Review: Het 101 receptenboek (Jacky Nobels – Ruggengraat.com)

Het type product dat het meest gereviewed wordt op PPreviews is een receptenboek. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een receptenboek voor te vinden. Een receptenboek is ook één van de meest makkelijke producten om mee te beginnen als je ooit zelf het idee hebt om digitale producten te produceren. Een receptenboek ligt vaak goed in de markt, omdat het voor de voeding/afval branche gemaakt wordt. Dit is een van de drie monster markten waar het meeste geld in omgaat. Daarom zijn wij vaak sceptisch tegenover weer een nieuw receptenboek en nu hebben we er weer één: Het 101 receptenboek van Jacky Nobels.
Waar moet een goed receptenboek uit bestaan? Dat hangt een beetje af van de marketing van het boek. Als het boek gericht is op afvallen, zien we het liefst ook een bepaalde basisinformatie over afvallen in het boek terug en niet alleen de recepten. Als het enkel op de markt gezet wordt als receptenboek dat “lekkere recepten bevat”, dan zijn de eisen natuurlijk wat lager. Hoe het precies met het 101 receptenboek van Jacky Nobels gesteld is? Daar gaan we vandaag achter komen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van het 101 receptenboek is Jacky Nobels in samenwerking met Ruggengraat.com. Ruggengraat.com is een online platform waar je ondersteuning en coaching kunt aanschaffen op het gebied van voeding en training. Voor een schamele €65,- euro per maand kun je daar een programma volgen waarbij je begeleid wordt door een aantal personal coaches, voedingsdeskundigen en lifestyle coaches.

Team ruggengraat

Team ruggengraat

In de eerste instantie dachten we dat Jacky Nobels daar één van was, maar Jacky Nobels lijkt als “influencer” gebruikt te worden om een groot netwerk aan te spreken. Het draait natuurlijk allemaal om de verkoop van het maandelijkse abonnement van ruggengraat.com die via de kleine aanschaf van een e-book aangeboord kunnen worden. Jacky Nobels zelf is volgens de salespage een tevreden gebruiker van ruggegraat.com, maar daar hebben we twijfels bij. Jacky zelf runt een website over voeding, mama zijn en verkoopt wat hippe mama draagdoeken via haar website die er overigens erg gelikt uit ziet. Naast haar website is ze ook blogger op Fitdutchies. Een platform voor fitte mensen of mensen die fit willen worden. De personen achter ruggegraat lijken genoeg geschoold te zijn en weten waar ze het over hebben. het is een samengebundelde groep met specialisten en Jacky voegt daar de combinatie food foto nog eens aan toe. Uiteindelijk gooi je alles in een blender en je hebt een receptenboek met 101 recepten. We hebben hier in ieder geval niet te maken met fake persoonlijkheden of andere schimmige bedrijfjes.

Jacky Nobels

Jacky Nobels

Zowel op ruggegraat als op het blog van Jacky zelf staan de contact en KVK gegevens duidelijk vermeldt. Er wordt niet geheimzinnig gedaan en daar hechten wij als PPReviews erg veel waarde aan. Transparant: Check! Kennis van de zaken die ze aan de man proberen te brengen: Check!

Wat claimt de verkoper?
Lekker eten is mogelijk, zelfs als je op dieet bent. Het draait namelijk allemaal om evenwicht. Niet teveel van alles dus, maar ook niet zo streng zijn dat je jezelf dingen ontzegt. Daar komt het op de salespage van het 101 receptenboek op neer. Er wordt uiteengezet dat het receptenboek er voor zorgt dat je niet meer hoeft te zoeken naar lekkere recepten en dat lekkere recepten niet onmogelijk zijn. Daar zit wel wat in natuurlijk, want geen enkel dieet is uit te houden zonder dat er af en toe een “smokkeldagje” ingepland wordt. Als beloning voor alle motivatie zullen we maar zeggen. Er worden gene claims gedaan over gewicht dat je verliest. Er wordt enkel geclaimd dat je met het receptenboek niet zomaar een receptenboek is, maar een middel is om jou je doelen te laten behalen en je resultaten laat behouden. Wat deze resultaten en doelen dan ook mogen zijn. Als we eerlijk zijn, zijn de claims die gedaan worden vrij vaag en breed ingezet. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de recepten vooral als kern lekker en smakelijk hebben, waardoor het er uit ziet alsof je alleen maar lekkere dingen eet.

Wat krijg je?
Het totale pakket bestaat uit, zoals de naam al doet vermoeden, een e-book met 101 recepten. Dit e-book in PDF formaat (niet echt geschikt voor een e-reader) bevat 225 pagina’s in full colour. De eerste paar pagina’s zijn een beetje een reclamefolder voor Jacky Nobels en voor ruggengraat.com, maar daarna gaan ze los met de recepten. De recepten zijn onderverdeeld in ontbijt, lunch/avondeten en snacks. Elk recept is voorzien van een mooie foto, ingrediënten, voor hoeveel personen het is en natuurlijk de macro’s (geen mocro’s), dus de voedingswaarde in koolhydraten, vetten en eiwitten. Natuurlijk mag het totaal aan calorieën niet ontbreken. Elk recept bevat ook een tip. Deze tip kan een variatie zijn om het recept nog lekkerder te maken, of om een ingrediënt weg te laten en zo calorieën te besparen. Alle recepten zien er erg smakelijk uit en zijn eenvoudig te maken. Een paar voorbeelden: Surinaamse bami, Snickers eiwitrepen, Curry met naan brood of zelfs Boerenkoolchips. Zelfs die laatste ziet er nog enigszins smakelijk uit, dus petje af voor diegene die de foto’s gemaakt heeft.

101 receptenboek

101 receptenboek

Naast het e-book 101 receptenboek krijg je nog twee bonus e-books. In tegenstelling tot de bonussen die we vaak zien, worden deze als twee losse PDF bestanden geleverd.
De eerste is 10 ontbijt en snackrecepten. Deze bevat naast de eerste pagina reclame voor ruggengraat.com 10 recepten voor ontbijt en snack. Het bestaat uit 25 pagina’s en één van de 10 recepten is de Oreo Tiramisu. De presentatie is identiek aan het 101 receptenboek, dus het ziet er allemaal netjes verzorgd uit.
De tweede bonus is 10 Lunch en avondmaaltijden. Je raad het al. Het bevat 10 recepten voor de lunch en het avondeten. Het bestaat uit 35 pagina’s en in tegenstelling tot de andere twee e-books zit hier geen flyeractie voor ruggengraat.com op de eerste paar pagina’s. De opmaak is wel weer om door een ringetje te halen. Eén van de tien recepten is bijvoorbeeld de Pizza Nacho’s.
Zowel het hoofd e-book 101 receptenboek als de bonussen bevatten veel lekkere en makkelijk te maken recepten. De opmaak ziet er in alle gevallen erg goed uit. Je kunt duidelijk zien dat er niet alleen veel tijd en moeite is gestoken in het bij elkaar brengen van de recepten, maar ook voor de opmaak is koste noch moeite gespaard. Dat is een pluspunt. Als het instap product al met zoveel zorg gemaakt is, zijn achterliggende producten (bijvoorbeeld een abonnement op ruggengraat.com) vaak van deze zelfde of nog betere kwaliteit.

Wat vinden klanten?
We zien een groot aantal reviews online voorbij komen. Deze reviews zijn over het algemeen erg positief. Veel reacties gaan over de smakelijke recepten die tegen een erg lage prijs verkrijgbaar zijn. Natuurlijk hebben we het dan niet alleen over de reviews die op de salespage van het 101 receptenboek staan. Deze reviews zijn erg beïnvloedbaar, vaak van bekenden of in het slechtste geval zelf gemaakt. Ook buiten de salespage van het 101 receptenboek komen we dezelfde geluiden tegen. Facebook en twitter geven een identiek beeld. Smakelijke recepten, een erg mooi ogend e-book en de prijs wordt ook als een pluspunt gezien. Dat zien we graag.

Wat is de prijs?
De prijs van het e-book pakket is €17,95 euro, wat op zich vrij goedkoop is als we het tegenover andere receptenboeken neerzetten. Het e-book zit netjes in elkaar en er is veel aandacht aan besteed. Ok, het is in feite een flyer voor ruggengraat.com en ze willen niets liever dat je na het aanschaffen van het receptenboek meer informatie koopt in de vorm van een ruggengraat abonnement, maar toch. Voor 101 smakelijke recepten en een paar extra in de vorm van losse bonus e-books is de prijs doorgaans een stuk hoger. Prijzen van €27,- euro liggen eerder in de lijn der verwachting. Misschien ligt het toch aan het feit dat er inderdaad weinig aan voedingsleer of dieetleer te vinden is en de focus echt ligt op de recepten.

Eindoordeel
Hoewel de salespage doet veronderstellen dat er daadwerkelijk achtergrondinformatie of een totaaloplossing geboden wordt, is het 101 receptenboek toch maar een “gewoon” receptenboek. De eerste pagina’s bevatten een soort flyeractie naar ruggengraat.com, maar echte informatie over wat voor invloed voeding nou op je gezondheid heeft, is ver te zoeken. Zelfs de standaard caloriebehoefte berekenen ontbreekt, waardoor de weergave van het aantal calorieën per gerecht eigenlijk de plank volledig misslaat. Dat vinden we jammer, want de e-books zijn erg mooi opgemaakt en de recepten die er in staan zijn erg smakelijk. Zoek je een solide basis in de vorm van een methode op fitter te worden of af te vallen, dan kom je met dit e-book alleen erg bedrogen uit. Je zal dan kennis in moeten winnen bij ruggengraat.com, waar het ze uiteindelijk natuurlijk om te doen is. Zie het als een doosje Lego dat je voor bijna niets krijgt, waarvan de blokjes mooie kleurtjes hebben, maar je eigenlijk geen idee hebt wat je ermee moet. Wil je de uiteindelijke bouwtekening hebben om er iets van te maken, dan kan dat, maar alleen door middel van een maandelijks lidmaatschap van over de €60,- euro.
Ben jij dus op zoek naar een e-book met lekkere recepten en heb je zelf kennis van een voedingsschema of weet je hoe je zelf je caloriebehoefte moet berekenen? Dan is het 101 receptenboek een prima oplossing voor een mooi prijsje. Verwacht je echter dat het 101 receptenboek voor die prijs een totaaloplossing biedt in de vorm van een methode en een aantal lekkere recepten? Dan kan dat nog wel eens tegenvallen, want zonder een forse extra investering zal je dat niet krijgen bij het 101 receptboek.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Jacky Nobels te vertrouwen?
  • Is Jacky Nobels een oplichter?
  • Is het 101 receptenboek het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met het 101 receptenboek van Jacky Nobels?

Heb je zelf ervaring met of vragen over het 101 receptenboek van Jacky Nobels? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending