Review: Het Koi Handboek (Jeroen Scheffers)

Aahhh.. De koi vijver. Niets is zo ontspannend om naar te kijken dan een vijver vol met van die mooie prijswinnende koi karpers. We hebben vast wel iemand in de familie of vriendenkring die helemaal gek is van zijn koivijver en met veel trots vertelt over wat deze vissen wel niet waard kunnen zijn. Wat ze er echter niet bij vertellen is dat het af en toe best lastig is om koi karpers te houden. Dan blijkt dat er behoorlijk wat stress en frustratie schuilgaat achter het houden en vooral behouden van een mooie vijver met koi karpers. Zou het niet mooi zijn als dit allemaal eens door iemand opgeschreven werd in een mooie gids? Zodat je bij het houden van een koi vijver niet meer zo aan het prutsen bent, maar je precies weet hoe het moet en waar je op moet letten? Dan zou het genieten van je koi vijver een stuk makkelijker maken en natuurlijk meer ontspannen. Daar hebben we vandaag misschien een oplossing voor, want vandaag reviewen we het Koi Handboek van Jeroen Scheffers. Bevat het boek eccht alle kennis die je nodig hebt om een mooie koi vijver zonder al teveel gedoe te onderhouden? Lees snel verder en kom er achter!

De verkoper(s)
De verkoper van het Koi Handboek en eigenaar van de website KoiKenner is Jeroen Scheffers. We kunnen verder geen informatie over Jeroen Scheffers vinden. Zelfs geen foto of video van hem of enige andere gegevens. We zien wel genoeg andere personen op video’s van koikenner.nl voorbij komen. Het bedrijf achter koikenner.nl is By-Media, welke geregistreerd staat bij de KVK. Het bezoekadres is een bungalow op recreatiepark De Kanthoeve in Bakel. Dit hele recreatiepark zit vol met adressen van bedrijven en het lijkt er sterk op dat daar creatieve zakelijke constructies voor gebruikt worden. Als we wat verder spitten is de website van het bedrijf By-media geregistreerd voor Bob Buurman Beheer B.V. welke op een compleet andere locatie “kantoor” houdt. Of dit een overblijfsel van het verleden is, weten we niet precies. Bob buurman lijkt ook onderdeel (managing partner) van Koikenner te zijn volgens zijn Facebook profiel. Het lijkt er wel op dat Jeroen Scheffers een pseudoniem is dat gebruikt wordt. We kunnen zien dat er meerdere personen achter koikenner.nl zitten, maar kunnen geen directe Jeroen Scheffers achterhalen. Dit hoeft natuurlijk niets te betekenen voor de kwaliteit van het Koi Handboek, maar erg transparant is het niet. Jeroen geeft zichzelf uit als Koi liefhebber. Of hij daarmee genoeg kennis heeft vergaard en dat voldoende kan uitdragen, daar komen we snel achter ;).

Jeroen Scheffers?

Jeroen Scheffers?

Wat claimt de verkoper?
De salespage van het Koi Handboek staat niet vol met salespraat. Zoals Jeroen zelf al zegt, kan hij een salespraatje houden over hoe geweldig het Koi Handboek wel niet is, maar in plaats daarvan somt hij simpelweg op wat je in het boek kunt vinden. Zo kun je in het e-book vinden hoe jij de beste (in waarde stijgende) kois voor een prikkie (haha een prik is ook een vis ;P) kunt vinden en hoe je een goede vijver bouwt voor deze kois. Ook behandelt Jeroen de vijverfilters, ziektes die voorkomen en de behandeling er van en natuurlijk het kweken. Jeroen leukt de dingen die hij vermeldt wel een beetje op met emoties (zie de dik gedrukte stukken van zijn opsomming op zijn salespage), maar je kunt zien dat hij meer van kois houdt dan van marketing ;). Op zich dus niet mis met deze salespage. Het vertelt je wat je krijgt in het e-book dat je gaat kopen.

Wat krijg je?
Uiteraard is heet hoofdbestanddeel van Het Koi Handboek, Het Koi Handboek. Dit is een e-book in PDF formaat (helaas geen epub of ander formaat waar de e-reader wat meer mee kan) en het bevat 166 pagina’s. We zien een aantal versies voorbij komen en het lijkt er op dat Jeroen het e-book steeds bijwerkt en uitbreidt. Als je het e-book gekocht hebt, krijg je steeds een nieuwe versie als deze uitkomt. In onze zoektocht hebben we al minstens 4 versies gezien en de laatste is van 2017 (het jaar van schrijven van deze review). In het e-book worden alle aspecten van het Koi houden behandeld. Vanaf de algemene kennis over kois, zoals de geschiedenis, anatomie en soorten tot aan het bouwen van een koivijver, de filters, de waterkwaliteit, vijveronderhoud, het vervoeren van kois en uitzetten in je vijver tot ziektes en zelfs het kweken van kois. Het is in goed begrijpelijke taal geschreven en indien er relatief lastige termen gebruikt worden, staan deze uitgelegd in de woordenlijst. Hier en daar vind je illustraties bij de teksten. Je kunt duidelijk zien dat diegene die het e-book geschreven heeft verstand heeft van Kois.
Naast het e-book Het Koi Handboek ontvang je nog twee bonussen, namelijk 100 Koivijver voorbeelden. In dit e-book staan foto’s van 100 koivijvers die je als inspiratie kunt gebruiken. We vinden het jammer dat er niet heel veel detail bij de foto’s staat, zoals gebruikte materialen. Zo kan je niet echt een goed beeld krijgen over wat er allemaal nodig is voor die specifieke koivijver.
Als laatste krijg je nog een e-book over waterkwaliteit van je koivijver. In het e-book wordt er al iets over uitgeweid, maar in dit e-book gaan ze er wat dieper op in. Een prima toevoeging om het pakket behoorlijk compleet te maken.

Koi Handboek

Koi Handboek

Wat vinden klanten?
Naast een aantal positieve reviews op de review websites die altijd positieve reviews geven, vinden we een aantal reviews op de Facebook pagina van Koikenner. Hoewel een paar revviews duidelijk van bekenden van Koikenner zijn (bijvoorbeeld die van Bob Buurman die ook onderdeel er van is), lijken er ook een aantal reviews te zijn die oprecht zijn. Deze zijn over het algemeen positief. Vooral de hoeveelheid kennis uit het e-book en de support die via e-mail geleverd wordt, wordt erg gewaardeerd. Negatieve reviews, of combinaties met oplichting kunnen we niet vinden.

Wat is de prijs?
De prijs van het Koi Handboek en de bijbehorende extra’s is €27,- euro. Deze actie is tijdelijk, maar iedereen weet natuurlijk wel dat de teller (zo lang duurt de aanbieding nog) die op de website opent,gewoon weer opnieuw begint met tellen als je de pagina opnieuw opent. Werkt dat niet, dan wil een incognito venster (Google) wel helpen. Hoe dan ook is €27,- euro een prima prijs voor het e-book met de bonussen. Er staat veel kennis in het e-book waardoor je in theorie veel geld kunt besparen, omdat je niets meer hoeft uit te proberen.

Eindoordeel
Jeroen Scheffers (hoewel we betwijfelen of het de echte naam is) heeft met zijn Koi Handboek een behoorlijke schat aan koi informatie gebundeld. Als je ooit aan een koivijver wil beginnen en je wil eerst alle informatie die je nodig hebt in handen krijgen, dan is het koi handboek een prima oplossing. Zelfs als je al een koi vijver hebt en je weet niet precies waarom de koivijver van de buurman helderder is dan de jouwe (groener is in dit geval niet echt handig), dan is de kans groot dat het antwoord in het Koi Handboek staat. Het is geschreven door iemand met passie voor kois en dat is duidelijk te merken aan de schrijfstijl. De informatie is duidelijk en wordt zelfs relatief vaak bijgewerkt. Voor de prijs van €27,- euro heb je in onze ogen alle informatie (en support) die je nodig hebt om jouw koivijver tot een succes te brengen. En laten we nou eerlijk zijn.. Voor een bedrag waarvoor je een koivijver aanlegt, kan een investering van €27,- die je potentieel meer geld bespaart geen kwaad of wel?

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Jeroen Scheffers te vertrouwen?
  • Is Jeroen Scheffers een oplichter?
  • Is Het Koi Handboek het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Het Koi Handboek van Jeroen Scheffers?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het Koi Handboek van Jeroen Scheffers? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
4.0
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending