Review: My Schredded Lifestyle (Merijn Schoeber)

De zomer komt er weer aan en dat is heerlijk. Natuurlijk is niet iedereen zomer klaar als het om je lijf gaat. Er kunnen nog wel wat pondjes af en het liefst wil je natuurlijk een sixpack, zodat je lekker kan flaneren op het strand. Het is dus die tijd van het jaar dat je op zoek bent naar de methode om zo snel mogelijk vet te verliezen en met zo min mogelijk tijd en energie zo’n strak mogelijk lichaam creëert. Maar zo werkt het niet. Strak getraind door het leven gaan is een lifestyle en geen snelle methode. Daar kan Merijn Schoeber over meepraten. Hij is Yooutuber en maker van My Shreaded Lifestyle, een boek waarmee hij je een lifestyle voorlegt waarbij je traint, een beetje wel en een beetje niet eet en er uiteindelijk zonder al teveel moeite beter uit komt te zien. Dit alles zonder dat je alle leuke en vooral lekkere dingen in het leven opgeeft. Of het ook daadwerkelijk een goed product is? Daar gaan we vandaag achter komen. Lees snel verder om te zien wat wij van My Shreaded Lifestyle van Merijn Schoeber vinden.

De verkoper(s)
De verkoper van het My Shreaded Lifestyle is Merijn Schoeber en dat wordt niet onder stoelen of banken geschoven. Hij is al een aantal jaren bezig om via Youtube zijn training, voeding en een groot gedeelte van zijn leven vast te leggen. Via zijn Youtube kanaal kun je hem volgen en deelt hij tips over training en voeding. Hij heeft een aantal successen op zijn naam staan, zoals bijvoorbeeld het platform Student Aesthetics, waarmee hij wereldwijd (dus in het Engels) eigenlijk een uitgebreide versie doet van zijn boek My Shreaded Lifestyle. Hij wordt gesponsord door MyProtein, een bedrijf dat voedingssupplementen levert en dat kun je overal in zien.

Merijn Schoeber

Merijn Schoeber

Merijn doet goed zijn best om de producten goed in beeld te laten zien en dat is ook prima. Hij laat er goede toepassingen van zien. Als we het over de kennis van training en voeding hebben zit dat wel goed. Hoewel hij niet direct een studie in de richting van voeding en sport heeft, kan je aan zijn lichaam alleen al zien dat hij wel ervaring en kennis moet hebben over de informatie die hij deelt. Merijn is echt een publiek figuur geworden en dat straalt in alles uit. Hij weet wat zijn publiek wil en nodig heeft en heeft nogal wat publieke verschijningen op zijn naam staan, onder andere om zijn producten te promoten.
Voor het officiële gedeelte nog even de vermelding dat alle contact en bedrijfsgegevens duidelijk te vinden zijn op zijn websites. Zijn bedrijf 365BRANDZ B.V. is snel te vinden en er worden geen rare bedrijfsconstructies gevonden. Eerlijk gezegd verwachten we dat ook niet echt van een bedrijf dat deze vormen en publiciteit aanneemt.

Wat claimt de verkoper?
De salespage van My Shreaded Lifestyle is niet echt lang als we hem vergelijken met sommige andere salespages van andere gereviewde producten. Er staat een korte film op waarin Merijn zelf uitlegt wat zij boek inhoudt en dat wordt in een paar korte stukjes tekst en in de FAQ nog eens herhaald. Op zich meldt hij alleen dat de bestaande diëten niet heel makkelijk vol te houden zijn, maar dan heeft hij het vooral over de echte fitness diëten. Hij vertelt wat over wat hij zelf doet en dat hij alles samen gevat heeft in een boek waarmee je in shape kunt komen en ook die shape kunt behouden zonder dat je je hele levensstijl om moet gooien. Dat is het, niets meer en niets minder. Geen beloftes van meetbare resultaten, alleen dat je resultaat boekt als je je 100% inzet. Daar kunnen wij ons prima in vinden 😉

Wat krijg je?
Uiteraard bestaat My Shreaded Lifestyle niet alleen uit één product, maar krijg je naast het (e)boek nog een paar extra’s. Het boek is het belangrijkste onderdeel. Tijdens het schrijven van deze review is het een fysiek boek (dat kan in de loop van de tijd nog wel eens veranderen hebben we gemerkt) dat er netjes uit ziet. Het bevat 136 pagina’s en is opgemaakt zoals een boek zou moeten. Niet teveel afbeeldingen die voor extra vulling zorgen, maar gewoon goede overzichtelijke informatie. In het boek gaat Merijn in op de basis van alle diëten en zijn eigen methode die hij My Shreaded Lifestyle noemt. Dit is in de basis een aanpassing in je levensstijl, waarbij je gebruik maakt van intermittent fasting. Dat wil zeggen dat je de tijd op een dag dat je mag eten verkleint en bijvoorbeeld alleen tussen 14:00 en 22:00 je maaltijden mag nuttigen. Merijn gaat in op de voor- en nadelen van deze methode en behandelt ook een groot aantal van de mythes die rond deze ideeën bestaan en natuurlijk de eerste vraag die bij iedereen opkomt: “Maar je ontbijt is toch de belangrijkste maaltijd?”.

My Shreaded Lifestyle

My Shreaded Lifestyle

Merijn legt verder in zijn boek uit hoe je zijn levensstijl in je eigen leven moet toepassen en dat alles niet zo stipt en streng is als je zou denken. Zo heeft ook Merijn wel eens zijn vreetbuitje en zijn drupje alcohol op zijn tijd. Hij heeft alleen een paar trucs waarmee de schade daarvan op het gebied van afvallen zo beperkt mogelijk blijft. De informatie is goed en eenvoudig beschreven, zonder daarbij halve waarheden te vertellen. Het is goed te volgen, maar voor iemand die al wat meer van voeding, intermittent fasting en de standaard voedingsleer die ook door bodybuilders gebruikt wordt af weet (macro’s), zitten er weinig vernieuwingen in. Het enige is dat Merijn iets minder strikt lijkt te leven dan een bodybuilder, hoewel hij er wel het lichaam voor heeft. Toch is het ook voor diegene leuk om te lezen hoe al deze theorie door iemand anders toegepast wordt in het dagelijkse leven en met succes natuurlijk.
Naast dit boek worden er nog een viertal bonussen genoemd, namelijk:

 • Bonus #1: Dit zijn een aantal tools die je online kunt(moet) gebruiken. Voor deze tools moet je een MSL (my shreaded lifestyle) account hebben. Een voorbeeld van de tool is bijvoorbeeld bet berekenen van je BMI. Veel van deze tools vind je tegenwoordig ook standaard in de apps op je telefoon waarmee je voeding en training bij kunt houden, maar het blijft een leuke toevoeging aan My Shreaded Lifestyle.
 • Bonus #2: Een aantal workoutscchema’s. Deze workout schema’s staan in het boek zelf en zijn onderverdeeld in zowel mannen als vrouwenschema’s met elk hun eigen focusgebieden. De schema’s zijn op zich prima, maar enige uitvoering of tips erbij ontbreken en je moet ze toepassen in de sportschool. Dat laatste is niet heel raar, maar kan voor verrassingen zorgen. er zijn een aantal schema’s voor 3 of 4 keer in de week trainen.
 • Bonus #3: De derde bonus bestaat uit een aantal voedingsschema’s en is ook onderdeel van de 136 pagina’s in het boek. Met deze voedingsschema’s zie je dat Merijn een echte sportman is. Ze zijn vrij eenvoudig, bevatten de goede bouwstoffen om je training te ondersteunen, maar echt afwisselend is het niet. Het is puur functioneel voedsel. Het is niet vies of onsmakelijk, maar verwacht niet een maand aan erg afwisselende voeding met deze voedingsschema’s. De macro’s dus hoeveel voedingsstoffen erin zitten en hoeveel je van alles nodig hebt staan niet vermeld, wat eigenlijk ook logisch is. Logisch vraag je je af? Ja, elk lichaam is anders en de hoeveelheden moeten afgestemd worden op je eigen lichaam en behoeftes. Merijn geeft je daar de handvatten voor, maar je moet het wel zelf berekenen.
 • Bonus #4: De laatste bonus is een voortgangslogboek. Dit klinkt heel duur, maar is niets meer dan een Excel sheet waarin je zelf bijhoudt wat je peer week weegt en hoeveel spiermassa je hebt. Verder niet. Geen voeding, geen oefeningen met gewichten of andere zaken. Dat vinden we een gemiste kans. Het kan eventueel opgelost worden met andere Apps te gebruiken die dit voor je bijhouden, maar toch jammer dat Merijn dat niet mee levert. Hij zal dit zelf nog wel ergens hebben liggen ;).

In zijn totaliteit is het een goed compleet boek dat je op een makkelijk weg te lezen manier een andere kijk geeft op een levensstijl die voor iedereen vol te houden is. De bottom line is: niet te strikt op je dieet letten en het gewoon leuk houden. Combineer dit met Intermittent Fasting en je hebt de solide basis voor My Shreaded Lifestyle van Merijn Schoeber.

Wat vinden klanten?
We moeten toegeven. Er zijn enorm veel positieve reacties te vinden over My Shredded LifeStyle. Ze varieren van de niet onderbouwde “het is een goed boek” tot reacties waar je wat meer aan hebt. Vooral de Jip en Janneke uitleg van het intermittent fasting en hoe je het toepast in je eigen leven krijgen veel lof. De reacties zijn op verschillende plaatsen te vinden en het zijn er 10-tallen op rij. Dat is een erg goed teken. We hebben in het verleden maar een paar producten gezien waarover iedereen zo positief was en er weinig tot geen negatieve reacties te vinden waren. Sommigen vinden de prijs wat aan de hoge kant en de informatie wat voor de hand liggend, maar die enkeling doet geen afbreuk aan de positiviteit van de rest.

Wat is de prijs?
De prijs van My Shreaded Lifestyle is €29,95 euro en dat vinden we een prima prijs. Je krijgt een fysiek boek, hoeft geen extra verzendkosten te betalen en je krijgt toegang tot online tools op een leden site. Als je dat alles bij elkaar rekent, is de prijs in vergelijking tot andere producten marktconform. Zonder extra’s en fysiek boek en verzendkosten zien we trouwens vaak hogere prijzen voor pakketten als deze. Qua prijs/kwaliteit verhouding zit het bij My Shreaded Lifestyle dus wel snor!

Eindoordeel
Wil je een lifestyle waarmee je strakker in je vel gaat zitten, gespierder wordt en toch nog van de leuke dingen kunt genieten? Dan zitje met My Shreaded Lifestyle van Merijn Schoeber wel goed! Hij weet als geen ander wat wel of niet werkt en dat heeft hij prima samengevat in zijn boek My Shreaded lifestyle. Het boek leest makkelijk weg en bevat toch alle informatie zonder dat er onwaarheden in staan. De aanpak van intermittent fasting heeft zich al vele malen bewezen en ook de insteek van Merijn dat je niet al te strikt moet dieten om het leuk te houden vinden we een leuke aanpak. Het moet natuurlijk allemaal wel leuk blijven en zo houd je het zelf ook makkelijker vol. Hoewel de methode van Merijn wel behoorlijk gefocussed is op het daadwerkelijke droog trainen en het gebruik van de sportschool is dat laatste niet echt goed opgepakt in het boek. Merijn is personal trainer en weet natuurlijk prima hoe alle oefeningen uitgevoerd moeten worden, maar daar is weinig informatie over te vinden in het boek. Dat vinden we een gemiste kans. In sommige gevallen had Merijn wat meer de diepte in kunnen gaan, maar de keuze lijkt gemaakt te zijn om het luchtiger te houden en daardoor soms wat diepgang te verliezen. Dat luchtige weet hij in ieder geval in alles goed door te zetten. Hij lijkt ons een aardige knakker die genoeg af weet van wat hij verkondigd. Zijn lichaam zegt natuurlijk genoeg in dit geval. We zijn er van overtuigd dat My Shreaded Lifestyle prima werkt ook al zet je je er maar voor 80% voor in. Het punt is dat het allemaal net iets minder strikt is dan de andere diëten en daardoor beter vol te houden is en eenvoudiger is om toe te passen in je huidige levensstijl. We moeten het met alle andere reviews eens zijn dat het een prima product is dat in te zetten is voor een leuke prijs.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Merijn Schoeber te vertrouwen?
 • Is Merijn Schoeber een oplichter?
 • Is My Schredded Lifestyle het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met My Schredded Lifestyle van Merijn Schoeber?

Heb je zelf ervaring met of vragen over My Schredded Lifestyle van Merijn Schoeber? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending