Review: Affiliateheld plugin / thema (Dennis van de Ven & Jari Dohmen)

Affiliate marketing. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is eenvoudig en je kunt er bakken met geld mee verdienen als je al een bestaande website hebt, of er specifiek een website voor bouwt. Maar dan? Dan begint het doorspitten van product feeds en het zoeken naar de producten die precies bij jouw website passen. Het heeft namelijk geen zin om op een BBQ website gordijnrails aan te prijzen (tenzij je er een goed BBQ idee voor hebt). De juiste producten vinden en plaatsen op je website is essentieel om de omzet van je website te verhogen of er zelfs omzet uit te halen. Helaas kan het doorspitten van product feeds een behoorlijk tijdrovend klusje te zijn dat het minst leuk is aan een website beheren waar affiliate inkomsten uit komen. Je wil juist dat het zoeken en plaatsten van de producten en ook het up to date houden van de producten zo eenvoudig en snel mogelijk gaat. Als daar nou eens iets voor was, dan zou dat erg fijn zijn of niet? Dan hebben we een verrassing voor je: Die is er tegenwoordig en het is nog Nederlandse software ook. Het is er in de vorm van een WordPress Plugin (waarschijnlijk gebruik je WordPress al) en het heet Affiliate Held. Ze claimen dat dit product enorm veel werk uit jouw handen zal nemen door eenvoudige selectie van producten uit product feeds. Eenvoudig producten aan je website toevoegen en geautomatiseerd je producten up to date houden. Kunnen ze deze claims waarmaken? Daar ga je vandaag achter komen! Lees snel verder..

De verkoper(s)
De makers en tevens verkopers van Affiliate Held zijn Jari Dohmen en Dennis van de Ven. Deze laatste is niet de cabaretier die je misschien van Jurk! of Draadstaal kent. In plaats van Televisieprogramma’s maakt deze Dennis van de Ven al een geruime tijd Websitesmet en plugins voor WordPress. Hij heeft een paar eigen bedrijfjes op zijn naam staan, zoals VDVOnline waarmee hij de WordPress Websites voor klanten bouwt en we zien nog een website over IJsland waarop zeepjes en andere authentieke IJslandse producten verkocht worden. Als we afgaan op zijn werkverleden kunnen we wel rijmen dat hij via Affiliate Held een WordPress plugin verkoopt die hij zelf gemaakt heeft. Hij lijkt in ieder geval genoeg ervaring op dat gebied te hebben, net als het gebied van affiliate marketing.

Dennis van de Ven

Dennis van de Ven

De andere persoon, Jari Dohmen, heeft Fysiotherapie gestudeerd, maar is ergens op zijn pad begonnen met ook een eigen bedrijf in Internet marketing, namelijk JDM Online, waarmee hij een aantal websites van zichzelf, maar ook van anderen beheert. Ook zijn ervaring op het gebied van WordPress en internet marketing (en affiliate marketing) zit dus wel snor.

Ze hebben op dezelfde (hoge)school gezeten. Hoewel ze wel beide een andere richting gestudeerd hebben, lijkt dat de link tussen de twee te zijn. Samen hebben ze de handen (en kennis) ineen gestoken en zijn ze Affilate Held begonnen. Een ideale combinatie van twee heren die hun kennis inzetten om een mooi product te maken dat daadwerkelijk iets oplost.

Jari Dohmen

Jari Dohmen

De boel staat netjes geregistreerd bij de KVK en als we de adresgegevens opzoeken komen we niet terecht bij een enorm kantoorpand waar ze brievenbussen sparen. We zien gewoon een huisadres. Hoewel de bedrijfsgegevens niet direct op de website vermeld staan en andere bedrijfsgegevens niet direct op de website staan kan je wel via een contactformulier contact opnemen met de heren. Ze reageren over het algemeen vrij snel. Dit wijst erop dat ze de zaken serieus nemen. Op dat gebied hoef je je in onze ogen dus weinig zorgen te maken.

Wat claimt de verkoper?
De salespage is een salespage die eigenlijk alleen beschrijft wat het product precies doet. In de video die bovenaan staat worden even snel een paar claims genoemd. Dat is onder andere dat Affiliate Held je enorm veel tijd bespaart en dat je door slimme technieken je concurrentie een stap voor bent.

Vervolgens worden de technieken en voordelen die de software je biedt één voor één langsgelopen. Denk hierbij aan een automatische prijsvergelijker voor een product die je eenvoudig in je website kunt plaatsen of Statistieken waarmee je kunt zien welke producten het het meeste kliks ontvangen. Uiteraard wordt er wat verteld over de makers van het product en waarom ze besloten hebben dit product te maken.

We kunnen weinig vinden dat niet waargemaakt kan worden. De claims over wat de software doet is eenvoudig te verifiëren en klopt en er worden geen enkele claims over verdiensten gedaan. Enkel dat je affiliate inkomsten door het gebruik van deze software een boost krijgen. Dit geloven we wel, want je kunt met de software op een veel snellere en gestructureerde manier de laatste producten en hun prijzen toevoegen aan je website en het updaten ervan vervolgens automatiseren. Het kost jou daardoor minder tijd. Je klanten krijgen de laatste (en laagste) prijzen voorgeschoteld en je kunt eenvoudig relevante producten onder je content aanbieden via shortcodes. Dat je affiliate inkomsten gaan stijgen lijkt ons daarom een gegeven. Kortom: we vinden nog niets aan claims die niet waar gemaakt kunnen worden, of zo vaak zijn dat ze niet meetbaar zijn. Een eerlijke en oprechte salespage zonder al teveel poespas.

Wat krijg je?
Vanuit Affiliateheld worden er twee producten verkocht, namelijk de Affiliateheld WordPress plugin en het Affilaiteheld WordPress Thema. De kern van Affiliateheld zit in de WordPress plugin. Daar doe je eigenlijk al je affiliate zaken mee. De plugin is alleen geschikt voor WordPress, maar aangezien dit ook het meest gebruikte platform is om snel een website mee uit de grond te stampen met eindelijloze mogelijkheden, lijkt ons dat niet echt een obstakel.

Product zoeken op EAN

Product zoeken op EAN

De Affiliateheld plugin biedt je een groot scala aan tools om zo snel en efficiënt mogelijk affiliate producten op je website aan te prijzen en daarmee inkomsten te genereren. Zo koppelt Affiliateheld naadloos met de grote affiliate netwerken zoals Bol.com, TradeTracker, Daisycon, Tradedoubler, Awin, Partnerize, Adtraction en Amazon.nl. Door je gegevens in de plugin in te stellen worden de product feeds van deze affiliate netwerken ingelezen en kan je deze eenvoudig via een EAN code het product en de affiliate aanbieders zoeken. Zijn er meerdere aanbieders, dan kan er zelfs gekozen worden om een prijsvergelijking op je website te plaatsen.

product prijsvergelijking en voorraad

product prijsvergelijking en voorraad

De prijzen en en voorraden van de producten worden automatisch bijgewerkt, dus als het product er eenmaal staat, hoef je er niet meer naar om te lijken. De producten plaats je daarna via een shortcode ergens tussen je content. Zo heb je de vrijheid om producten waar je dan ook wil te plaatsen. De plugin is te gebruiken in combinatie met andere thema’s en je kunt zelf de stijl van de weergave van de producten aanpassen.

Naast een product weergave van de affiliate producten zijn er nog wat features die je SEO ranking versterken, zoals een automatisch inhoudsopgave, een faq die je voor je bezoekers in kunt zetten en uitgebreide statistieken van alle kliks. Zo kun je zien welke producten het hardst lopen of de producten die minder goed lopen vervangen voor betere producten. Allemaal natuurlijk om de omzet van je website eenvoudig te verhogen. De plugin is eenvoudig in gebruik en zorgt niet voor extra belasting op je website (op de extra bezoekers na dan). Hij is juist gemaakt om makkelijk in gebruik te zijn en je website zo snel mogelijk te laten zijn.

Je kunt naast de Affiliateheld plugin ook een Affiliateheld WordPress thema aanschaffen. Hier zitten niet standaard de mogelijkheden van de plugin in. Het thema is vooral gericht om snel een SEO geoptimalsieerde website neer te zetten, zodat je eenvoudig informatie kunt plaatsen om bezoekers te trekken. Zie het thema als de faciliteit om je content website te maken.

AffiliateHeld thema

AffiliateHeld thema

Het thema zorgt ervoor dat je eenvoudig via verschillende modules een template voor elke pagina in elkaar kunt draaien, waardoor je ze snel in kunt zetten en kunt vullen. De gemaakte website is goed zichtbaar op elk type apparaat, dus of je bezoeker nu op een Desktop, tablet of een telefoon naar jouw website kijkt, voor hun beleving maakt dat niet uit. De content wordt altijd perfect weergegeven. De zoekmachines, zoals Google en Bing vinden je website automatisch lief door de structuur die erin verwerkt zit en de snelheid van de website is geoptimaliseerd wat ook weer meetelt voor een goede zoekmachine ranking. Je kunt het thema inzetten voor een gewone website, maar uiteraard werkt het het meest optimaal als je het samen met de Affiliate held inzet. Het thema is net als de plugin goed gedocumenteerd en het installeren en het gebruik ervan is eenvoudig. Iedereen die een beetje bekend is met WordPress kan ermee uit de voeten.

Snap je iets niet? Dan kun je op de community je vraag stellen. Vaak heb je dan al binnen een paar uur antwoord op je vraag. Iedereen die Affiliateheld aanschaft krijgt toegang tot deze comunity die naast ondersteuning voor de Affiliateheld plugin en het thema ook algemene ondersteuning biedt voor affilaite marketing en gebruikers zijn niet te beroerd om elkaar de goede richting te wijzen voor een hogere omzet.

Wat vinden klanten?
De software is nu bijna een jaar los in het wild en we zien veel positieve verhalen en reviews verschijnen. Niet alleen positieve reviews met affiliate links, maar ook positieve reviews op websites als Trustpilot. Op Trustpilot zien we zelfs alleen maar 4 en 5 sterren reviews (max is 5 sterren).

Trustpilot score

Trustpilot score

Als we de reviews en ervaringen samen mogen vatten, dan valt toch wel op dat de software enorm veel werk uit handen neemt. Veel gebruikers ervaren zelfs een enorme stijging van hun affiliate inkomsten. Daarnaast is de software gebruiksvriendelijke en ook de support lijkt supersnel en correct te zijn. Dat hebben we wel eens anders gezien. Of ze dit kunnen volhouden? Dat hopen we van harte, maar als we de tijd van het verschijnen van deze software tot nu zien, zijn er al een aardig aantal updates en verbeteringen aan de software gedaan. Deze worden allemaal netjes en duidelijk gecommuniceerd via de community.

Ook de handleidingen voor het gebruik kunnen natuurlijk niet ontbreken en zijn duidelijk en up to date. Aan alles kunnen we dus zien dat er veel aandacht aan de software wordt besteed, maar dat je als klant na je betaling ook nog de nodige aandacht krijgt. Ook dat hebben we vaak anders gezien, dus dat zint ons goed. Over het algemeen dus groene vlaggen voor de kwaliteit en de support als we de ervaringen van andere klanten moeten geloven.

Wat is de prijs?
Er worden verschillende prijsstaffels en prijzen, aangezien er ook twee producten verkocht worden. De staffels voor de plugin zijn verdeeld in een Starter (1 website licentie), een Professional (5 sites) en een Expert (25 sites). De prijzen hiervan zijn respectievelijk €97,- (Starter) , €197,-(Professional) en €497,-(Expert).

Het enige verschil tussen alle staffels is het aantal websites waarop de plugin ingezet kan worden. De prijzen lijken ons redelijk, aangezien het een éénmalige prijs is. Je krijgt levenslange updates, support en gratis installatiehulp. Dit laatste is eigenlijk overbodig, want het installeren is een eitje. Als je al bezoekers op je website hebt, dan lijkt ons die €97,- euro zo terugverdiend door het inzetten van deze plugin.

Prijzen Affiliate Held

Prijzen Affiliate Held

Het Affiliateheld Thema is wat goedkoper, maar dat komt ook, omdat dit eigenlijk een eenvoudig SEO ready thema is en niets van de kracht van de Affiliateheld plugin bevat. Ook deze wordt via een staffel verkocht en deze zijn verdeeld in een Starter (1 website licentie), een Professional 3 sites) en een Expert (10 sites). De prijzen hiervan zijn respectievelijk €47,- (Starter) , €67,-(Professional) en €97,-(Expert). Ook deze prijzen zijn prima te noemen. Niet extreem goedkoop, maar ook niet extreem duur voor een eenvoudig WordPress thema.

Er zijn geen combinatie deals waarbij je het thema en de plugin voor een gunstige prijs krijgt. Dat vinden we jammer. Net als het feit dat je niet kunt downgraden. Heb je eenmaal een product gekocht, dan zit je daaraan vast (tenzij je je binnen 14 dagen bedenktijd bedenkt). Wil je wel een specifiek pakket, dan kun je contact opnemen om een passend pakket samen te stellen. Niet geschoten altijd mis natuurlijk ;).

Eindoordeel
Wil je meer affiliate inkomsten uit je bestaande website of wil je überhaupt beginnen met affiliate marketing op je bestaande website? Dan is de AffiliateHeld plugin een prima product om je affilaite inkomsten een boost of een vliegende start te geven. Je kunt met de plugin eenvoudig producten van verschillende affiliate aanbieders in je website plaatsen en zo meerwaarde bieden aan je gebruikers. Meerdere aanbieders? Geen probleem! Gewoon een prijsvergelijking op je website zetten met een simpele shortcode. Meer waarde voor jouw gebruikers en een grotere kans dat ze een product via jouw affiliate link aanschaffen.

We zijn ervan overtuigd dat de AffiliateHeld plugin je enorm veel tijd gaat besparen en het inzetten van affiliate marketing op je website van hel naar fijne toevoeging transformeren.

Heb je nog niet zoveel bezoekers? Dan kun je uiteraard beginnen met het Affilaiteheld thema om content te creëren en zo een stabiele stroom van bezoekers op te zetten. De plugin en het thema zijn eenvoudig in gebruik en de prijs is gunstig.

De aanschafprijs is zo terugverdiend door de boost in je affiliate sales en natuurlijk de besparing aan tijd die het oplevert. De heren Dennis en Jari besteden genoeg aandacht aan zowel het thema als de plugin en verbeteren continue. In onze ogen kan je er geen miskoop aan doen.

Let op!: Wees je bewust van het gevaar van het inzetten van een standaard plugin (die er overal hetzelfde uit ziet en makkelijk te herkennen is). Het is niet de eerste keer dat Google websites met bepaald plugins weert uit de zoekresultaat en een penalty geeft, omdat ze specifiek gericht zijn op affiliate marketing en niets meer dan dat. Van de één op andere dag kan je dus al je verdiensten kwijt zijn. Tot die tijd? Gewoon vol gas je affiliate inkomsten boosten!

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Zijn Dennis van de Ven en Jari Dohmen te vertrouwen?
 • Is de Affiliate Held Plugin of het Thema het geld waard, of niet?
 • Wat zijn de ervaringen met de Affiliate Held Plugin of het Thema van Dennis van de Ven & Jari Dohmen?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Affiliate Held Plugin of het Thema van Dennis van de Ven en Jari Dohmen? Laat dan een bericht achter!

Wij geven Affiliate held de volgende score
 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 4 (1 review)

2 reacties op “Review: Affiliateheld plugin / thema (Dennis van de Ven & Jari Dohmen)

 1. Mijn eerste affiliate website opzetten was zo gepiept met Affiliare held. Het meeste werk zat hem nog in een goed onderwerp voor mijn website vinden. Het zoeken naar producten om te promoten en deze via de plugin in mijn wordpress website zetten was zo gepiept.

  Did you find this review helpful? Yes No

 2. hack

  Ik hoorde dat er een tijd geleden een datalek was bij de mannen van Affiliate Held? Hoe zit dat precies? Zijn je gegevens en ook je affiliate websites die je maakt wel veilig nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending