Review: 50 dagen koolhydraatarm (Niels Bosman)

Dieet goeroes en specialisten op het gebied van gezonde voeding kom je tegenwoordig nog vaker tegen dan je eigen sleutels. Zo hadden we een tijdje terug het duo Tessa en Merel van The Green Happyness, die er nogal wat rare ideeën op nahielden waarom je bepaalde voeding beter links kon laten liggen. We noemen bijvoorbeeld eieren die, omdat het de menstruatie van een kip is, beter niet gegeten kunnen worden. Zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen van personen die voor het geld de voedingsadvies industrie in gaan, want een recepten boekje voor een bepaalde doelgroep brengt nou eenmaal veel geld op. De vraag is natuurlijk of Niels Bosman dezelfde instelling heeft met zijn product 50 Dagen Koolhydraatarm dat hij via Paypro op de markt gezet heeft. Is he in for the money, of is hij daadwerkelijk bezig met mensen te helpen een gezondere levensstijl aan te meten? We gaan daar snel achter komen in deze review van 50 Dagen Koolhydraat arm.

De verkoper(s)
De verkoper van het 50 Dagen Koolhydraatarm programma is Niels Bosman. Hoewel hij nergens op zijn website (makkelijkafvallen.eu) zijn contact gegevens of KVK gegevens openbaar maakt, lijkt hij te opereren vanuit Niels Bosman Sales dat wel bij de KVK geregistreerd staat. Hij is al een paar jaar bezig met online mensen te “helpen” en lijkt wat video’s gemaakt te hebben waarin hij hakkelig jou ergens van probeert te overtuigen (op het gebied van voeding). Volgens zijn LinkedIn profiel is hij een inspirator en entrepreneur. Dat zijn titels die semi self made internet marketing mensen wel vaker van succesvolle Amerikaanse internet marketeers kopiëren. Hij lijkt ooit door het Eelco de boer virus met het maken van een “online business” besmet te zijn en de site Makkelijkafvallen.eu is daar een voorbeeld van. Niels heeft zichzelf hier gebombardeerd tot Lifestyle Adviseur. Een mooie titel waar je tegenwoordig ook mee doodgegooid wordt. Een ander bedrijf dat hij runt is Sales24 welke ook niet als zodanig bij de KVK geregistreerd staat maar weer onder de naam Niels Bosman Sales. Sales24 is een bedrijf dat jou helpt met SEO webteksten, SEO en social media. (weer één van de velen). Een kleine bijzaak die Niels nog naast dit alles doet is de vierdaagsecamping. Bij een groot pand waar ook de kerk van het vliegende spaghettimonster gevestigd is, krijgt hij elk jaar netjes een vergunning om het terrein tijdelijk tot camping te bombarderen. Al met al is Niels dus een bezig baasje die erg actief is met een paar bedrijfjes. Hoewel het allemaal relatief amateuristisch in elkaar steekt en contactgegevens vaak wat indirect zijn, gebruikt hij wel zijn eigen naam. We twijfelen er dan ook niet aan dat hij geen kwaad in de zin heeft.

Niels Bosman

Niels Bosman

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage van het 50 Dagen Koolhydraatarm programma van Niels Bosman, zien we kreten voorbij komen als: Makkelijk afvallen op plekken waar je het makkelijkst vet opslaat (buik, benen en billen). Je mag af en toe brood eten en je hoeft niet te sporten. Bovenal heb je geen hongergevoel tijdens het volgen van het programma. Met het programma heb je geen last meer van suikerdips, een opgeblazen gevoel en je hebt meer energie in je leven. Doordat je maximaal 50 gram koolhydraten per dag eet en de rest van de vetten en eiwitten op een specifiek percentage gehouden worden ga je vet verbranden als een malle. Deze claims hebben we al eens eerder gezien bij bijvoorbeeld Jesse van der Velde (die er nog een hormoon verhaaltje bij verzonnen heeft) en andere zelf bestempelde dieet goeroes. De claims lijken dus in afgezwakte vorm gekopieerd van andere “lifestyle coaches”. Wat ons verder opvalt aan de salespage is dat Niels er alles aan doet om geen verantwoordelijkheid te nemen voor zijn claims. Bij elke bewering, belofte of uitspraak staat een sterretje dat verwijst naar de bodem van de salespage. Daar staat dat geen enkel resultaat gegarandeerd is en dat alles per persoon kan verschillen. Dat is natuurlijk vanzelfsprekend, maar wat heeft het dan voor nut om deze beweringen op je salespage te zetten, als je ze niet kunt garanderen? Ik verkoop je een boormachine waarmee jij de benodigde gaten in je muur kunt boren. Ik geef je echter geen garantie dat hij ook daadwerkelijk gaten kan boren. Ik prijs het echter wel aan als oplossing voor je probleem, namelijk dat jij gaten in je muur wil hebben. Natuurlijk moeten dit soort kreten voor diëten (haha dat rijmt) zo geformuleerd worden volgens wet en regelgeving. Je mag pas de garantie geven als het daadwerkelijk ook wetenschappelijk onderbouwd is en dat is het helaas niet. Ook het 50 dagen Koolhydraatarm e-book is geen heilige graal om af te vallen. Het zal je echter wel helpen je voeding iets beter op orde te krijgen.

Wat krijg je?
Het totale pakket bestaat uit een e-book dat je gelijk na betaling ontvangt. Het e-book is in PDF formaat en bevat recepten en advies om 50 dagen lang koolhydraat-armer te kunnen eten. Het e-book bevat nog een introductie waarin de uitleg gegeven wordt waarom je minder koolhydraten moet gaan eten. Het verhaal is allemaal redelijk goed te volgen, maar lijkt op veel punten op de al bekende koolhydraatarme producten. Niels legt de grens van het totaal aantal koolhydraten per dag wat hoger dan “de rest”. De recepten zijn eenvoudig en smakelijk, dus inzetbaar voor je hele familie. (dat is dan wel waar van de salespage ;)).

50 dagen koolhydraatarm

50 dagen koolhydraatarm

Natuurlijk is geen enkel product compleet zonder bonussen en ook bij 50 Dagen Koolhydraatarm ontvang je een paar bonussen. Als eerst een e-book met boodschappenlijsten per week. Voor 7 weken lang weet jij wat je voor de recepten nodig hebt. In onze ogen niet echt een bonus maar meer een onderdeel van een receptenboek, maar Niels denkt daar iets anders over.
De tweede bonus is een e-book (slechts een voorkant en één pagina, dus niet eens eenfolder te noemen) met drinktips. Deze tips zorgen er voor dat je via dranken niet veel koolhydraten binnen krijgt. Dit is samen te vatten in de voor de hand liggende tips als: Geen alcohol, drink water, geen suiker in de koffie en geen fris of vruchtensappen. (zie je dat 1 regel ook voldoende is ;)).
Als derde bonus ontvang je elke paar dagen een e-mail van Niels met Tips en recepten. Deze bonus vinden we als enige van de drie wel de moeite waard. De tips zijn handig en de recepten (die trouwens wel voor iedereen toegankelijk zijn op zijn website) zijn van hetzelfde niveau als de recepten uit het e-book.

Wat vinden klanten?
We vinden behoorlijk wat positieve reacties over en ervaringen met 50 Dagen Koolhydraatarm van Niels Bosman. Via verschillende kanalen zien we wat reviews verschijnen die niet heel veelzeggend zijn qua inhoud. Als we echter op de Facebook pagina kijken, zien we behoorlijk wat bedankjes en positieve berichtjes. De berichten gaan niet alleen over het product 50 Dagen Koolhydraatarm, maar ook over de inhoud van zijn website, makkelijkafvallen.eu (slechte keuze trouwens om voor een .eu domein te gaan Niels ;). De recepten waarin Niels voorziet, worden lekker en eenvoudig genoemd en er worden zelfs uitspraken gedaan dat mensen al gewicht kwijt zijn geraakt door het gebruik van de recepten en tips. De enige negatieve reactie die we kunnen vinden lijkt van iemand die zijn e-book niet heeft kunnen vinden in de Spam folder. De klacht is dat hij alleen maar e-mails ontvangt, maar geen e-book en dat ziet er naar uit dat hij de bevestigingsmail van PayPro na betaling gemist heeft. Die bevat namelijk het e-book. Over reacties van andere klanten kunnen we dus relatief positief zijn 😉

Wat is de prijs?
De prijs voor het totale pakket is €27,- euro. Op zich valt dat best mee. In de markt van de dieet producten is een receptenboek met een paar extra bonus tips ongeveer dezelfde prijs. Er is zichtbaar aandacht aan het e-book besteed en je zal ongetwijfeld aan het denken gezet worden over je huidige eetgedrag. Waarschijnlijk zal dit zelf wel wat verbeteren en daardoor zal je wat gewicht verliezen.Voor 27,- euro dus een goede zaak.

Eindoordeel
Het programma van Niels Bosman met de titel 50 Dagen Koolhydraatarm is niet vernieuwend. Koolhydraatarme recepten zijn overal te vinden en ook de recepten die Niels in zijn boeken en op zijn website aanbiedt zijn niet vernieuwend. Het is in onze ogen een minder agressieve kopie van programma’s van bijvoorbeeld Richard de Leth en Jesse van der Velde. We vinden het jammer dat Niels geen contactgegevens op zijn salespage heeft staan. Hij gebruikt wel zijn eigen naam, dus zijn gegevens zijn wel te achterhalen, maar voor de wet moeten die gegevens toch echt op je salespage staan. Dat je uiteindelijk gewicht afvalt van het 50 Dagen Koolhydraatarm programma lijkt ons duidelijk. De methode heeft zich al meerdere malen bewezen en de recepten die Niels in zijn e-book deelt zijn hier geen uitzondering op. We vinden het wel jammer dat Niels weinig vernieuwends brengt en in onze ogen met zijn 50 Dagen Koohydraatarm toch onder de noemer valt van “een zelf uitgeroepen lifestyle coach die een graantje van de hype mee wil pikken”.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Niels Bosman te vertrouwen?
 • Is Niels Bosman een oplichter?
 • Is 50 dagen koolhydraatarm het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met 50 dagen koolhydraatarm van Niels Bosman?

Heb je zelf ervaring met of vragen over 50 dagen koolhydraatarm van Niels Bosman? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 4 (4 reviews)

28 reacties op “Review: 50 dagen koolhydraatarm (Niels Bosman)

  • Hallo Paula,

   Heb je in je spam folder gekeken? Indien zelfs daar niets staat, raden we je aan om even contact op te nemen met de verkopers. Wij maken enkel de review, dus bij ons aankloppen heeft weinig zin 😉

 1. Beste Niels,

  Weet niet hoe in contact te komen maar mijn pdf bestelling komt niet binnen. Ook niet bij junk mail.

  Graag zie ik het bestand (waarvoor betaald) tegemoet!

  Dank,
  Claudia Sneijder

  • Beste Diny,

   We raden je aan dit even via de juiste weg te doen en dat is de support van Niels Bosman zelf. Hij is de verkoper en zal dit verder af moeten handelen. Het e-book wordt via e-mail verstuurd, dus controleer ook even je spamfolder (als daar nog wat in staat na deze tijd)

  • Beste Diny,

   Hoe en waar kan ik contact krijgen met Niels Bosman? Ik heb betaald en ook niks ontvangen, ook niet in de spam.

   alvast bedankt

 2. Goedemiddag,

  Ik heb een kwartier geleden €37,- overgemaakt, maar nog steeds geen e-boek ontvangen!
  Geen idee waar ik Niels kan bereiken
  Help, wordt ik opgelicht?

  Did you find this review helpful? Yes No

 3. Beste
  Ik ben nu al 3 weken bezig aan een kh arm dieet. Ik zou graag 7 kilo vermageren. Na 3 weken ben ik amper 1,5 kg kwijt en ik lees overal verhalen dat iedereen meteen kilo’s verliest en elke week 2 kilo. Ik eet niets van ongezonde kh en ook geen fruit. ‘ s Middags eet ik een salade met zalm of tonijn ofzo en ‘ s avonds veel groeten en vlees. Amper tussendoortjes en dat is eens een blokje kaas of olijf. Ik drink genoeg en sinds een week probeer in dagelijks een halfuurtje op de crosstrainer te sporten.

  • Beste A,

   Geduld is een schone zaak. Vaak zijn de enorme aantallen met kilo’s die verloren zijn niet realistisch. Wees blij met alles dat er af gaat. Ookal duurt het wat langer, je komt er wel! Succes!

 4. Ik heb heb het boek gekocht maar niets ontvangen. Hierover al 3 maal een mail gestuurd. Eerste keer werd er naar mijn email gevraagd hoewel ik dat bij de aankoop van 37,00 al had vermeld, daarna niets meer gehoord.
  Wel een bonus “,volgens”| jullie met naar het mij lijkt een paar recepten van Pinterest er in. Ik ben er klaar mee ik verwacht dat mijn geld terug wordt gestort binnen nu en 3 dagen.

  • Beste Betty,

   Hiervoor moet je helaas bij de verkopende partij zijn. Wij hebben enkel de review geschreven. Als je na meermaals proberen bij de verkopende partij geen gehoor krijgt, kun je je altijd nog wenden tot Paypro (http://www.paypro.nl). Zij handelen de betalingen van dit product af en kunnen je misschien nog verder helpen.

 5. Ik zou graag reacties lezen van mensen die deze methode hebben gevolgd , dat noem ik revieuws. Nu lees ik alleen klachten dat mensen het ebook nog niet ontvangen hebben . Zo jammer

  • Hallo Inge,
   Ingrediënten in recepten worden over het algemeen ongekookt afgewogen. Rijst is trouwens niet echt koolhydraat arm. Je kunt dit beter vervangen door bloemkool rijst.

 6. Opzeggen

  L.S.
  Vorige maand een mailtje gestuurd om op te zeggen en geen reactie. Wel weer geld afgetrokken dus dat heb ik nu terug laten storten.
  Ben benieuwd.
  Met vriendelijke groet,
  Marja

 7. Speltmeel

  Wacht even. Speltmeel is toch helemaal niet Koolhydraatarm?69,9 koolhydraten per 100 gram vind ik niet koolhydraatarm. Je zit aan 75 gram speltmeel (een recept uit jullie boek) al op 52.42 gram
  Koolhydraten. En dan nog niet over de 125 gram amandelmelk te hebben. Jullie zeggen 28 kh voor dat gerecht en ik zit nu al rond de 58 kh voor het hele avondeten. Hoe is dit te verklaren?

 8. 50 dagen koolhydraatarm (Niels Bosman)”

  Hallo, ik heb zelf gekocht twee programma van Niels . 50 dagen koolhydraatarm normaal en 50 dagen vegetarisch . Heb ik netjes 3 wekken aan houden en 7kg afgevallen . Probleem was te veel vis eten en haring is echt niks voor mij. Moet ik zeggen , dan eten was lekker en had ik ook paar dagen honger , maar niet zo erg . Was makkelijk klaar maken , snel . Stop ik met omdat alle vis in menu was echt niks voor mij. Natuurlijk moet ik apart koken voor familie , die hoeft echt niet afvallen. Beweging doe ik er mee. Heb ik nergens lezen , dat hoef je niet geen beweging doen . Anders om , Niels schrijf ook , dan beweging is belangkrijg en dat is toch ook normaal – denk ik zelf. Dus heb ik helle programma niet gevolg en in halve -7kg. Dat natuurlijk ligt niet aan Niels , maar aan mij zelf. Vegetarisch heb ik nog niet proberen , maar dat wil ik doen . Van september doe ik die. Geen vis 🙂 Vlees hoef ik nu ook niet . Heb ik gezien , dan hij heb ook vegan versie , maar die kan ik niet meer vinden. Jammer , want die wou ik ook graag proberen . Voor mij is Niels programma best te doen en zie je ook resultaten .

  Did you find this review helpful? Yes No

 9. Het was toch 270 euro??

  Ik krijg nu mailtjes van Niels Bosman met een timer timmerde aftelt, dat je TIJDELIJK 90% korting krijgt! Dat betekent nu maar 27euro betalen, maar dan moet je dat wel vandaag doen. Nu lees ik dat het altijd 27 euro is. Is goed, bedankt, daag.

 10. Ik ben heel goed afgevallen met deze methode. Inmiddels alweer 2 jaar geleden. Ik heb er echt een way of life van gemaakt. Ik schrik van bovenstaande reacties. Het werkt heel goed. Je moet je er wel aan houden

 11. Zo makkelijk was het nog nooit :)

  Alle dieet principes zijn me duidelijk, ik hield alleen nooit iets vol. Tot deze dan! Eindelijk iets wat heel makkelijk te volgen is, simpele maar lekkere recepten (hoef niet naar 10 verschillende winkels) en eenvoudig aan te passen voor de rest van het gezin. Ook fijn vind ik de overzichtelijke 50 dagen, lekker overzichtelijk. Het motiveerde mij en eindelijk lukt het afvallen nu echt 🙂

  Did you find this review helpful? Yes No

 12. Niet zo positief

  Een week of 8 het boek aangeschaft en direct met goede moed begonnen. Mijn man en ik waren al bezig met kha eten, maar ik vond het veel werk om zelf van alles te verzinnen.
  Met dit boek hoefde ik niet meer over het weekmenu na te denken.
  Bij mijn man heeft het goed gewerkt, hij is inmiddels 5 kg afgevallen.

  Voor mezelf vind ik het niks. Ik vind dat ik nog vrij veel kh moest eten per dag. Ook vind ik sommige recepten/menu’s echt heel veel werk, vooral met 3 jonge kinderen en als ouders allebei aan het werk.
  De recepten kloppen niet altijd helemaal, dat was af en toe best verwarrend.
  Ik ben zelf gestopt met het boek en teruggegaan naar minder kh. Nu val ik wel weer af. Af en toe gebruik ik nog wel recepten die lekker en makkelijk waren. Ik heb wel wat gehad aan het boek qua opzet van een weekmenu.

  Ik denk dat het persoonlijk is, voor de een werkt het wel en voor de ander niet.

 13. Het boek bevat veel fouten en onjuistheden

  k zit al een tijd in het boek te lezen en kijken.
  Het ziet er zo op het eerste gezicht mooi uit- jammer dat ik nu al zoveel “ fouten” ontdek.
  Hoe langer ik kijk hoe meer slordigheden ik zie- onacceptabel wat mij betreft en niet bepaald vertrouwenwekkend
  Een voorbeeld:

  Week 1
  Vanaf woensdag corresponderen overzicht en recepten niet meer
  Blz 35 en 37 lijken ergens anders te moeten zitten
  Het diner dat op blz43 hoort te zitten ontbreekt en blijkt op 47 te staan

  Op blz 53 staat humus recept ontbijt terwijl het in overzicht 1 bij lunch staat.
  Diner van die dag- vrijdag- ontbreekt
  voor zaterdagrecepten staat ineens avocadospread als ontbijt- diner ??????
  De lunch achter het zaterdag ontbijt staat in het overzicht bij de zondag

  Etc
  Week 5
  Aantal diner recepten achter elkaar die niet in t overzicht staan of daar als lunch genoemd worden (champignonsoep van zondag= diner maar in overzicht lunch)
  Roggebrood met zalm = ontbijt maar in overzicht lunch

  Week 7
  Start met lunch recept waar boven staat bewaar 1 portie voor de lunch van dinsdag.
  In t overzicht staat dit recept als diner voor maandag- dáár hoort het bij te staan

  Nou ja… zo meer.
  Echt jammer.

  Verdervraag ik me af wat het uitgangspunt is van de kh- arme visie.
  hoeveel op een dag mag je er hebben?

  En nog een vraag:ik zie een aantal keren een diner staan met iets van 250 kcal- is dat niet erg weinig?

  Nora Alice

  Nb
  Er is inmiddels gereageerd- maar echte antwoorden hebben we niet gekregen. Kortom
  Wij zijn erg teleurgesteld

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending