Review: Yoga Nidra: Reis door de chakra’s (Happy with Yoga)

De vakanties zijn weer zo goed als voorbij en de werk of schooltijd begint weer. Niet alleen een leuke tijd, maar voor veel mensen ook een tijd vol onrust, stress en druk van verschillende hoeken. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Was er maar iets waardoor je ultiem kan ontspannen en je voelt hem natuurlijk al aankomen: Dat is er. Het is de Yoga Nidra cursus Reis door de Chakra’s van Happy with Yoga. In het verleden hebben we de gewone Yoga Nidra cursus al eens gereviewed, maar deze Reis door de chakra’s waar we het vandaag over gaan hebben gaat iets verder dan enkel Yoga Nidra. Het behandeld de chakra’s, waarmee de zeven belangrijkste energie punten in je lichaam bedoeld worden. Is deze extra informatie de extra 50 euro waard op de ‘gewone’ Yoga Nidra cursus en is de kwaliteit net zo hoog? Daar gaan we vandaag achter komen in deze review. Lees snel verder 😉

De verkoper(s)
De verkopers van Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s zijn er in dit geval twee. Het gaat om Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen die beide gecertificeerd Yoga docent zijn. Samen vormen ze Happy With Yoga. Het bedrijf heeft talloze contactmogelijkheden, maar een echt bedrijfsadres kunnen we niet eenvoudig vinden.
Wel staan de KVK gegevens duidelijk vermeld op elke website die ze hebben (via de algemene voorwaarden). We zien geen schimmige constructies met verborgen domeinen of dat soort ongein, dus in dat opzicht zit het wel snor. De kennis van zowel Melanie als Rolf op het gebied van Yoga is enorm.

Melanie Poldervaart

Melanie Poldervaart

Rolf van Baalen

Rolf van Baalen

Als we het zo mogen geloven leven en ademen ze yoga. Ze geven cursussen en workshops over de hele wereld en doen naast hun digitale verkoop van cursussen ook gewoon fysiek werk op het gebied van Yoga. Via verschillende platformen zoal Youtube, hun diverse websites en bijvoorbeeld Facebook geven ze veel gratis informatie weg op het gebied van Yoga. We kunnen wel zeggen dat we hier met een paar experts te maken hebben die enorm veel passie hebben voor wat ze doen. Dat straalt in alles uit: de video’s, blogposts, maar ook de (online) cursussen die ze geven en dat is een pluspunt.

Wat claimt de verkoper?
Er worden op de salespage niet heel veel claims gedaan over de resultaten die je kunt behalen met de cursus Yoga Nidra: Reis door de chakra’s. Eigenlijk wordt er gewoon gezegd waar het op slaat. Het is een cursus voor iedereen die meer praktische tips wil om te leren ontspannen en om energie te managen. Daarnaast komt er een behoorlijke uitleg van de Chakra’s bij kijken, dus iedereen die meer wil weten over chakra’s is ook welkom. Er worden geen resultaten genoemd, behalve dat de intentie gewekt wordt dat je meer rust gaat vinden als je de cursus volbracht hebt. Wij houden wel van dit soort salespages. Geen kreten over geweldige gezondheidsvoordelen, maar gewoon simpelweg opsommen voor wie de cursus is, een korte samenvatting van wat je kunt verwachten en natuurlijk nog meer detail over de inhoud van de cursus. Dit is trouwens ook tekenend voor de salespages van Rolf en Melanie. Bij de andere producten die ze verkopen is de salespage ook recht toe, recht aan en doen ze geen claims die ze niet waar kunnen maken.

Wat krijg je?
Na de betaling krijg je de mogelijkheid om een account aan te maken voor je persoonlijke ledenpagina. Vervolgens wordt er op de achtergrond een cursus aan jouw account gekoppeld. We vermoeden dat dit op basis van e-mailadres gaat, dus geef hetzelfde e-mailadres op die je ook voor de betaling gebruikt hebt. Vervolgens krijg je (met wat vertraging) toegang tot de cursus van 22 modules. Deze modules komen overeen met de onderdelen die op de salespage vermeld staan en kunnen grofweg opgedeeld worden in 5 delen:
1. Algemene informatie: welkomstboodschap en wat algemene informatie over de cursus, Yoga in het algemeen en de Chakra’s verdeeld over 8 onderdelen.
2. De cursushandleiding Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s. Dit is een e-book met de achtergrondinformatie over de chakra’s. Er wordt beschreven welke chakra’s waar zitten en waarvoor ze dienen. Het e-book is vrij eenvoudig geschreven, maar dat maakt het ook erg toegankelijk. De opmaak is prima.
3. Werkboeken voor de chakra’s. Voor elk van de zeven (belangrijkste) chakra’s is een werkboek opgesteld waarbij je onder andere oefeningen te zien krijgt om de energie weer in balans te krijgen.
4. Chakra yoga Nidra sessies. In deze 5 audio sessies wordt je begeleid om je door middel van Yoga Nidra, ultiem te ontspannen. Het is eigenlijk de oude kale Yoga Nidra versie, maar dan zonder extra informatie en iets meer toegespitst op de Chakra’s.
5. Veelgestelde vragen. De meest gestelde vragen die tijdens de cursus in je opkomen worden hier behandeld. Denk vooral aan vragen hoe je dit nu in de praktijk kunt toepassen en in het dagelijks leven kunt inpassen.
Als je dan alles bij elkaar optelt heb je 22 modules die je de informatie verschaffen om te leren over je chakra’s, methoden biedt om de energiebalans in je lichaam te herstellen en je leert te ontspannen. De cursus opbouw is logisch en de uitleg is eenvoudig en duidelijk. De kwaliteit van de video’s is prima en eigenlijk kunnen we wel zeggen dat overal behoorlijk wat aandacht aan besteed is. Een pluspuntje dus.

Wat vinden klanten?
We kunnen op dit moment nog geen echte concrete reacties of reviews vinden over Yoga Nidra: Reis door de Chakrra’s van Happy with Yoga. Dat zal waarschijnlijk komen omdat het product nog relatief nieuw is. We kunnen wel veel positieve reacties vinden over de iets kalere Yoga Nidra versie die we al eerder gereviewed hebben. De reviews zijn erg lovend en er komt vooral naar voren dat aan alles uitstraalt dat Rolf en Melanie zo enthousiast de liefde voor Yoga kunnen uitdragen. De video’s en de methodes die ze aandragen zijn duidelijk en goed te volgen. Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten!

Wat is de prijs?
De prijs voor Yoga Nidra: Reis door de chakra’s is €87,- euro. Er wordt qua marketing een prijs van €222,- euro neergezet, maar dat is enkel een spelletje met jou als klant. Het lijkt een aanbieding dus je moet nu kopen ;). En werkt het bij jou? Die €87,- euro lijkt in de eerste instantie misschien een best bedrag, maar met de informatie die je krijgt kun je een behoorlijke tijd vullen en je kunt er baat bij hebben als je het idee hebt dat je Chakra’s niet helemaal in balans zijn. Ga maar eens een dagje een Yoga workshop volgen en je bent waarschijnlijk het dubbele kwijt. Als je alles relativeert valt de prijs dus best mee. Het is een complete cursus, waarvan je gelijk ziet dat er aandacht en liefde in gestopt is. Dat is natuurlijk ook wat waard ;).

Eindoordeel
De producten van Melanie en Rolf van Happy With Yoga vliegen je nog net niet om de oren, maar het zijn bezige bijtjes waarbij alles in het teken staat van Yoga en Mindfullness. Dat zie je in alle producten en workshops die ze geven, dus ook in Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s. Het is een compleet product waarbij de focus niet alleen op Yoga Nidra ligt, maar ook ook voor een groot deel op je Chakra’s en de manieren om die in balans te krijgen. Heb je dus het idee dat deze niet in balans zijn en wil je eer iets aan gaan doen door middel van Yoga oefeningen, dan zit je bij Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s wel goed. De prijs is in onze ogen ook prima te noemen voor de compleetheid van de cursus en je hoeft niet bang te zijn dat je niet gemotiveerd raakt door Rolf en Melanie.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Happy with Yoga te vertrouwen?
  • Is Yoga Nidra: Reis door de chakras het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Yoga Nidra: Reis door de chakras van Happy with Yoga?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Yoga Nidra: Reis door de chakra’ss van Happy with Yoga? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support

Een reactie op “Review: Yoga Nidra: Reis door de chakra’s (Happy with Yoga)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending