Review: ebookcover.nl e-book cover software (Martijn M.H.M. Joosten)

Lang, lang geleden toen we nog PayProReviews heetten,hebben we al eens een review gemaakt over cover software. Toen was het Ecovers Plus van Remon Verburg, maar vandaag de dag zijn er natuurlijk nieuwere en verbeterde programma’ s op de markt waarmee je e-book covers kan maken. E-book covers? hoor ik je denken? E-book covers zijn mooie afbeeldingen van boeken in 2d of 3d, waarmee het net lijkt of het een echt boek is. Dus als je een e-book gemaakt hebt om je mailinglijst te vergroten, of je hebt een e-book geschreven dat je wil verkopen, maar het ziet er nog net niet echt professioneel uit? Dan is er een redding voor je in de vorm van e-book cover software. Met deze e-book cover software hoef je verder geen extreem dure pakketten zoals Photoshop aan te schaffen om de cover te maken. Vaak kun je alleen met de e-book cover software al aan de slag om een mooie voor- en soms ook achterkant voor jouw zelf geschreven e-book te maken. Vandaag hebben we de e-book cover software van ebookcover.nl in onze review. Wat is het en hoe werkt het, maar vooral: Is de e-book cover software van ebook-cover.nl zijn geld waard, of kun je beter naar Fiverr gaan om je e-book cover voor 5 euro te laten maken? We gaan daar snel achter komen!

De verkoper(s)
De verkoper die achter de website ebookcover.nl zit is Martijn Joosten. Hij gebruikt zijn echte naam en via zijn bedrijf LeadsToMore B.V. helpt hij bedrijfjes hun website te optimaliseren of zelfs aan een nieuwe website. Hij zit al een tijd in het vak en heeft zich in het verleden bezig gehouden met optimalisatie van websites en marketing strategieën. Tot nu toe dus weinig om je zorgen over te maken, hoewel.. Martijn heeft op zijn website ebookcover.nl geen enkele referentie naar zijn bedrijf. Als je producten verkoopt moet je volgens de Nederlandse wet zichtbaar je bedrijfsgegevens op je website hebben. Hier is bij ebookcovers helaas geen sprake van dus hoewel hij wel zijn echte naam gebruikt en niet lastig te vinden is op het internet gaat bij ons toch even de linker wenkbrauw omhoog. Als Martijn Joosten zo achter zijn software staat en zijn bedrijfsnaam is eenvoudig via andere wegen te vinden, waarom houdt hij zich met ebookcovers.nl dan niet aan de Nederlandse wet? Heeft hij iets te verbergen?

Martijn Joosten

Martijn Joosten

Wat claimt de verkoper?
Martijn vertelt je op zijn salespage van ebookcovers.nl een verhaal over dat hij in internet expert is en dat hij in zijn weg naar het expert worden een aantal grote fouten gemaakt heeft. Hij gaat jou behoeden voor deze fouten en één ervan is het niet hebben van een pakkende en grafisch gelikte e-book cover. Daar heeft hij de oplossing voor, zonder dat jij veel geld kwijt hoeft te zijn voor dure software zoals Photoshop of Indesign of, een designer in hoeft te huren. Hij heeft namelijk software laten ontwikkelen die jou eenvoudig zonder al te veel moeite en binnen drie minuten een e-book cover laat ontwerpen. Dat alles voor een éénmalige prijs voor een levenslang lidmaatschap. De software is eenvoudig in gebruik en iedereen kan er mee overweg zonder een dure cursus Photoshop te doen. Dit klopt bijna allemaal, want de software is inderdaad makkelijk in het gebruik. Echter heeft Martijn deze software niet laten ontwikkelen. Hij heeft een whitelabel product gekocht, waarvan wij de naam even achter wege laten. Iets met Presence in ieder geval, waarbij hij de software onder zijn eigen naam mag gebruiken. Zelfs een aantal graphics die hij op zijn salespage gebruikt zijn één op één gekopieerd van de salespage van zijn leverancier. Nu hoeft dat niet veel uit te maken, maar strijken met de eer de “uitvinder” te zijn van deze software vinden we iets te ver gaan ;).

Wat krijg je?
Na de betaling ontvang je logingegevens voor het ledengedeelte. Dit ledengedeelte bevat een web applicatie waarmee je eenvoudig je e-book cover kunt maken. Je kunt daarmee eigenlijk alles aanpassen. Je kunt eenvoudig achtergronden plaatsen, teksten plaatsen en manipileren, dus groter, kleiner en van kleur veranderen.

E-book cover software

E-book cover software

De applicatie wordt standaard geleverd met een behoorlijk aantal afbeeldingen en assets die je kunt gebruiken voor je e-book cover. Zit de afbeelding die je wil gebruiken er niet bij, of wil je je eigen logo toevoegen aan de cover van je e-book, dan is dat geen probleem. Je kunt eenvoudig afbeeldingen toevoegen vanaf je harde schijf en deze zo toevoegen aan je cover. Voor alles dat je toevoegt geldt dat je het zo naar je cover kunt slepen en groter of kleiner kunt maken of kunt verplaatsen. De applicatie is overzichtelijk en via eenvoudige stappen heb je binnen no-time je cover klaar. Vervolgens kun je de cover als 2d afbeelding opslaan op je harde schijf, of kiezen uit één van de vele 3d covers om je e-book bijvoorbeeld via je website te promoten.
Heb je weinig inspiratie? Dan kun je gebruik maken van de 58 e-book cover templates die ook beschikbaar gesteld werden door de reseller ;). Goed bedacht Martijn 😉
De software is web-based en daardoor overal waar je een internetverbinding hebt te gebruiken. Er is echter wel een limitatie aan. De e-book software maakt gebruik van Adobe Flash (het is in feite een Flash applicatie) en daardoor is het niet out of the box te gebruiken op een iPad (of je moet wat truukjes uithalen). Dat hoeft geen probleem te zijn, maar verwacht niet dat je op de bank thuis even op je iPad een cover in elkaar flanst met deze software.
Naast de applicatie biedt het ledengedeelte ook nog een aantal video’ s waarin Martijn bepaalde acties en functies van de applicatie aan je uitlegt. In tegenstelling tot de app heeft Martijn deze video’ s wel zelf gemaakt.

Wat vinden klanten?
We kunnen een aantal positieve reacties vinden en die zeggen eigenlijk allemaal hetzelfde. De software is eenvoudig in gebruik en lijkt te doen wat het moet doen. Eenvoudig vrij nette covers in elkaar zetten voor e-books. Echt negatieve reacties die ergens op gebaseerd zijn kunnen we niet vinden. Dat scheel, want dan heeft Martijn de software toch goed “laten ontwikkelen”. 😉

Wat is de prijs?
De prijs van de software is €67,- euro. Dit lijkt in de eerste instantie best een bedrag, maar we hebben het hier over software. Software is over het algemeen wat duurder. Als we de prijs vergelijken met andere e-book cover software die op de markt verkrijgbaar is, dan valt de prijs mee. Ten minste.. Als je de software vaker gaat gebruiken. De meeste andere e-book cover software hebben een ander prijsmodel, namelijk een vast bedrag per maand. Deze varieert van concurrerende partijen van 10 euro tot zelfs wel 27 euro per maand (afhankelijk van de mogelijkheden van de software). In vergelijking hoef je dan maar 3 tot 4 maanden lid te zijn om de prijs van €67,- euro er al uit te hebben. Je kunt onbeperkt e-book covers maken en dat alle bij elkaar opgeteld vinden we de prijs van €67,- euro prima. Daarbij komt nog dat de prijs voor de PRO versie van het origineel $67 dollar kost, dus ook in dat opzicht is de prijs marktconform.

Eindoordeel
We kunnen hier een lang verhaal op gaan hangen over het feit dat Martijn gewoon software gekocht heeft en deze onder zijn eigen naam verkoopt en met de eer strijkt. Dat dat misschien iets zegt over zijn eigen manier van handelen, maar het woord zegt het al: Het is handel. Whitelabel software is er niet voor niets en iedereen die daar handig gebruik van maakt kan gezien worden als een goede ondernemer, mits de whitelabel software goed van kwaliteit is. Dat is in ieder geval bij Ebookcovers.nl het geval. De software doet wat het moet doen en is erg eenvoudig in gebruik. Wil je snel een e-book cover maken zonder dat het je teveel tijd kost? (Een e-book schrijven of laten schrijven kost toch al veel tijd en/of geld) Of zonder een cursus photoshop te volgen? Dan zit je met ebookcovers.nl goed. Je kunt letterlijk een e-book cover (en iedereen kan het) in elkaar draaien binnen een paar minuten en opslaan als 2d of mooi uitziende 3d cover. Een kind kan de was doen! De prijs is prima te noemen, maar verwacht voor die prijs geen extra toevoegingen aan de software. Het is niet door Martijn gemaakt en hij heeft helaas als één van de vele aankopers van de whitelabel software weinig invloed over wat de software wel of niet kan. Het feit dat het een Flash applicatie is die niet out of the box op een iPad werkt en dat Martijn geen contactgegevens op zijn salespage heeft vinden we een minpuntje. Verder is er op de software weinig aan te merken.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Matijn M.H.M Joosten te vertrouwen?
 • Is Matijn M.H.M Joosten een oplichter?
 • Is de e-book cover software van ebookcover.nl het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met de e-book cover software van ebookcover.nl door Matijn M.H.M Joosten?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de e-book cover software van ebookcover.nl door Matijn M.H.M Joosten? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support

4 reacties op “Review: ebookcover.nl e-book cover software (Martijn M.H.M. Joosten)

 1. Van wie is de website http://ebookcover.eu/? Ik heb hier jaren mee gewerkt om 3d ebookcovers mee te maken. Helaas kan ik opeens niet meer terecht op deze website. Als ik inlog word ik doorgelinkt naar lucyproductionz.nl waar mijn ebookcover account wel op actief staat, maar ik kom met geen mogelijkheid meer in het programma en kan dus geen nieuwe covers meer maken. Ik heb in Lucyproductionz.nl een ticket aangemaakt waar ik mijn klacht heb ingediend. Maar ik krijg geen respons. Alleen de automatische bevestiging dat mijn ticket aangemaakt is. Ik kreeg een tip in die bevestiging dat ik naar suport@lucyproductionz.nl kon emailen. Dat heb ik ook gedaan, maar geen respons gekregen. Vervolgens heb ik een contactformulier ingevuld op http://ebookcover.eu/ en ook daarop heb ik geen respons gekregen. Vervolgens zoeken op internet bracht me bij deze site.

  Is er iemand die iets meer weet over wat er nu bij http://ebookcover.eu/ aan de hand is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *