Review update: Strakke buikspieren Kettlebell Workout voor Vrouwen (Jesse van der Velde)

Afvallen met behulp van Kettlebell training. Een kettlebell is niets anders dan een bal met een handvat waar je eenvoudige oefeningen mee doet. Het is vrij effectief voor conditietraining, krachttraining en neemt weinig ruimte in beslag. Een traditionele kettlebell training duurt niet lang, gemiddeld 20 minuten, en het zorgt er voor dat er veel calorieën verbrand worden. Ideaal dus voor iemand die wil afvallen, of fitter wil worden, maar het te druk heeft voor de sportschool. Jesse van der Velde is een van de aanbieders van een kettlebell training speciaal voor vrouwen. Eén waarmee je strakke buikspieren en billen krijgt.

Het is onderhand zo’n 6 jaar geleden dat we de Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor het eerst gereviewed hebben. Een wat korte review, maar we waren over het algemeen positief. natuurlijk zijn er tegenwoordig behoorlijk wat programma’s op de markt die claimen dat je gewicht verliest, gezonder en fitter wordt en dat je strakke buikspieren krijgt. Daar was de Strakke Buikspieren KettleBell Workout zes jaar geleden ook geen uitzondering op, maar kan het zich vandaag de dag nog meten met de pakketten die je nu tegenkomt? Daar gaan we vandaag achter komen, want we gaan weer een review update doen van een oude review. Kan je afvallen met de Kettlebell Workout van Jesse van der Velde? Is het waar voor je geld, of is het oplichting? Wat is er verbeterd of verslechterd in vergelijking met zes jaar geleden? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verkoper(s)
Jesse van der velde is een bezig baasje. We kennen hem al van wat eerdere producten die we gereviewed hebben, zoals Voor Altijd Jong, De Bioprofiel Detox. Hij heeft in Antwerpen op school gezeten en deed daar iets in marketing gedaan. Hij is vervolgens na het CIOS als Personal Trainer aan de slag gegaan. Tegenwoordig runt hij een aantal bedrijfjes via Gezondheid BVBA. Superfoodies, waarmee hij superfoods in de markt zet en BioProfile, waarmee hij advies geeft over je hormoonhuishouding en voeding die je daarop kunt afstemmen. Hij is al een behoorlijke tijd bezig om zijn dieet / voedingsproducten aan de man te brengen en weet zijn ideeën goed over te brengen door zijn enthousiasme. Hij beperkt zich niet alleen tot digitale producten, maar brengt ook fysieke boeken uit. Wat een beetje tegenstrijdig is aan zijn verhalen is dat hij superfoods behoorlijk promoot, maar wel zegt dat ze eigenlijk niet nodig zijn. Zeg je echter dat superfoods onzin zijn, dan stoot je tegen zijn zere been. Zijn ideeën zijn nauwelijks wetenschappelijk onderbouwd en hij weet goed op hypes in de voedingsmiddelen industrie in te spelen. Dat geheel ter zijde ;). Hij staat in ieder geval achter zijn ideeën en verschuilt zich niet achter een pseudoniem. Ook in de media is hij gewoon zichzelf en blijft hij achter zijn verhaal staan. Zijn contact- en bedrijfsgegevens staan altijd goed op zijn websites vermeld en we hebben hier niet met een personage te maken. Wat je ziet is ook echt wat je krijgt.

Jesse van der Velde

Jesse van der Velde

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage van de Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor Vrouwen steekt Jesse van der Velde behoorlijk van wal. Hij brengt het alsof het menselijk groeihormoon de oorzaak is van het afvallen door kettlebells te gebruiken. Daarbij vermeld hij dat je binnen een aantal weken al resultaat ziet mits je twee tot drie keer per week een half uur kettlebell training doet. Met een kettlebell train je namelijk efficiënter dan in de sportschool. In dat laatste heeft hij in ieder geval gelijk. Een kettlebell zorgt over het algemeen voor een goede HIIT training (High Intensity Interval Training) en spreekt de spieren ook goed aan omdat je met een gewicht bezig bent. Je hebt dus twee vliegen in één klap. Door de HIIT zal je relatief snel conditie opbouwen, fitter worden en vet verliezen. Doordat je met een gewicht bezig bent bouw je wat spiermassa op, waardoor je er strakker uit gaat zien. Op de salespage worden wel wat kreten gedaan, zoals “Je Kunt Binnen 3 Weken Je Buikspieren Zichtbaar Maken”, maar als je dan verder leest, krabbelt hij al terug dat je een aantal weken moet trainen en eigenlijk al bijna geen vet moet hebben om dit voor elkaar te krijgen. Als je de rode lijn door de salespage volgt kun je zien dat je afvalt, fitter en slanker wordt door met een kettlebell 2 tot 3 keer per week een half uur te trainen. Daar is in ieder geval niets aan gelogen, want een kettlebell training is erg effectief. Dat is een ding dat vast staat.

Wat krijg je?
We moeten zeggen dat de Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor Vrouwen een behoorlijk compleet pakket is. Als eerste bestaat het uit een Box met 5 dvd’s die je thuisgestuurd krijgt. Deze 5 dvd’s bevatten de volgende onderwerpen:
– Dvd1: Het vet verbrandingsprogramma. Met deze basis kettlebell oefeningen bouw je conditie op en verbrand je vet. De oefeningen zijn voor je hele lichaam en de video’s bevatten ook stretch oefeningen. De opbouw is duidelijk en goed te volgen.
– Dvd2: De tweede dvd bevat een aantal oefeningen voor je hele lichaam, maar de focus ligt wel op je core spieren en dan vooral je buikspieren.
– Dvd3: De derde dvd heeft als focuspunt de benen en billen. De probleemgebieden voor veel vrouwen dus.
– Dvd4: De vierde dvd is een samenvatting van de voorgaande drie dvd’s er worden variaties op eerder getoonde oefeningen uitgelegd. Eigenlijk is deze dvd om je kennis over kettlebell training af te ronden en nog even de puntjes op de I te zetten.
– Dvd5 Vet Killer Bonus DVD: deze dvd bestaat uit een 20 minuten durende vetverbrandende workout en vat alles samen in een 20 minuten durende HITT training waarmee je gegarandeerd gewicht verliest.
De video’s zijn duidelijk qua inhoud en uitleg, maar de beeldkwaliteit en het geluid zijn sterk verouderd. Dat vinden we jammer. Ze zijn niet zo slecht dat je het niet kunt volgen.
Zonder kettlebell kan je tnatuurlijk niets met deze cursus en daarom krijg je een kettlebell bij je bestelling. Je betalt er natuurlijk wel voor, maar niet meer dan een gewone kettlebell kost. Afhankelijk van het gewicht van de kettlebell betaal je meer of minder voor je bestelling. Zie hiervoor “Wat is de prijs?” hieronder.

Kettlebell pakket

Kettlebell pakket

Naast het Kettlebell onderdeel van de Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor Vrouwen ontvang je nog een aantal bonussen bij je bestelling.
Als eerste ontvang je een 12 weeks coachingprogramma. Verspreid over 12 weken krijg je een aantal video’s waarin Jesse je vertelt he hij denkt dat je lichaam werkt en zijn visie op superfoods en natuurlijk ook gewone voeding. De video’s zijn van erg lage kwaliteit. Het zijn gewoon powerpoint presentaties waarbij je een verhaal verteld wordt. De resolutie en de geluidskwaliteit is nog wel van 5 jaar terug. De video’s zijn te downloaden, ook in MP3 formaat, dus later nog eens te bekijken/beluisteren. Over de informatie die Jesse hier deelt valt nog wel te discussiëren, maar daarover later meer in deze review.
Naast het 12 weekse coachingprogramma ontvang je nog een drietal e-books bij je bestelling:
– Superverbrander Methode Kettlebell editie. Dit e-book behandelt een korte versie van de hele Kettlebell Workout. 40 pagina’s in PDF formaat waarin je gewezen wordt op training, motivatie en tips gegeven worden over je doelstelling bereiken. Goed te volgen, maar een beetje dubbel naast de Kettlebell Workout en het 12 weekse coaching programma.
– Lekker in je Bikini. Dit e-book van 18 pagina’s richt zich op het zomerklaar maken van je lichaam. Er staan gewone oefeningen in die je thuis kunt doen, dus geen Kettlebell oefeningen. De vraag is of ze naast de kettlebell oefeningen nog wel wat doen, aangezien een kettlebell training een veel betere training is die effectiever is. Er staat wat uitleg in over buikvet en is eigenlijk net als de Superverbrander methode grotendeels herhaling van wat er in de 12 weekse coaching al verteld wordt. Niet echt een grote en effectieve bonus dus.
– Verlies 5 kilo buikvet in 20 minuten. Dit e-book van 20 pagina’s heeft een beetje een misleidende titel. Je verliest niet 5 kilo buikvet in 1 keer 20 minuten, maar door 20 minuten per dag iets te doen verlies je uiteindelijk buikvet. Dit e-book gaat vooral in op het idee dat je hormoonbalans niet goed is en dat je dat door te bewegen weer op orde kunt brengen. Vooral door een beetje spieren te kweken. Hoe meer spieren, hoe meer je lichaam het hormaoon testosteron aanmaakt en je uiteindelijk minder vet vasthoudt en vet gaat verbranden. Dit e-book is een tipje van de sluier van de richting waar Jesse van der Velde op dit moment zit.
De e-books die als bonus gegeven worden, bevatten veel herhaling van de informatie die je al gekregen hebt en natuurlijk ook links naar andere programma’s van Jesse. Ze geven een basis aan voor de ideeën die Jessie op het gebied van voeding heeft, maar waar nog wel behoorlijk wat discussie over is. Daarover later meer. Al met al is het wel een compleet pakket waarbij je zowel de DVD box, als de kettlebell thuisgestuurd krijgt. De bonussen ontvang je digitaal.

Wat vinden klanten?
We vinden veel, maar dan ook heel veel reviews over producten van Jesse van der Velde. Deze verschillen van erg positief tot erg negatief. De negatieve ervaringen of opmerkingen over de producten van Jesse van der Velde is dat ze nauwelijks wetenschappelijke onderbouwing hebben. Vooral op het gebied van hormoonbalans en waarmee je invloed op die hormonen kunt hebben. Je zou denken dat dit weinig tot niets met een kettlebell training te maken heeft, maar een groot deel van de bonussen gaat over de voeding en de hormoonbalans. Over de kettlebell training is iedereen het eens. Daar wordt je fitter, sterker en slanker van, maar dan moet je het wel zelf doen. De oefeningen die Jessie opgeeft worden als prima basis ervaren voor een goede kettlebell workout. Ook vinden we geen problemen met de support afdeling van Jesse van der Velde. Geld terug aanvragen zorgen niet voor problemen en er zitten ook geen schimmige verborgen abonnementen aan vast. Dat is een goed teken.

Wat is de prijs?
De Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor Vrouwen is verkrijgbaar in verschillende versies. Deze versies zijn bijna allemaal hetzelfde op het gewicht van de kettlebell en de prijs na natuurlijk. Het instapmodel kost je €107,- euro. Hierbij krijg je een kettlebell van 4 kilo, dus geschikt voor personen die nog niet te zwaar mogen trainen of ouderen. Voor €117,- euro krijg je een kettlebell van 8 kilo. Deze is geschikt voor vrijwel alle vrouwen. Voor €127,- euro krijg je een kettlebell van 12 kilo. Deze is geschikt voor vrouwen en hier komen ook de mannen om de hoek kijken. Mannen die bijna niet aan sport doen, of niet echt zwaar mogen trainen kunnen ook gebruik maken van dit gewicht. Vervolgens is er nog een versie voor €137,- euro. Deze bevat een kettlebell van 16 kilo en is geschikt voor mannen. Hoewel er dus een kettlebell pakket voor vrouwen is, vinden we het goed dat de mannen niet helemaal vergeten zijn. De prijs wordt soms wat hoog gevonden zagen we in bepaalde reviews en ervaringen, maar als je deze neerzet tegenover de prijs van een kettlebell kun je er ongeveer van uitgaan dat de training je rond de €90,- euro kost (verzendkosten meegenomen). Dat zal waarschijnlijk iets van €87,- euro zijn, aangezien de prijzen altijd met een 7 eindigen ;). Voor de DVDbox van 5 dvd’s en de online bonussen vinden wij die prijs wel meevallen als we eerlijk zijn. Je krijgt een volledige kettlebell training en een 12 weeks coaching programma en nog een aantal e-books. De totale prijs vinden we dus prima gerechtvaardigd

Wat is er verbeterd ten opzichte van onze vorige review?
Sinds onze vorige review over de Strakke BuikSpieren Kettlebell Workout voor Vrouwen is Jesse ten eerste stukken bekender geworden. Hij is verschenen in tv programma’s en op fit festivals. Op het gebied van de Kettlebell Workout is het product ook iets aangepast. Er is een Traininsschema Lekker in je Bikini bij gekomen. Daarnaast is er nog een bonus aan toegevoegd, namelijk Verlies 5 KG Buikvet in 20 minuten. De kwaliteit van de Kettlebell Training voor Vrouwen zelf is ongewijzigd. Er zijn sinds toen een behoorlijk aantal positieve ervaringen bijgekomen over de producten van Jesse, zo ook over de Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor Vrouwen. Als laatste heeft Jesse natuurlijk veel meer producten op de markt staan dan hij toen had. Er staan dus veel links en promoties om die andere producten te upsellen. Soms kan dat wel een beetje overdaad zijn, want het ene product wordt letterlijk met het andere product je strot door geduwd. Over het algemeen heeft er in de tijd dus wel een kleine kwaliteitsverbetering plaatsgevonden, terwijl de prijs gewoon hetzelfde gebleven is. Wat we wel graag hadden gezien is dat de video’s een kleine upgrade op het gebied van video- en geluidskwaliteit gehad hadden, maar dat komt hopelijk nog in de toekomst.

Eindoordeel
Dat Kettlebell training je enorm helpt bij het afvallen en je fitter en gespierder maakt is een feit. We hebben het dan natuurlijk wel over de kettlebell training en niet de kettlebell zelf. Als dat ding in de hoek van de kamer staan of op zolder ligt en je doet er niets mee, dan helpt het weinig. Daar weet Jessie van der Velde wel raad mee.Hij weet je te enthousiasmeren en je aan te moedigen om actie te ondernemen. Hij legt de lat niet onmogelijk hoog, want je hoeft in het begin slechts 2 keer per week een half uurtje te trainen. Vervolgens is het helemaal aan jou welke oefeningen en welke training je doet die Jesse aangeleverd heeft. De Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor Vrouwen is een vrij compleet pakket. Een kettlebell, oefeningen en uitleg en volledige trainingen. Hoewel de kwaliteit van de video’s niet echt meer van deze tijd is, is alles nog goed te volgen. Wij zijn het zelf niet altijd eens met de ideeën die Jesse van der Velde heeft op het gebied van hormonen en hoe jij daar invloed op uit kunt oefenen. De wetenschap ontbreekt namelijk vaak of is zo flinterdun of de onderzoeken zijn niet representatief. Op zich maakt dat niet veel uit, want Jesse is ook van het idee dat je gewoon naar je lichaam moet luisteren. Dat laatste is erg belangrijk. Dat doet natuurlijk niets af aan de Kettlebell workout die we vandaag reviewen ware het niet dat die extra ideeën je bij elk product behoorlijk opgedrongen krijgt. Als je hier mee kunt leven, of je houdt er dezelfde geloofsovertuiging op na, dan moet dit geen probleem vormen. De Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor Vrouwen is verder een prima product voor een prima prijs. Zelfs als je geen vrouw bent is er een kettlebell versie voor je waarmee ook jij gewicht kunt verliezen en fitter, strakker en meer energie krijgt.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Jesse van der Velde te vertrouwen?
  • Is Jesse van der Velde een oplichter?
  • Is de Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor vrouwen het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met de Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor vrouwen van Jesse van der Velde?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Strakke Buikspieren Kettlebell Workout voor vrouwen van Jessie van der Velde? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Een reactie op “Review update: Strakke buikspieren Kettlebell Workout voor Vrouwen (Jesse van der Velde)

  1. Ik heb de kettlebell workout een paar maanden geleden aangeschaft en ik kan het iedereen aanraden! Je moet je er wel even toe zetten, maar de resultaten mogen er zijn. Ik ben 16 kilo kwijt in 4 maanden en mijn lichaam ziet er strakker uit. Super tevreden mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending