Review update: De afslank receptenbijbel (Oscar Helm)

Afvallen. Dat lijkt wel het toverwoord van dit jaar te zijn. Iedereen wil wel een beetje afvallen om net die leuke kleren weer aan te kunnen, of misschien wil je wel gewoon wat lekkerder in je vel zitten. Dan zijn er natuurlijk een groot aantal diëten te vinden op het internet. De één belooft nog meer gewichtsverlies dan de andere en ze zijn allemaal super makkelijk en goed vol te houden. Een hongergevoel bestaat niet bij deze diëten en daardoor zijn ze natuurlijk goed vol te houden. Zo is er ook de Afslank Receptenbijbel van Oscal Helm. We hebben in het verleden al eens een versie van de Afslank Receptenbijbel gereviewed. Toen gebruikte Oscar nog het pseudoniem Richard Ridder), maar vandaag de dag brengt hij sommige producten onder zijn eigen naam uit. De Afslank Receptenbijbel is daar één van. Aangezien er behoorlijk wat veranderd is met dit product vonden we het tijd om onze oude review eens opnieuw te doen van de Afslank Receptenbijbel. Is het product verbeterd en zit er een stijgende lijn in? Is het product ook echt goed en krijg je waar voor je geld? Daar gaan we vandaag achter komen in onze review van de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm. Lees snel verder!

De verkoper
De verkoper van de Afslank Receptenbijbel is Oscar Helmstäter, of Oscar Helm. Via het bedrijf HappyHealth dat eigenlijk niets meer is dan een extra naam voor S&H Uitgeverij, zoals ze er zovelen hebben, brengt hij een aantal gezondheidsproducten op de markt. Eén ervan is de Afslank Receptenbijbel. Oscar heeft er voor gekozen deze keer met zijn echte naam het HappyHealty gedeelte te runnen en ook zijn echte foto te gebruiken. In de tijd van onze vorige review werd er nog een pseudoniem als “Richard Ridder” gebruikt. Tegenwoordig zien we hem dus met zijn eigen hoofd op de salespages staan. Hij heeft psychologie gestudeerd en weet als geen ander de psychologische zaken van de marketing in te zetten om je tot koop over te doen gaan. Over zijn kunde op het gebied van voeding en afvallen weet zijn Linkedin profiel te melden dat hij zijn blog HappyHealthy bijhoudt en dat hij een “opleiding” (niet erkend door de overheid) over orthomoleculaire geneeskunde gevolgd heeft bij de Ortho Health Foundation. Orthomoleculaire geneeskunde gaat vooral over de niet of slecht wetenschappelijk bewezen voedingsleer. Denk bijvoorbeeld aan supplementen waarvan wetenschappelijk nooit goed bewezen is dat ze helpen. Dit laatste kan meerdere oorzaken hebben. Of niet interessant genoeg voor de wetenschap, of gewoon niet werkend. Dat er geen geld mee te verdienen is, is natuurlijk onzin, aangezien er genoeg instellingen zijn die op basis van dit principe (betaald) advies geven. Ieder zo zijn ding natuurlijk, maar dat geldt natuurlijk ook voor homeopathie. Daar geloof je in of je gelooft er niet in, maar de wetenschap ondersteund het niet of slecht. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet helpt.

Oscar Helm(stater)

Oscar Helm(stater)

Oscar deelt via zijn blog HappyHealthy behoorlijk wat informatie, maar natuurlijk is dat ook een onderdeel van de marketing strategie. Feit is wel dat hij op het gebied dat hij uitdraagt behoorlijk wat kennis heeft. Dat je het niet helemaal eens bent met Orthomoleculaire geneeskunde dat kan, maar het feit blijft dat Oscar de kennis wel bezit en goed uit weet te dragen. Dat zien we ook terug in zijn producten.

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage van de Afslank Receptenbijbel doet Oscar een verhaal over de standaard diëten. Ze zijn slechts tijdelijk en moeilijk vol te houden. Je voelt je er futloos door en uiteindelijk word je nog zwaarder dan je was voordat je aan het dieet begon. Natuurlijk moet dat anders kunnen en dat is er in de vorm van het de Afslank Receptenbijbel. Door gewoon je voeding iets aan te passen en vooral de samenstelling van je maaltijden aan te passen wordt het afvellen eenvoudig en raak je snel overtollig “Buikvet” (dit lijkt het toverwoord te zijn) kwijt. Hoe het precies werkt wordt eigenlijk niet verteld. De algemene informatie is dat al het andere niet werkt, maar de Afslank Receptenbijbel wel. Hoe en wat het precies inhoud? Dat wordt je niet verteld. Dat vinden we een beetje raar. Er zijn een aantal recepten en een methode die in een boek staan en iedereen is er lovend over, maar inhoudelijk wordt er zelfs geen tipje van de sluier op gelicht. Is dat de kracht van marketing? Heeft hij jou al overgehaald met dit nietszeggende verhaal waarmee zijn product de hemel in geprezen wordt? Zelfs de recensies geven inhoudelijk geen informatie weer, enkel de “geclaimde” resultaten die je zelf niet mag geven als het niet wetenschappelijk bewezen is ;). Slim Oscar .. Heel slim. Laten we hopen dat het boek en de methode wat meer inhoud en onderbouwing hebben dan de salespage.

Wat krijg je?
Natuurlijk bestaat het pakket uit de Afslank Receptenbijbel. Een e-book in PDF formaat van 160 pagina’s dat er goed opgemaakt uit ziet. Het is opgedeeld in een aantal onderdelen. Het eerste onderdeel van ongeveer 28 pagina’s bestaat uit een globale uitleg waarom je gezond moet eten en welke factoren er allemaal voor zorgen dat je minder gezond eet. natuurlijk worden er ook mogelijke oplossingen geboden of tips om hier mee om te gaan. De theorie duwt je in de richting van minder suikers, gezond en pure onbewerkte voeding en ook een gedeelte koolhydraatarm. Eigenlijk zijn het alle goede onderdelen van verschillende diëten bij elkaar genomen, maar dan onder de noemer “doe maar gewoon, dan komt het wel goed”.
Vervolgens komen de recepten aan bod. De recepten zijn onderverdeeld in Ontbijt, Dranken, Lunch, Salades en dressings, Avondeten en de lekkere trek voor na het avondeten. Er wordt bij de recepten nog een onderscheid gemaakt tussen met en zonder koolhydraten. Bij elk recept staat wat je nodig hebt om het te maken, hoeveel tijd het kost om het te maken en hoe je het precies maakt. Elk recept bevat een foto van het eindresultaat. Veel recepten bevatten ook nog variatie tips, waarmee je net even een andere draai aan het gerecht kunt geven. De recepten zijn eenvoudig te maken en zien er smakelijk uit. Alle recepten zijn standaard voor 2 personen.
Wil je naast het digitale boek ook een fysieke versie van het boek thuisgestuurd? Dan kan dat en kun je kiezen voor het pakket met het echte papieren boek. Het kost een fractie meer, maar dann heb je wel een mooi kleurrijk boek met een harde kaft die je thuis in je boekenkast of in de keuken kan zetten.
Zowel het digitale pakket als het pakket met het fysieke boek bevat een aantal bonussen volgens de salespage. Dit zijn ze:
Bonus 1: Dag- en Weekmenu’s en Boodschappentips. Deze bonus zit in het boek verwerkt en bestaat uit een menu voor zes weken. Elke dag uit deze zes weken wordt gevuld met drie maaltijden die met recepten uit het boek gemaakt kunnen worden.
Bonus 2: 10 Gezonden toetjes. Toetjes vind je niet in de Afslank Receptenbijbel, dus worden er 10 in een los e-book meegeleverd. Het is wat basis, maar toch leuk als aanvulling, of om je maaltijd compleet te maken.
Bonus 3: 84 Gezonde tussendoortjes. Dit is een los e-book,dus in PDF formaat met 84 tussendoortjes. Het is niet zo mooi opgemaakt als de Afslank Receptenbijbel, maar toch leuk als aanvulling voor de gezonde recepten.
Bonus 4: 12 richtlijnen voor een slank en Gezond Lichaam. Dee 12 richtlijnen zijn opgenomen in de eerste 30 pagina’s van het boek en vallen onder de algemene informatie.
Bonus 5: Het Utieme Afslankprogramma. Dit programma bestaat uit een login voor een ledenwebsite waar elke maand een paar video’s over gezonde leven en afvallen geplaatste worden. Er worden elke maand een paar video’s geplaatst, maar de inhoud en de kwaliteit ervan is niet echt hoog. Er worden veel open deuren ingetrapt en er wordt vaak teveel herhaald om de video’s vol te krijgen hebben we het idee. Deze bonus is de eerste maand gratis, maar wordt vervolgens omgezet in een betaald maandelijks lidmaatschap van €19,97 dat via automatische incasso loopt. Na deze gratis maand zie je dus maandelijks een bedrag van je rekening afgeschreven worden totdat je het abonnement zelf opzegt.

Afslank receptenbijbel

Afslank receptenbijbel

Al met al is het een leuk pakket dat vooral ingaat op gezond eten. Gezond eten met de juiste voedingsstoffen zorgt voor minder vreetmomentjes tussendoor, waardoor je automatisch gewicht zult verliezen. Er worden geen onwaarheden of rare dingen verteld in het boek,dus op dat gebied zit het ondanks onze angst voor het Orthomoleculaire spul wel goed. Dat je buikvet gaat verbranden (zoals op de salespage ook geclaimd wordt) is waar, maar op plekken waar het meeste vet zit, gaat het vaak het laatst weg. Plaatselijk vet verbranden kan je lichaam niet en als het het wel kon, is er geen mogelijkheid om het te sturen. Even volhouden en alle probleemgebieden doen vanzelf mee ;).

Wat vinden klanten?
We zien een aantal positieve reacties op de Afslank Receptenbijbel, maar ook een aantal negatieve. De negatieve reacties gaan niet specifiek over het product, maar meer over de “gratis” bonus die je krijgt. Na 1 maand moet hier namelijk voor betaald worden en hier wordt vaak overheen gelezen. Veel klachten komen van mensen die hier pas na een aantal maanden achter komen en slecht contact kunnen krijgen met de supportafdeling om het stop te zetten. Soms loopt dit wel op tot een jaar. In de tijden van de oude Afslank Receptenbijbel werd hier ook erg slecht over gecommuniceerd, maar tegenwoordig staat het wel tussen de lijst wat je koopt. “Het Ultieme Afslank Programma – Geen instapkosten, daarna € 19,97 per maand” en “Het Ultieme Afslank Programma eerste maand (t.w.v. € 19,97) – GRATIS”. Hoewel het vinkje hiervoor wettelijk niet standaard aan mag staan, doet S&H dat wel. Als je van plan bent om de Afslank Receptenbijbel aan te schaffen, wees je hier dan van bewust. Onder de positieve reacties zien we vooral dat de recepten smakelijk zijn en eenvoudig te maken. Door de samenstelling heb je een voldaan gevoel na je maaltijd, waardoor je minder snel naar snaaierij zoals koekjes en snoep grijpt. Op het abonnement van Het Ultieme Afslank Programma na zijn de reacties dus erg positief.

Wat is de prijs?
Kies je voor de optie van de digitale versie zonder het fysieke boek, dan ben je €27,- euro kwijt. Wil je het fysieke boek erbij hebben, dan ben je iets meer kwijt, namelijk €37,-. Voor deze prijs krijg je alles wat ook bij de digitale versie zit, met een extra gratis verzonden fysieke versie van het boek. De prijzen voor deze pakketten zijn prima. De optie voor de fysieke versie is in onze ogen de beste “waar voor je geld”, aangezien het fysieke boek er goed uit ziet en ook leuk is om door te bladeren en dat alles voor €10,- euro extra. De prijs van het totaal kan nog behoorlijk oplopen als je slecht gelezen hebt of bewust gekozen hebt voor de “Eerste maand gratis voor Het Ultieme Afslank Programma”. Of als je vergeet je abonnement stop te zetten of met de ietwat matige support niet meewerkt. Dit extra programma kost namelijk €19,97 per maand en dat vinden we voor de paar video’s die je per maand krijgt een beetje aan de hoge kant. Het is een prima verdienmodel voor HappyHealthy, maar de waarde van deze video’s is niet heel groot. Wil je de kosten redelijk houden, let dan op dat je je abonnement op tijd stopzet, of dat je goed leest wat je aanschaft. Het initiële pakket wordt namelijk voor een prima prijs verkocht.

Wat is er verbeterd ten opzichte van onze vorige review?
Er zijn een paar dingen veranderd sinds onze vorige review van de Afslank Receptenbijbel. Ten eerste wordt er nu geen pseudoniem meer gebruikt, maar gebruikt Oscar ongeveer zijn eigen naam. Hetzij iets korter. Ten tweede is er op de salespage wat tekst aangepast, zodat het iets duidelijker geworden is dat je aan een abonnement vast zit als het vinkje hiervoor aan staat. Dat vinkje staat helaas nog steeds standaard aan en wettelijk mag dat niet. De kwaliteit van de recepten en de opmaak van de e-books is sterk verbeterd. Aangezien ze nu ook een fysieke versie verkopen kan dat natuurlijk niet anders. De fysieke versie is een goede verbetering, aangezien het leuker is dan een PDF doorbladeren op je tablet of computer en het staat leuk in de kast tussen de kookboeken. Al met al is er dus behoorlijk wat verbeterd sinds onze eerst review over de Afslank Receptenbijbel. Laten we hopen dat deze trend doorgezet wordt en er ook iets aan de kwaliteit van het abonnement gedaan wordt. Resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar we blijven hoop houden.

Eindoordeel
Als je op zoek bent naar een receptenboek met gezonde recepten die je een voldaan gevoel geven en eenvoudig te maken zijn, dan doe je aan de Afslank Receptenbijbel geen miskoop. Dat je uiteindelijk ook afvalt door het gebruiken van de Afslank Receptenbijbel is natuurlijk ook een leuk resultaat. Zowel het digitale pakket als het pakket met het fysieke boek zijn in onze ogen prima geprijsd en geven genoeg waarde voor je geld. Het boek zit goed in elkaar, is duidelijk geschreven en goed opgemaakt. Laten we eerlijk zijn: Het oog wil ook wat. Dat je afvalt van de recepten vinden we niet raar. Er worden ingrediënten gebruikt die voor een vol gevoel zorgen en de ingrediënten zijn van goede kwaliteit. Dat je daarnaast geen trek meer hebt in snaaierij zorgt er eigenlijk voor dat je uiteindelijk afvalt, dus dat is prima.Waar we iets minder over te spreken zijn is de abonnementsvorm waarvan het vinkje automatisch aan staat. Hoewel er tegenwoordig beter beschreven staat dat het je na de eerste gratis maand €19,97 per maand gaat kosten lijken toch veel mensen dit over het hoofd te zien. Dat je wettelijk dit vinkje niet standaard aan mag hebben is al genoeg rede om hier de vraagtekens bij te hebben. We hebben echter wel een idee hoeveel geld er mee verdiend wordt, dus dat lijkt de drijfveer te zijn voor dit vinkje.
Ben je zelf goed in de keuken en weet je wat gezond eten is? Dan heb je vrij weinig aan dit boek. Wil je wat inspiratie nodig om gezonde maaltijden te maken waarmee je uiteindelijk gewicht verliest? Dan heb je een prima koop aan de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Oscar Helm te vertrouwen?
 • Is Oscar Helm een oplichter?
 • Is De afslank receptenbijbel het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met De afslank receptenbijbel van Oscar Helm?

Heb je zelf ervaring met of vragen over De afslank receptenbijbel van Oscar Helm? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 2.4 (10 reviews)

27 reacties op “Review update: De afslank receptenbijbel (Oscar Helm)

 1. Ik wil graag de onjuiste informatie corrigeren in deze review.

  “Orthomoleculaire geneeskunde gaat vooral over de niet of slecht wetenschappelijk bewezen voedingsleer.”

  Deze zin bevat geen bronvermelding en is nergens op gebaseerd. De opleidingen die ik heb gevolgd hamerde juist heel erg op evidence-based adviezen geven. In alle colleges werd veelvuldig wetenschappelijke literatuur gebruikt o.a. van Pubmed en de Cochrane Library. Bij het maken van verslagen kreeg je per definitie een onvoldoende als je geen literatuur had gebruikt.

  “Denk bijvoorbeeld aan supplementen waarvan wetenschappelijk nooit goed bewezen is dat ze helpen. ”

  Het Voedingscentrum zegt over orthomoleculaire geneeskunde het volgende: “Een gezonde en gevarieerde voeding levert echter al voldoende vitamines en mineralen voor het behoud van een goede gezondheid en het voorkomen van chronische ziekten.”

  Maar dan moet je dus wel gezond en gevarieerd eten, en slechts 2% houd zich aan de ‘Richtlijnen goede voeding’ van de Gezondheidsraad (lijkt erg op de Schijf van Vijf). En ook al zou je op deze manier eten dan geeft het Voedingscentrum het volgende toe in een rapport: “Voor ijzer, zink, selenium, foliumzuur, vitamine A en vitamine D worden niet alle aanbevelingen gehaald.”

  Tot slot. Het bedrijf dat de opleidingen gaf, had ook een supplementenbedrijf en gebruikte alleen claims die de EFSA heeft geautoriseerd. Op http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public/ vind je een lijst met geautoriseerde claims die gebruikt mogen worden bij supplementen.

  Did you find this review helpful? Yes No

 2. Mooi vormgegeven boek met veel lekkere recepten. Of je er daadwerkelijk van af valt? Daar moet ik nog achter komen. Eerste indruk is in ieder geval goed!

  Did you find this review helpful? Yes No

 3. Oplichter!

  Wij hebben het boek besteld, na 3 maanden eens even de rekeningen doorspitten en nou breekt mijn klomp. Blijkbaar zijn er twee afschrijvingen gedaan van 19,95 door deze organisatie. Dit wordt overigens nergens vermeld anders had ik dit nooit gedaan!

 4. Er zijn vele boeken geschreven over allerlei verschillende dieten, over afvallen, gezond eten etc. Oscar windt nergens doekjes om en geeft duidelijk aan dat wanneer je meer eet dan je lichaam nodig heeft je dikker wordt. Precies zoals het is! Alles is helder, hij draait nergens omheen. Hij heeft naar mijn idee van zijn passie zijn werk gemaakt en wie wil dat niet…. De negatieve kritieken volg ik niet, oplichting omdat er een maandelijks bedrag wordt afgeschreven? Kijk waar je aan begint zou ik zeggen, Dan de onderzoeken… iedereen weet dat als je teveel calorieën nuttigt je dik wordt. Dus wat is de toegevoegde waarde van wetenschappelijk onderzoek. Oscar heeft in ieder geval mijns inziens meer onderzocht dan de gemiddelde schrijver op dit gebied. Niets ten nadele van Sonja…velen juichen over Sonja Bakker maar zonder zich ook maar een moment te hebben afgevraagd waarop deze feiten zijn gebaseerd. Mensen hou toch op met afzeiken van iemand die met passie op een cratieve en heldere manier zijn brood verdiend. Deze jaloezie is niet positief. Oscar wij kennen elkaar niet, ik heb je boek niet gelezen of gekocht. Wat mij stoort is dat er vele boeken zijn uitgegeven waar ook nooit enig onderzoek aan ten grondslag heeft gelegen, maar waar je niemand over hoort. Ik wens je alle succes en blijf vooral doen waar je blij van wordt.
  M.v.g. Ine

 5. Opgelet voor de verborgen verkooptechnieken

  Toen ik het boek besteld heb ik me onvrijwillig ook opgegeven voor een videoprogramma. Voor dit videoprogramma krijg je verder niet veel uitleg waardoor je niet duidelijk weet dat je je hiervoor ook hebt opgegeven en dat er maandelijks 20€ van je rekening verdwijnt.
  Als je nadien dit opzegt dan duurt het nog een maand waardoor je nogmaals minstens 20€ moet betalen.
  Voor mij ruikt dit naar pure oplichterij.

  Nadat je het boek hebt besteld krijg je ook bijna dagelijks mails met flinterdunne tips en informatie maar op het einde wel steeds een doorgedreven uitleg over waarom je best extra producten van hem koopt om toch je doelen te kunnen halen.

 6. Je wordt bij de bestelling van bv alleen het boek in de val gelokt en zit je ongevraagd vast aan een abonnement die je 20 euro per maand kost. Pure oplichting, een ander woord heb ik er niet voor. Heel veel mensen met mij is dit overkomen. Het internet staat er vol mee over dit bedrijf. Dit soort praktijken zou hard aangepakt moeten worden. U bent gewaarschuwd.

  Did you find this review helpful? Yes No

 7. Heel veel mensen zijn net als ik opgelicht, een ander woord kan ik er niet voor bedenken. Kwam er vandaag achter dat men 2 automatische incasso’s had gedaan zonder dat ik er iets van afwist. Bij de bestelling van het boek loop je in de val. Er staat ergens een vinkje bij voorbaat al aangevinkt en zit men ook vast aan een abonnement. Lezers u bent gewaarschuwd.

 8. Ik heb een maand geleden deze boeken gekocht & betaald. Nu zie ik 2 maal na het boek al gekocht te hebben op
  Mijn bankafschrift dat het bedrag nog 2 Maal is afgeschreven voor de digitale versie. Terwijl ik
  Deze al
  Betaald heb, mijn vriendin heeft precies hetzelfde gehad… oplichter !!!!!

  • Ah, Het befaamde vinkje waarvoor gewaarschuuwd wordt. Bij aankoop staat er een vinkje voor een maandelijks abonnement aan (mag volgens de wet niet, maar ze doen het toch). Daardoor wordt er maandelijks een extra bedrag afgeschreven tot opzegging.

    • Nee dat klopt inderdaad. Wat wel opvalt is dat er twee versies van de detaalpagina van de Downloadbare versie in omloop zijn. 1 met de “eerste maand gratis abbo en daarna 19,95 per maand” en 1 zonder. Dat maandabonnement staat nergens op de salespage vermeld. (de link naar de abonnementsversie staat op de betaalpagina van de fysieke versie)

 9. Voelt als enorm opgelicht

  Ik heb dat vonkje dus over het hoofd gezien. Diep triest dat mensen zo aan hun geld komen pure oplichting.
  Dan zijn er genoeg ander die wel open en eerlijk zijn.

 10. Oplichter

  Wat een geldklopperij. Hopeijk trappen niet nog meer mensen in deze oplichter zijn praktijken. 4 x €19,97 ongevraagd afgeboekt.

 11. Het is een oplichter, knap waardeloos, heb zonder dat ik het door had 2 jaar lang elke maand 19,47 euro at laten schrijven van mijn rekening.
  Zonder hier ooit toestemming voor gegeven te hebben. Echt belachelijk.
  Wat een figuur, geen woorden voor…..

  • Beste Arne,

   Om Maxima te quoten ‘Dat is een beetje dom’ om niet op je rekening te letten 😉 Als je dingen koopt altijd goed lezen wat je koopt, helemaal bij digitale producten. Hier zit soms een 1e maand gratis en vervolgens een maandabonnement aan vast.

 12. Dit boek heeft me doen houden van koken

  Hallo Oscar,

  Ik hoop met dit berichtje een beetje balans te kunnen brengen 🙂

  Er is inderdaad heel wat te doen rond het abonnement waar je aan vast hangt: ook ik had dit bij de aankoop fout begrepen.
  Wanneer ik echter de factuur goed bestudeerde stond er duidelijk bij dat het om een permanente betaling zou gaan. Ik besefte dat ik dus een fout gemaakt had, maar was ook prima in staat om dit direct stop te zetten via een tegenreactie. Hoe je dit stopzet, staat inderdaad uitgelegd op de website.

  Ik vind het jammer dat je op de website niet makkelijk enkel het fysieke boek kan bestellen, maar de stopzetting ging wel vlot bij mij!

  Hoe dan ook, wat voor mij echt telt: dit boek heeft me echt plezier gegeven in koken. Ik deed dit niet en had ook nooit gedacht het te doen. Door 5 redenen is het Oscar echter toch gelukt om me achter het vuur te krijgen:
  – de recepten zijn gezond, zonder alle onnodige suikers en slechte vetten
  – alle recepten bestaan uit gekende producten die makkelijk te vinden zijn. Je kan met gemak een ‘basisvoorraad’ aanleggen waardoor je doorheen de week makkelijk altijd en paar recepten voor handen hebt.
  – de stappen zijn eenvoudig te volgen, goed beschreven en er worden geen moeilijke kooktermen of technieken vereist.
  – elk recept geeft tips om te variëren waardoor ik vaker het gevoel heb te ‘experimenteren’ met eten.
  – de gerechten werken verzadigend waardoor de kleinere porties ook nooit een echt probleem vormen.

  Mijn standaardontbijt van cornflakes en boterhammen is vervangen door pannenkoeken, omeletten, ontbijtcakjes en granenmengelingen bereidt op diverse manieren… De gratis pdf’s die er bij kwamen kijken rond toetjes en tussendoortjes zijn voor mij ook de moeite waard!

  Dus ja, kijk goed naar wat je bestelt en hoe je het bestelt – maar laat dit je niet tegenhouden om dit boek toch een kans te geven! ^^

  Did you find this review helpful? Yes No

 13. Iemand die op foute manier geld binnen harkt

  Ik heb persoonlijk contact met het bedrijf van Oscar Helm gehad, en ik heb zelden zo’n slechte indruk gekregen van een bedrijf (als je het zo kan noemen) of de mensen die er voor werken. Een zeer slecht onderbouwde commerciële manier van geld binnen harken, gebaseerd op halfbakken informatie. Duidelijk iemand die geen idee heeft van wat hij doet, en een DRS titel inzet om credible te lijken. Oplichters en op geld beluste mensen, die over de rug van anderen schaamteloos uit zijn op het vullen van hun rekening, alles behalve de gezondheid van mensen. En dat in deze tijden. SHAME ON YOU.

 14. Bedot - opletten !!!

  Los van de inhoud van de boeken, hebben ze ook mij 4x 19,97 van mijn rekening gehaald.
  Toegegeven ik had beter moeten lezen. Contact met de dienst naverkoop, levert niets op integendeel, ze doen geen enkele poging om hun malafide praktijken te erkennen. Strikt juridisch is het juist, wij zijn te dom door niet verder te lezen en in de euforie een boek te bestellen met bonussen.
  Ze behouden zich het recht om slechts 50% van de betaalde abonnementsgelden te retourneren, de andere helft is de prijs om niet goed te lezen… een manier van zaken doen dat echt niet netjes is!
  Maar hé daar ligt Oscar Helm en co niet van wakker $$$
  Wees dus voorzichtig als je deze boeken koopt, voor je het weet betaal je en veelvoud!

 15. Ook ik was onwetend geabonneerd op het “Afslankprogramma”
  Heb diverse mails gestuurd over deze misselijke VALKUIL maar ze blijven zich beroepen op het feit dat er uitgebreid en duidelijke informatie over gegeven wordt – niet dus – en dat je je eenvoudig kunt afmelden- en dat klopt. Ik heb naderhand alles nog eens twee keer moeten nalezen om tot de conclusie te komen dat ook ik er in was gelopen. Natuurlijk kun je je eenvoudig afmelden of een mailtje sturen, maar dan is er in het gustigste geval wel één – en in het ongustige geval meerdere keren € 19,97 van je rekening afgeschreven. Hierbij kun je je denk ik wel voorstellen hoeveel er aan de strijkstok blijft hangen door naïve en onwetende mensen die denken alleen een boek besteld te hebben, zoals je dat via gerenomeerde websites normaliter kan doen zonder ergens in te tuinen.
  Het is waarschijnlijk ook de reden dat je dit boek met “korting” alleen via hun site kunt bestellen
  Er is niet één gerenomeerde webwinkel die op deze misselijk makende manier zaken doet.

  Pure VERLAKKERIJ en een regelrechte VALKUIL.
  Het is vrij simpel, zo niet een no-brainer, om het €19,97 per maand kostende afslankprogramma niet aan het boek te koppelen. Vreemd genoeg is er in twee jaar tijd nog altijd niets aan gedaan, en dat zegt mij genoeg.

  Did you find this review helpful? Yes No

 16. Ik heb in februari 2019 het boek gekocht en sindsdien gaat er maandelijks 19,97 euro van mijn rekening zonder dat ik hier ooit toestemming voor heb gegeven. Dit is schandalig en pure oplichterij. Vertrouw dit dus niet! Ik sta erop dat dit gedrag volledig wordt terugbetaald.

 17. Oplichter met boek wat abonnement blijkt

  Na aanschaf boek blijkt dat bij het boek op slinkse wijze een abonnement wordt afgeschreven.
  Dit is zijn standaard truc om mensen geld afhandigste maken met een sluipincasso

  Did you find this review helpful? Yes No

 18. Schandalig

  Zielig om mensen naast een (op zich mooi en goed) boek ongewenst akkoord te laten gaan met een abonnement waar ze maandelijks voor gaan betalen.
  Ik herhaal: *Hoewel het vinkje hiervoor wettelijk niet standaard aan mag staan, doet S&H dat wel.

  Nu maar zien of ik het geld van 9 maanden terug ga krijgen. Voorlopig is het contact stroef.

  Did you find this review helpful? Yes No

 19. Dit is dus duidelijk oplichterij, zielig om zo mensen geld af te nemen via een sluip incasso. Als je het boek besteld loop je al in de val.
  Nu moet ik maar zien of en hoe ik het geld terug krijg, want dat vermelden jullie niet

 20. Oplichterij!

  Dit is gewoon pure oplichterij zoals velen hier al aangegeven hebben.

  Na het bestellen van het boek, blijk je ook opeens een ongevraagd abonnement te hebben aan 19,97 euro per maand. Dit staat in de kleine lettertjes wel te lezen op de website maar is helemaal niet duidelijk bij het bestellen van het boek.

  Did you find this review helpful? Yes No

 21. Pas nu kom ik er achter dat ik blijkbaar zonder mij medeweten een abonnement afgesloten voor 2 boeken voor bijna 40 euro per maand. Erg kleine lettertjes blijkbaar. Ik voel mij opgelicht. Jammer want het boek is mooi.

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending