Review: Word de beste versie van jezelf (Jerik van Nuenen)

Als je ’s morgens wakker wordt, heb je dan het idee dat je weer zo’n zelfde dag als alle andere tegemoet gaat? Heb je eigenlijk niet heel veel plezier in je leven, omdat je denkt dat je meer kunt, maar de stap niet durft te nemen door angst de verkeerde keuzes te maken? Dan zit je net als veel mensen in hetzelfde schuitje dat de dagelijkse sleur heet. Hier kan je natuurlijk wat aan doen, zoals een sportauto kopen, of andere dingen doen die eigenlijk nergens op slaan en tijdelijke verlichting geven. Je kunt er ook voor kiezen om je leven in eigen hand te nemen en volop van het leven te genieten en het beste uit je omgeving, maar ook jezelf te halen. Dat laatste klinkt misschien lastig, maar Jerik van Nuenen heeft voor jou een product op de markt gezet waarmee de kans groot is dat jij een verbeterde versie van jezelf wordt. Een verbeterde versie van jezelf, waardoor succes automatisch naar jou toe komt in plaats van dat jij ernaar op zoek moet. Klinkt goed of niet? Lekker lui op de bank liggen en alles komt vanzelf naar je toe, maar zo werkt het helaas niet. Zelfs niet in het e-book Word de beste versie van jezelf van Jerik van Nuenen. In dit e-book worden de handvatten aangereikt om jezelf te verbeteren, waardoor de kans op succes groot is. Je moet alleen zelf wel even actie ondernemen. Is het e-book daadwerkelijk zijn geld waard en kan het jou tot andere inzichten in het leven brengen? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verkoper(s)
De verkoper van Word de beste versie van jezelf is Jerik van Nuenen. Hij is DJ en ervaringsdeskundige op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dat wil zeggen.. Hij heeft veel informatie over zelfontwikkeling tot zich genomen en toegepast op zijn eigen leven. De dingen die werken en die niet echt werken heeft hij dus al voor jou uitgeprobeerd. We hebben hier niet te maken met een fictief persoon of een pseudoniem, maar met een echt persoon.

Jerik van Nuenen

Jerik van Nuenen

Er komen genoeg hits naar voren als we zoeken op Jerik van Nuenen als Dj. Als we wat verder zoeken zien we dat hij via zijn bedrijf DJ Jerik Entertainment welke bij de KVK geregistreerd staat opereert. Onder deze paraplu heeft hij ook nog eens een review website (waar hij gelukkig niet zijn eigen gemaakte product gereviewed heeft, dat siert hem). Als we ons niet vergissen komt hij uit dezelfde schuur als alle andere review websites die dit truukje van de Affiliate marketing revolutie hebben (die het uiteindelijk weer van ons heeft :D). Dezelfde templates en website layout die je overal ziet. Wat we echter missen is enige vorm van contactgegevens of KVK gegevens op zijn website. Zijn salespage en ook de betaalpagina bevatten geen algemene voorwaarden of contactgegevens. Nu zal dat waarschijnlijk wel goed komen, maar als je in Nederland daadwerkelijk producten verkoopt dien je wettelijk je contact en bedrijfsgegevens zichtbaar te hebben op je website. Een klein minpuntje op dat vlak is dus de transparantie die mogelijk onbedoeld is zoals hij nu is.

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage van Word de beste versie van jezelf, staan weinig claims die niet waargemaakt kunnen worden. Er worden geen meetbare beloftes gedaan, maar de rode draad in zijn verhaal is dat hij je de handvatten geeft om je leven te verbeteren. Mits je natuurlijk de handvatten en tips uit zijn boek wel zelf toepast. Lees je ze en doe je er vervolgens niets mee, dan heb je er ook niets aan en zal het voor jou niet veel veranderen. Dat is uiteraard een waarheid als een koe. Doe je wat je deed, dan krijg je wat je hebt. Er wordt een korte samenvatting gegeven van een paar onderwerpen die echt belangrijk zijn uit zijn e-books en vervolgens een opsomming van de hoofdstukken. Eigenlijk wordt er verder niet heel veel verteld, behalve dan dat jij, met toepassing van de tips uit zijn boeken je mindset verandert, waardoor er een grote kans is dat je gelukkiger wordt. Niets meer en niets minder.

Wat krijg je?
Het totale pakket “Word de beste versie van jezelf” bestaat uit een hoofd e-book waarin in 162 pagina’ s (73 in lettertype 12) verdeeld over 34 hoofdstukken tips worden gegeven hoe jij gelukkiger wordt in het leven. De tips variëren nogal en een echte rode draad is helaas niet te vinden in het boek. Het lijkt meer op een samenraapsel van blogposts die elk een onderwerp hebben en die gebundeld zijn in het boek. Een paar voorbeelden van hoofdstuktitels zijn: “Volg je passie!”, “Geluk is een keuze”, “Je bent wat je denkt” en “Maak fouten”. Het is een beknopte samenvatting van informatie van bekende Amerikaanse positiviteitsgoeroes die samen in een blender gegooid zijn. Gelukkig komt Jerik er ook openlijk voor uit dat dat grotendeels zijn inspiratiebron geweest is.
De opmaak is niet bijzonder. Hier en daar een spelfout en wat rare zinsbouw. Het bestaat vooral uit korte zinnen met veel witruimte. Een beetje zoals je vroeger op school een verslag vulde om het nog wat te laten lijken qua pagina’s. De onderwerpen die er in staan zijn echter wel waardevol. Hoewel hier en daar een open deur, zijn het ook hier en daar eye openers. De tips die er in staan zijn prima, hoewel het soms wat lastig leest door het gemis van een rode draad. De simpele opmaak komt waarschijnlijk gewoon omdat er een Word document naar PDF geconverteerd is zonder enige vorm van gelikte opmaak. Als je dit vergelijkt met de opmaak en professionele uitstraling van bijvoorbeeld een Mitchell van Duren met zijn Paleo producten, is het boek van Jerik een lada met wielen, maar wel lekke banden en de boeken van Mitchell zijn auto’ s die in de showroom van Louwman Exclusief staan. Dat vinden we erg jammer en we hopen dat dit nog aangepast wordt in een volgende versie. Even een proof-read erover, een beetje meer poetswerk en een dijk van een product neerzetten. Tegenwoordig draait het namelijk niet alleen meer om de inhoud, maar het oog wil ook wat.
Naast het e-book ontvang je nog drie bonussen, namelijk:
150 Goede inspiratievragen voor inzicht in jezelf: 150 vragen die je aan het denken zetten en eventueel je ogen openen over je huidige situatie en je huidige leven. Het zijn losse vragen die elk rond de 2 regels lang zijn, groot lettertype en het leukste is nog dat de vragen soms dubbel onder elkaar staan en dat net over de  50 vragen de lijst weer opnieuw begint en zo de 150 vragen vult. Zo kunnen wij er natuurlijk ook 150 maken 🙂  Met een proof read, of zelfs het boek zelf even doorlezen zou dat er al uit gehaald kunnen zijn.
22 Tips voor geluk: Deze 22 tips komen in zoverre niet voor in het hoofd e-book. Deze tips zijn een soort verhalen waarmee Jerik onderdelen/problemen uit zijn eigen leven aan je vertelt, en er oplossingen voor geeft. Qua opmaak is dit de beste van allemaal :), maar nog niet je van het.
20 Mindset Life Hacks: Deze 20 hacks komen gedeeltelijk overeen met onderwerpen uit het hoofd e-book, maar lijken op sommige plekken een letterlijke Google Translate vertaling van een e-book uit een andere taal. Soms is het taalgebruik en de zinsopbouw zo on-Nederlands, dat het net lijkt of dit niet door een Nederlander geschreven is. Als we de video’ s van Jerik echter bekijken kan hij zelf prima (beneden de rivieren) Nederlands, dus het lijkt ons sterk dar Jerik dat zelf geschreven heeft. Wederom een klein minpuntje.

Bonus-e-books

Bonus-e-books

Zoals je misschien al gemerkt hebt, vinden we het jammer dat de kwaliteit van de producten niet heel hoog is. Het lijkt er erg op dat dit Jerik zijn eerste poging is om een e-book te lanceren en hier en daar moet er nog wat geschaafd worden. Eerlijk is eerlijk .. hier en daar moet er ook een botte bijl doorheen. De inhoud van de e-books is goed genoeg om je aan het denken te zetten en je leven en je gedrag een andere draai te geven, waardoor het verbeterd en je uit de sleur getrokken wordt. Misschien word je er uiteindelijk ook wel gelukkiger door. In dat opzicht zal het doel dan gehaald zijn en is het “mission accomplished”. Ware het niet dat het product “e-book” tegenwoordig wel wat meer is dan een Word document dat naar PDF is geconverteerd. Denk hierbij ook aan de volgende situatie: Een middelbare school leerling komt er na het printen van zijn verslag achter dat het toch wel wat weinig pagina’s zijn in de snelhechter en gaat vervolgens creatief met lettergrootte, regelafstand en marges aan de gang om het nog wat te laten lijken. Dit leek ons het beste gevoel (en we kennen het waarschijnlijk allemaal) dat bij ons naar boven kwam bij het zien van de opmaak van de e-books van Jerik.

Wat vinden klanten?
We vinden heel veel reviews van Word de beste versie van jezelf, maar zoals hierboven genoemd lijken ook die review websites uit de schuur van Affiliate Marketing Revolutie vandaan te komen. Daar zit de intentie nog in dat “geen kritiek hebben” voor veel verkopen zorgt. De reviews zijn dus veelal lovend, maar nergens lijkt iemand het boek en de bonussen daadwerkelijk kritisch bekeken te hebben. Dat is jammer, aangezien er echt wel wat dingen veel beter kunnen aan Word de beste versie van jezelf, die niet opgemerkt worden in de andere reviews. Of wij zijn te kritisch, of de rest van de review websites is vergeten dat ze ook de taak hebben om oprecht te zijn. De waarheid zal in het midden liggen. Naast de vele identieke reviewwebsites met dezelfde lovende woorden vinden we weinig reviews en ervaringen op andere platformen. Het e-book lijkt nog maar een paar maanden te bestaan, dus ook dat kan ervoor zorgen dat er nog niet zoveel reviews en ervaringen op andere platformen te vinden zijn.

Wat is de prijs?
De prijs van het ebook inclusief bonussen is €37,50. Voor de vier e-books vinden we dat een tikkeltje aan de hoge kant. De e-books zijn namelijk niet zo “gevuld” als we eigenlijk in deze prijscategorie zouden willen zien. OK, het is een vorm van coaching, die uiteindelijk “onbetaalbaar” zou zijn, maar dan nog. Als we opsommen wat we tegenwoordig in deze prijscategorie verwachten, dan is dat op zijn minst: professionelere opmaak, meer inhoud, aanwezigheid van een rode draad in het verhaal, minder spelfouten, betere zinsopbouw, geen pagina’ s met dubbele tekst, een kloppende hoofdstukindeling en ga zo maar door. Eigenlijk zou dit alles goed voor elkaar moeten zijn om een prijs van €37,50 te rechtvaardigen en dan moet je nog flink je best doen. In onze ogen is dat jammer, want Word de beste versie van jezelf heeft wel potentie om dit uiteindelijk te worden. Daarvoor is echter nog wel wat werk aan de winkel. De helft van die €37,50 zou in onze ogen voor de huidige kwaliteit van het product meer op zijn plaats zijn.

Eindoordeel
We kunnen er kort over zijn: het product Word de beste versie van jezelf is in onze ogen nog niet “volwassen” genoeg. Er moet nog aardig wat aan gedaan worden om het een goed product te laten zijn. Daar is natuurlijk genoeg aan te doen en de stappen zijn niet heel groot. Ze moeten echter wel even genomen worden. Jerik heeft de sprong in het diepe genomen en een product gemaakt waarin hij zijn passie deelt met jou als lezer. Dat is erg goed, maar een tikkeltje meer oog voor kwaliteit en details zou in onze ogen niet misstaan. Het hoeft uiteraard niet perfect, maar dit is er te ver vanaf. Er zit gelukkig wel een stijgende lijn in, want in ‘e’en van de bonus e-books gaat het qua opmaak in ieder geval al iets de goede kant op. Zet Jerik je aan het denken met de informatie uit de e-books? Ja dat zeker, maar je bent er dan natuurlijk nog niet. Je moet zelf actie ondernemen en daar ligt in de boeken nog iets te weinig de nadruk op. Het klink allemaal zo simpel, maar uiteindelijk de stappen zetten die in het e-book beschreven worden is wat lastiger (helemaal als er emoties bij komen kijken). Onze tip aan Jerik is: Breng de kwaliteit van dit product naar een hoger niveau. Besteed er even iets meer aandacht aan, zodat het ook daadwerkelijk “af” is. Nu lijkt het meer op een product dat snel online gezet is om zo snel mogelijk je boodschap te verkondigen (of zo snel mogelijk geld te verdienen). De inhoud is een goede basis, maar daarmee ben je er vandaag de dag nog niet. Helemaal voor een prijs van 37,50 hadden we meer verwacht van Word de beste versie van jezelf, maar als we je uit je e-books moeten geloven ga je ervoor om een beste versie van “Word de beste versie van jezelf” te maken! (Y)

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Jerik van Nuenen te vertrouwen?
  • Is Jerik van Nuenen een oplichter?
  • Is Word de beste versie van jezelf het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Word de beste versie van jezelf van Jerik van Nuenen?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Word de beste versie van jezelf van Jerik van Nuenen? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *