Review: Backpackgids Azie (Robbert)

We naderen Kerst en de jaarwisseling, dus het wordt tijd om de goede voornemens op te gaan stellen. Natuurlijk is Afvallen daar één van en daar komen nog genoeg product reviews van online de aankomende tijd, maar misschien is een mooie reis daar ook wel één van. Misschien is één van je goede voornemens wel om te gaan backpacken, of misschien had je altijd al het idee om te gaan backpacken. Maar dan? Waar ga je naartoe? Australië of Azië? Dat zijn wel de backpack bestemmingen die iedereen noemt als ze het over backpacken hebben. Dat moet Robber ook gedacht hebben toen hij is gaan backpacken en voor beide bestemmingen een gids gemaakt heeft. Vandaag gaan wij in onze review de Backpackgids Azië behandelen. Wat is het voor gids en heb je er daadwerkelijk wat aan als je gaat backpacken, of kan je beter de eerste de beste reisgids in zakformaat meenemen? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verkoper(s)
De verkoper van de Backpackgids Azië is Robber en we kunnen wel zeggen dat hij een ervaringsdeskundige is. Hij heeft al wat backpack tours achter de rug en heeft de Backpackgids Azie geschreven naar zijn eigen ervaring. Tussendoor runt hij ook nog een backpack blog waar hij schrijft over zijn passie backpacken. Hij heeft bij de mediamarkt gewerkt voordat hij ging reizen en het laatste dat we van hem kunnen vinden is dat hij nog steeds aan het reizen is. Dat klinkt goed, echter zou het ook een risico zijn voor refunds? Dat je net even wat langer moet wachten op reactie? Nou daarop kunnen we volmondig NEEN zeggen. Onze test voor een indicatie van reactiesnelheid was verbluffend. Binnen een half uur hadden we reactie van Robbert met een fatsoenlijk antwoord, dus daar valt niets over te klagen.

Robbert

Robbert

Robbert heeft netjes zijn bedrijfsnaam op de salespage staan en een e-mailadres om contact op te nemen dus dat ziet er in ieder geval goed uit. Hij verkoopt zijn producten via het bedrijfje Information Products dat geregistreerd staat bij de KVK. Dit bedrijfje is in het leven geroepen om de producten Backpackgids Azie en Backpackgids Australie mee te verkopen (kvk is verplicht bij Paypro om producten te verkopen). Dat ziet er verder dus prima uit.

Wat claimt de verkoper?
Als we de behoorlijk lange salespage doorlezen kunnen we de conclusie trekken dat er eigenlijk geen beloftes gedaan worden die niet waargemaakt kunnen worden. Er wordt niet echt op gevoel of gezondheid ingespeeld, maar dat lijkt ook niet echt mogelijk bij een product als deze. Het enige dat op de salespage veelvuldig genoemd wordt, is dat de Backpackgids Azië de enige bron van informatie is die je eigenlijk nodig hebt. De informatie die er in staat gaat er voor zorgen dat jij goed voorbereid met de juiste informatie op backpack reis gaat en dat je uiteindelijk meer van je backpack trip kunt genieten. Dit komt doordat alles beter geregeld is (door jouzelf) en je betere en meer bewuste keuzes kunt maken met de informatie die je hebt. En omdat je die ruimte hebt, kun je optimaal van de mensen, culturen en landen in Azië genieten. Op zich niet heel onlogisch. Verder krijg je een samenvatting van de punten die in de e-books behandeld worden met een uiteenzetting hoe die informatie jou kan helpen tijdens je reis. Rechttoe rechtaan en daar houden we van.

Wat krijg je?
Hoewel de naam Backpak Gids doet vermoeden dat het maar één e-book is,zijn het er een paar meer. Er is natuurlijk het hoofd bestanddeel dat eigenlijk anders heet, namelijk: Fantastische Routes door Azië. Dit e-book bevat de meeste informatie. In deze 198 pagina’s tellende PDF wordt (bijna) alles behandeld voor het plannen van je reis naar Azië. Het e-book valt in twee hoofdonderwerpen te verdelen, namelijk: Voorbereiding voor je reis, waarin alles van voorbereiding, geld, visum en planning behandeld wordt en een tweede deel over routes die tussen de landen in Azië te nemen zijn. Per route staat netjes beschreven hoe lang de verwachtte tijdsduur is en welke plaatsen je waarom moet bezoeken. Het e-book is niet druk-klaar opgemaakt, maar ziet er verder wel relatief verzorgd uit. Het taalgebruik is eenvoudig dus begrijpelijk voor iedereen en der staat een schat aan informatie in.

Complete pakket inclusief bonussen

Complete pakket inclusief bonussen

Zoals al genoemd is de Backpack Gids Azie niet één e-book, maar bestaat het pakket uit meerdere boeken.
Als tweede e-book is er een e-book Veilig Backpacken in Azië. Dit e-book bestaat uit 96 pagina’s en behandeld alles op het gebied van veiligheid tijdens je reis door Azië. Het behandeld bekende scams (oplichtingsmethoden), gezondheid (medische hulp), omgaan met je geld en omgaan met conflictsituaties. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de volgende situatie? Je hebt een meisje of vrouw gezoend en het blijkt een ladyboy (bouwpakketje) te zijn? Wat dan? Natuurlijk staan er ook andere situatieschetsen in die je tijdens je reis door Azië ongetwijfeld tegen zult komen. Het e-book bevat behoorlijk wat praktische tips voor de meest uiteenlopende situaties en na het lezen van dit boek ben je in ieder geval voorbereid op veel aparte situaties.
Als derde boek van het pakket is er het e-boek Backpacken In Azië: FAQ – Veel voorkomende issues inclusief oplossingen. Dit e-book behandelt een aantal vragen die in je op kunnen komen. Erg handig om even door te nemen, maar de meeste informatie moet je toch uit de eerste twee e-books halen.
Natuurlijk is geen enkel digitaal product compleet zonder bonussen (we moeten de waarde toch iets opkrikken, zodat het lijkt of je een enorme korting krijgt). Bij de Backpackgids Azië is dat niet anders en ook hier vinden we een paar bonussen.
Allereerst een e-book met de titel 51 Tips & Tricks – Om geld te besparen tijdens backpacken in Azië. Dit e-book is niet heel groot, maar bevat wel een groot aantal nuttige tips om geld te besparen tijdens je reis. Hoe meer geld je overhoudt aan het einde van je reis, hoe sneller de volgende reis er aan kan komen natuurlijk ;).
De tweede bonus is niet echt een e-book, maar een handige checklist. Meerdere checklists eigenlijk. Om tijdens het plannen van je reis op elk moment de juiste dingen te regelen kun je deze checklists gebruiken. Zo is er een checklist voor 3 maanden voor vertrek, of een week voor vertrek of de dag voor je vertrek. Elke checklist bevat precies de dingen waar jij je op dat moment zorgen over moet maken (of niet natuurlijk als ze al geregeld zijn). Zo heb je op het juiste moment de focus op de juiste dingen en zie je niets over het hoofd. In onze ogen een nuttige toevoeging.
Als we het totaalplaatje bekijken is het dus een behoorlijk compleet pakket dat eigenlijk alle aspecten van een backpack reis door Azië behandelt.

Wat vinden klanten?
We kunnen aardig wat reviews van de Backpackgids Azië vinden en deze zijn allemaal positief. Niet alleen van pagina’s met affiliate links, maar ook reviews van oprechte bloggers en backpackers. Mensen die daadwerkelijk tot de doelgroep van het product behoren. Dat zint ons goed. De kreet die we het meest tegenkomen is dat je ziet dat de boeken door iemand geschreven zijn die passie heeft voor waar hij over schrijft. Ook in de vergelijking met bestaande reisgidsen komt de Backpackgids Azië er stukken beter vanaf. Er staan veel tips en informatie in die je niet in andere reisgidsen kunt vinden. Dat laatste kunnen we beamen!

Wat is de prijs?
De prijs voor het totaalpakket is €27,95 en daarmee ben je er. Niet in Azië dan, maar dan ben je in het bezit van het pakket. Er zitten verder geen maandelijkse kosten aan vast. Geen vinkjes die aan staan, waardoor je aan een abonnement vast zit, dus €27,95 is het enige dat dit product je kost. Voor alle informatie die aangeboden wordt, vinden we dit een prima prijs. Bijna te goedkoop zelfs. Je moet inderdaad wel zelf je reis uitstippelen, maar je hebt alle informatie die je nodig hebt en je hoeft niet heel veel werk te verzetten om je reis samen te stellen. Het scheelt je enorm veel geld als je dit zelf doet ten opzichte van de kant-en-klare backpack reizen (wat eigenlijk niet echt backpacken is). Daarbij bevat de Backpackgids Azie ook echt informatie waar je als backpacker wat aan hebt. Informatie die in de bekende (vaak verouderde) reisgidsen niet te vinden is. We zijn dus erg te spreken over de prijs die dit product heeft. We hadden ook niet anders verwacht als we zien dat Robbert een Pricing Specialist was bij de Mediamarkt 😉

Eindoordeel
Als je ooit van plan bent om te gaan backpacken en deze grote reis gaat naar Azië, dan heb je met de Backpackgids Azië goud in handen. Het totale pakket bevat zo goed als alle informatie die je nodig hebt voor zowel de voorbereidingen van je reis, als de reis zelf. De informatie is juist de informatie die je als backpacker nodig hebt en die je nou net niet in de bekende reisgidsen ziet die je in de winkel koopt of misschien wel toegeschoven krijgt van een familielid. De boeken zijn niet super mooi vormgegeven, dat geven we toe, maar de informatie die er in staat is voor jou als backpacker onmisbaar. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor €27,95 krijg je een paar honderd pagina’s verdeeld over verschillende e-books. Als je begint met lezen, dan merk je gelijk dat het geschreven is door iemand die vanuit zijn eigen passie schrijft en dat enthousiasme is aanstekelijk. Als we alles bij elkaar optellen: Veel goede en complete informatie, goede prijs, snelle response van Robbert, dan kunnen we niet anders dan enthousiast worden van de Backpack gids Azië. In onze ogen een onmisbaar product voor de backpacker die naar Azië gaat, of in de toekomst er naar toe wil met zijn rugzakje ;).

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Robbert te vertrouwen?
  • Is Robbert een oplichter?
  • Is de Backpackgids Azië het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met de Backpackgids Azië van Robbert?

Heb je zelf ervaring met of vragen over e Backpackgids Azië van Robbert ? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending