Review: De Diabetes Revolutie (Richard de Leth)

Diabetes type 2 is één van de meest voorkomende welvaartsziekten die we vandaag de dag kennen. Mensen met overgewicht hebben een verhoogde kans hierop en iedereen weet dat het aantal mensen met overgewicht tegenwoordig vrij hoog ligt. Het is dus tijd om er iets aan te doen, maar hoe voorkom jij dat je in de gevarenzone komt en een verhoogd risico op diabetes type 2 krijgt? Of nog erger, dat je zelfs diabetes type 2 krijgt? Daar is een methode voor die geproduceerd is door Richard de Leth. Als je de handvatten die hij in zijn Diabetes Revolutie aanpakt en ze gebruikt om je leven te optimaliseren, verbeter je je gezondheid en verminder je de kans dat ook jij ten prooi valt aan diabetes type 2. Is de methode van Richard daadwerkelijk een bewezen methode die er voor zorgt dat jij uit de risicozone van diabetes type 2 blijft? We gaan daar in deze review achter komen!

Richard de Leth

Richard de Leth

De verkoper(s)
De verkoper van de Diabetes Revolutie is Richard de Leth. We kennen hem al van eerder gereviewde producten zoals Gezond in 4 weken en Gezond Fit en Slank in 10 weken. Daarnaast heeft hij nog een aantal boeken geschreven. Richard is behoorlijk actief op het gebied van gezonde voeding en dan vooral met de focus op de Oermethode. De Oermethode wil zeggen dat je zo dicht mogelijk naar de gewoontes op het gebied van voeding en beweging gaat die ook vele jaren geleden gebruikt werden. Denk hierbij aan zo puur mogelijk eten (chips hadden we in de oertijd ook niet) en dat soort dingen. Richard is een echt persoon en heeft een bewezen track record. Hij is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft twee bedrijven. De eerste is een praktijk voor integrale geneeskunde en het tweede bedrijf is het bedrijf dat hij inzet om alle OER producten in de markt te zetten. Met alleen de twee OER cursussen ben je er nog niet, want hij geeft ook lezingen, seminars en schrijft boeken. Richard staat volledig achter de methodes die hij verkondigd en ademt in alles de OERmethode die hij ontwikkeld heeft. Al met al dus iemand die passie heeft voor zijn vak en zich niet verschuilt achter valse namen of schimmige bedrijfjes. Dat is een goed teken.

Wat claimt de verkoper?
Richard heeft een behoorlijk lange salespage die samen te vatten is in het volgende. De OERmens had geen last van diabetes type 2, maar nu de omgeving verandert is en ons lichaam nog steeds op dezelfde OERmanier reageert op prikkelingen zoals ongezonde voeding, weinig bewegen en stress, vallen we ten prooi aan de welvaartsziekte Diabetes Type 2. Ook jij bent er vatbaar voor als je een baan hebt waarbij je meer dan 6 uur zit, weinig beweegt en weinig gezond eet. Dan kun je je aansluiten bij de 50.000 mensen die per jaar Diabetes Type 2 krijgen. Natuurlijk kan je hier wat aan doen. Richard gaat je aan de hand van het veranderen van je levensstijl uit de gevarenzone halen en ervoor zorgen dat jij geen pillen hoeft te slikken. Door je voeding, beweging, maar ook je ontspanning aan te pakken kun je je leefstijl zo veranderen dat je niet meer vatbaar bent voor Diabetes Type 2. Op zich zijn dat uitspraken die niet heel spannend zijn. Dat onze huidige leefomgeving zorgt voor vele ongemakken op lichamelijk en geestelijk gebied en dat minder bewegen, constante stress en het altijd aanwezig zijn van voedsel ons lichaam geen goed doet is al jarenlang wetenschappelijk bewezen. Dat met een paar simpele tweaks een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking uit de risico zone van Diabetes Type 2 gehaald kan worden is op zich ook geen onhaalbare uitspraak. Op zich nog niets om je zorgen over te maken. We zien geen kreten als “val 10 kilo af in twee weken” en andere lokkertjes die niet onder de garantie vallen. De salespage bevat verdere een opsomming van wat de cursus inhoud en nog een aantal reacties van klanten o zijn vorige cursussen (dus niet over de Diabetes Revolutie).

Wat krijg je?
De salespage zelf geeft een relatief goed beeld van wat je allemaal kunt verwachten bij de Diabetes Revolutie. Na betaling krijg je de mogelijkheid om een login en wachtwoord aan te maken voor de OERAcademy waar de cursus voor je klaar staat. Heb je al eerder cursussen van Richard aangeschaft, dan zijn die allemaal zichtbaar in je eigen persoonlijke leden omgeving. De cursus zelf bestaat uit een introductie en vier modules. De informatie die je ontvangt is als volgt:
Introductie: Een module die je informatie biedt over diabetes type 2. Niet alleen tekst, maar ook een paar behoorlijk lange video’s waarin Richard je uitlegt wat er gevaarlijk is aan diabetes type 2 en waarom jij er op dit moment vatbaar voor bent.
Module 1: In deze module wordt gezonde voeding toegelicht en uitgelegd war jij aan je huidige voeding aan moet passen om een zo klein mogelijk risico op Diabetes Type 2 te hebben. Er is een video van 30 minuten die ondersteund wordt door sheets, aanvullende informatie als blogberichten en een weekschema met recepten voor die week. Het weekschema is goed uitgewerkt, zodat je weet wat je voorraad moet zijn, wat je vers moet kopen en hoe je de gerechten klaarmaakt.
Module 2: Module 2 gaat over beweging en waarom het zo belangrijk voor je is, juist in de hedendaagse maatschappij. De module bevat naast de gebruikelijke video van een half uur en het weekschema voor je voeding ook een aantal video’s van eenvoudige oefeningen die je thuis kunt doen. Het zijn acht video’s die qua tekst in een apart document beschreven worden. De video’s zijn duidelijk en de oefeningen zijn eenvoudig te doen.

Preview leden gedeelte

Preview leden gedeelte

Module 3: Deze module behandelt de ontspanning. In de maatschappij van nu is stress aan de orde van de dag en om stress te verminderen is ontspannen erg belangrijk. Net als alle modules kent deze module een video van een half uur, een weekschema voor je voeding en wordt de theorie uit de video ondersteund door sheets, extra informatie en een bonus, wat in dit geval een aantal ontspanningsoefeningen is.
Module 4: Deze laatste module vat alle voorgaande modules samen en geeft je de handvatten om ze in de praktijk te brengen. Het is de bedoeling dat je alles wat je geleerd hebt in je eigen levensstijl plan gaat implementeren. De video bij deze module is wat korter (18 minuten ipv rond de 30), maar wordt weer versterkt door de losse theorie in tekst, een weekmenu en een aantal bonussen die jou helpen om je persoonlijke leefstijlplan op te zetten.
De kwaliteit van de video’s en de informatie is prima te noemen. Er worden veel bronnen genoemd en alle beweringen worden goed onderbouwd door eventuele wetenschappelijke onderzoeken. De extra ondersteunende informatie bij de video’s zorgt er voor dat het totale plaatje compleet wordt. De weekmenu’s zijn ook compleet. Je weet precies wat je moet maken, hoe je het moet maken en wat je er precies voor nodig hebt. Het totale aantal van 5 modules lijkt in de eerste instantie wat weinig, maar de modules zijn zeker compleet en bevatten een schat aan informatie.

Dashboard Diabetes Revolutie

Dashboard Diabetes Revolutie

Wat vinden klanten?
We kunnen helaas nog niet zoveel klant ervaringen vinden over de Diabetes Revolutie. Waarschijnlijk heeft RIchard daarom ook klant ervaringen van zijn voorgaande producten en seminars op zijn salespage gezet. Die kunnen wij ook vinden en die zijn over het algemeen behoorlijk positief. Echt negatieve reacties of combinaties met oplichting kunnen we niet vinden. Dat is een goed teken en eerlijk gezegd hadden we niet anders verwacht.

Wat is de prijs?
De prijs voor de Diabetes Revolutie is €149,- euro. Dat vinden we een behoorlijk bedrag voor de 4 modules die wel uitgebreid zijn, maar in onze ogen niet echt dit hoge bedrag rechtvaardigen. Richard hamert er in alle gevallen op dat je gezondheid je waarschijnlijk wel mer waard is dan €149,- euro, maar voor dit bedrag hadden we wat meer verwacht dan de 4 modules die hij geeft. Ok, de modules bevatten veel informatie die ook nieuw is en niet in andere cursussen te vinden is en dat maakt het een beetje uniek, en een seminar waarin dezelfde informatie verteld wordt of 4 bezoekjes aan een deskundige kosten bij elkaar vele malen meer, maar we hadden er voor deze prijs meer van verwacht. Marktconform zou een prijs van €97,- euro in onze ogen meer op zijn plaats zijn.

Eindoordeel
Diabetes type 2 is vandaag de dag daadwerkelijk een bedreiging voor veel mensen zonder dat zij dat zelf weten. Het idee (eigenlijk een feit, want wetenschappelijk bewezen) dat ons lichaam niet aangepast is aan de huidige gehaaste maatschappij vol stress en (slecht) voedsel dat in overvloed verkrijgbaar is, is eigenlijk voor de hand liggend. Richard geeft met zijn Diabetes Revolutie prima informatie over wat er allemaal fout kan gaan met je lichaam door de huidige maatschappij en deelt dat in in drie makkelijke peilers. Voedsel, beweging en ontspanning. iets wat tegenwoordig ondergeschoven kindjes zijn. Zijn modules zijn duidelijk en geven je de handvatten en informatie om actie te ondernemen en uit de gevarenzone van Diabetes Type 2 te komen. Helaas moet daarvoor wel relatief diep in de buidel getast worden, want in onze ogen is de prijs te hoog voor zijn e-cursus de Diabetes Revolutie. Al met al is het een prima product met belangrijke informatie voor jou als je je futloos, moe en gestrest voelt. Als je dagelijks sport en een klein beetje op je voeding let en misschien zelfs al aan Yoga en Meditatie doet, dan heb je niets aan de cursus van Richard. Voel je je ongezond en gestrest, dan kan je overwegen om de €149,- (eventueel in twee termijnen ) te betalen en wat aan je gezondheid te doen.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Richard de Leth te vertrouwen?
  • Is Richard de Leth een oplichter?
  • Is De Diabetes Revolutie het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met De Diabetes Revolutie van Richard de Leth?

Heb je zelf ervaring met of vragen over De Diabetes Revolutie van Richard de Leth? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending