Review: de Afslank Receptenbijbel (Richard Ridder)

De onderstaande review is verouderd. Klik hier voor de laatste versie van de afslank receptenbijbel

Richard Ridder, We kennen deze naam al van een eerder product, namelijk Vet Verbrand Geheimen (review), maar sinds een tijdje heeft hij ook een receptenboek in de markt gezet. Dit receptenboek gaat onder de titel de Afslank Recepten Bijbel en vandaag hebben wij onze review aan dit product gewijd. Receptenboeken kennen we onderhand wel. Van raw food tot Paleo, we hebben ze allemaal gezien, dus de vraag is: Is de afslank receptenbijbel daadwerkelijk de receptenbijbel die je moet hebben voor je doel? Namelijk afslanken? We gaan daar snel achter komen šŸ˜‰

Afslank Receptenijbel

Afslank Receptenijbel

De verkoper(s)
De verkoper van het product is Richard Ridder (Niet Richard DE Ridder, de pseudoniem die Stefan Huerterre gebruikt). We kennen deze naam zoals gezegd al van een eerder product, namelijk Vet Verbrand Geheimen, en weten dat hij zijn producten uitgeeft via een uitgeversplatform S&H Digitale Hulpmiddelen. Dit platform verzorgt meerdere producten in over het algemeen de drie grote markten. Dating, geld verdienen en natuurlijk afvallen en voeding, waar de afslank receptenbijbel onder valt. S&H Digitale hulpmiddelen produceren overigens producten waar veel aandacht aan is besteed en hun kwaliteit is relatief hoog. Ze staan netjes bij de KVK geregistreerd en communiceren ook hun gegevens prima op de salespages van hun producten. Geen rode vlaggen of bellen die gaan rinkelen op dit moment.

Wat claimt de verkoper?
De verkoper, Richard Ridder dus, claimt op de salespage dat bestaande diĆ«ten niet werken. Nu is deze uitspraak niet heel vreemd, want elk dieet claimt dat bestaande diĆ«ten niet werken. Richard claimt dat een dieet ook een andere kant heeft en leuk kan zijn. Zo hoef je bijvoorbeeld niet heel strikt op te letten wat je wel en vooral niet mag eten, maar vooral lekkere dingen eet die gezond zijn. Hierdoor zal je blijvend gewicht afvallen (tot je ideale gewicht) en vooral geen last hebben van je jojo dieet. Dit klinkt natuurlijk heel mooi, maar op de salespage wordt weinig concreets gezegd wat het dieet nou inhoud of anders maakt. Behalve dat er een lijst met recepten aan vast zit die lekker zijn en makkelijk te maken. Er wordt in 1 regel iets genoemd over dat je bij de afslank recepten bijbel uitleg krijgt over waarom het dieet van Richard Ridder werkt, maar meer ook niet. Tot nu toe komt het een beetje op ons over als een receptenboek verkopen met een paar zo vaag mogelijke en zo ruim mogelijk op te vatten claims. Samengevat in: Bestaande diĆ«ten werken niet, zorgen voor een jojo effect en zijn niet leuk. De afslank recepten bijbel is precies het tegenovergestelde en zorgt wel voor resultaat. Een beetje een klassieke dieet salespage ;). Natuurlijk hebben we zelf een review copy gekregen (waarvoor dank), dus we gaan vandaag bekijken of de vage (niet concreet te meten claims) daadwerkelijk waargemaakt kunnen worden. Iets dat ons opviel was dat in de footer netjes vermeld staat dat er geen garanties zijn dat je dezelfde resultaten behaalt als de ervaringen van andere personen op de salespage. Dit vinden we een pluspunt, want vaak kom je deze “disclaimer” pas tegen als je de eerste pagina van het ebook leest en dus het product al aangeschaft hebt. Klein plusje dus ;).

Wat krijg je?
Volgens de salespage krijg je bij aanschaf van het product de Afslank Receptenbijbel. Een ebook met meer dan 100 recepten waarmee je meerdere kilo’s per week verliest (volgens de salespage. Deze kreet vinden we een beetje dubieus, want hij gaat volledig tegen de anti-jojo dieetleer in). De recepten in het ebook zijn verdeeld in 6 categorieĆ«n, te noemen kip gerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings en meer (meer dan zes dus??). Verder krijg je nog een aantal kant en klare weekmenu’s en boodschappenlijstjes. Als kersje op de taart krijg je nog 5 tijdelijke bonussen. Dag en weekmenu’s met boodschappenlijstje (we dachten dat deze standaard bij het pakket in zaten), 10 gezonde toetjes (desserts waren al onderdeel van het ebook toch?) 30 gezonde tussendoortjes, 12 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam en gratis toegang tot het ultieme afslankprogramma (alleen de eerste maand). Dus volgens de salespage krijg je de afslank receptenbijbel met 5 tijdelijke bonussen.
Natuurlijk gaan we ook vertellen wat je daadwerkelijk krijgt, want een salespage wordt over het algemeen een beetje opgeleukt en aangedikt. Daarvoor is het ook een salespage.
Allereerst krijg je natuurlijk het Afslank receptenboek. Een ebook met 143 pagina’s vol recepten. Niet alleen ingedeeld in gewone gangen, of maaltijden op een dag, maar ook op basis van glutenvrij en late night snacks. Dit hebben we tot nu toe nog niet eerder in een receptenboek gezien. Als bonus krijg je toch echt een paar aparte ebooks, zoals 12 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam, waarin beschreven staat hoe je met 12 simpele stappen dichter bij een slank en gezond lichaam kunt komen. Tevens krijg je nog een boodschappenlijst en twee ebooks met een aantal recepten. Verwacht hier niet al te veel van, maar ze zijn niet voor niets als gratis bonus toegevoegd. De ebooks zijn duidelijk geschreven in begrijpelijke taal en bevatten recepten met afbeeldingen, variaties en een ingrediĆ«ntenlijst. De recepten zijn gebaseerd op twee personen. De basis van de gerechten is heel simpel. Ze bevatten pure en gezonde ingrediĆ«nten, waardoor ze, mits je weinig andere ongezonde dingen eet, afvalt bij het gebruik van deze recepten. Aan de andere kant is gewoon gezond eten ook een oplossing en hoef je niet direct het receptenboek hiervoor te gebruiken. Gezond eten kan je ook op gevoel. Heb je echter wat meer inspiratie nodig, dan is dit receptenboek een prima aanvulling.

Bonuspakket Afslank Receptenbijbel

Bonuspakket Afslank Receptenbijbel

Als laatste krijg je nog een extra bonus, namelijk de eerste maand gratis toegang tot het Ultieme Afslank Programma is een programma waarbij elke maand een aantal video’s met kennis over afslanken gedeeld worden. Deze video’s worden maandelijks uitgebreid, maar wees je er bewust van dat alleen de eerste maand gratis is. Na de eerste maand volgt er een automatische incasso (welke we ook bij Vet Verbrand Geheimen gezien hebben). Bij het aanschaffen van het product staat het vinkje standaard aan en de meeste klachten die wij zien verschijnen is dat mensen niet lezen wat ze kopen. 1 maand gratis en vervolgens een vast bedrag per maand. šŸ˜‰ Zo we hebben het verteld, dus nu niet piepen dat Richard ongevraagd geld van je rekening af laat schrijven :P.

Wat vinden klanten?
We hebben een aantal surveys van de makers van het ebook in handen gekregen. De ervaringen die ze echt aan klanten gevraagd hebben dus. Deze waren over het algemeen positief. Kreten als erg uitgebreid en duidelijk geschreven vinden we terug in die surveys. Negatieve dingen zijn vooral dat de mailinglijst niet iets te actief is, maar dat staat los van het product op zich. Als we verder op het internet zoeken vinden we een 100% positieve review van een concurrent die eigenlijk nergens op gebaseerd is en een review die minder positief is. Deze laatste draagt als argumenten aan dat de informatie niet vernieuwend is en dat er weinig oefeningen of tekenen van beweging bij het product geleverd worden. Het is natuurlijk een receptenbijbel, maar door de naam Afslank die eraan gegeven is, kunnen wij dat wel begrijpen. OVer het algemeen zijn de reacties positief.

Wat is de prijs?
De prijs van het pakket, dus het receptenboek en de extra bonussen is ā‚¬27,-. Dit is een prima prijs. Het is een groot aantal recepten en ook de bonus van het ultieme afslankprogramma die de eerste maand gratis is, zorgt ervoor dat je veel waarde voor je geld krijgt. Let er alleen wel op dat deze laatste bonus je wel maandelijks geld kost als je kiest om deze mee te nemen bij je bestelling (vinkje staat standaard aan). Na de eerste maand kost deze extra je ā‚¬19,97 per maand. Op zich ook niet een heel hoog bedrag, maar wel iets teveel voor de informatie die maandelijks vrijgegeven wordt. De prijs van het pakket is dus gunstig, maar de nasleep is in prijs wat minder ;).

Eindoordeel
Het totale pakket de Afslank Receptenbijbel is een leuk product. De prijs is prima te noemen en er staan daadwerkelijk veel gezonde recepten in. Er is echter geen garantie of je daadwerkelijk gaat afvallen met deze recepten. Ze zijn gezond, dat wel, maar als je je de hele dag vol vreet met gezonde dingen, zelfs dan hoef je niet per se af te vallen. Als je echt wil afvallen en je hebt inspiratie nodig voor gezonde recepten (en je laat alle ongezonde dingen netjes links liggen), dan is de Afslank Receptenbijbel een prima boek voor inspiratie. Sommige recepten zijn wat karig (zoals de lavendel thee –> Pleur wat lavendel in water en that’s is šŸ˜‰ ), maar de beschrijvingen zijn duidelijk en helder. Soms niet helemaal correct, aangezien de eerste twee recepten bij het kopje Zonder koolhydraten uit meer dan 60% koolhydraten bestaan).
De naam afslankrecepten vinden we een beetje over de top, aangezien het gewoon gezonde recepten zijn en afslanken nietĀ direct met receptuur te maken heeft. Meer met calorie inname, maar het receptenboek is in ieder geval een duwtje in de richting van gezonde voeding. Iets wat bij afvallen redelijk essentieel is. Verwacht dus geen heilige graal in afvallen, maar meer een inspiratiebron voor gezonde recepten.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Richard Ridder te vertrouwen?
 • Is Richard Ridder een fraudeur?
 • Is de Afslank receptenbijbel het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met de Afslank receptenbijbel van Richard Ridder?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Afslank receptenbijbel van Richard Ridder? Laat dan een bericht achter!

De bovenstaande review is verouderd. Klik hier voor de laatste versie van de afslank receptenbijbel

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 1 (3 reviews)

21 reacties op “Review: de Afslank Receptenbijbel (Richard Ridder)

 1. Helaas heb ik ook deze aanbieding gedaan. 27 euro betaald voor het e book en de extra gratis recepten. Helaas wel betaald geen link niks gehad om het boek te downloaden. dus hoop snel wat te horen over het e book waar ik wel voor betaald heb en de opzegging want schijnt dat ik die aanhad staan!

 2. Oplichterij

  Oscar Helm (dus niet de fake naam Richard) is een oplichter. Ik heb de afslank receptenbijbel aangeschaft en heb daarmee een automatische incasso geactiveerd. Ik heb op verschillende manieren contact opgenomen. Via S&H, email, telefoon, Facebook maar het worst niet opgelost. Reacties die geplaatst worden op review websites zoals vetvrij.com worden verwijderd. Ik blijf de incasso’s storneren tot ik contact krijg. Deze reactie zal ongetwijfeld ook verwijderd worden. Pas op allemaal voor de producten van S&H uit Amsterdam!

  Did you find this review helpful? Yes No

  • Ik loop tegen hetzelfde aan. Via verschillende wegen probeer ik mijn abonnement op te zeggen. Via het afmeldformulier lukt het niet, omdat ze vragen naar het bewijd van geen robot zijn, door de tekens over te nemen. vervolgens staan er geen tekens en lukt het versturen van het formulier niet. Wie kent dit probleem? En wat moet ik nu doen?

   Ik loop tegen hetzelfde aan. Via verschillende wegen probeer ik mijn abonnement op te zeggen. Via het afmeldformulier lukt het niet, omdat ze vragen naar het bewijd van geen robot zijn, door de tekens over te nemen. vervolgens staan er geen tekens en lukt het versturen van het formulier niet. Wie kent dit probleem? En wat moet ik nu doen?

  • automatische incasso

   Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Ik heb het boek besteld en (helaas) pas na drie maanden kom ik er achter dat er maandelijks een bedrag van 19,95 van mijn rekening wordt afgeschreven. Ik kon de laatste twee storneren de eerste niet meer. Ik heb een mail gestuurd naar support@senhdigitalehulpmiddelen.nl en kreeg wel antwoord, het was niet de bedoeling om mij onbedoeld lid te maken en ik kon een formulier invullen om mij af te melden. http://senhpayments.nl/afmelden-lidmaatschap/ dat heb ik uiteraard gedaan en ik hou het in de gaten. Maar ik vind het gewoon heel naar omdat dit moedwillig gedaan wordt. Iedere maand dat iemand het niet in de gaten heeft verdienen ze 19,95 dat is toch een hele vervelende manier van zaken doen?

 3. Hier nog 1 die er ingestonken is

  Ik kom er zojuist achter dat er een betaling voor termijn 2 gepland staat…. Helemaal niet bewust van het feit dat ik mij dus met de aanschaf van het e-book gelijk een lidmaatschap ben aangegaan. Ik zoeken naar waar ik kan opzeggen, niets te vinden. Super slecht! Ik ben benieuwd of er gereageerd wordt op mijn vraag, ik zal het bedrag in elk geval gaan storneren en gelijk contact opnemen met PayPro. Ik kan hier echt zo kwaad om worden, echt belachelijk om lidmaatschap automatisch aan te vinken en op het moment je erachter komt je je nergens normaal kan afmelden. SCHANDALIG!

  Did you find this review helpful? Yes No

 4. Ook ik ben erin gestonken.
  1x het boek van 27 euro gekocht.
  Was niet heel bijzonder en vervolgens werd er automatisch elke maand geld van me rekening afgeschreven. (19 euro). Heb ze laten storneren en zal PayPro een bericht sturen om de incasso stop te zetten.

 5. Geachte ik heb alles stop gezet bank is verwittigd nu 2de stap geld van 4 maand waar ik niets voor terug kreeg trachten terug te vorderen het zijn doorslepen adders

  • Beste Jean Paul,

   Voor zover we weten kan je tot een aantal maanden terug geld laten storneren. In principe kun je dit dus via je bank relatief makkelijk regelen.

 6. Ook in ben erin gestonken. Wat een oplichting. Heb het boek de receptenbijbel besteld en vond dat ook ā‚¬ 19,95 waard. Niet wetende dat je direct aan een automatische incasso vast zit. In zijn mailtjes geeft hij aan: slechts 9,95 voor de papieren versie etc. Wat een oplichter. Ga direct de incasso stopzetten en de Consumentenbond inlichten!

 7. Ook wij zijn erin getuind !!
  Volksverlakkerij die hele receptenbijbel van Oscar Helm, niet zijn echte naam.
  Die is zoooo moeilijk uitspreekbaar dat hij ‘m niet gebruikt, hoe sneu.
  Ga nu ook eea. proberen zodat er niet nog meer vd rekening wordt geĆÆncasseerd.
  Het is een mooi boek dat zeker maar die extra toestanden waarvan niets vermeld is…..zo slecht, op die manier geld verdienen is zo laag bij de grond.

 8. Actie "niet goed, geld terug" krijg ik niet voor elkaar

  Ik heb ook het boek besteld. Gelukkig verder geen verdere lidmaatschappen erbij want ik zag nog net op tijd de extra vinkjes aan staan.
  Omdat er meerdere keren op de website stond vermeld “niet goed?, geld terug!”, heb ik dit boek besteld.

  Ik citeer van de website http://www.afslankreceptenbijbel waarin Oscar Helm het volgende verkondigt:
  – “NIET GOED, GELD TERUG
  Ik ben ervan overtuigd dat je met dit receptenboek al je afslankdoelen gaat behalen. Het zal je lichaam transformeren in een vetverbrandingsmachine. Ik ben er zelfs zo erg van overtuigd dat je dit boek of ebook volledig RISICOVRIJ kunt proberen. Als je het boek of ebook leest en je bent niet overweldigd om welke reden dan ook, stuur mij dan een mailtje en je krijgt DIRECT het complete bedrag teruggestort!”
  Aldus Oscar Helm….

  In mijn geval dus 37 euro.
  Helaas wordt er niet gereageerd op meerdere mails. Niet via FB en ook niet via het contactformulier.

  Denk dat ik geen geld terug krijg… Helaas

  Did you find this review helpful? Yes No

  • Update….

   Eindelijk is er via FB gereageerd ! Heb meerdere berichten moeten sturen naar deze meneer Oscar Helm en zijn Team. Ik heb het boek netjes terug gestuurd en is ook daar in goede orde ontvangen.

   Na 2 weken werd er nog geen bedrag teruggestort dus weer mailen en via FB weer contact gekregen.

   Ik wilde toch echt mijn geld terug en ik heb toen besloten om contact op te nemen met een invorderingsbedrijf uit Amsterdam en zij zouden dan binnen 1 week het geld gaan terugvorderen inclusief de extra kosten die ik zou moeten maken.

   Ik had nu wel snel een reactie op mijn schrijven en ook het geld is inmiddels teruggestort.

   De aanhouder wint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending