Review: Social Media Fortuin (Bas – Media Trade Center)

Iedereen zit tegenwoordig wel op een vorm van Social Media. Of het nu Tik Tok, Snapchat, Facebook, X of zelfs LinkedIn is, je komt maar zelden iemand tegen die geen enkel Social Media account heeft. Het bereik is enorm en een lijntje is snel gelegd. Dat is uiteraard de kracht van Social Media.

Review Social Media Fortuin

Social Media Fortuin

Dat er veel geld mee verdiend kan worden lijkt ons ook een gegeven. Hoe vaak zie je niet influencers met de dikste auto’s en de mooiste huizen al pronkend voorbij komen in een post? Hoe fijn zou het zijn dat jij zelf ook via social media wat extra inkomsten kunt genereren? Nou .. Dat is relatief eenvoudig. Als we de cursus Social Media Fortuin van Bas (achternaam bekend bij redactie) (Media Trade Center) mogen geloven. Als we de ervaringen van zijn klanten bekijken, hebben sommigen van hen zelfs binnen een paar uur al hun eerste affiliate inkomsten te pakken. Dat klinkt allemaal veelbelovend of niet? Wij duiken vandaag wat dieper in Social Media Fortuin en gaan er samen met jou achter komen of dit product doet wat het belooft en of het zijn geld waard is. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van Social Media Fortuin is Bas. Via zijn bedrijf (eenmanszaak) Media Trade Center dat netjes bij de KVK geregistreerd is en als vestigingsadres een woonhuis in Cuijk heeft verkoopt hij onder andere het product Social Media Fortuin. Bas doet zijn zaken netjes. Zijn contactgegevens staan duidelijk op de website vermeld en we zien geen rare constructies om zaken verborgen te houden. Er zijn verschillende manieren om contact met hem op te nemen, zoals via een e-mailadres, social media of via WhatsApp. Allemaal netjes genoemd op de website.

Bas- Social media Foruin review

Bas

Als we iets verder speuren naar Bas, komen we een paar websites van hem tegen over Affiliate marketing. Hij lijkt het kunstje geleerd te hebben van Jacko Meijaard (affiliate marketing revolutie). Bas heeft gestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Wat hij verder in het verleden heeft gedaan kunnen we niet achterhalen.

Ok.. hij houdt wat verborgen lijkt, maar aan de andere kant doet hij er ook alles aan om zo transparant als mogelijk zijn bedrijf Media Trade Center te runnen. Dat zint ons wel. De reactietijd voor contact is overigens vrij snel. We kregen dezelfde dag al antwoord op onze vragen en de antwoorden waren nog zinnig ook. Tot nu toe dus pluspunten.

Wat claimt de verkoper?
De verkoper claimt op de salespage dat Social Media Fortuin de meest complete online cursus is om Social Media accounts te laten groeien en er effectief geld mee te verdienen. Compleet Nederlandstalig. Het is geschikt voor jou, zelfs als je geen technische vaardigheden hebt, geen commercieel inzicht, je passief inkomen wil genereren en je eigen uren wil bepalen. Het is dus geschikt voor Jan met de pet die weinig verstand van Social Media weet, maar er wel geld mee wil verdienen. Althans .. wil leren hoe dat gaat.

Een pagina verder wordt uit de doeken gedaan dat het gaat om Affiliate marketing* in combinatie met Social Media en dat Bas daar €5000,- per maand mee verdient. Hoe hij dat doet gaat hij je stap voor stap leren in deze cursus.

Naast deze beknopte beschrijving staan er nog een aantal veel gestelde vragen welke niet heel onbelangrijk zijn. Zo is er bijvoorbeeld geen geld terug garantie en worden er specifiek geen garanties gegeven voor het überhaupt verdienen van geld. De enige garantie die gegeven wordt is dat de éénmalige prijs van €57,- euro je enige onkosten hoeven te zijn. Je kunt meer geld investeren voor bepaalde tools, maar het is voor de cursus niet specifiek nodig. Oh en voordat we het vergeten: Je eigen succes is afhankelijk van je inzet. Doe je zelf niets, dan is de kans klein dat je slaagt. Doe je zelf heel veel, dan is the sky the limit.

De claims die gedaan worden zijn eerlijk en rechtdoorzee. Er worden geen claims gedaan die niet waargemaakt kunnen worden en enige verwachtingen van bedragen worden gelijk gerelativeerd met het feit dat er geen garantie voor gegeven kan worden. Ook het feit dat er geen geld terug garantie is, is duidelijk vermeld op de salespage voordat je het product aanschaft. Of dat gelezen wordt, is de vraag, maar het staat duidelijk beschreven voordat je tot aankoop van het product over gaat. Net als bij de contactgegevens wordt er volledig transparant gedaan over wat je krijgt als je het product aanschaft. Er worden geen valse claims gedaan en als we eerlijk zijn, staat er juist helemaal niet veel extra poespas op de salespage om je over te halen tot verkoop. Ook op dit onderdeel een pluspunt dus. Lekker bezig Bas!

* Affiliate marketing is geld verdienen door middel van het aanprijzen van andermans producten. Voor deze aanprijzing ontvang jij een kleine vergoeding, dus als iemand via jouw “aanprijs link” het product koopt, ontvang jij een kleien vergoeding. De vergoedingen van fysieke producten is vaak vrij laag (rond de 10%), maar voor digitale producten is dit vele malen hoger. Zo kan je bijvoorbeeld €50 euro per verkoop verdienen of soms wel tot €500,- per verkoop. Zonder dat je verder je bezig hoef te houden met de klant. Het is alleen een aanbrengvergoeding.

Wat krijg je?
Uitgebreid pakket met zestien (16!) modules. die je via je eigen leden gedeelte kunt bekijken. Na aanschaf van het product krijg je een link om naar jouw persoonlijke ledenpagina te gaan. Daar staan de modules voor je klaar. De modules bestaan uit één of meer beknopte lessen (vaak voorzien van video materiaal) waarin je precies verteld wordt wat je moet doen en wat de do’s en don’ts zijn. Vaak specifiek per Social Media platform. De lessen zijn er kort en bondig, maar nog steeds compleet genoeg en goed te volgen. De modules zien er als volgt uit:

 • Module 1: €5000,- In 1 Maand Als Affiliate Stappenplan. Deze module is een korte introductie waarin je verteld wordt hoe je geld verdient via Affiliate marketing en wat de kracht van deze cursus is. Zie het als een algehele introductie.
 • Module 2: Social Media Profiel Mastery, waarin je in 8 lessen leert hoe belangrijk een social media profiel is en waar je precies op moet letten. Een profiel moet aantrekkelijk zijn toch? Bas leert je in deze module de fijne kneepjes van een perfect profiel.

Na deze twee basis modules worden er een aantal Social Media platforms besproken. Per platform krijg je tips en tricks speciaal gericht op dat platform. Wat op Linkedin bijvoorbeeld werkt, werkt op TikTok weer minder goed. De grootste Social Media netwerken die in Nederland gebruikt worden, worden behandeld. De module namen geven prijs over welk Social Media platform het gaat.

 • Module 3: TikTok Mastery
 • Module 4: Instagram Mastery
 • Module 5: YouTube Mastery
 • Module 6: Facebook Mastery
 • Module 7: Pinterest Mastery
 • Module 8: Snapchat Mastery
 • Module 9: X Mastery
 • Module 10: LinkedIn Mastery

Na de sociale media platforms komen de modules aan bod om alles nog meer te stroomlijnen en te perfectioneren.

review social media fortuin

Social media Fortuin Ledenpagina

 • Module 11: AI Content Creatie Mastery. Hoe zet je verschillende AI platforms in om content voor je te genereren? Naast het genereren van teksten heb je ook AI platforms voor afbeeldingen en video’s. Sommigen kosten geld, maar er zijn veel gratis varianten te vinden waar je je eerste unieke social media posts mee kunt genereren.
 • Module 12: Krachtige Marketing. Met alleen een social media post ben je er nog niet. Natuurlijk wil je engagement (betrokkenheid) van je volgers en wil je dat ze na een oproep van jou massaal op jouw link klikken en je affiliate product aanschaffen. De tips in deze module gaan daarover.
 • Module 13: Social Media Affiliate Mindset. Je gaat in deze module iets verder op marketing gebied. Vooral hoe je je eigen sociale vaardigheden in kan zetten om je volgers over te halen om tot aankoop over te gaan. Bouw het vertrouwen op met je volgers, zodat zij niet anders doen dan via jouw links die aankoop doen.
 • Module 14: Opschalen Naar €10.000,- Per Maand en Uitbesteden. Heb je de methode onder de knie en weet je hoe jij geld kunt verdienen met social media? Dan wordt het tijd om op te schalen en zaken uit te besteden, zodat jij meer tijd overhoudt voor jezelf, of dat je nog meer social media posts kunt maken en daarmee meer geld kunt verdienen. The sky is the limit!

Daarnaast krijg je nog vier bonus modules waarmee je net even een stapje effectiever kunt zijn in je social media marketing. Deze bonussen zijn als volgt:

 • Bonus 1: 365 Dagen Social Content. Heb je zelf geen inspiratie? Dan kan je met deze 365 dagen social content even vooruit. Ok, er zijn meer mensen die er gebruik van maken, dus het maakt je niet echt uniek, maar het kan je in ieder geval helpen om nieuwe ideeën te krijgen voor nieuwe content.
 • Bonus 2: Snelle Resultaten Hacks. Het grijze gebied van de marketing, waarmee je nog sneller je eerste verkopen behaalt. Soms net op het randje van ethisch, soms net erover. Je bepaalt natuurlijk zelf hoe ver je gaat met het inzetten van deze Black/Gray Hat technieken.
 • Bonus 3: DM Templates. Heb je een volger die contact met je opneemt omdat hij het nog net niet helemaal zeker weet om het product dat je promoot aan te schaffen? Met deze scripts krijg je de handvatten om je volger over te halen om toch tot die aankoop over te gaan. Bewezen technieken uit social media sales scripts.
 • Bonus 4: Netwerk & Persoonlijke Coaching. Heb je hulp nodig? Via e-mail of zelfs via Whatsapp kun je direct een hulplijn inschakelen. Vaak binnen een dag al een reactie waarmee jij weer door kunt!

Zoals je kunt zien wordt geen enkel social media platform dat belangrijk is in Nederland overgeslagen. De basis lijkt simpel. Een profiel aanmaken en wat posts spammen met affiliate links, maar daarmee ben je er nog niet. De fijne kneepjes zitten in de details en die worden behandeld in deze cursus. De informatie die gegeven wordt is kort en bondig en goed te volgen. Je weet precies welke stappen je wel en niet moet zetten om zo snel mogelijk je eerste sale te realiseren en daarmee de aanschafprijs van deze cursus terug te verdienen.


Het is wel een kwestie van een lange adem. Zodra je de eerste sale te pakken hebt, krijg je de smaak te pakken en wil je meer, maar het kan even duren voordat je die eerste sale hebt. Heb je het truukje door? Dan is letterlijk the sky the limit. Het bereik van sociale media platforms is enorm en voor elke niche is een doelgroep te vinden. De grote kracht van social media is dat de algoritmes die ervoor zorgen welke posts je als gebruiker te zien krijgt in je voordeel gaan werken. De likes die je ontvangt van je volgers gaan ook je andere posts zien en worden daarmee blijvend voorzien van jouw post met jouw affiliate links. Ideaal toch?

Zoals gezegd zit de cursus goed in elkaar. De opbouw is goed, maar soms schurkt de methode ethisch gezien een beetje tegen het randje aan. Tegen die salesmentaliteit moet kunnen en je moet daar vrede mee hebben. Soms moet je de sale voor de persoon laten gaan en hard zijn. Dat is niet voor iedereen weggelegd.

Wat vinden klanten?
We vinden een enorme berg aan reviews, maar dan hebben we het over reviews die vaak geen kritische noot vermelden over het product. Deze reviews zijn alleen maar lovend en in de realiteit kan dat bijna niet. (er is altijd ruimte voor verbetering). Meer ervaringen dan deze reviews vinden we trouwens ook niet. Ok op de salespage van Social Media Fortuin vinden we een aantal WhatsApp screenshots van vermeende gebruikers die al vrij snel na aanschaf van de cursus hun eerste affiliate inkomsten verdienen. Of die helemaal geloofwaardig zijn? Dat laten we aan jouw inschatting over. Voor nu hebben we een paar van deze reviews hieronder vermeld.

Succesverhalen Social Media Fortuin

Succesverhalen Social Media Fortuin

Klik hier voor meer resultaten en successen van Social Media Fortuin

Andere gerenommeerde review websites zoals Trustpilot vermelden Social Media Fortuin wel, maar daar worden geen enkele reviews achter gelaten. Na een jaar lang dat dit product al online staat, vinden we dat raar. Een tegenargument is dat er natuurlijk ook geen negatieve reviews te vinden zijn via deze weg. Vaak weten de negatieve reviews sneller hun weg naar het internet te vinden dan de positieve, dus trek daar je eigen conclusie uit ;). We vinden in ieder geval nergens negatieve berichten in combinatie met oplichting of klachten over het niet goed geld terug beleid. Misschien dat de transparantie voorin het verkoopproces toch voordelen heeft ;). Over het algemeen dus een positieve indruk voor Social Media Fortuin.

Wat is de prijs?
De prijs van Social Media Fortuin is €57,-. Je leest het goed. Geen €97 euro of zelfs boven de 100 euro, maar net iets onder de €60,-. In onze ogen is dat een prima prijs voor alles wat je krijgt bij het aanschaffen van Social Media Fortuin. Deze prijs is voor een jaar lang toegang (365 dagen). Je hebt dus een jaar de tijd om deze €57,- terug te verdienen met de informatie uit deze cursus.


Even om te relativeren. Als je in het minst gunstige geval twee keer de Social Media Fortuin cursus verkoopt via je sociale media accounts, dan ben je al uit de kosten.

Natuurlijk beperkt het zich niet tot het verkopen van die cursus, maar is dit product breed inzetbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook affiliate inkomsten genereren via andere bronnen, zoals bijvoorbeeld Forex Brokers. Deze bieden vaak een affiliate vergoeding van meer dan 500 dollar voor een betalende klant. En let maar eens op hoeveel van deze sociale influencers dit promoten;) *gouden tip*. Een bijkomend voordeel is dat je er met die €57,- euro aanschafprijs ook bent. Er zijn geen verborgen kosten voor het aanmaken van speciale account, dus een verdere investering is niet vereist. Als je een beetje je best doet en de cursus volgt zijn we er van overtuigd dat je binnen een maand de kosten van deze cursus ruimschoots terugverdiend hebt. De rest is dan pure winst.

Volgens de salespage wordt de prijs binnenkort verhoogd naar €147,-. Een prijs die we eigenlijk zouden verwachten bij een product als deze, maar of dat slechts marketing is (reageer snel voordat hij duurder wordt) of dat €57,- daadwerkelijk een tijdelijke aanbieding is? De tijd zal het leren 🙂 .

Een kleine kanttekening die we moeten doen is dat er geen Niet goed Geld terug garantie is. Volgens de salespage is er geen mogelijkheid om een refund aan te vragen. Ze beroepen zich op de wettelijke regels voor online aankopen van digitale content op een niet-materiële drager. Of ze daarmee in hun recht staan? Daar zijn we nog niet zo zeker van :). Hou er bij aanschaf dus rekening mee dat de €57,- Yolo (you only live once) money is. Je moet het dus kunnen missen.

Eindoordeel / Conclusie
Ben je op zoek naar een manier om wat extra’s te verdienen en ben je net als 80% van de Nederlanders toch al het grootste deel van de dag actief op Social Media? Of zoek je een manier om gewoon wat extra’s te verdienen en wil je de ongelimiteerde poel van klanten op Social Media aanboren? Dan is met een kleine investering de aanschaf van Social media Fortuin een goede keuze.

In een aantal simpele stappen wordt je per Social Media platform precies uitgelegd hoe je in combinatie met affiliate marketing een inkomen kunt genereren. In het begin zal het even wat proberen zijn, maar als je eenmaal je eerste sale gemaakt hebt, werkt het net als Social Media gewoon verslavend. Social Media is uitermate geschikt om producten te promoten. Niet alleen omdat het een enorm bereik heeft, maar ook omdat de algoritmes die gebruikt worden om video’s of posts aan gebruikers voor te schotelen in je voordeel kunnen werken.

De instapkosten zijn laag, want iedereen kan een gratis een social media account aanmaken en ook de moeite die het je kost om de boel op te zetten hoeft niet heel hoog te zijn. Je kunt bij wijze van spreken met elke dag 10 minuten een aantal posts maken op verschillende platforms. Bas springt daar met zijn cursus Social Media Fortuin handig op in. Zijn uitleg per social media platform is waardevol en goed te volgen. Zonder al teveel poespas heb je binnen no time je eerste post gemaakt. En ook hier geldt .. Massa is kassa. Je posts blijven net zo lang op het platform staan tot je ze verwijderd.

De cursus is goed opgebouwd en bevat alles wat je nodig hebt om affiliate marketing via Social Media een succes te maken, zelfs als je nog niet veel volgers op je profielen hebt. Eigenlijk is cursus Social Media Fortuin van Bas (Media Trade Center) voor €57,- een no-brainer en de aanschafprijs heb je waarschijnlijk al binnen een maand terugverdiend.

Daarna is the sky the limit. Zelfs als je niet helemaal van de sneaky salestechnieken bent geloven we dat je er een prima extra inkomen mee kunt verdienen. Genoeg platforms die behandeld worden en met de toevoeging van AI (Artificial Intelligence) kan je de boel nog eens versnellen of meer ideeën voor posts voor je laten genereren. Want om echt geld te verdienen zal je van de gebaande paden af moeten wijken en nieuwe ideeën moeten hebben waar nog niet zoveel concurrentie is.

Dat er geen geld terug garantie op het product zit vinden we eigenlijk het enige minpunt. Of dat daadwerkelijk ook mag weten we niet, maar we hadden deze garantie liever wel gezien. Als dat het enige minpuntje van deze cursus is, kan je de sprong in het diepe voor €57,- nog wel maken.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Media Trade Center te vertrouwen?
 • Is Social Media Fortuin het geld waard, of niet?
 • Wat zijn de ervaringen met Social Media Fortuin van Media Trade Center?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Social Media Fortuin van Media Trade Center? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support

7 reacties op “Review: Social Media Fortuin (Bas – Media Trade Center)

 1. Binnen 2 weken na het voltooien van de cursus al mijn eerste verkoop! Ongelovelijk! Ik was sceptisch, maar dacht f*ck it! Ik doe het gewoon! Blij dat ik dat gedaan heb 🙂

 2. Mijn telefoon en computer zijn redelijk verouderd en ik wil toch wat extra geld verdienen. Is dit dan wel iets voor mij? Kan het dus ook met een verouderde telefoon en computer?

  • Hallo Willem,

   Ja dat moet geen probleem zijn als de Social media websites en apps er maar op draaien. Met een Nokia 3310 zal je vermoedelijk niet heel ver komen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending