van de wetenschap en iet de pseudowetenschap, hoewel we wel onderkennen dat de wetenschap nog niet overal de antwoorden voor heeft.

Wat krijg je?
De Senang masterclass bestaat uit een behoorlijk aantal onderdelen. Voor sommige onderdelen geldt een jaar toegang en voor sommige onderdelen wordt geschermd met “levenslange toegang”, terwijl dat in werkelijk vaak maar 2 jaar is. In de praktijk wordt vaak na 2 jaar de cursus offline gehaald of onder een andere naam opnieuw de markt in gegooid. Of dat bij de Senang Masterclass ook zo is, zal de toekomst uitwijzen. Ga er bij “levenslange toegang” in ieder geval maar vanuit “zolang de website online blijft”. We gaan hier geen steek onder water doen over het feit dat er al eens een website spontaan offline is gegaan van Broer Rasta (oh we doen het toch😉 ). Enfin, we dwalen af.
Het hoofdonderdeel van de Senang Masterclass is een 7 weekse videocursus. Over een periode van 7 weken ontvang je elke dag een nieuwe video met inzichten en informatie waarmee je zelf aan de slag kunt. Elke dag een nieuwe video, dus je kunt niet binnen 3 weken de 7 weekse cursus er doorheen knallen. Het “in je eigen tijd” doen is waar, maar toch tot op een zekere hoogte.

Senang Masterclass Dashboard

Senang Masterclass Dashboard

Elk van de 7 weken kent zijn eigen onderwerp en dat zijn de volgende:
Week1: Energie. Alles heeft energie, maar hoe werkt dit buiten, maar vooral binnen jouw lichaam?
Week2: Vibraties en frequenties. Vibratie is energie. Alles heeft energie, dus ook alles heeft een vibratie. De mate va vibreren is de frequentie. Wat heb je eraan en wat moet je ermee? Deze week behandelt deze informatie.
Week3: Trauma’s en overtuigingen. Wat doen trauma’s met je lichaam? En hoe diepgeworteld zitten overtuigingen in je en hoe werken ze jou tegen om een hoger level te bereiken?
Week4: Liefde, rust en overvloed. Leer hoe je liefde kunt aantrekken op een natuurlijke manier en hoe je overvloed in geld voor jezelf kunt creëren.
Week5:Van oud naar nieuw. laat je oude leven achter je en begin aan een nieuw leven met nieuwe wijsheden.
Week6: Delen. Deel je positiviteit mer anderen, maar hoe doe je dat op een goede manier?
Week7:Gevorderde methodes. Last but not least leer jij hoe je dit alles in de toekomst kunt blijven doen en echt als een levensstijl kunt gaan inzetten.
De video’s zijn goed te volgen en Broer Rasta vult de video’s voldoende met informatie over de onderwerpen Soms dwaalt hij wat af, waardoor de video’s wat lang(dradig) worden. Misschien kan je het in het geval van Broer Rasta meer wegdromen noemen, want hij straalt veel rust uit. Ook geeft hij naast wat pseudowetenschap een groot aantal tips en inzichten waar jij jezelf mee naar een rustigere staat van zijn kunt brengen.
Naast deze 7 weekse masterclass krijg je nog toegang tot een module met geleide meditaties. Met deze meditaties wordt je, zoals de naam al aangeeft, aan de hand meegenomen om zo optimaal mogelijk te mediteren.
Wil je zelf mediteren zonder dat er iemand aan jou verteld hoe je moet mediteren? Dan kan je je gang aan met de moduleSenang Muziek Playlists. Deze bevat spotify playlists met ondersteunende muziek om senang te worden.
In zijn totaliteit krijg je voldoende informatie om het product ook echt een masterclass te laten noemen. Met 49 video’s kun je aardig wat tijd vullen ;).

Senang School Dashboard

Senang School Dashboard

Wat vinden klanten?
We vinden een behoorlijk aantal reviews van websites die allemaal dezelfde website templates gebruiken (Jacko!😉 ). Deze laten we links liggen. Trustpilot geeft ons ook weinig resultaten, maar we vinden wel de Senang School terug. Geen reviews overigens. We vinden ook op social media nog niet veel reviews. Op Google vinden we er wel een paar en die zijn positief. De Senang Masterclass wordt als een kwalitatief goede cursus beschouwd die je daadwerkelijk helpt om dingen in het dagelijks leven beter te behappen en uiteindelijk beter in het leven te staan. Het is een goed teken dat er positieve reviews zijn en eigenlijk geen negatieve reviews, we vinden het echter nog wel jammer dat er nog niet zoveel reviews zijn (op alle websites die er hetzelfde uit zien na dan). Dat kan natuurlijk liggen aan het feit dat het programma nog niet zo heel oud is, of aan het aantal leden. Dat laatste is voor ons niet inzichtelijk. Of er meer positieve en misschien ook negatieve reviews en ervaringen voorbij komen zal de toekomst uitwijzen.

Wat is de prijs?
De prijs van de Senang Masterclass is €377,- (de kenmerkelijke 7 is behoorlijk aanwezig hier), of je kunt ervoor kiezen om drie maandelijkse termijnen van €147,- (*kuch* 7) te betalen. Bij die tweede optie ziet de oplettende lezer al dat je dan behoorlijk wat meer geld voor de masterclass kwijt ben, namelijk €441,- euro.
Op zich is die prijs redelijk netjes voor alles wat je ervoor krijgt. Zoals Broer Rasta al noemt in zijn salesvideo, worden Masterclasses vaak voor vele grotere bedragen verkocht. Een bedrag van over de €1000 euro is niet gek, maar dat is aan de andere kant ook de hele marketingstrategie die achter een masterclass zit.
Er geldt een 7 daagse niet goed geld terug garantie, welke wettelijk 14 dagen moet zijn. Ook bij diensten, behalve als je nadrukkelijk afstand van dat recht doet of als je je totale product als 1 geheel ontvangt. Dat is bij de Senang Masterclass niet het geval. Je ontvangt over een periode langer dan 14 dagen video’s, dus een uitzondering op het 14 dagen “herroepingsrecht” is niet van toepassing. Dat kan een foutje zijn, of Broer Rasta is niet zo van de Nederlandse wetgeving, dat laten we in het midden.

Eindoordeel
Ben je toe aan iets nieuws in je leven en wat meer positiviteit en ben je gevoelig voor pseudowetenschap en toch een tikje zweverige dingen? En je hebt natuurlijk het geld ervoor liggen. Dan is de Senang Masterclass van Broer Rasta misschien wel iets voor jou. De inhoud van de cursus had in onze ogen iets meer structuur kunnen hebben, maar er worden veel zaken besproken die je eventueel een andere kijk op dingen in het leven geven. Een andere kijk waar je mee verder kunt en waardoor je de zaken in een positiever daglicht kunt zien. Kort gezegd, waarmee je een betere vibe krijgt. Soms heb je gewoon even een ander invalshoek nodig. Je krijgt in vergelijking tot andere cursussen vrij veel informatie en materiaal voor je geld, dus we kunnen het wel met recht onder de Masterclasses scharen. Broer Rasta komt oprecht over. Hier en daar maakt hij een kleine misstap omtrent wet- en regelgeving, maar hij lost dat blijkbaar altijd wel netjes op. Ook is hij niet vies van pseudowetenschap en het aanprijzen ervan. Sommigen vinden dat prima en er zijn blijkbaar grote groepen op het internet die niet vies zijn van een beetje zelfmedicatie en tegen Big Pharma zijn. Wij zijn dat echter niet. Van ons krijgt hij dus geen topscore, maar komt hij weg met 4 sterren.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Broer Rasta Senang te vertrouwen?
  • Is de Senang Masterclass het geld waard, of niet?
  • Wat zijn de ervaringen met de Senang Masterclass van Broer Rasta Senang?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Senang Masterclass van Broer Rasta Senang? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending