Review: 101 Hardlooptips (Glenn Goossens)

Iedereen die boven de 20 is heeft ooit in zijn leven wel eens een poging gedaan om te gaan hardlopen. Om af te vallen of gewoon om je algehele gezondheid en conditie te verbeteren. Nieuwe schoenen kopen, een hip hardloop outfit en gaan. Maar net als iedereen die deze review leest zal jij waarschijnlijk ook weer gestopt zijn na een aantal weken, of misschien wel na een paar dagen. Spierpijn, zere gewrichten en dat soort ongein weerhouden je ervan om weer een keer te gaan hardlopen. Wil je echt slagen met hardlopen en een keer een goede tijd op een specifieke loop neerzetten, dan kun je wel wat tips gebruiken. Misschien wel 101 tips ;). Dat komt dan heel goed uit, want vandaag hebben we 101 hardlooptips van Glenn Goossens in onze review. Het e-book bevat hardlooptips, zoals de naam al zegt en een aantal hardloopschema’s. We gaan kijken of het boek waardevolle tips bevat en of het jou zal helpen om succesvol te gaan hardlopen. Dat wil zeggen. Meer hardlopen en uiteindelijk natuurlijk een leuke tijd ergens neer te zetten. Het enige dat je moet doen om uit te vinden of 101 hardlooptips waar voor je geld is en geen oplichting, is doorlezen tot het einde ;).

De verkoper(s)
De verkoper van 101 hardlooptips is Glenn Goossens, tenminste dat is wat de salespage je doet geloven. Als we echter op zoek gaan naar Glenn, die gecertificeerd voedingsexpert en personal traineer is, dan vinden we niets anders dan salespages die producten aanbieden, zoals Gespierde god en deze 101 hardlooptips. Geen Linkedin, of Facebook. Voor iemand die toch veel van zijn handel via het internet binnen haalt vinden we dat daar. Als we wat verder zoeken zien we dat Glenn Goossens een fictief persoon is dat neergezet is om de echter schrijver te verbergen. We noemen dat ook wel een pseudoniem. In dit geval kunnen we er vrij zeker van zijn, aangezien 101 hardlooptips in 2015 door Guy Pleinaar geïntroduceerd is, waarna het door S&H Uitgeverij B.V. opgekocht is. Op dit moment is S&H Uitgeverij B.V. de verkopende partij en zij werken vaker met pseudoniemen. S&H is een bedrijf dat bij de KVK geregistreerd staat en de zaken verder goed op orde heeft. In dat opzicht is er niets mis en is het gebruik van een pseudoniem geoorloofd. De contact- en bedrijfsgegevens staan netjes onderaan de salespage vermeld.

101 Hardlooptips

101 Hardlooptips

Wat claimt de verkoper
We zijn van de producten van S&H gewend dat er op de salespage vaak een sentimenteel verhaal staat. De maker van het product zag het leven niet meer zitten, want hij had een probleem. Uiteindelijk heeft hij de oplossing ervoor gevonden na lang zoeken en voor een beetje geld kun jij zijn oplossing in handen krijgen. En als je dat doet, wordt je weer fit, slank, aantrekkelijk of rijk (kies minimaal 1 en maximaal 4 resultaten). De salespage van 101 Hardlooptips is in dat opzicht iets compleet anders. Er worden zo goed als geen beloftes gedaan. Er wordt enkel geschetst wie er baat heeft bij het e-book. Dus als je effectiever wil trainen, dan kan je wat met de tips uit het e-book en ook als je wil afvallen door het hardlopen, dan zitten er in het e-book een aantal tips die geschikt voor jou zijn. Er worden geen claims gedaan over kilo’s afvallen of toptijden en dat soort ongein. Enkel dat de hardlooptraining die je doet effectiever kan door de tips uit het e-book. Daar is niets mis mee vinden wij.

Wat krijg je?
Het totale pakket bestaat (net als een ander product van Glenn Goosens dat eerder van Guy Plijnaar geweest is) uit een aantal e-books. Als eerste natuurlijk het boek 101 Hardlooptips. Dit is een e-book in PDF formaat. het e-book bevat, zoals je al zou vermoeden 101 tips die je kunt gebruiken bij het hardlopen. De tips variëren van de aanschaf van goede schoenen, tot ademhalingstechnieken en core training. Natuurlijk vind je ook motivatietips in het e-book waarmee jij gewoon blijft hardlopen in plaats van te stoppen na 2 weken. Het e-book bevat waardevolle tips. Sommige zijn open deuren, maar doordat ze zo voor de hand liggen zal jij ze waarschijnlijk nog niet toepassen. De opmaak van het e-book is goed. Je kunt duidelijk zien dat er aandacht aan besteed is.
Naast 101 Hardlooptips ontvang je ook nog een aantal hardloopschema’s. Deze hardloopschema’s bereiden je voor op een loop van verschillende afstanden. Zo is er een schema voor 5 kilometer, 10 kilometer enz. De opbouw van deze schema’s is prima, hoewel het qua inhoud niet veel is. Aan de andere kant heeft een schema niet veel inhoud nodig ;).

Totale pakket 101 hardlooptips

Totale pakket 101 hardlooptips

Als tweede bonus ontvang je het e-book Superfood recepten. Dit e-book bevat 10 Superfood recepten. De inhoud ervan is niet bijzonder. Zo is bij het recept voor de Superfood pannenkoekjes alleen de topping gebaseerd op Superfoods. Zo kunnen wij het ook. Pak een boterham, gooi daar boerenkool op en je hebt een Superfood Sandwich. De opmaak is wederom prima, maar verwacht van de inhoud niet veel. De recepten zijn compleet qua bereiding en ingrediëntenlijst, hoewel er niet bekend is voor hoeveel personen een recept is.
Als derde bonus ontvang je het e-book 10 Groene Smoothie recepten (van Diana Verbeek). Dit e-book bevat 10 groene smoothierecepten verdeeld over 5 pagina’s en behandeld onder andere de De groene smoothie spinazie appel en banaan. De recepten zijn eenvoudig (schoonmaken en in de blender gooien), maar zo is dat nou eenmaal bij smoothies. Bij elk recept vind je een paar tips over variaties of toepassingen. De opmaak van dit e-book is wederom goed.

Wat vinden klanten?
We kunnen aardig wat reviews en reacties over 101 hardlooptips vinden. Vooral de oudere versie van Guy zien we vaak terugkomen. We weten uit contact met de maker dat het product sinds het overgenomen is van Guy, iets verbeterd is. De reviews over de eerste versie waren al positief en ook de reacties die we kunnen vinden van de versie van Glenn Goossens zijn over het algemeen behoorlijk positief. De algemene ervaring is dat de tips behoorlijk uitgebreid zijn en veel ervan makkelijk toepasbaar zijn. Negatieve reacties kunnen we niet echt vinden, maar als er negatieve reacties te vinden zijn over producten van S&H, dan betreft het vaak de verborgen abonnementsvorm waar standaard (onbewust) akkoord voor wordt gegeven. Dat is hier (nog) niet het geval.

Wat is de prijs?
De totale prijs voor 101 Hardlooptips is 27,- euro. Hoewel het een mooi opgemaakt e-book is en het relatief compleet is, vinden we de prijs toch aan de hoge kant. De Bonussen die bij het product geleverd worden zijn te mager van kwaliteit en inhoud om de prijs te rechtvaardigen. Ok, hardloopschema’ s worden los verkocht en als je het in perspectief van een personal trainer zet, dan ben je vele malen goedkoper uit, maar bij een personal trainer krijg je ook vele malen meer dan de 101 tips die in het e-book 101 Hardlooptips gegeven worden. De tips zijn prima, maar nogmaals. We hadden een lagere prijs meer op zijn plaats gevonden. Iets onder de 20 euro was voor dit product meer dan voldoende geweest in onze ogen. Overigens is dit één van de weinige producten van S&H waarbij je na het betalen van de 27,- euro klaar bent. Er is (tijdens het schrijven van deze review) nog geen verborgen abonnementsvorm of automatische incasso aan de betaalpagina toegevoegd waarbij het vinkje voor akkoord standaard aan staat. Dat scheelt in ieder geval.

Eindoordeel
Wil je beginnen met hardlopen of loop je al een tijdje en wil je toch echt even iets verder komen? Dan kan 101 Hardlooptips je een aantal goede tips bieden die jouw hardloopniveau verhogen en er voor zorgen dat je gemotiveerd genoeg blijft om toch te blijven hardlopen. Het e-book zit netjes in elkaar en de tips die er in staan zijn goed. De opmaak is mooi en we geloven echt dat het toepassen van de tips uit 101 Hardlooptips ervoor kunnen zorgen dat het allemaal net even wat beter gaat. Op hett gebied van hardlopen dan. Dat gezegd hebbende, vinden we de prijs wat aan de hoge kant. De bonussen echtvaardigen in onze ogen de waarde niet van het product. Ga je op zoek naar Glenn Goossens? Dan zal je hem niet vinden ;), maar die zaken zijn we gewend bij S&H. Uiteindelijk zijn we er wel blij mee dat achter dit product niet zo’n aparte abonnementsconstructie zit dat voor veel problemen en onvrede kan zorgen. Al met al een prima verzorgd product voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloper, maar in onze ogen iets te hoog geprijsd.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Glenn Goosens te vertrouwen?
  • Is Glenn Goosens een oplichter?
  • Is 101 Hardlooptips het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met 101 Hardlooptips van Glenn Goosens?

Heb je zelf ervaring met of vragen over 101 Hardlooptips van Glenn Goosens? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Een reactie op “Review: 101 Hardlooptips (Glenn Goossens)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending