Review: Politietest Coaching Programma (Ronny Rockx / politietest.nl)

Heb je altijd al agent willen worden, maar kom je niet door de toelatingstest heen, of zie je er erg tegenop? Dan zijn er eigenlijk maar weinig bronnen en hulpmiddelen die je in kunt zetten om jezelf wat zekerder te voelen over de test. Om maar te zwijgen over het gegarandeerd slagen van de test, zodat je er zeker van bent dat jij de politieopleiding mag doen. Maar wacht! Er is een oplossing. Via Paypro wordt namelijk het Politietest Coaching programma verkocht. De salespage van dit programma zit behoorlijk vol marketing kreten, maar of die allemaal waar gemaakt kunnen worden en dit product niet weggegooid geld is? Daar vaan we vandaag achter komen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
Volgens de salespage van het Politietest Coaching Programma is de maker van het programma ene Ronny Rockx. Hij claimt in het dagelijks leven te werken als gezondheidscoach en mental coach. Tijdens zijn militaire opleiding heeft hij het geschopt tot trainer (certificaatje). Nu komt echter het vreemde van het hele verhaal. Voor iemand die een digitaal product verkoopt en aan “verschillende doelgroepen” training geeft is er bar weinig te vinden over deze Ronny Rockx. Aan de alliteratie (beginklinkerrijm) komt het vermoeden opborrelen dat deze persoon niet bestaat of dat er een pseudoniem gebruikt wordt. Op de contactpagina van politietest.nl staan zijn certificaten en deze lijken wel echt. Dat ze van dergelijke kwaliteit zijn betwijfelen we een beetje, aangezien dit waarschijnlijk gewoon onderdeel was van zijn standaard militaire training.

Ronny Rocks?

Ronny Rocks?

Via Linkedin vinden we enkel een karig profiel waarop staat dat Ronny Rockx uit Breda komt en een “marketeer” is. Voor iemand die “marketeer” is en “coaching geeft aan diverse doelgroepen” in het dagelijkse leven, is hij wel erg lastig te vinden. Zijn internetstrategie en marketing voor zijn dagelijkse werk zal in ieder geval geen vruchten afwerpen bij het genereren van nieuwe klanten ;).

Op de website vinden we trouwens geen KVK gegevens (meer). De website en het product zijn onlangs van eigenaar gewisseld (zo gaat dat bij digitale producten) en de nieuwe eigennaar lijkt Lodder Online uit Dordrecht te zijn. Lodder Online houdt zich bezig met de verkoop van “advertentie en tijd”. Onder dit bedrijf vinden we ook nog sporen van websites die blijkbaar weer doorverkocht zijn. Het lijkt geen connectie te hebben met Lodder Software, dus voordat je daar gaat aankloppen ;). De persoon die het product op dit moment verkoopt heeft geen ervaring met de politietest, maar vooral met advertenties, marketing en zelfs crypto currency. Dat zegt natuurlijk wel iets over enige support die je kunt verwachten. Wil je meer diepgang voor de politietest, dan is de kans aanwezig dat je die niet vindt bij de verkoper.

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage van het Politietest Coaching Programma wordt je een voorstelling gedaan van een superkandidaat. Deze superkandidaat laat iedereen stof happen en scoort vele malen hoger dan alle andere kandidaten. Het kost deze superkandidaat ook geen enkele moeite om dit niveau te behalen. Gegarandeerd geslaagd dus voor die alom gevreesde politietest en de droombaan bij de politie is in de pocket. Dat komt allemaal door de coaching talenten van Ronny Rockx. Zijn programma gaat ervoor zorgen dat jij sneller leert, effectiever sport (wat?) en je sociale vaardigheden enorm verbeteren, waardoor jij deze superkandidaat wordt.
Je krijgt volgens de salespage een vereenvoudigde taalcursus waarmee jij het taalniveau van het HBO kunt evenaren. Daarnaast krijg je tips waar je op moet letten bij elk onderdeel van de politietest om zo hoog mogelijk te scoren. Als we dit zo lezen komt dit op ons over als een spiekbrief, waarmee jij de test haalt in combinatie met een volledig nieuwe persoonlijkheid. Dat willen we natuurlijk allemaal wel, maar wij vragen ons af in hoeverre een cursus als deze daar in slaagt. Er worden behoorlijke prijzen genoemd voor de losse “cursussen”, maar verderop op de salespage lijken deze “cursussen” slechts hoofdstukken met tips. Dit vinden we een beetje misleidend, want de verkoper doet het voorkomen alsof dit coaching programma behoorlijk omvattend is. Het is echter slechts een PDF e-book met een aantal tips. Ook de mate van inspelen op je gevoel en je een perfect plaatje voorspiegelen komt op ons over alsof de makers iets teveel naar Tel-sell gekeken hebben. Persoonlijk houden wij niet zo van deze manier van je producten ophemelen, terwijl de praktijk vaak behoorlijk tegenvalt.

Wat krijg je?
De cursus zelf bestaat in ieder geval uit een e-book van 69 pagina’s. Dit is inclusief de taalcursus en alles wat er bij komt kijken. Deze 69 pagina’s moeten volgens de makers een waarde van meer dan 400 euro vertegenwoordigen, maar als we de inhoud snel doorscannen, zien we al dat deze waarde behoorlijk uit zijn verband gerukt is. Het e-book wordt geleverd in PDF en Epub formaat. In dit geval is het Epub formaat bruikbaar, aangezien de tekst ook daadwerkelijk tekst is en geen simpele afbeelding. Het zoomen van de tekst op een e-reader gaat dan prima en door het weinige gebruik van afbeeldingen, is alles nog steeds leesbaar.

Politietest Coaching Programma

Politietest Coaching Programma

In dit e-book worden de verschillende punten van de politietest behandeld. Zo is er een onderdeel over de sporttest waarin je tips krijgt om je conditie te verbeteren en zitten daar wat algemene tips over voeding, rust en HIIT training in. Er wordt op gestuurd dat je net fit genoeg moet zijn voor de sporttest, dus deze eigenlijk met de hakjes over de sloot moet halen. Iets wat een beetje tegen het verhaal van de salespage ingaat helaas. De tips zijn verder prima, maar enige onderbouwing van de beweringen ontbreekt.
De taalcursus waardoor jij een “HBO of Universitaire score neer kunt zetten” bevat een lesje werkwoordspelling. Dat is alles. Iets dat je misschien nog kent, maar vooral op basis- en middelbare scholen gegeven wordt. Dit heeft niets met HBO of Universitair iets te maken. De les werkwoordspelling zit wel goed en begrijpelijk in elkaar.
Ook het onderwerp IQ wordt niet gemeden. In dit hoofdstuk worden een aantal vragen op basis van type behandeld die je tegen kunt komen in een IQ test. Door te oefenen wordt je daar vanzelf handig in. Of je IQ dan ook daadwerkelijk stijgt is natuurlijk de vraag, maar voor de politietest heb je het blijkbaar nodig. Over het stukje met communicatietechnieken konden we echter niets vinden in het totale product. Misschien heeft Ronny Rocks een foutje gemaakt met zijn salesage ;).
Over het laatste punt, de psychologische test, wordt simpel gezegd: “Vertel ze wat ze willen horen”, dus doe wat acteerwerk en zet jezelf als superkandidaat neer. Wees niet jezelf en je komt er wel. Dit is in onze ogen het slechtste advies dat er is en dit bevestigd het doel van dit e-book. Koste wat het kost de politietest halen, zonder enig moraal. Er worden verder in dit hoofdstuk wat tips gegeven hoe je je anders voor moet doen dan je zelf bent.
Naast het e-book van 69 pagina’s ontvang je ook nog een bonusrapport krachtige doelen stellen. In dit rapport van 18 pagina’s (eigenlijk niet meer dan 5 pagina’s tekst door een idioot groot lettertype en een aantal pagina’s opvulling, zoals inleiding, titelpagina enz) wordt uit de doeken gedaan hoe je haalbare doelen stelt en hoe je jezelf redelijk kunt motiveren om die doelen te halen. Maak je doelen niet te groot en onhaalbaar, zet een deadline enz. Het is voor sommigen handige informatie en het kan je helpen bij de politietest als je voordat je de test gaat doen voor jezelf wat duidelijke doelen wil stellen.
De e-books hebben een erg groot lettertype, blijkbaar om het aantal pagina’s nog iets te laten lijken. Het taalgebruik is prima te noemen en alles word begrijpelijk met soms iets teveel woorden uitgelegd. De opmaak van het boek is als een eenvoudig opgemaakt word document dat omgezet is naar PDF.
Wij vonden het erg vermakelijk dat er in de e-books staat dat er een track en trace code in het e-book verwerkt is (van post nl?? :P) waarmee onrechtmatig downloaden vermeden kan worden. Wij vragen ons dan af “HOE DAN??”, want dit bestaat niet meneer. Net als de salespage worden er dingen verzonnen waar je bij staat. Ze voeren die dikke duim in ieder geval tot in de puntjes uit.
Het boek doet er alles aan om je niet met afstand van de rest te laten winnen, maar juist met de hakken over de sloot te laten gaan. Deze “zesjesmentaliteit” is sowieso niet wenselijk en zorgt er voor dat je later de deksel op je neus krijgt. De politietest is er niet voor niets. Dit hele verhaal doet ons een beetje denken aan de fraudeurs die de antwoorden voor het rijbewijs theorie examen uit hun hoofd leerden en zo hun rijbewijs in bezit kregen. Deze personen zijn nog steeds een gevaar op de weg niet alleen voor zichzelf, maar helemaal voor anderen. We snappen met recht waarom de politie zelf volledig afstand doet van alles wat verkocht wordt als “het politietest coaching programma”.

Wat vinden klanten?
We kunnen via andere wegen dan de salespage geen reviews of ervaringen vinden over het Politietest Coaching Programma. De Facebook pagina heeft rond de 2 duizend likes, maar geen enkele onderbouwde review of geen enkele klantervaring anders dan een enkele “topproduct” met 5 sterren. Dit riekt naar “we reviewen onszelf even en geven onszelf een topscore”. De 2000 likes op Facebook lijken gekocht te zijn. We vinden enkel vragen over dit product, omdat weinig mensen het vertrouwen hebben dat dit product echt wat is. Met een salespage als die van het Politietest Coaching Programma is dat natuurlijk niet raar. Negatieve verhalen vinden we trouwens ook niet, enkel dat de Politie zelf afstand doet van alles wat met het Politietest Coaching Programma te maken heeft. We dagen dus iedereen uit die het product wel gekocht heeft ook hier even een review achter te laten door middel van een reactie ;).

Wat is de prijs?
Op de salespage van het Politietest Coaching Programma wordt een groot verhaal gedaan over hoeveel een programma als dit wel niet moet kosten en hoeveel geld je bespaart. De conclusie is dat het normaal gesproken wel meer dan €400,- euro kost, maar jij als gelukkige kunt dit totale pakket aankopen voor €27,-. Dat de prijs van €400,- + behoorlijk overtrokken is, is natuurlijk op je klompen aan te voelen. De prijs is onlangs verlaagd van €37,- naar €27,-. Een stap in de goede richting laten we maar zeggen en natuurlijk waarderen we het als de prijs van de producten goed op de inhoud en de kwaliteit afgesteld is. Wij vinden echter dat de inhoud van de e-books bestaan uit veel opvulling en de effectieve teksten waar je wat mee kan samengevat kunnen worden tot 5 tot 10 pagina’s. Als je dat naast een prijs van €27,- euro zet vermoeden we dat de conclusie wel getrokken kan worden. Dat vinden we jammer, want een product als deze kan heel dankbaar ontvangen worden en wat meer aandacht, opmaak en daadkrachtige informatie zou dit product veel goed doen.

Eindoordeel
In dit geval hebben we weer een klassiek digitaal product te pakken waarin eigenlijk alles gericht is op geld verdienen aan jou als klant. De kwaliteit van dit product vinden we behoorlijk ondermaats voor de prijs die je ervoor moet betalen. De salespage is er één uit het Tel-sell tijdperk. Sentiment, een verhaal vertellen dat te mooi is om waar te zijn, belachelijke prijzen voorstellen, maar jij kunt het kopen voor een prikkie. We begrijpen dat er angst is voor de Politietest als je politieagent wil worden, maar stel jezelf de volgende vraag. Wil je tijdens deze test echt winnen en niet met de hakken over de sloot en gewoon jezelf zijn in plaats van jezelf voordoen als iemand anders? Het antwoord hierop moet je natuurlijk zelf geven. Als het antwoord het tweede is, moet je misschien eerst maar bedenken of je wel echt bij de Politie wil, omdat je daar als mens gelukkiger en beter van wordt en dat je een bijdrage kunt leveren. Voor de zesjescultuur die het Politietest Coaching Programma beoogt hebben we natuurlijk nog wel genoeg andere vakgebieden waar ook genoeg werk in te vinden is.
Wij kunnen in ieder geval niet enthousiast worden van dit product. Alle vermoedens die we tijdens het zien van de salespage hadden worden bevestigd.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Ronny Rockx van politietest.nl te vertrouwen?
 • Is Ronny Rockx van politietest.nl een oplichter?
 • Is het Politietest Coaching Programma het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met het Politietest Coaching Programma van Ronny Rockx van politietest.nl?

Heb je zelf ervaring met of vragen over het Politietest Coaching Programma van Ronny Rockx van politietest.nl? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support

Een reactie op “Review: Politietest Coaching Programma (Ronny Rockx / politietest.nl)

 1. NIET KOPEN!

  Ik kocht dit product omdat er een “niet goed, geld terug” actie gold. Al na een paar minuten merkte ik dat het product ab-so-luut geen meerwaarde had. Ik mailde onmiddellijk om mijn geld terug te krijgen. Een vriendelijke dame beloofde me dat dit ging gebeuren en.. grote verrassing hier (niet)… ik wacht er twee jaar na datum nog steeds op.

  Ik hoop dat dit artikel en mijn reactie anderen ervan weerhouden om dezelfde fout te maken en dat deze “Ronny” of hoe de man echt heet niet nog meer geld in zijn zakken kan stoppen.

  Het goeie nieuws is wel dat ik op eigen houtje slaagde voor de politietesten. Wees WEL jezelf bij de psychologen of commissie. Die mensen doorprikken het snel als je je beter voordoet dan je bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending