Review: ArtikelTornado

We hebben veel verzoeken gekregen dit product te reviewen. Niet alleen van de makers Eric en Martin zelf, maar ook van bezoekers die erg benieuwd waren naar onze visie op dit product. Is het echt waar wat Eric en Martin beweren over dit product. Natuurlijk zijn de salespages van dit duo vaak vol lof over “hun uitvingding van de eeuw”, maar die truukjes werken niet bij ons. We hebben een reviewcopy gekregen van het duo en we hebben het product eens grondig getest.

De verkoper(s)
De verkopers zijn Martin Verlaan en Eric Dieperink. Dit is niet het eerste product dat we van ze reviewen. De Robo Geld Generator is een ander artikel dat ze op de markt gezet hebben en dit zal niet het laatste zijn. Ze zijn dus aardig actief op het gebied van producten maken. Dat maakt ze echter nog geen experts, zoals ze beweren op hun salespages. We kunnen overigens weinig informatie over het verleden van dit duo vinden.

Eric Dieperinck

Erick Dieperinck

Martin Verlaan

Martin Verlaan

Wat claimt de verkoper?
Eric en Martin claimen dat je met ArtikelTornado snel en gemakkelijk goede kwaliteitsartikelen kan spinnen. Spinnen wil zeggen dat je met synoniemen variaties in je artikelen aanbrengt en hiermee een groot aantal artikelen kan genereren van één artikel en die in elke zin bijvoorbeeld 1 woord verschillen. Hierdoor ziet Google ze als uniek en worden ze allemaal apart gerankt door Google, waardoor je veel aparte backlinks naar je website creëert.  Tevens beweren Eric en Martin, dat je met hun product automatisch een Linkwheel kan maken. Dit zorgt voor een enorme boost in bezoekers die willen Kopen kopen kopen!

Wat krijg je?
Artikeltornado bestaat uit een account op het leden gedeelte van Artikeltornado. Hier bevindt zich alle functioneliteit om je artikels te schrijven, spinnen en versturen naar een groot aantal artikel websites en weblogs. Deze weblogs komen overigens via de Robo Geld Generator in deze lijst te staan. Je kan per artikel aangeven in welke categorie je het artikel wil plaatsen en afhankelijk daarvan krijg je de keuze uit een aantal blogs waar je je artikel kun plaatsen. Als bonus krijg je de toegang tot de volledige online videocollectie van de Internet Marketing Blauwdruk. Dit is een ander product dat ze op de markt gebracht hebben en gaat dieper in op Pay Per Click Marketing, wordpress, SEO en eigenlijk alles wat je als basis nodig hebt als internet marketeer. Een leuke bonus voor de beginners vonden wij.

ArtikelTornado

De productfoto wekt de indruk dat ArtikelTornado een tastbaar product is

Wat vinden klanten?
Als we het product op Internet opzoeken en de ervaringen van klanten, vinden we een aantal internet marketeers die het product gebruiken. Ze zijn net als wij niet negatief over het product. Het doet wat het moet doen, maar er zijn er een aantal verbeterpuntjes aan deze tool. Ook vinden ze net als wij de prijs een beetje aan de hoge kant.

Wat is de prijs?
De prijs voor dit product is €119,- Dit vinden wij een tikkeltje aan de hoge kant voor hetgeen je krijgt. Het is inderdaad en tool die je werk uit handen neemt, maar we missen toch een aantal dingen in deze tool die het meer van kwaliteit maken. Waarschijnlijk is trouwens de waarde meer op zijn plaats als er meer klanten voor de Robo Geld Generator zijn, want dan kan je de artikelen weer naar meer weblogs posten.

Eindoordeel
Over het algemeen zijn we best tevreden over dit product. Het doet wat het moet doen qua artikel spinning. De kwaliteit van de gespinde artikelen heb je zelf in de hand en het vergt wel een beetje werk om een artikel netjes te spinnen. Dit zorgt er echter ook voor dat de artikelen beter gelezen worden en Google deze artikelen ook beter vindt. Ook het automatisch posten bij artikel websites en weblogs vinden we een leuke feature bij dit product. Stop hier de Internet Marketing Blauwdruk bij en je hebt een vijf sterren product zou je zeggen.

Wij missen echter een paar features die dit product vijf sterren waardig maakt. Zo kan je een artikel, eenmaal opgeslagen niet meer wijzigen. Dit is vooral lastig als je bij het spinnen nog een spelfout tegenkomt. Ook vinden wij het raar dat deze tool je niet meer vrijheid over de te spinnen content geeft. ArtikelTornado kan maar spinnen per woord en niet per woordcombinatie. Zo kan je delen van zinnen als “{We gingen met zijn allen | Ik Ging alleen} naar ppreviews om een {goede review | perfecte onafhankelijke revie} te lezen.” niet spinnen. Ook missen wij de mogelijkheid om je eigen thesaurus (synoniemenwoordenboek) te hebben. Je kan enkel gebruik maken van de thesaurus die Eric en Martin zelf beheren en als je wat toegevoegd wil hebben moet dat eerst goedgekeurd worden. Dit vinden wij wat omslachtig. Het zou mooier zijn als je over een combinatie van de globale thesaurus en je eigen thesaurus beschikt. Op deze manier kan je de artikelen sneller uniek maken en is niet gelijk duidelijk dat iemand de artikelen gespint heeft.

Wat betreft de backlinks en ranking, hierbij hebben we maar kleine verschuivingen in ranking binnen google ervaren. De meeste artikelsites en weblogs waar je je artikel kan posten hebben een lage of zelfs geen Google PageRank en daardoor helpen ze niet of nauwelijks bij het verhogen van de jouwe. Het is net als de Robo Geld Generator een tool die je kan helpen. Niet een tool die alles voor je doet wat nodig is. Voor een lagere prijs en extra features had het vijf sterren gekregen, maar Eric en Martin hebben hier helaas een paar mooie dingen laten liggen. Ons uiteindelijke oordeel zal gemiddeld rond de 4.5 sterren uitkomen

Edit: Zoals in de reacties te lezen is, is de spintax toegevoegd aan het product. We zijn erg blij dat deze functionaliteit beschikbaar is. Hoewel het spinnen nu iets meer werk vergt, is de vrijheid ongekend en kan je nu echt bijna 100% unieke artikelen genereren.

 

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

13 reacties op “Review: ArtikelTornado

 1. Bedankt voor deze mooie review!! Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om op een aantal punten in te gaan.

  Iedereen mag natuurlijk van de prijs vinden wat hij/zij wil, maar Eric en ik vinden dat wij een zeer redelijk bedrag voor Artikel Tornado vragen. Wij hebben hier maanden werk in zitten en werken ook constant aan verbeteringen en updates. Daarnaast krijgt elke klant gratis support van ons via e-mail.

  Als je een linkbuilding pakket koopt ben je doorgaans veel meer kwijt. Ook kwam ik laatst een site tegen waarop je artikelen kunt laten submitten op een stuk of 10 artikel directories voor 60 euro per artikel. Dan is Artikel Tornado dus een stuk voordeliger en je kunt je site bovendien op veel meer artikel direcories (en blogs!) submitten.

  Verder is de linkwheel optie zeer uniek (geen enkele article spinner biedt deze optie) en dubbel en dwars het geld waard. Jammer dat ik nog geen enkele review ben tegengekomen waarin dieper wordt ingegaan op deze feature.

  En niet te vergeten de waardevolle cursus Internet Marketing Blauwdruk die je er gratis bij krijgt. Dit pakket, waarmee je leert hoe je je eigen online business kan opbouwen – kost normaal 99 euro.

  Verder kunnen wij ons goed voorstellen dat het soms vervelend is dat je geen content kunt wijzigen/toevoegen nadat je artikel is opgeslagen. Hoewel dit een bijzonder lastige klus is om programmeren, beloven wij dat dit in een volgende versie wel mogelijk wordt (evenals een persoonlijke thesaurus). Tot die tijd zal iedereen gewoon zijn artikel vooraf goed moeten controleren op fouten, alvorens deze op te slaan.

  Het is zo goed als onmogelijk om de software zodanig te programmeren dat spinnen van woordcombinaties mogelijk is. Als we zoiets gecompliceerds zouden inbouwen, gaat de prijs wat mij betreft met minimaal 1000 euro omhoog. Kijk maar eens naar translation tools, die hebben daar ook moeite mee.

  Dan nog even iets over de ranking. Ik vraag mij af hoe lang jullie Artikel Tornado getest hebben… A.T. is 3 maanden geleden gelanceerd. Zoals bekend kan het weken tot maanden duren voordat de ranking van je site hoger wordt. Door het plaatsen van veel backlinks kan je site ook tijdelijk lager ranken om vervolgens weer omhoog te schieten in de zoekresultaten. De artikel directories die bij ons zijn aangesloten zijn allemaal vrij nieuw, vandaar de lage PR. Dit heeft gewoon tijd nodig. Toch schieten een aantal daarvan al flink omhoog in pagerank. Daarbij hebben een veel blogs in ons systeem ook een hoge pagerank. Aangezien dit RGG blogs zijn, verwachten we dat de pagerank van veel blogs alleen maar zal stijgen. Daarbij komt – zeker wanneer je van het link wheel gebruik maakt – dat de unieke versies van je artikel ook bezoekers trekken, aangezien deze over het algemeen zeer snel door Google worden opgenomen (vaak al binnen 24 uur).

  Tot slot bevreemd het mij dat uitgerekend bij deze review een afbeelding van ons product staat met daarbij de mededeling dat het de indruk wekt dat het een fysiek product is. Bijna salespage maakt gebruik van zo’n afbeelding en deze opmerking zou dan ook in feite bij elke review op jullie site kunnen staan.

  Bovenstaande is niet negatief bedoeld, maar wou ik wel even gezegd hebben 🙂

  • Beste Martin,

   Bedankt voor je reactie. We zijn benieuwd wanneer we de nieuwe functies kunnen verwachten. Wat betreft het spinnen van zinnen, dat valt allemaal best wel mee. Deze zinsdelen hoef je niet eens op te slaan, aangezien ze zo specifiek zijn. Het is echter wel handig dit te kunnen gebruiken. Qua maken is dit echt niet veel werk. De scripts hiervoor zijn op het internet te vinden en op de bekende blackhat forums.
   Paar regels code en voila. Of is jullie systeem niet zo netjes opgezet onder water dat het makkelijk uit te breiden is? 😉

   • Of ik begrijp je verkeerd, of je vergist je. Als het een kwestie van een paar regeltjes code zou zijn dan zouden vele article spinners deze funtionaliteit hebben. Maar helaas laat grammatica zich moeilijk programmeren. Natuurlijk kunnen we een aantal zinsdelen in de database zetten, maar vergeet niet dat zinnen altijd anders zijn. Je hebt o.a. te maken met tijdsvormen, andere zinsopbouw, leestekens, etc.

    Maar zoals gezegd streven wij er naar om de software te verbeteren. Wij noteren alle verzoeken, ook die van jullie, en zullen zo mogelijk de meest nuttige inbouwen in aankomende updates

    • Beste Martin,

     Je begrijpt me inderdaad verkeerd. Met de mogelijkheid zinsdelen te spinnen bedoelen we eigenlijk dat gebruikers zelf ook spinning syntax kunnen gebruiken en niet alles beperkt is tot het aanklikken van woorden (waardoor onder water spinning syntax gemaakt wordt). Zinsdelen hoeven niet opgeslagen te worden in de database, maar de mogelijkheid tot het gebruiken van deze functie is een groot pluspunt. Check het anders eens bij The best Spinner. Deze maakt voor woorden gebruik van een thesaurus database en biedt ook de mogelijkheid in de teksten spinning syntax te gebruiken. Hiervoor voer je handmatig andere versies van zinsdelen in welke enkel voor dit artikel gelden en niet als zodanig apart opgeslagen worden in een database. Het vergt iets meer werk voor de gebruiker, maar de kwaliteit van spinning wordt vele malen hoger.

 2. Leuke, uitgebreide review waarin alles aan bod komt, behalve de resultaten. Waarom zou ik dit product kopen? Wat is het resultaat van artikels “spinnen”? Krijg ik meer bezoekers? Scoor ik beter in google? Welke blogs wordt ik op geplaatst? Is dat zinvol voor niche-producten of zijn het enkel blogs over internetmarketing en het promoten van soortgelijke producten? Soms lijkt het hele paypro-gebeuren een groot web van marketeers die elkaar helemaal gek maken en elkaars producten zowel kopen als promoten…

  • Beste Fred,

   In de tijd van het schrijven van deze review hebben we een aardige kickstart gekregen van de links die via Artikeltornado aangemaakt zijn. Deze links zijn echter in de loop van de tijd zo goed als gede-indexeerd door verschillende Google updates. Er zijn verschillende blogs waar Artikeltornado de artikelen op post (verschillende niches) en er komen er wel steeds een nieuwe bij. Je kunt het beter gebruiken om een kickstart te krijgen en een snelle ranking te krijgen. Voor de lange termijn zal je echter meer kwalitatieve links moeten krijgen via een andere manier dan Artikeltornado.

 3. Toch een paar vragen. Alle sites waar artikelen op staan, hebben totaal geen page rank. Dat is toch vreemd. Ook
  http://artikeltornado.nl/ heeft nog nul rank. Het lijkt erop dat Google dit spel toch al doorheeft, of kan je artikel sites hier plaatsen waar wel Rank op zit? Zou toch wel moeten na al die tijd.

  • Beste Rik,

   Bedankt voor je reactie. De blogs waar je artikelen op gepost zijn, zijn blogs die constant vernieuwd worden. Het klopt inderdaad dat 80% van deze blogs geen pagerank hebben. Echter geloven wij niet zo erg in pagerank. Onze website Payproreviews.nl heeft ook een pagerank van 0 , maar we ranken op 955 van onze reviews op pagina 1 (en vaak in de top3) van Google. Als je goede content hebt gaat dit vanzelf, maar om dit proces iets te versnellen hebben we in het begin veel gebruik gemaakt en effort gehad van ArtikelTornado.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending