Review: Plug&Pay Checkout & Affilliate software (Plug&pay)

Sta je op het punt om digitale producten te verkopen, maar weet je niet precies welk systeem daarvoor goed geschikt is? Ben je op zoek naar een al in systeem waarmee je snel een betaalpagina met verschillende betaalmogelijkheden kunt opzetten, gebruik kunt maken van affiliates en natuurlijk andere omzet verhogende tools die je op andere betaalpagina’s vaak ziet? Misschien heb je wel eens van PayPro gehoord. Een mooi systeem dat een aantal van die zaken aanbiedt, maar er is ook alternatief voor Paypro op de markt. Met dit alternatief kun je eenvoudig betaalpagina’s inclusief omzet verhogende tools maken en inzetten in jouw verkoop flow. Het alternatief waar we het over hebben is Plug&Pay. Plug&Pay heeft de laatste tijd flink aan de weg getimmerd en waar Paypro wat stil stond in de ontwikkelingen is Plug&Pay behoorlijk opgeschoten. We zien zelfs al een aantal partijen die van Paypro overgestapt zijn naar Plug&Pay. Onder andere omdat ze eenvoudiger een hogere omzet halen met Plug&Pay zonder er veel extra’s voor te hoeven doen. In het verleden had Plug&Pay nog niet de kracht van affiliate marketing, maar dat is nu volledig anders. Ben je benieuwd wat Plug&Pay voor jou kan betekenen en welke features het heeft? Lees dan snel verder!

De verkoper(s)
Normaal gesproken hebben we een enkel persoon in de schijnwerpers staan die een digitaal product verkoopt. In dit geval zit dat net even wat anders. Vandaag reviewen we namelijk de software die deze personen zouden kunnen gebruiken. Zoals te verwachten zit daar een fatsoenlijk bedrijf achter. Dat is in dit geval ook zo. Als we de gegevens in het KVK register opzoeken, komen we op een adres dat anders is dan op de website vermeld staat. De KVK meldt namelijk de Herengracht in Amsterdam, waar Plug & Pay B.V. gevestigd zou zitten, maar op de website van Plug&Pay vinden we de NewtonLaan in Utrecht. Als we op dat adres zoeken in het KVK register komen we de IMU (Internet Marketing Universiteit) en Huddle B.V. tegen. Beide producten/software oplossingen uit de mouw van Tonny Loorbach. We vermoeden dus dat de KVK gegevens nog niet helemaal bijgewerkt zijn, aangezien ons vermoeden sterk is dat ook Plug&pay uit de schuur van Tonny komt.

Tonny Loorbach

Tonny Loorbach

Ook het bericht op Tonny’s Linkedin dat ze verhuisd zijn naar Utrecht bevestigd dit vermoeden. Bedrijfstechnisch is dit van een heel ander niveau dan de dieetgoeroe die vanuit zijn keukentafel zijn e-mails beantwoord, omdat hij simpelweg als enige verantwoordelijk is voor zijn bedrijf. Bij de IMU en de B.V.’tjes die daar weer onder vallen is dat natuurlijk een ander verhaal. Hier zitten meerdere mensen achter die het zich niet kunnen permitteren om hun zaken niet goed op orde te hebben. In dat opzicht hoef je je geen zorgen te maken dat er een vorm van oplichting om de hoek komt kijken. Ze zijn al een lange tijd bezig met het helpen en ondersteunen van ondernemers en doen dit de laatste tijd ook met software zoals The Huddle en met Plug&Pay en weten wat jij als ondernemer nodig hebt om je online business te laten groeien.

Welke claims doen ze bij Plug&Pay?
Hoewel we in het verleden veel producten gereviewed hebben van eenlingen die met snelle verkooppraatjes jou een product aan probeert te smeren, hebben we hier te maken met een echt en volwassen bedrijf. Dat merk je ook wel in de claims die gedaan worden en vooral in de opbouw van de salespage. We zien geen claims die niet waargemaakt kunnen worden. Enkel een opsomming van de mogelijkheden van Plug&Pay. De enige claim die vrij subjectief is, is dat het eenvoudig is en dat je het snel en makkelijk in kunt zetten. Verder is er een opsomming van de mogelijkheden. Zo biedt Plug&Pay de mogelijkheid om binnen een paar klikken een betaalpagina te maken via voor gedefinieerde en geteste templates. Binnen een paar klikken kun je, mits je gekoppeld bent met Mollie, betalingen ontvangen. De betaalpagina zelf kent een aantal features, zoals upsells, abonnementen, incasso, reviews en andere omzet verhogende plugins die je in kunt zetten. Aan de achterkant wordt natuurlijk geregeld dat er facturen gestuurd worden en kun je verschillende financiële zaken regelen, zoals betaalherinneringen en bijvoorbeeld koppelingen met je boekhoudpakket. Naast de standard koppelingen biedt Plug&Pay een koppeling met Zapier aan. Zapier is een pakket dat ingezet kan worden om koppelingen te leggen tussen partijen die niet direct koppelen met elkaar, maar wel beide een Zapier koppeling hebben. Zo kan je bijna met elk pakket dat een Zapier koppeling ondersteund koppelen.

Als klap op de vuurpijl hebben ze in 2021 nog een mogelijkheid tot het inzetten van Affiliates gelanceerd. Ook deze kunnen ingezet worden om je omzet te verhogen. Eigenlijk is Plug&Pay een groot Zwitsers zakmes om je betalingen van voor tot achter op orde te hebben en tot in de puntjes kunt optimaliseren voor een zo hoog mogelijke omzet. Dit laatste lezen we niet in die bewoording terug op de salespage, maar als we alle mogelijkheden zien die vermeld wordt, kunnen we die conclusie wel trekken.

Wat krijg je?
Plug&Pay is zoals al gezegd een stukje software om je betalingen te kunnen ontvangen via een speciale betaalpagina waar je allerlei omzet verhogende opties op kan inzetten. Het is verkrijgbaar in drie varianten. Lite, Premium en Ultimate. Afhankelijk van hoeveel producten je verkoopt, hoeveel orders je verwacht en van welke omzet verhogende mogelijkheden je gebruik wil maken kun je kiezen uit één van deze drie opties.
Om te beginnen is er een Lite optie. Deze kun je inzetten voor maximaal 3 producten en 3 checkouts. In totaal kun je hiermee 50 transacties, dus verkopen per maand doen. In deze versie kun je gebruik maken van voor gedefinieerde betaalpagina templates en kun je gebruik maken van kassa koopjes. Kassakoopjes zijn producten die je nog even snel aan kunt vinken bij je aankoop en hiermee wordt de omzet verhoogd. Uiteraard zit de facturatie en het exporteren van de zaken bij het Lite pakket in.

Administratiepanel

Administratiepanel

Heb je niet genoeg aan 50 transacties per maand, dan is Premium beter geschikt. Je wordt trouwens automatisch geupgrade van Lite naar Premium als je het maximale aantal transacties van 50 voor Lite overschrijdt. Premium kost meer, maar daar krijg je ook meer voor terug. Naast alles uit Lite krijg je een onbeperkt aantal producten, checkouts en maximaal 500 transacties per maand. Naast deze bumps tegenover Lite krijg je er ook One click upsells bij. One click upsells zijn producten die je na de betaling nog kunt aanbieden. Je klant hoeft dan niet opnieuw zijn gegevens of betaalgegevens in te voeren, maar schaft het product met 1 klik aan. Daarnaast krijg je nog de mogelijkheden tot het aanbieden van abonnementen. Wil je je salespage splittesten, dan is dat met Premium ook mogelijk. Het is een relatief groot pakket, maar daarmee ook uitermate geschikt voor de iets grotere verkopers.

Ga je over de 500 transacties per maand, dan kan kun je je onder de grote jongens scharen en wordt je vanuit Premium automatisch geupgrade naar Ultimate met 2500 transacties per maand. De grote jongens die Ultimate hebben mogen ook gebruik maken van het affiliate systeem en de affiliate marketplace. Hiermee hebben ze toegang tot een groot aantal affiliates die ze in kunnen zetten om hun producten te promoten.
Het systeem waarin je alles instelt is vrij overzichtelijk, maar kan naarmate het pakket groter wordt wat complexer worden. Het duurt dan even voordat je alle mogelijkheden gevonden hebt en je echt de kracht van het systeem optimaal kunt benutten. Eigenlijk is dat alleen een probleem als je direct in het Premium product binnen stapt. Als je begint met Lite en zo je business langzaam uitbreidt, zal dit meer geleidelijk gaan en rol je er makkelijker in. Uiteindelijk zorgen de opties die je kunt gebruiken voor een verhoogde omzet met een paar klikken. Daarnaast besparen de geautomatiseerde processen je ook nog eens tijd, omdat je het niet meer handmatig hoeft te doen

Betaalpagina configureren

Betaalpagina configureren

.Je kunt PlugAndPay koppelen met Mollie om de betalingen te ontvangen en ook met Zapier. Via Zapier kun je veel producten koppelen en een koppeling is hiermee in een paar klikken opgezet. Het gebruik van Mollie en Zapier brengt wel wat extra kosten met zich mee, maar die kosten zijn te overzien.

Een ander aandachtspunt is dat je als je over de transactielimiet van je pakket gaat, je automatisch geupgrade wordt naar een hoger pakket. Aan de ene kant is dat erg fijn, omdat je gewoon door kunt gaan met producten verkopen. Aan de andere kant was een soort van transactieprijs bovenop je pakket ook een fijne uitkomst geweest. Je bent namelijk ineens meer dan het dubbele van de prijs kwijt als je bijvoorbeeld 10 transacties boven je pakket gaat. Dat vinden we een forse prijs voor 10 extra transacties ;).

Wat vinden anderen van Plug&Pay?
We zien een groot aantal reviews op het internet. Veel echte gebruikers, zoals bijvoorbeeld Jacko Meijaard die een groot deel van zijn producten verplaats heeft van PayPro naar Plug&Pay. Plug&Pay schijnt minder bugs te hebben en de kosten liggen lager. Ook zijn de mogelijkheden voor het verhogen van de omzet wat groter. Bij PayPro is een lange tijd ingezet op de kracht van Affiliates en het feit dat ze een betaaldienstverlener zijn. Daardoor zijn de verbeteringen die je daadwerkelijk in het sales proces kunt aanbrengen ondergesneeuwd. Tel daar de hogere kosten voor PayPro bij en dan is de rekensom snel gemaakt. Nu ook Plug&Pay een mogelijkheid voor affiliates heeft, weliswaar alleen voor het grootste pakket, zien we veel meer positieve verhalen verschijnen over Plug&Pay. We moeten eerlijk toegeven. Ook voor affiliates zien we op het gebied van bugs weinig verbetering aan de PayPro kant. Communicatie laat daar te wensen over en bij Plug&Pay is er heldere communicatie van het begin tot eind.

Betaalpagina template

Betaalpagina template

Daarnaast zien we voor verkopende partijen veel positieve reacties over gestegen omzet zonder dat ze er erg veel extra voor hoeven te doen. Dat is natuurlijk wat je wil. Even aan een knopje draaien en gelijk een procent of 20 extra omzet. Zijn er dan echt geen nadelen? Nou die zijn er weinig. Het grootste nadeel dat we tegen gekomen zijn, is dat het niet goed in te zetten is voor webshops aangezien je voor elk product een aparte betaalpagina aan moet maken. Of dat echt een minpunt is? Wij vinden het wat vergezocht. In onze ogen is Plug&Pay juist voor het inzetten bij digitale producten. Deze hebben vaak elk hun eigen salespage / landingpage en zijn niet via een webshop te verkrijgen. Tenminste.. de meest succesvolle verkopers van digitale producten gebruiken doorgaans geen webshop, maar cross sellen via de salespage of verkoop pagina.

Wat is de prijs?
Aangezien er drie pakketten zijn om uit te kiezen, zitten daar natuurlijk ook verschillende prijzen aan vast. We zien geen “Normaal 1000000 euro, maar vandaag slechts voor 5 euro” kreten op de salespage voorbijkomen. Gelukkig hoeft dat ook niet met deze software. Gewoon nette prijzen zonder verborgen extra prijzen. Tenminste.. bijna zonder extra prijzen. Zoals eerder vermeld wordt je namelijk automatisch geupgrade bij het overtreden van het transactielimiet. Dit zie je niet direct terug op de salespage, maar wordt wel genoemd op de pagina met het detail van de prijzen.
De prijzen zijn als volgt voor de pakketten:
– Plug&Pay lite: 50 transacties per maand. Kost je per maand €15,- of als je gelijk voor een jaar gaat €108,-. Jaarlijks dus een korting van €72,- of een korting van 40%.
– Plug&Pay Premium: 500 transacties per maand. Kost je per maand €49,- of als je gelijk voor een jaar gaat €497,-. Jaarlijks dus een korting van €91,- of een korting van 15%.
– Plug&Pay Ultimate: 2500 transacties per maand. Kost je per maand €125,- of als je gelijk voor een jaar gaat €1164,-. Jaarlijks dus een korting van €336,- of een korting van 22%.

Waarom die kortingen voor het jaarlijkse abonnement zo verschillen is ons een raadsel, maar het zal vast iets te maken hebben met nieuwe beginnende klanten binnenhalen en klanten toch langzaam naar het hoogste abonnement lokken. Alle pakketten kennen trouwens een probeerperiode van 14 dagen. Deze 14 dagen zijn gratis, maar na deze 14 dagen wordt er automatisch verlengd en moet je gaan betalen. Niet heel raar, maar wees je er bewust van als je de boel zelf eens wil bekijken van de binnenkant voordat je alles overzet van een ander systeem.

De prijzen zijn op zich niet heel hoog. Andere partijen rekenen vaak hogere prijzen, maar daar komen dan ook weer andere features bij. Plug&Pay houdt zich alleen bezig met de betaalpagina, betalingen en facturering en het optimaliseren daarvan. Wil je een salespage, of een forum? Dan ben je toch aangewezen op andere producten die onder andere door IMU geleverd worden. Als je voor deze prijzen eenvoudig upsells en andere omzet verhogende modules in kunt zetten, dan is de prijs die je per maand betaalt er waarschijnlijk na de eerste paar dagen van de maand al uit. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit van je product en ook zal je eigen salespage daar een rol in spelen. Aan de betaalpagina zal het echter niet liggen.

Vergeet trouwens niet dat je bij Mollie ook nog per transactie een klein bedrag kwijt bent en wil je koppelen met Zapier, dan ben je daar ook nog een bepaald bedrag kwijt voor je abonnement. Dat klinkt voor velen vrij logisch, maar voor het totaalplaatje is het toch handig om mee te nemen.

Conclusie
Verkoop je al digitale producten en wil je toch eenvoudig meer omzet behalen zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen? Of denk je aan het verkopen van digitale producten of cursussen via je Website, Blog of Social Media kanaal en wil je gelijk een vliegende start? Dan is Plug&Pay een prima platform om dat op te gaan doen. Het biedt out of the box behoorlijk wat faciliteiten om je omzet snel te laten groeien en doet qua prijs niet onder voor alternatieven zoal PayPro. Je merkt dat bij Plug&Pay de focus ligt op de verkoper en hem of haar helpen om de omzet zo hoog mogelijk te maken met minimale inspanning. Daardoor kan jij je tijd besteden aan zaken die je zelf leuker vindt, zoals het maken van content of gewoon lekker niets doen! Heb je veel verstand van zaken, dan heb je genoeg mogelijkheden om bij Plug&Pay aan alle knoppen te draaien om alles zo goed mogelijk te testen en te optimaliseren. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. De omzet verhogende tools zorgen ervoor dat je de prijs die je maandelijks betaalt voor Plug&Pay waarschijnlijk binnen de eerste week al ruim terugverdiend hebt.

Is het een concurrent voor bijvoorbeeld PayPro? Jazeker, dus als je op PayPro zit en je loopt tegen een aantal zaken aan waar PayPro je niet naar wens bedient, dan is het zeker de moeite even 2 weken rond te kijken op het platform van Plug&Pay. De eerste 14 dagen zijn gratis, maar let op: dit wordt na 14 dagen automatisch omgezet naar een betaald abonnement.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Kan ik Plug&Pay veilig aanschaffen of proberen?
 • Is Plug&Pay het geld waard, of niet?
 • Wat zijn de ervaringen met Plug&Pay?
 • Wat kan Plug&Pay voor mijn business betekenen?
 • Is Plug&Pay een goed alternatief voor PayPro?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Plug&Pay? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support

Een reactie op “Review: Plug&Pay Checkout & Affilliate software (Plug&pay)

 1. Super fijn product! Ik ben lang op zoek geweest naar iets als dit. Soms is het een beetje uitvogelen, maar met de support kom je er wel. Het scheelt mij in ieder geval veel tijd en dat kan ik besteden aan mijn eigen business.

  Topproduct van Tonny!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *