Review: E-mailgeheimen (Eric Dieperink)

Ben jij klaar voor het echte geld? Op de automatische piloot? Zonder dat jij veel zelf hoeft te doen kan je namelijk met e-mail marketing behoorlijk veel geld verdienen. Althans, volgens een oude rot in het vak Eric Dieperink. Eric Dieperink kennen we in het verleden van andere digitale producten die volgens Eric altijd bakken met geld binnen brachten. Zo is het deze keer ook met zijn nieuwe product E-mail marketing geheimen. Is dit product daadwerkelijke een goede cursus die jou leert op een goede manier e-mail in te zetten om een klantenbase te creëren, of is het een handleiding om de koning van de spam e-mails te worden? Daar ga je vandaag achter komen in deze review. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper Eric Dieperink kennen we uit een ver verleden van producten als Artikel Tornado, Snel Geld Geheim en Video Marketing Miljonair. Eric verschuilt zich niet achter vage en schimmige pseudoniemen of vage bedrijfjes. Hij heeft echter wel het geluk dat hij niet in Nederland woont en je hem dus niet makkelijk thuis op kan zoeken als je je geld terug wil. In het verleden deed Eric zaken via Paypro en daarna via Sharepay. We hebben in het verleden nog wel eens gezien dat de incasso opties van die betreffende partijen actief ingezet werden om Eric zijn geld op te halen. Daarvan is bij sommigen een wat negatieve smaak ontstaan over deze man. Dit is echter al een jaar of 5 geleden. Tegenwoordig laat hij zijn betalingen via Paypal verlopen waardoor je iets meer kopers bescherming hebt en netjes meldingen krijgt van afschrijvingen en deze ook eenvoudig kunt stopzetten als dat nodig is.

Eric Dieperink

Eric Dieperink

KVK gegevens zijn niet aanwezig, want Eric voert zijn zaken uit vanuit Spanje. Wel vinden we adresgegevens en een telefoonnummer. De producten van Eric zijn over het algemeen systemen die je bakken met geld op moeten leveren, maar wel tegen de rand van Black-hat zitten. Black-hat begeeft zich net over de randjes van wat wettelijk mag, of maakt gebruik van een fout in een bepaald systeem om deze in korte tijd uit te buiten. Deze methodes werken over het algemeen relatief kort en zodra meerdere partijen deze methodes beginnen te verkopen kun je er zeker van zijn dat ze al uitgemolken zijn. Of dat ook met deze methode het geval is, dat is de vraag.

Wat claimt de verkoper?
Zoals we de salespages van Eric Dieperink kennen, zijn ze vrij lang met veel superlatieven, standaard marketing technieken, zoals: een aflopend timer, vette vissen die je voorgehouden worden En Het Irritante Gebruik Van Hoofdletters. Je vergeet bijna wat hij je eigenlijk duidelijk probeert te maken. Volgens zijn salespage kan iedereen zijn systeem gebruiken, want je kopieert precies zijn business. Hij laat je stap voor stap zien hoe hij zijn geld verdient en als je dat mag geloven verdient hij bakken met geld en kan jij ook rijk worden met zijn systeem. Wat echt rijk precies is laat hij in het midden. De salespage is in ieder geval wel rijk aan woorden (net als deze review overigens ;)). Er worden een aantal claims gedaan en ook een groot aantal vragen beantwoord op zijn salespage. Hoewel Eric niet direct bedragen noemt die jij kunt verdienen, spiegelt hij je wel de resultaten van vermeende cursisten voor. 500 tot zelfs duizenden euro’s per maand moet eenvoudig haalbaar zijn, zelfs voor iemand die nog geen idee heeft wat e-mail eigenlijk is. Eric doet zelfs een beetje uit de doeken wat zijn systeem, dat hij zelf zijn “e-mail witwas systeem” noemt ongeveer inhoudt. Via verschillende vormen van internetverkeer, ads, e-mails, of organische traffic verzamel je zoveel mogelijk bezoekers die je vervolgens met een gratis product op je mailinglijsten terecht laat komen. Vervolgens gebruik je deze e-maillijsten voor autoresponders die bijvoorbeeld affiliate producten aanprijzen. Verkopen via deze lijsten betekent geld voor jou. Eric zal je stap voor stap meenemen hoe je dit het best kunt aanpakken en welke stappen je moet nemen. We kunnen in ieder geval stellen dat Eric een koning is in jou een vette vis, of zelfs meerdere vette vissen voor te houden, zonder dat hij daadwerkelijk beloftes doet over hoeveel jij precies gaat verdienen. Dat hangt namelijk volledig van jouw inzet af en zelfs op zijn salespage vermeldt hij ergens onderin dat het je ongeveer 4 uur per week gaat kosten. Daarnaast vermeldt hij netjes dat naast de prijs van zijn cursus ook nog extra kosten zijn. Dit zijn de kosten voor hosting en eventueel de kosten voor advertenties of het aankopen van e-maillijsten. Vaak wordt dat niet vermeld op een salespage, maar Eric slaat hiermee de goede weg in. Als we de hele lap met tekst samen moeten vatten komt het neer op het volgende: Koop mijn cursus, waarin ik je uitleg hoe mijn systeem werkt. Kopieer dat en verdien veel geld, zodat je minder hoeft te werken of een dure auto kunt kopen. Een klassieke “Verdien geld cursus” salespage van Eric met dito beloftes.

Wat krijg je?
Het hoofdproduct e-mail geheimen bestaat uit een e-mail witwas systeem. Dat e-mail witwas systeem is samen te vatten in: Zorg dat je zoveel mogelijk traffic naar een opt-in formulier krijgt, waar de gebruiker zijn e-mailadres achter kan laten in ruil voor een cadeautje. Dit kan van alles zijn. Een grafisch pakket, een e-book een rapport. You name it. Zo lang het jou maar niet al teveel geld kost. Nadat deze gebruiker zich ingeschreven heeft op jouw optin lijst kun je hem vervolgens e-mailen met nuttige informatie en af en toe een affiliate link, waardoor jij geld verdient aan deze gebruiker. Er zijn veel manieren om gebruikers op jouw optin lijst te krijgen, maar de methode die door Eric belicht wordt is het e-mailen van e-mailadressen die je op het internet vindt of goedkoop aankoopt of zelfs gratis op het internet vindt. Deze e-mailadressen stuur je vervolgens een e-mail met de link naar je optin formulier. Dit gaat tegen het randje van Spam aan zitten. Eric geeft aan dat de grens tussen e-mail en SPAM erg dun is, maar spoort in onze ogen toch iets te snel richting deze manier waarbij je erg snel het spam pad op gaat..

E-mailgeheimen

E-mailgeheimen

Er wordt in een aantal video’s verteld hoe je een systeem als deze op moet zetten en wat er allemaal bij komt kijken. Zo zijn er video’ s over het opzetten van een server voor je optin formulieren en het opzetten van je eigen software voor het versturen van e-mails zoals je normaal bij enormail, mailchimp of andere esp’s zou doen. De video’s zijn goed te volgen, maar missen soms wat diepgang en er wordt soms wat te makkelijke over een onderwerp gesproken. Neem bijvoorbeeld de video over copywriting. In die video wordt relatief snel over een aantal copywriting tips gesproken, maar de praktijk is dat copywriting niet uit een aantal regeltjes bestaat die je succes opleveren. Je kunt daar een hele cursus aan kwijt bij wijze van spreken. We missen daar extra informatie of enige links naar meer diepgang.
Aan de andere kant gaat Eric erg diep in op het instellen van je mailserver. Dat is een goede zaak. Naast je “weggooi/spam server” heb je namelijk ook een server nodig waar je je geld mee gaat verdienen. Je moet koste wat het kost zorgen dat de e-mails van deze laatste server niet als spam gemarkeerd worden. Daar zijn een groot aantal zaken erg belangrijk en voor zover we kunnen zien behandelt Eric ze allemaal. Zelfs als je niet echt van spammen houdt, kun je dus nog behoorlijk waardevolle informatie uit deze cursus halen.
Naast het hoofdproduct krijg je ook gratis de oude cursussen van Eric bij je bestelling dit zijn:
– Video marketing Miljonair (Review) waarin je geleerd wordt hoe je met video’s veel geld kunt verdienen.
– Snel Geld Geheimen. Leer je eigen product maken om te verkopen. (Review)
– Grafisch pakket ( Vroeger onderdeel van Cunjabo Review), waar bijvoorbeeld afbeeldingen voor je salespage in zitten
– Geld Buddy. Dit laatste is 24 uur per dag e-mail support. Natuurlijk kan je wel 24 uur per dag een e-mail sturen, maar je krijgt niet direct antwoord. De antwoorden volgen wel relatief snel moeten we zeggen.
In zijn totaliteit dus een behoorlijk compleet pakket. Wil je trouwens niet zelf het werk doen om je server te installeren, dan kun je dit door Eric laten doen. Hij levert je dan een complete server aan, maar daar zal je uiteindelijk natuurlijk nog wel hostingkosten voor moeten betalen.

Wat vinden klanten?
We vinden tot nu toe nog weinig reacties op deze cursus. Dit terwijl de cursus al een geruime tijd online staat. Misschien komt dat omdat hij niet via een groot affiliate platform gelanceerd is en daarom weinig websites dit product promoten. Hierdoor zien we maar een paar kleine hoeveelheid reacties op deze cursus. Deze zijn relatief positief, maar qua inhoud zeggen ze helaas niet veel. De reacties waar we wel wat mee kunnen zijn onder andere dat het goed te volgen is en dat Eric de boel goed uitlegt. Dat kunnen we wel beamen, want Eric weet alles altijd in Jip en Janneke taal uit te leggen. Het gevaar dat daarin schuilt is dat je het idee is dat het daarom ook daadwerkelijk in een poep en een zucht bakken met geld oplevert. Dat blijkt in de praktijk nogal tegen te vallen helaas.

Wat is de prijs?
De prijs.. Ja wat moeten we nou zeggen van de prijs. Als je de van €1500,- euro naar €27,- euro gaat en je hebt het over “veel geld verdienen met niets doen” producten, dan gaan er natuurlijk van alle kanten alarmbellen rinkelen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook het geval. Deze prijs moeten we net als de salespage van Eric (en eigenlijk de salespages van al zijn producten) met een flinke kruiwagen zout nemen. De Van prijs laten we links liggen en gaan dus van de gewone €27,- euro uit. Voor deze €27 euro krijg je een flink pakket aan informatie waarmee je deze €27 euro hoogstwaarschijnlijk wel terugverdient. Natuurlijk ben je er met deze €27 euro nog niet. Als je een server aanvraagt via de links van Eric krijgt hij daar ook nog wat affiliate inkomsten uit. Dit is een prima manier om de prijs van het product laag te houden, maar toch onder water nog wat aan je klanten te verdienen. In onze ogen is daar weinig mis mee. Na deze 27 euro heb je natuurlijk nog geen geldboom in je tuin staan, maar moet je nog redelijk veel werk verzetten om alles draaiend te krijgen. Tijd is ook geld natuurlijk.
Wil je zelf een gedeelte van de tijd uitsparen, dan kun je ook een e-mailserver door Eric laten inrichten. Dit kost je nog eens éénmalig €147,-. Dat lijkt een best bedrag, maar daarmee wordt wel wat werk uit handen genomen. In twee uurtjes werk moet een server voor dit doel wel in te stellen zijn, dus ook die prijs vinden we niet buiten proportioneel. Je zou denken dat er geen maandelijkse kosten aan deze methode zitten. Die zitten er ook niet in de vorm van een abonnement bij Eric. Deze maandelijkse kosten zitten vooral in de hosting die je moet regelen voor deze methode. Zonder hosting voor een e-mailserver en wat “spam” servertjes heb je niets aan deze methode, dus houd daar rekening mee. €27,- is een prima prijs voor dit product, maar wees je bewust van het feit dat je er na 27 euro nog niet bent. Als het eenmaal begint te lopen kun je echter wel relatief eenvoudig uit de kosten komen.

Eindoordeel
We moeten eerlijk zijn. Eric Dieperink is een meester in spreken met superlatieven. Dat hij zijn geld verdient met zijn e-mail lijsten zal ongetwijfeld waar zijn. Dat de term “The money is in the list” ook waar is, twijfelen we ook niet aan
Waar we echter wel aan twijfelen is dat iedereen rijk kan worden met zijn systeem. Net als zijn voorgaande producten schurkt e-mailgeheimen en de methode die daarin besproken wordt tegen Black Hat aan. Misschien dat het op het randje van Grey Hat is. Bij Black Hat moet je je afvragen of het ethisch verantwoord is en of je je niet net over het randje van wat wettelijk mag bevindt. Dit laatste kun je inderdaad lezen als dat het strafbaar is om te doen. Hoewel Eric er in zijn cursus alles aan doet om je te waarschuwen voor wat niet mag, drijft hij je wel indirect in die richting, omdat dat de meest goedkope manier is om aan traffic te komen en zonder traffic is de methode waardeloos. De allereerste stap kun je namelijk doen door e-mails te sturen naar gevonden e-maillijsten, waarmee je “weggooi servers” gebruikt die gegarandeerd op een spamlijst komen te staan. Dat is niet voor niets. Deze stap kan je ook vervangen door traffic in te kopen, maar daar zal waarschijnlijk niemand echt voor kiezen omdat dat een stuk duurder is. Als je eenmaal de e-mails op je “money list” hebt staan en je ze legaal mag e-mailen omdat ze daar toestemming voor gegeven hebben, begint het echte werk pas. We noemen bijvoorbeeld een waslijst aan autoresponder e-mails schrijven en steeds weer nieuwe mensen op je lijst krijgen om te groeien. Zoals Eric zegt: “Je moet deze money list leden vertroetelen”. Dan ben je er niet met 1 keer in de week een affiliate link doorsturen, maar moet je ze ook echt wat bieden zodat deze e-mails ook daadwerkelijk gelezen worden.
Voorbeeld: 1000 e-mails. 950 komt aan op het e-mailadres. 900 komt aan in de inbox. 600 wordt echt gelezen. 60 personen opent de link in je e-mail. en 3 personen gaan in op het aanbod wat je promoot in je e-mail. Dan kun je rekenen op ongeveer 100 euro voor een e-mail aan inkomsten. Je moet ze vervolgens eerst weer een aantal keren voorzien van nuttige informatie voordat je ze weer met een affiliate link kunt bombarderen anders zijn ze zo weer uitgeschreven. Daar gaat na het inrichten van het hele systeem tijd in zitten. Soms is dat maar 4 uur per week, maar vaak zal dat meer zijn. In het maken van content voor een e-mail gaat gewoon tijd zitten. Helemaal als het ook interessante content voor je doelgroep moet zijn.
Is het dan ook een slecht product? Nee dat vinden wij niet. De marketing erom is misleidend en spiegelt je de zaken te rooskleurig voor, dat wel, maar de methode die Eric je aandraagt is inderdaad een methode waar nog steeds bakken met geld mee verdiend kan worden. Het probleem zit hem echter dat deze methode in twee delen op te delen is. Het eerste gedeelte waarmee je traffic genereert met het scrapen van e-mails en het opzetten van “weggooi / spam” servers is ons een beetje te Black-hat. Daar hadden we graag wat meer mogelijkheden gezien over nettere manieren om e-mails te verzamelen. in plaats van de focus te leggen op een soort van “weggooi servers” die niet voor niets binnen een maand als “Spam servers” gemarkeerd worden. If it quacks like a duck and looks like a duck .. Een paar video’s over met een intro over facebook ads, of youtube ads zou mooi zijn. Alternatieven in één adem noemen als optie zonder verdere details, maar wel vol gas ingaan op de Spam methode vinden we jammer.
Het tweede gedeelte over het opzetten van de daadwerkelijke manier om geld te verdienen via je “money list” is prima. Ook hier hadden we graag meer gezien over het goed onderhouden van deze e-maillijsten en wat meer diepgang of handige bronnen over copywriting, maar misschien kan dat nog toegevoegd worden. De rest van de video’s om je “money server” in te richten zijn wel goed en compleet. ook voor een leek zijn deze goed te volgen en dat is dan ook weer de kracht van Eric.
Dat dit tweede gedeelte je geld op gaat leveren als je eenmaal een goede lijst hebt is een feit. Elke e-mail lijst die gesegmenteerd is in te zetten om producten te promoten en hoe meer e-mailadressen je op die lijst hebt, hoe meer geld eraan te verdienen valt. Hou er echter wel rekening mee dat je er nog niet bent met een lijst van 100 man, maar dat het pas echt lekker gaat lopen met een paar duizend of zelfs duizenden e-mailadressen op je lijst.
Kort samengevat: Voor de prijs vinden we het een prima product, maar als je het aanschaft, zorg dan dat je ver verwijdert blijft van het inzetten van “weggooi servers” en op een nette manier je e-maillijsten laat groeien.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Eric Dieperink te vertrouwen?
  • Is e-mail geheimen het geld waard, of niet?
  • Wat zijn de ervaringen met e-mail geheimen van Eric Dieperink?

Heb je zelf ervaring met of vragen over e-mail geheimen van Eric Dieperink ? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending