Review: Mijn Keto Menu (Oscar Helm)

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dan komt toch altijd het goede voornemen voor het afvallen weer om de hoek. Of misschien lees je dit als je al weet dat al je goede voornemens om af te vallen mislukt zijn. Er zijn veel opties om af te vallen.Meer bewegen, minder snoepen of toch het Paleo Dieet, of Het Sherry dieet? Er zijn  talloze dieren om uit te kiezen, maar het dieet waar we ons vandaag op focussen is het Keto Dieet, of eigenlijk de Keto Lifestyle. Heel kort door de bocht ook wel het koolhydraatarm dieet genoemd. Volgens velen goed vol te houden en erg effectief, maar een veelgehoorde klacht is ook dat er weinig variatie in je voedsel zit. Een Keto dieet menu, is vaak eentonig en daardoor lastig lang vol te houden. Misschien komt daar nu verandering in door een nieuw product van Oscar Helm van Happy Healty. Hij heeft onlangs Mijn Keto Menu op de markt gebracht. Is het ook daadwerkelijk een goed product, of is het een eenvoudige Keto basisgids zoals er zovelen zijn? Lees snel verder!

De verkoper(s)
Om met de verkoper te beginnen, Oscar Helm (afkorting van Helmstäter), die kennen we van voorgaande reviews over onder andere de Afslank Receptenbijbel. In een ver, ver verleden werkte hij nog met pseudoniemen, maar sinds hij de website HappyHealty.nl runt geeft hij zich uit met zijn echte foto en echte naam. Hij heeft psychologie gestudeerd en een opleiding Orthomoleculaire geneeskunde gevolgd. Orthomoleculaire geneeskunde gaat vooral over voedingsleer (met de kanttekening erbij dat die leer geen wetenschappelijke onderbouwing heeft, of nog niet wetenschappelijk bevestigd is). Denk bijvoorbeeld aan supplementen waarvan wetenschappelijk nooit goed bewezen is dat ze helpen. Dit laatste kan meerdere oorzaken hebben. Of niet interessant genoeg voor de wetenschap, of gewoon niet werkend. Dat er geen geld met deze voedingsleer te verdienen is, is natuurlijk onzin, aangezien er genoeg instellingen zijn die op basis van deze principes (betaald) advies geven. Ieder zo zijn ding natuurlijk, maar dat geldt ook voor homeopathie. Daar geloof je in of je gelooft er niet in, maar de wetenschap ondersteunt het niet of slecht. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet helpt.

Oscar Helm

Oscar Helm

Oscar weet in ieder geval genoeg over voeding en met zijn achtergrond in de psychologie weet hij ook precies waarom mensen falen met bepaalde diëten en ondersteunt ze juist bij het volhouden van deze diëten. Een gouden combinatie wat ons betreft!

Wat claimt de verkoper?
De salespagina van Mijn Keto Menu is anders dan andere salespagina’s die we van andere producten kennen. Om te beginnen wordt je door een relatief grote vragenlijst geleid. Via deze vragenlijst wordt een menu dat zo dicht mogelijk bij jouw wensen en jouw lichaam en levensstijl ligt vastgesteld. Daarna kom je op de daadwerkelijke salespagina, waar een overzicht staat van de informatie die gegenereerd is aan de hand van jouw antwoorden.

Als je daarna verder klikt zie je een aantal zaken die je kunt verwachten na aanschaf van Mijn Keto Plan en worden er beloftes gedaan. Zoals binnen no time een strakkere buik en taille. Mijn Keto Plan zal altijd gevarieerd zijn en via de Keto App kun je breken met slechte gewoontes .. wat dat ook mag zijn (ook stoppen met roken?? 😀 ). We zijn er nog niet, want je optimaliseert ook je hormonen en krijgt een stralende huid en bruisende energie. Allemaal vrij subjectieve zaken en niet echt meetbaar. Deze subjectieve claims worden een beetje weggemoffeld tussen de dingen waar het product zelf uit bestaat, zoals een recept bibliotheek en dat je wekelijks een menu krijgt dat afgestemd op jouw lichaam. Hierbij heb je de mogelijkheid om een boodschappenlijst voor dit menu te genereren.

In de FAQ worden ook nog een paar uitspraken gedaan, zoals Keto is niet gevaarlijk, mits goed uitgevoerd en dat Keto in ieder geval zorgt voor gewichtsvermindering. Dat eerste is ongetwijfeld waar, maar dat tweede is alleen waar mits het Keto dieet goed uitgevoerd wordt. Daar geeft Oscar Helm dan weer de goede begeleiding met voldoende onderbouwing voor, dus in onze ogen zit dat wel snor.

We hebben een aantal producten van Oscar mogen reviewen in het verleden en we zien dat Oscar op zijn salespagina’s steeds dichter bij feiten gaat zitten. Hier en daar is er nog een kleine misstap met de standaard afval kreten, maar dat zien we deze keer door de vingers 😉

Wat krijg je?
Allereerst worden er een aantal vragen op je afgevuurd om te bepalen hoe jouw menu eruit gaat zien. Je leest het goed: Je menu wordt op jou persoonlijk afgestemd. Denk bij deze vragen aan of je gewicht wil verliezen, of je tijd en zin hebt om gerechten te bereiden. Wat je huidige gewicht, leeftijd en lengte is en welke ingrediënten je lekker vindt. Uiteraard wordt er ook gevraagd of je allergieën hebt. Uiteindelijk komt er een wekelijks menu met boodschappenlijst uit naar voren. (Deze is uiteraard beschikbaar na betaling).

De weekmenu’s en boodschappenlijstjes komen in de vorm van een App. Eigenlijk gewoon een website in een app vorm gegoten. De portiegroottes en daarmee ook de ingrediëntenlijsten zijn aangepast op jouw doel en je huidige lichaamssamenstelling.

De menu’s zijn gevarieerd en kunnen later nog teruggezocht worden in de recepten bibliotheek. Deze bevat meer dan 450 recepten. Wil je eventueel nog wat aanpassen aan de instellingen waarop de recepten die je ontvangt gebaseerd worden? Dan kan je dat tussendoor nog steeds doen en krijg je eventueel andere recepten.

Dit alles gericht op een Keto dieet, dus er worden zo min mogelijk koolhydraten in de recepten gebruikt. Je hoeft nergens over na te denken en kunt door middel van het volgen van deze kant en klare Keto menu’s gewicht verliezen, of op gezond gewicht blijven.

Kort gezegd krijg je een aantal weken kant en klare menu’s met boodschappenlijstjes via een app, waardoor je zonder zelf na te denken een volledig Keto dieet kunt volgen dat een aantal weken duurt.

Naast toegang tot de Keto App krijg je nog drie bonussen in de vorm van e-books:

 • De Keto Beginnersgids: In dit ebook vind je alle basisinformatie over het Ketogeen dieet of de Keto levensstijl. Handig voor jou als je nog nooit van Keto gehoord hebt. Al lijkt ons dat sterk.
 • Keto uit eten gids: Ook tijdens het uit eten gaan kun je nog dicht bij een Keto dieet in de buurt komen door de goede keuzes te maken. Welke keuzes dit zijn en welke kleine slimmigheidjes er zijn om tijdens het uit eten gaan niet uit ketose te raken? Deze informatie vind je in de Keto uit eten Gids.
 • Meest gestelde vragen en valkuilen bij Keto: Er zijn veel vragen die bij jou en bij anderen op kunnen komen over Keto. Eigenlijk zorgt dit ervoor dat Oscar niet steeds dezelfde vragen via e-mail moet beantwoorden en dit geeft hem meer tijd om daadwerkelijk advies te geven.

  Bonus ebooks

  Bonus ebooks

Het product Mijn Keto Menu bestaande uit de App en de bonus ebooks zit goed doordacht in elkaar en je wordt van begin tot eind ondersteund. Het is eens iets anders dan een boek dat je van begin tot het eind moet lezen en zelf je recepten moet kiezen 🙂

Wat vinden klanten?
We vinden aardig wat reviews over Oscar Helm en zijn producten. Deze zijn eerlijk gezegd lang niet allemaal positief. De positieve noot daaraan is dat dat komt door producten die hij in het verleden geproduceerd heeft. Vaak zat je daar onbedoeld aan een maandabonnement vast dat stilzwijgend verlengd werd, zonder dat je daar erg in had. Of dit slechte communicatie was, of dat niemand tegenwoordig meer leest en gewoon dom op volgende, volgende , volgende klikt laten we in het midden.

Van Mijn Keto Menu vinden we overigens meer positieve reviews dan negatieve ervaringen. Bij dit product wordt alles duidelijk gecommuniceerd en weet je waar je aan toe bent. Positieve kreten die we zien zijn: eenvoudig, smakelijke gerechten, handige boodschappenlijstjes en goed afgestemd op mijn eigen lijf. Een nadeel dat we zien is dat de vragenlijst zorgt voor een op jou afgestemd menu, waar de rest van je gezinsleden niet veel aan heeft. Je kunt de porties uitbreiden, of natuurlijk zelf nadenken over de portiegrootte en de boodschappen, maar dat is juist de kracht van Mijn Keto Menu: Dat je niet hoeft na te denken :-D. Over het algemeen zien we dus positieve reacties op Mijn Keto Menu.

Wat is de prijs?
Als je door de vragenlijst van Mijn Keto Menu bent geklikt, kom je uiteindelijk op de salespagina terecht. Daar vinden we de prijzen van Mijn Keto Menu. Op dit moment geldt er een korting van minstens 50%. De standaardprijs is €6,95 per week. Die prijs vinden we vrij fors, maar als je het afzet tegenover een diëtist die je een factuur stuurt, ben je waarschijnlijk wat meer geld kwijt. (hoewel je waarschijnlijk wat vergoed krijgt vanuit je zorgverzekering).

Met de korting die nu geldt, en er is nog staffelkorting ook, ben je € 3,50 per week kwijt als je voor minimaal 2 maanden lid wordt (€28,- totaal). Het kost je €2,95 per week voor 4 maanden lidmaatschap (€47,20 totaal) en €2,45 als je 6 maanden lidmaatschap afneemt (€58,80).

Dat laatste is een korting van 65% in plaats van de 50% voor het pakket van 2 maanden. Met een 30 dagen niet goed geld terug garantie kan zit je extra veilig. Voor het uitgebreide pakket dat je ontvangt in een app en natuurlijk het advies en menu dat gebaseerd is op de antwoorden die jij persoonlijk in de vragenlijst gegeven hebt, vinden we dat een prima prijs.

Mijn Keto menu

Mijn Keto menu

Eindoordeel
Wil je overgaan op een Keto levensstijl of dieet? Weet je er weinig vanaf of heb je gewoon geen zin, of inspiratie om je eigen Keto menu samen te stellen? Je eet bijvoorbeeld alleen maar kaas, vlees/vis en eieren :-D. Dan lijkt ons Mijn Keto Menu prima geschikt voor jou. Met de bonussen in de vorm van e-books krijg je een gedegen basiskennis over wat Keto nu precies inhoudt en waar je op moet letten. Vervolgens kan je dat bijna allemaal weer vergeten, want via de App wordt alles je kant en klaar aangeleverd. Je boodschappen worden nog net niet thuisbezorgd, maar dat is een paar klikken extra.

De App zit goed in elkaar en door de App van Mijn Keto menu te gebruiken krijg je toegang tot een gevarieerd wekelijks Keto menu dat speciaal op jouw lichaamsbouw, activiteit en wensen samengesteld is. Ook met allergieën en of je normaal gesproken vegetariër bent, wordt rekening gehouden. De optie om de boodschappenlijstjes eenvoudig te genereren vinden we erg handig.

Ideaal voor diegene die Keto wil proberen en ook wil volhouden. Mede vanwege de diversiteit van de recepten en de toegang tot veel meer recepten die binnen het Keto dieet / levensstijl passen. De app zit vrij logisch in elkaar en je kunt snel vinden wat je nodig hebt. Oscar heeft met dit product weer een (grote) stap gezet richting een volwassen bedrijf dat fatsoenlijk advies geeft. Dus ga zo door Oscar!.

Over Mijn Keto menu kunnen we niet anders dan enhousiast zijn 🙂

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Oscar Helm te vertrouwen?
 • Is Mijn Keto Menu het geld waard, of niet?
 • Wat zijn de ervaringen met Mijn Keto Menu van Oscar Helm?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Mijn Keto Menu van Oscar Helm? Laat dan een bericht achter!

Mijn Keto Menu
 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending