Review: De Kippengids (Fred Schouten)

Heb je altijd al je eigen kippen willen houden? Elke dag een vers gelegd eitje van de kippen die je zelf verzorgd? Natuurlijk klinkt dat allemaal leuk en aardig, maar wat heb je daar nou precies voor nodig? Waar moet je rekening mee houden en wat is de ideale manier om de kippen te houden? Dat zijn de vragen die bij ons als eerste opkomen en misschien heb jij naast deze vragen wel meer andere vragen waar je nog niet direct antwoord op hebt. Sinds kort is daar een oplossing voor in de vorm van een e-book. Het e-book is gemaakt door een oude bekende van ons, namelijk Fred Schouten. Fred kennen we van onze review van Freds Bouwtekeningen. Een pakket met ontelbaar veel bouwtekeningen die jou helpen bij het klussen, maar weet Fred ook wat van kippen houden? We gaan daar in deze review achter komen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van de Kippengids is zoals we hierboven noemden een oude bekende van ons. Een behoorlijke tijd terug hebben we zijn eerste product gereviewed, namelijk Freds Bouwtekeningen. Ton zat het bedrijf Dieleman Trading achter het product, maar vandaag de dag lijkt het bedrijf TAPO er achter te zitten. Het bedrijf TAPO, dat bij de KVK geregistreerd is en slechts bij naam op de website van de kippengids genoemd staat is een bedrijf van Tom Aarnoudse te zijn. Volgens zijn Twitter en Facebook helpt hiij klussers aan goede bouwtekeningen. Wat ons echter opvalt is dat er op het adres van het bedrijf TAPO nog tientallen andere bedrijfjes geregistreerd staan en als we Google streetview erbij nemen komen we uit op een volkstuin in plaats van een bedrijvenpand of brievenbuspand. Erg vreemd allemaal. Een volkstuin waar tientallen bedrijven geregistreerd staan. In ieder geval wordt het dan lastig om direct contact te krijgen met Tom Aarnoudse en we vragen ons zelfs af of deze Tom Aarnoudse wel echt bestaat. Transparantie is helaas ver te zoeken.

Tom Aarnoudse

Tom Aarnoudse

Wat claimt de verkoper?
De salespage van de kippengids is totaal anders dan dat we gewend zijn. Normaal gesproken is een salespage een ellenlang sentimenteel verhaal over iemand die een probleem heeft en de oplossing gevonden heeft en deze voor een klein bedrag met jou wil delen. In dit geval is het enkel salespage met een paar regels tekst en een preview van de kippengids. De enige claims die gedaan worden is dat de kippengids de meest complete kippengids is en dat het bordenvol staat met informatie om kippen te houden. Er worden geen claims gedaan over geld verdienen of besparen of andere verkoopargumenten aangebracht die op het randje van haalbaar liggen. Op zich weinig mis mee zou je zeggen?

Wat krijg je?
Als we gaan bekijken wat je uiteindelijk krijgt, dan kunnen we de maker van de Kippengids er toch op betrappen dat er claims gedaan worden op de salespage die niet waargemaakt worden. Na betaling ontvang je namelijk een PDF van 135 pagina’s vol met bouwtekeningen en een beetje informatie over het houden van kippen. Zeg maar gerust 1 pagina met informatie over kippen houden. En dan vooral of en wanneer je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een kippenhok. Verder is er geen informatie te vinden over het houden van kippen, dus van de meest complete kippengids kunnen we niet echt spreken. De bouwtekeningen waar het e-book uiteindelijk voor 99,9% uit bestaat zijn duidelijk en compleet. Maatvoering is netjes in het Nederlands (veel gevraagd en geklaagd bij onze vorige review over Freds Bouwtekeningen) en het zijn er veul! Het blijft niet alleen bij de kippenhokken en kippenrennen, maar ook de voerbakken (hetzij eenvoudig) en zitstokken worden behandeld, zodat je je hele kippenhok compleet kunt maken. Over een meest complete kippengids kunnen we dus niet spreken, maar een goede complete verzameling bouwtekeningen voor je toekomstige of nieuwe kippenhok is het wel degelijk. Een beetje een afwijkende naam, maar dat mag de pret niet drukken.

Kippengids

Kippengids

Wat vinden klanten?
We kunnen nog geen reacties vinden over de kippengids (behalve de salespage dan, maar die rekenen we nooit mee). Dat komt waarschijnlijk, omdat het product nog behoorlijk nieuw is. De reacties op het andere product van dezelfde maker, namelijk Freds Bouwtekeningen zijn wisselend. Over het algemeen kan de service wat beter, maar deze reacties komen met vlagen. Dat zegt waarschijnlijk wel iets over de service die je krijgt bij de Kippengids, maar aan de andere kant is het een e-book met bouwtekeningen. De bouwtekeningen zijn prima bruikbaar.

Wat is de prijs?
De prijs van de kippengids is €17,- op zicht vinden we dat wel meevallen voor een e-book van 135 pagina’s met bouwtekeningen. De bouwtekeningen zijn echter ook verkrijgbaar in een groter geheel, namelijk Freds Bouwtekeningen dat verkrijgbaar is voor €47,- euro. Voor die prijs heb je het e-book en duizenden bouwtekeningen meer. Voor de informatie over kippen houden hoef je het niet te doen, want dat is slechts 1 pagina over een vergunning. Het is dus kiezen uit een stapel bouwtekeningen specifiek voor kippenhokken voor €17,- of duizenden bouwtekeningen inclusief alle bouwtekeningen voor je kippenhok en meer voor €47,-. Doe zelf de rekensom maar even ;).

Eindoordeel
Wil je een kippenhok zelf bouwen in plaats van er één te bestellen die achteraf van waaibomenhout gemaakt blijkt te zijn en heb je wat inspiratie of zelfs complete bouwtekeningen nodig? Dan is de kippengids een prima product voor jou. Het e-book bevat een subsectie van Freds Bouwtekeningen waarmee je een groot aantal bouwtekeningen van kippenhokken, kippenrennen, zitstokken en voerbakken in handen hebt. Wil je echter meer weten over kippen houden voordat je überhaupt aan kippen houden begint en veracht je na het zien van de salespage dat de kippengids je van die informatie gaat voorzien, dan kom je van een koude kermis thuis. De gids bevat welgeteld één pagina over vergunningen voor het bouwen van een kippenhok en verder niets aan informatie over het houden van kippen. En dat terwijl er geclaimd wordt de meest complete kippengids te zijn. Dat is dus helaas niet waar. Wil je meer bouwen dan alleen een kippenhok en heb je bouwtekeningen nodig, dan heb je waarschijnlijk meer aan het complete pakket van Freds Bouwtekeningen. Voor €20,- euro meer heb je dan de bouwtekeningen voor je kippenhok(ken) en nog duizenden bouwtekeningen meer. Als meest complete kippengids heeft de kippengids in onze ogen gefaald.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Fred Schouten te vertrouwen?
 • Is Fred Schouten een oplichter?
 • Is de Kippengids het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met de Kippengids van Fred Schouten?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Kippengids van Fred Schouten? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 4 (1 review)

2 reacties op “Review: De Kippengids (Fred Schouten)

 1. Eindelijk zelf een kippenho gebouwd

  Met de tekeningen uit de Kippengids heb ik eindelijk mijn eigen kippenhok gebouwd. Ik had al tijden een paar ideeën in mijn hoofd zitten voor een kippenhok. Met de tekeningen uit de Kippengids heb ik deze ideeën nog wat bijgeschaafd en toen de stap gezet op te bouwen. Veel aan de kippengids gehad. Uiteindelijk is het een perfect hok geworden. Ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens goed voor mijn kipjes 🙂

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending