Review: Insta-Geld

De afgelopen reviews waren over het algemeen allemaal van producten met relatief goede kwaliteit. Op Heerlijk Eerlijk Geld Verdienen na dan. Dat zint ons goed, want dat betekent dat de producten over het algemeen beter van kwaliteit worden. Af en toe echter zit er een product tussen waar wij bij het zien van de salespage al onze vraagtekens zetten. In dit geval gaat het over Insta-geld. Een product dat claimt dat er met Instagram nog geld verdiend kan worden en dan vooral door huisvrouwen, studenten en andere mensen die wat tijd over hebben (alsof studenten en huisvrouwen dat hebben?). Als we in ons geheugen graven hebben we blijkbaar al eens een product over Instagram gereviewd, namelijk Instagram Onthuld van Ricardo Anthonio (ergens in 2013). Dit product was verre van goed en we zijn erg benieuwd of Insta-geld zich hier aan kan meten, of dat het voor de gein een keer een goed product is waar daadwerkelijk geld mee verdiend kan worden. Lees snel verder om daar achter te komen.

De verkoper(s)
Als we op zoek gaan naar de verkoper van Insta-geld stuiten we gelijk al op een probleem. De maker van insta-geld lijkt er alles aan te doen om niet gevonden te worden en we moeten toegeven, het lukt hem nog ook. Er staan geen enkele contactgegevens op welke pagina binnen de website dan ook. De disclaimer is gejat van gratis.nl (hij is een replace vergeten) en een contactpagina is niet aanwezig. Kvk gegevens en adresgegevens ook niet helaas, terwijl je daar toch aan moet voldoen als je producten aan consumenten verkoopt. Zelfs via het domein komen we niet verder. Dat is jammer, maar het lijkt een voorteken te zijn voor wat komen gaat.

Wat claimt de verkoper?
De salespage van Insta-geld is er één van het soort dat we een lange tijd niet gezien hebben. Er is geen aandacht aan besteed terwijl je tegenwoordig via WordPress al met de minste moeite een redelijk fraai ogende salespage in elkaar kunt draaien. Het rare is ook dat er reclame voor andere producten (Google Adwords) op de pagina staat. Als je de salespage opent, zie je gelijk al de claim dat je binnen een paar uur je eerste geld zult verdienen en dat het ook om veel geld gaat. Er worden bekende Instragrammers genoemd die geld verdienen met instagram en dat zou allemaal door Insta-geld komen. Deze bekende Instagrammerrs gebruiker wel dezelfde techniek om geld te verdienen, maar het boek is gemaakt aan de hand van deze basismethode en deze Instagram gebruikers gebruiken het boek niet. (kip en ei verhaal). Er worden een paar tips gegeven op de salespage over het krijgen van volgers en wat je moet doen om je foto’s op Instagram onder de aandacht te brengen. Er zijn ook een aantal tegenstellingen in de salespage. Er wordt gesproken over geld verdienen met slechts één enkele foto per dag uploaden. Vervolgens geven ze de tip om minstens 10 foto’s te uploaden op Instagram. Wil je dan echt geld gaan verdienen met Instagram? Dan moet het het boek aanschaffen. In het boek worden de fijne kneepjes verteld over het geld verdienen via Instragram. Dat klinkt allemaal mooi, maar zijn claims als veel geld verdienen binnen een paar uur na aanschaf van het “e-book” haalbaar? Indien je al duizenden volgers hebt misschien wel, maar als je begint met Instagram niet helaas. Heb je hier het e-book echt bij nodig? NEEN! is ons antwoord.

Wat krijg je?
Het product Insta-geld bestaat uit een enkel e-book. Nou.. een e-book kunnen we het bijna niet noemen, want het is slechts een PDF bestand van 12 pagina’s en dat is inclusief de voorpagina. Dat zijn welgeteld 1600 woorden en dat is even veel als deze blogpost die je nu aan het lezen bent. Om het maar even in het juiste perspectief te zetten ;).
In deze 12 pagina’s wordt een aantal pagina’s gewijd aan een uitzonderlijke professionele fotograaf die veel geld via Instagram verdient en vervolgens wordt jou uitgelegd in niet al te veel woorden hoe jij dit zelfde kunt doen. Let op: Upload een aantal foto’s per dag op Instagram en like en becommentarieer een groot aantal foto’s van anderen per dag, zodat de Instagrammers jou gaan volgen. Als je eenmaal veel volgers hebt, kun je onder elke foto een affiliate link plaatsen en het geld stroomt binnen. Kies iets dat je leuk vindt en zorg er voor dat je foto’s creatief genoeg zijn, zodat veel mensen je foto’s inclusief je affiliate links delen. Het beste affiliate product om te promoten? Natuurlijk is dat Insta-geld zelf. (en weer een pagina). De beste tip van de 12 pagina’s is het verkorten van je affiliate link, omdat het er “mooier uit ziet”. Ze vergeten er bij te zeggen dat een directe affiliate link voor een ban op Instagram zorgt, maar dat is een kleinigheidje. Als je nog meer verwacht aan hulp om de geldkraan open te draaien en bakken met geld te verdienen, dan kom je helaas bedrogen uit. Dit is het namelijk al. Meer zit er niet in qua informatie bij Insta-geld. Ze vergeten te noemen dat de markt van Instagram al jaren overspoeld wordt met deze methode en er slechts een paar (tijdelijk) slagen met deze methode, omdat ze zo’n vernuftige draai er aan gegeven hebben en deze maanden lang uitgetest hebben. Binnen een paar uur honderd euro verdienen lijkt dus niet echt realistisch te noemen. Helemaal niet met de magere informatie die in Insta-Geld genoemd wordt.
Het mooiste van het hele “e-book” het laatste hoofdstuk waarin staat dat ze je nu alle informatie en de beste tips hebben gegeven en dat je voor internationale affiliate netwerken bij de volgende lijst moet zijn. (de lijst bevat er maar één en dat is clickbank). De rest van de opsommingstekens staan voor een grote leegte. Dit geeft wel een beetje aan hoe compleet die “e-book” is.

Wat vinden klanten?
We kunnen één review vinden die netjes de claims van de salespage overneemt. Je kunt ongelofelijk veel geld verdienen en ze hebben het zelf geprobeerd en zijn onderhand miljonair. Fantastisch allemaal, maar wij geloven daar niet zo in. Als je daadwerkelijk het product gezien hebt, kun je nooit met droge ogen zeggen dat het een goed product is en dat het je bakken met geld oplevert. Als we een speurtocht naar de combinatie met opgelicht en insta-geld doen, komen we onze eigen review tegen over Instagram Onthuld en nog meer negatieve ervaringen met Instagram Onthuld. Helaas niets over Insta-geld. Zou dan toch niemand in de verkooppraatjes trappen en het product daadwerkelijk aangeschaft hebben? Of is het daadwerkelijk toch een product dat bakken met geld oplevert? We hopen het eerste.

Wat is de prijs?
De prijs van dit fantastische 12 pagina tellende boek zonder al teveel informatie (sarcasem mode aan als je dat nog niet begreep) is €19,95 euro. Je kunt natuurlijk wel op je klompen aanvoelen dat dit veel teveel is voor dit e-book. Je krijgt slechts 12 pagina’ s met een methode waar genoeg blog posts aan gewijd zijn en de informatie is zelfs verre van compleet. Er zitten geen bonussen bij en je ziet aan alles dat dit gemaakt is om zo snel mogelijk geld uit je zakken te kloppen. We hebben in het verleden al zo’n soortgelijk product gehad, namelijk heerlijk eerlijk geld verdienen. Hetzelfde principe: Slechte tot matige informatie en de gouden tip is om het product zelf nog eens te gaan verkopen. Wij van WC eend adviseren WC eend, maar dan de hele slechte uitvoering daarvan. Om dit even kort samen te vatten: €19,95 voor deze antieke methode die zo basic is dat je er bijna geen geld voor durft te vragen kan je bijna oplichting noemen.

Eindoordeel
We kunnen relatief goed de conclusie trekken dat Insta-geld beter de titel Weggegooid-geld had kunnen hebben. De salespage claimt dat je bakken met geld kunt verdienen, maar dat is alleen haalbaar bij een behoorlijk groot aantal volgers en zelfs dan verdien je meer als je gerichte producten via affiliate links promoot. Dat wil zeggen producten die bij je doelgroep horen en daar is Insta-Geld er zelf niet één van. De magere 12 pagina’s beschrijven in een paar stappen dat je je in moet schrijven voor een affiliate netwerk (paypro) en verder dat je je affiliate link moet gaan spammen. Nuttige tips staan er niet in en ook de keuze voor de juiste producten met de grootste succeskans of andere affiliate netwerken worden niet behandeld. De €19,95 die deze onbekenden er voor durven vragen is buitengewoon schandalig voor deze “blogpost” die uitgesmeerd is over 11 pagina’s (voorkant niet meegerekend uiteraard). Als je zoekt op affiliate marketing met Instagram, dan krijg je alle informatie die in dit e-book staat in honderden blogposts die allemaal dezelfde eenvoudige methode uitleggen. Het feit dat de verkoper geen contactgegevens of bedrijfsgegevens zichtbaar op de website heeft staan en er alles aan gedaan heeft om verborgen te blijven zorgt er in onze ogen voor dat de stempel “oplichting” behoorlijk zichtbaar op het product Insta-geld geplaatst mag worden.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is de maker van Insta-geld te vertrouwen?
  • Is de maker van Insta-geld een oplichter?
  • Is Insta-geld het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Insta-geld?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Insta-geld? Laat dan een bericht achter!

Insta-geld
  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending