Review: De FIT Methode 2.0 (Fit.nl)

In het verleden hebben we al eens een review gedaan over de Fit Methode van Fit.nl. Een team van specialisten die besloten hebben om voor eens en voor altijd de waarheid over sporten, afvallen en en conditie en gezondheid uit de doeken te doen. En sinds kort hebben ze een nieuwe versie van de Fit methode, namelijk de 2.0 versie. In deze versie hebben ze verbeteringen doorgevoerd en de feedback van klanten verwerkt. In onze vorige review waren we al behoorlijk te spreken over de Fit methode. Kan het deze keer beter? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verkoper(s)
Het team van FIT.nl bestaat niet uit een paar personen. Waren het er in het verleden nog 15. Tegenwoordig zijn het er zelfs 20!. De disciplines van de teamleden lopen uiteen van trainers, diëtisten tot de webmaster en grafisch designer en zelfs aan het psychologische vlak is gedacht. Het team van Fit.nl bestaat dus uit 20 specialisten die allemaal precies doen waar ze passie voor hebben en waar hun hart en kennis ligt. Samen geeft dat een enorme bak aan kennis die in dit geval toegepast wordt voor het platform van Fit.nl. Alle activiteiten van Fit.nl vallen netjes onder het bedrijf Fitness Tips v.o.f. Alle contactgegevens zijn duidelijk en eenvoudig te vinden op de website Fit.nl. Ze zitten gevestigd in een oud kantoorgebouw, waar, als we zo kunnen vermoeden, de huren niet hoog zijn. (minder overhead). Hoe dan ook. Het team achter Fit.nl is in onze ogen behoorlijk transparant en we verwachten dan ook geen problemen als je eventueel een product bij deze partij afneemt. Als we de samenstelling van het team bekijken, dan zien we dat uit alle belangrijke gebieden wel iemand aanwezig is die meegewerkt heeft aan de FIT Methode. Dat is een goed teken, want meer mensen weten meer dan één, vooral als ze ook hun zegje mogen doen over dingen waar ze daadwerkelijk voor gestudeerd hebben ;). Uit de steekproeven die we gedaan hebben op een paar teamleden, blijkt dat de ervaring en opleidingen van deze personen goed afgestemd zijn op de titel die ze volgens de teampagina hebben. We hebben hier duidelijk te maken met professionals.

Fit.nl Team

Fit.nl Team

Wat claimt de verkoper?
De salespage van de FIT Methode staat niet vol schreeuwerige teksten over hoeveel je wel niet afvalt, of aankomt. Er worden maar een paar beloftes gedaan en dat zijn de volgende: Ze bieden hun product aan tegen een éénmalige prijs (dus geen verborgen abonnementen die we wel eens zien). Het is geschikt voor iedereen, ongeacht wat je doel is. Of het nu afvallen, spieren opbouwen, of je algehele fitheid verbeteren is. Daarbij komt de laatste belofte nog en dat is dat ze met hun stappenplan resultaat garanderen. Dat is het. Meer wordt er niet beloofd en dat bevalt ons wel. We kunnen je vertellen dat deze nuchtere en heldere kijk op zaken ook door het boek van de FIT Methode. Eigenlijk lijkt er niet veel veranderd aan de instelling die op de salespage staat (en in het boek) in vergelijking met onze vorige review van de eerste versie van de FIT Methode. Toen waren we al tevreden over de salespage en daar is eigenlijk aan onze kant ook weinig aan veranderd.

Wat krijg je?
Het hoofdbestanddeel van de FIT Methode is natuurlijk het boek. Het boek bevat iets meer dan 360 pagina’s inclusief inhoudsopgave en een lijst met wetenschappelijke bronnen. Het boek krijg je in fysieke vorm via de post en direct als e-book download in PDF formaat. De vormgeving van het boek is goed en ook de schrijfstijl van het boek zorgt er voor dat je het niet snel aan de kant legt. Het boek is in te delen in een aantal onderdelen.

Allereerst natuurlijk een aantal inleidende hoofdstukken. Deze gaan over waarom FIT.nl er is en wat hun visie is. Verder gaat het over meetbare doelen stellen en een aantal metingen verrichten, zoals gewicht en de omvang van bepaalde delen van je lichaam. onder heet motto Meten is Weten moet je natuurlijk eerst een startpunt hebben om te zien of je vooruitgang boekt. De metingen en het hoe, wat en waarom worden erg duidelijk verwoord, net als in de rest van het boek overigens.

Het tweede onderdeel van het boek gaat over mindset en motivatie. Hoe hou je alles wat je doet om fit te worden vol? En is het erg als je een keer niet je doel haalt? Hoe je daar precies mee om moet gaan wordt je via een aantal hoofdstukken uit de doeken gedaan. De belangrijkste conclusie hiervan? Het moet gewoon leuk blijven, want alles is makkelijker als het leuk is.

Het derde onderdeel gaat over beweging en training. Niet alleen om spieren op te bouwen, maar ook voorde andere doelen, zoals afvallen, conditie trainen of gewoon fitter worden. De trainingsleer, hoe saai die soms kan zijn wordt hier in Jip en Janneke taal duidelijk uitgelegd. Het is een belangrijk onderdeel van het boek, want door dit onderdeel leer je waarom je lichaam op sommige momenten na of tijdens het sporten op een bepaalde manier reageert. Ook hier is weer het motto: Laten we het leuk houden.

Het vierde onderdeel van de FIT methode richt zich op herstel. Herstel is erg belangrijk om vooruitgang te boeken en daarom wordt er in de FIT methode ook behoorlijk wat aandacht aan besteed. Het beperkt zich niet alleen tot rustdagen en rust na training om overtraining te voorkomen, maar het behandelt ook de kwaliteit van je slaap en hoe je dit kunt verbeteren.

Het laatste onderdeel van de FIT methode zie je natuurlijk al aankomen. Je hebt waarschijnlijk al honger gekregen naar meer en dat komt goed uit. Voeding is namelijk het laatste onderdeel van de FIT methode. In dit onderdeel wordt behandeld welke typen voeding je beter wel, of beter niet kunt eten en waarom. Na het lezen van deze hoofdstukken over voeding weet je precies wat je moet doen aan je eigen voedingspatroon, maar dan ook vooral waarom. Er worden lijsten met voorbeeldproducten gegeven die je beter kunt vervangen voor andere producten. Ook hier geldt dat er niet gesproken wordt over “Je moet!” of “Je mag niet!”, maar meer over “Het kan, maar het is beter als je … om je doel te bereiken.”. Voeding wordt je dus niet verboden of opgedrongen, maar de nadruk ligt meer op het feit dat bepaalde voeding je tegenwerkt om je doel te bereiken.

Jij weet na het lezen van de FIT methode waarom je je doel wel of niet gehaald hebt, omdat je de kennis bezit op vele vlakken. Was het doel niet reëel genoeg? Of lag het aan wat anders? Was misschien je voeding niet goed genoeg, of je training of je rust? Jij bent diegene die daar zelf antwoord op kunt geven zonder een hype dieet of training die net zo lang effectief is als het dieet in de media is (vaak maar een week of 4).

Voorbeeld oefening

Voorbeeld oefening

Naast het boek de FIT methode krijg je toegang tot een aantal schema’s voor bijvoorbeeld Fitness en hardlopen. Daarnaast krijg je toegang tot een grote online bibliotheek met oefeningen. Deze oefeningen worden via een video duidelijk uitgelegd. Er wordt vooral op de vorm gelet en de fouten die veel mensen maken bij de oefeningen worden ook netjes behandeld. Ideaal dus als je na heet lezen je eigen trainingsschema wil samenstellen. De fitness oefeningen zijn alleen geschikt voor de sportschool en niet echt voor thuisgebruik. Misschien dat deze aanvulling en scheiding nog komt in de toekomst (tip ;)).
Voor de fanatieke sporter staat het boek wel vol met open deuren, maar het is ook wel erg lekker om te lezen dat iemand eens een nuchtere kijk op zowel voeding, sporten, rust en motivatie heeft en dit in één boek gepropt heeft.

Al het bovenstaande krijg je bij het gewone pakket. Er is echter ook een uitgebreider pakket waarbij je nog een aantal extra’s krijgt.
Je krijgt 3 maanden lang toegang tot een mobiele APP, waarmee je persoonlijke schema’s hebt en eenvoudig samen kunt stellen. Zowel voor voeding als het sporten. Voor support krijg je toegang tot de FIT community (forum) en je kunt je vragen via de App stellen. Daarbij krijg je nog eens 3 maanden e-mail tips en motivatie, zodat je na de eerste drie maanden gegarandeerd succes hebt. Als kersje op de taart (haha voeding) krijg je nog eens 14 gepersonaliseerde voedingsschema’s met meer dan 40 recepten, maar als we eerlijk zijn kan je die na het lezen van de FIT methode ook prima zelf samenstellen met de kennis die je dan hebt opgedaan.

Wat vinden klanten?
We vinden behoorlijk wat positieve reacties op de FIT methode. We kunnen niet precies opmaken uit de reacties en reviews of het daadwerkelijk de tweede versie of de eerste versie is. Hoe dan ook zijn de reacties erg positief. Negatieve reacties vinden we niet en dat lijk ook niet heel raar. Als je het boek eenmaal gelezen hebt, weet je waarom ;).

Wat is de prijs?
Aangezien er twee pakketten zijn, zijn er uiteraard ook twee prijzen. De prijs voor het pakket dat bestaat uit het e-book, fysieke boek, toegang tot de oefeningen bibliotheek en een aantal fitness, thuistrain- en hardloopschema’s is €29,95. Dat vinden we een prima prijs voor een boek met meer dan 300 pagina’s dat je zowel fysiek voor in de boekenkast, als digitaal krijgt en de extra’s die je daarbij ontvangt. As we dit vergelijken met concurrenten, dan ontvang je vaak voor een zelfde prijs alleen een e-book met rond de 150 pagina’s. Schrijven die het dan beknopter op? Neen! De Fit methode is juist completer.

FIT Methode

FIT Methode

Voor het tweede pakket, waar je als extra 3 maanden toegang tot een App krijgt en de FIT Community kost je €59,- euro. Na drie maanden houdt de toegang tot de App automatisch op en kun je deze verlengen voor €19,- euro per 3 maanden. Dat komt op iets meer dan 6 euro per maand. Voor deze zes euro per maand (die voor 3 maanden bij de prijs van het grote pakket in zit) krijg je natuurlijk de mogelijkheid tot een meer persoonlijkere benadering en de mogelijkheid om zowel je voeding als je trainingen en vooruitgang eenvoudig bij te houden. Sommigen zullen deze 6 euro per maand een beetje veel vinden, aangezien er ook genoeg andere apps op de markt zijn waarmee je dat ook kunt. Als je daar echter de volledige versie van gebruikt ben je ook een jaarlijks bedrag kwijt dat vaak overeenkomt, of zelfs hoger is dan de prijs die je voor de FIT app betaalt in de maand. De opdracht voor verlening moet je echter zelf steeds geven na 3 maanden, dus je zit niet onbewust aan een abonnement vast. Geen verborgen kosten en als we eerlijk zijn is de prijs prima. Voor €59,- (waarvan 19 euro voor 3 maanden App en extra gebruik) krijg je een meer persoonlijkere benadering en ondersteuning, waarmee de kans vele malen groter is dat jij je doelen haalt. Wat die doelen ook mogen zijn. De FIT Methode voorziet je in alles wat je nodig hebt voor een relatief lage prijs.

Eindoordeel
We moeten toegeven, in het verleden hebben we behoorlijk wat diverse producten over voeding en fit worden gereviewed. De één was beter dan de ander, maar geen enkele was zo compleet als de FIT Methode. Het boek dat je krijgt alleen al bevat eigenlijk alle informatie die je nodig hebt met een wetenschappelijke onderbouwing. En dan niet een selectief wetenschappelijk onderzoek dat goed uitkomt voor de methode waarmee het geld verdiend wordt. Als de wetenschap er blijkbaar nog niet over uit is, of de onderzoeken zijn niet representatief, dan lees je dat in de FIT Methode. Op het gebied van zowel voeding, training, rust en motivatie steekt de FIT Methode met kop en schouders boven alle Hype diëten en trainingen uit.

Een keer een fysiek boek

Een keer een fysiek boek

Ze zeggen simpelweg waar het op slaat, ondersteund door wetenschappelijke onderzoeken en als er nog geen duidelijke uitslag is, is het advies: Doe gewoon wat voor jou werkt. Wij vonden het een verademing om te lezen. De opmaak van het boek is erg netjes en ook de communicatie met het team van de FIT Methode is snel en vriendelijk (binnen 24 uur). En dat allemaal voor een prima prijs. Je krijgt èn persoonlijke ondersteuning èn een mooi boek voor in de boekenkast (nadat je hem gelezen hebt) èn 3 maanden toegang tot de FIT App. Bij onze review van de vorige versie vonden we het nog jammer dat het niet super geschikt was voor beginners, maar daar is met versie 2.0 duidelijk verandering in gekomen. Alle handvatten voor het opstellen van het juiste voedings- / trainingsschema worden je aangereikt en zelfs over de voeding staat genoeg hulp voor beginners (wat kan je beter niet eten en waar moet je het door vervangen). In onze ogen is de FIT Methode de methode die alle andere methoden overbodig maakt, omdat hij zo lekker nuchter is en ook wetenschappelijk onderbouwd is. Gemaakt door professionals die duidelijk verstand van zaken hebben en geschikt voor iedereen die fitter wil worden, zowel beginner als gevorderde.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is het team achter Fit.nl te vertrouwen?
  • Is Fit.nl een oplichtingssite?
  • Is de Fitmethode het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met de Fit Methode van Fit.nl?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Fitmethode van Fit.nl? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending