Review: Fitcooking fitness receptenboek (Droog Trainen Academie)

Sporten brengt vaak vele vragen met zich mee op het gebied van voeding. Welke voeding moet je tot je nemen en in welke verhouding moet je de macronutriënten, zoals vetten, koolhydraten en eiwitten hebben om optimaal gebruik te kunnen maken van je voeding. Dat laatste lijkt misschien niet heel belangrijk, maar voor optimale groei in het geval van fitness of bodybuilding is dat erg belangrijk. Zelfs voor andere sporten is optimale voeding, naast rust, erg belangrijk voor vooruitgang en natuurlijk optimaal herstel na een training. Ok ik snap je: voeding is erg belangrijk, maar het moet natuurlijk ook lekker en gevarieerd zijn en hoe doen we dat dan? Daar heeft de Droogtrainen Academy aan gedacht, want ze hebben al een tijdje een kookboek op de markt. Specifiek voor fitness, maar natuurlijk ook inzetbaar voor mensen die andere sporten doen en vooruitgang willen boeken. Het is het Fitcooking Fitness Receptenboek. Een receptenboek voor sporters. Is het daadwerkelijk gericht op sporters, maar vooral: hebben sporters eer ook echt wat aan? Daar gaan we vandaag achter komen in deze review. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkopende partij van het Fitcooking fitness receptenboek is de Droogtrainen Academie. We kennen deze partij al van eerdere reviews van onder andere Het Proteïnerijke Recepten Kookboek en het Droogtrainen Protocol voor Vrouwen. De Droogtrainen Academie is gevestigd in Rotterdam en de bedrijfs- en contactgegevens staan altijd duidelijk op de websites vermeld. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met kennisproducten, zoals e-books en cursussen over training en voeding. De eigenaar van Droogtrainen Academy is Henry van Es. Een ex marinier die genoeg weet van training en voeding. Hij is al een behoorlijk aantal jaren bezig met de Droogtrainen Academy en weet waar hij het over heeft, zowel op het gebied van trainen van mannen als het trainen van vrouwen. Zoals je misschien zou verwachten zijn de producten alleen inzetbaar voor “sportschool henkies met dikke spieren”, maar niets is minder waar. De producten van de Droogtrainen Academie zijn vaak ook prima inzetbaar voor personen die niet al te fanatiek sporten, maar wel fitter willen worden en strakker in hun vel willen zitten. Henry kunnen we vooral neerzetten als ervaringsdeskundige, aangezien hij geen directe opleiding in de richting voeding en training heeft gehad. Aan de informatie die hij deelt en de reviews van de andere producten kunnen we in ieder geval zeggen dat hij weet waarover hij het heeft er geen rare claims op na houdt op het gebied van beweging en voeding.

Fitcooking

Fitcooking

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage van het Fitcooking Fitness Receptenboek wordt een verhaal verteld over het feit dat voeding erg belangrijk is. Niet alleen bij het behalen van de fitness doelen, maar ook om over het algemeen gezond te zijn en lekker in je vel te zitten. Daar konden ze wel eens gelijk in hebben, want op het gebied van fitness alleen al bestaat de gouden driehoek uit rust, training en voeding. Als één van deze niet in balans is, dan wordt het lastig echt progressie te boeken. Het blijkt echter moeilijk om inspiratie te vinden om je voeding op orde te hebben. Vaak is de voeding eenzijdig en daardoor verlies je snel je motivatie om je voeding goed te regelen. Een andere oorzaak kan zijn dat je de kennis niet hebt. Het Fitcooking Fitness Receptenboek biedt daar een oplossing voor. 127 recepten voor eiwitrijke gevarieerde gerechten verdeeld over de maaltijden van de dag. Door alle informatie die bij de éénpersoonsgerechten vermeld staat ben jij in staat om je voeding goed op orde te krijgen en daar in het dagelijkse leven en bij welke sport je dan ook doet van te profiteren. Dat is het in een notendop. Geen claims over veel afvallen, hoeveel vooruitgang je boekt en andere kreten om jou over die emotionele drempel van kopen te doen gaan. Gewoon wat heet is en wat je er aan hebt. Niets meer niets minder. Deze stijl hebben we al gezien bij Het proteïnerijke recepten kookpakket dat we eerder reviewden en dat bevalt ons wel.

Wat krijg je?
Als je het Fitcooking Fitness Receptenboek bestelt, ontvang je na betaling een link naar een digitale download. Je leest het goed: hoewel de afbeeldingen op de salespage doen vermoeden dat er ook een fysiek boek oor in de boekenkast beschikbaar is, wordt het receptenboek alleen digitaal geleverd. Dat scheelt weer ruimte in de kast moet je maar denken. Het e-book is in ieder geval opgemaakt alsof het boek direct naar de drukker kan, dus het ziet er allemaal erg gelikt uit. Het bevat een kleine introductie en daarna staat het vol met 127 recepten. Deze recepten zijn ingedeeld in het type maaltijd: smoothies,

Preview Fitcooking Fitness Recceptenboek

Preview Fitcooking Fitness Recceptenboek

ontbijt, lunch, salades, soepen, diner en snacks. Per gerecht vind je de ingrediënten, de bereidingswijze een eventuele variatietip, de hoeveelheden eitwitten, vetten en koolhydraten in het gerecht en af en toe een afbeelding van het resultaat. De recepten zijn voor één persoon en zijn eenvoudig en snel te maken en bestaan uit toegankelijke ingrediënten. Ze bevatten de optimale verhouding van Vetten, Eiwitten en Koolhydraten en, hoewel smaken verschillen, zijn vaak erg smakelijk en lekker. Dat laatste is niet geheel onbelangrijk voor een receptenboek. De recepten zijn over het algemeen gezonde recepten en hoewel de nadruk op de verhouding tussen eiwitten, vetten en koolhydraten erg aanwezig is, zijn de recepten ook goed te gebruiken voor iedereen die wat af wil vallen of gewoon gezonder wil eten.

Wat vinden klanten?
We vinden tot nu toe alleen maar positieve reacties op het Fitcooking Fitness Receptenboek. Niet alleen in de vorm van reacties van klanten op zijn salespage. Deze laten we namelijk buiten wegen, aangezien de Droogtrainen Academie zelf in de hand heeft wat daar geplaatst wordt. Er zijn ook veel positieve ervaringen en reacties in de vorm van reviews op websites als deze en op social media. De algemene trend is dat de recepten smakelijk zijn en eenvoudig te maken. Daarbij kosten ze ook nog eens weinig tijd om te maken en worden er geen dure ingrediënten gebruikt. Eigenlijk alles wat je wil van een kookboek. We kunnen tot nu toe geen reacties vinden die negatief zijn, of over oplichting gaan. Zelfs niet voor andere producten van de Droogtrainen Academie. Dat is een goed teken, aangezien negatieve verhalen vaak sneller de weg naar het internet vinden dan positieve.

Wat is de prijs?
De prijs van het Fitcooking Fitness Receptenboek is €27,- euro. Als we eerlijk zijn vinden we dat een prima prijs voor een kookboek met 127 recepten die speciaal samengesteld zijn op sporten. Het is weliswaar een e-book, dus je krijgt geen fysiek boek in handen na je bestelling, maar er is veel aandacht besteed aan de opmaak. Als je andere kookboeken vergelijkt die in de winkel liggen, dan bevatten die vaak minder recepten en zijn ze niet samengesteld met een specifiek doel, zoals in dit geval Fitness is. Waren het minder recepten en was de opmaak niet zoals die nu is, dan hadden we een lagere prijs verwacht.

Eindoordeel
Als je aan het sporten bent op gewoon gezonder wil leven, dan is het van belang dat je voeding goed op orde is. Naast beweging en rust is voeding één van de belangrijkste zaken om je lichaam weer in shape te krijgen. Of je nu fanatiek sport of niet, voeding is belangrijk. Vaak is het lastig om genoeg variatie in je voeding te krijgen zonder dat daar veel ongezonde dingen in voor komen. Daar biedt het Fitcooking Fitness Receptenboek een oplossing voor. Laat je niet in de war brengen door het woord Fitness in de titel, want het boek is ook goed toepasbaar voor mensen die gewoon gezonder willen eten. De gerechten in het e-book zijn eenvoudig te maken, voorzien van informatie zoals hoeveel koolhydraten, vetten, eiwitten, maar ook kilocalorieën ze bevatten. Daarnaast zijn het éénpersoons recepten, dus voor jezelf ook als eenvoudige tussenmaaltijden makkelijk inzetbaar. Nu zal dat laatste pas voorkomen als je fanatiek sport, want dan is jouw eigen voeding vaan net iets anders dan die van het gezin. Toch zijn de gerechten voor iedereen geschikt. Net als Het proteïnerijke recepten kookpakket is het Fitcooking Fitness Receptenboek een leuke toevoeging om meer variatie in je maaltijden te krijgen. Het e-book is goed opgemaakt en eigenlijk is het jammer dat het enkel digitaal verkrijgbaar is. Dat is dan ook ons enige minpuntje dat we kunnen verzinnen.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is de Droog Trainen Academie te vertrouwen?
 • Is de Droog Trainen Academie een oplichter?
 • Is het Fitcooking fitness receptenboek het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met het Fitcooking fitness receptenboek van de Droog Trainen Academie?

Heb je zelf ervaring met of vragen over het Fitcooking fitness receptenboek van de Droog Trainen Academie? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support

Een reactie op “Review: Fitcooking fitness receptenboek (Droog Trainen Academie)

 1. Makkelijke gerechten die ik snel kan gebruiken en in kan zetten in mijn voedingsschema, alleen erg jammer dat er geen echt boek verkrijgbaar is.

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending