Paypro

Paypro gebruiken als verkoper

Als je digitale producten verkoopt kan je verschillende stappen ondernemen om je product aan de man te brengen. Met digitale producten hebben we het over het algemeen over E-books, digitale cursusen, websties met een lidaatschap. Als je handig bent kan je er voor kiezen een webshop te maken of in te richten. Dit is echter lang niet voor iedereen weggelegd. Toch willen we graag een vorm van een betalingssysteem hebben waarmee we onze digitale producten aan de man kunnen brengen en er natuurlijk ook geld voor ontvangen.

Hier komt Paypro om de hoek. Paypro is een bedrijf dat als tussenpersoon dient en de financiele afhandeling verzorgt tussen de verkoper en de koper. Paypro verzorgt eigenlijk het hele financiele plaatje van de betaling tot het maken van de factuur. Deze factuur krijg je als verkoper via e-mail toegestuurd en kan je dus gelijk aan je eigen administratie toevoegen.

Betalingen kunnen door klanten gedaan worden via Ideal en via Paypal. Zodra er een product verkocht is krijg je hier een melding van en wordt je saldo binnen Paypro opgehoogd. Dit saldo kan je daarna op je rekening laten bijschrijven.

Paypro regelt niet alleen de incidentiele betalingen, maar kent sinds 2011 ook de optie voor abonnementen. Zo kan je je klanten bijvoorbveeld maandelijks laten betalen voor een abonnement op een kenniswebsite. Als de klant niet betaalt, zorgt Paypro ervoor dat het abonnement vanelf stopgezet wordt.

Net zoals bij Ideal en Paypal zitten er aan deze service kosten verbonden. Er geldt een starttarief van €1,- en hierbij wordt nog eens 8% van de verkoopwaarde opgeteld. Van een product van €10,- gaat dus €1,80 naar Paypro voor het gebruik maken van hun service. Dit kun je veel vinden, maar voor alle service die ze bieden is dit een redelijke fee. Hierbij komt nog dat je je eigen tijd, die natuurlijk ook kostbaar is aan andere dingen kan besteden.

Paypro gebruiken als affiliate

Paypro is niet alleen als verkoper te gebruiken om je producten aan de man te brengen. Als websitebeheerder kan je met Paypro ook geld verdienen. Dit kan via het affiliate systeem van Paypro. Elke verkoper wil zijn producten zo vaak mogelijk verkopen. Om deze verkopen te realiseren geven ze jou als affiliate een bepaald percentage van de verkoopprijs. Dit kan vaak wel oplopen tot 50% van de verkoopprijs. Door een product te zoeken dat bij het onderwerp van je website past kun je per maand een aanzienlijk bedrag aan affiliate inkomsten genereren. Ook hierbij geldt dat Paypro voor alles zorgt. Je kan bijvoorbeeld zelfs banners maken met meerder Paypro producten die je promoot.

Kortom

Paypro kan een handig middel zijn voor een website beheerder of een verkoper van een digitaal product. Het kan zorgen voor een mooie stroom extra inkomen zonder de papierbende die erbij komt kijken.

Voordelen Paypro voor verkopers

  • Makkelijk online betalingen regelen
  • Geen technische kennis nodig
  • Kant en klare facturen
  • Ideal en Paypal betalingen
  • Mogelijkheid tot het laten promoten van je product

Voordelen Paypro voor affiliates

  • Producten promoten van veel verschillende niche markten
  • Goede verdiensten als affiliate
  • Makkelijke bannertool om banners te maken