Review: Het Duitse Herder Handboek (Guus Jansen)

Honden, je houdt ervan of niet. Ze zijn er in verschillende vormen en maten en soms zijn het zelfs mode items die in je handtas passen. Voor het hondenras dat vandaag in de schijnwerper staat is alleen wel een behoorlijk grote handtas nodig. Vandaag staat namelijk de Duitse Herder centraal. Als pup nog prima te handhaven, maar als hij groter is gaat hij zelf handhaven. Om dit allemaal een beetje in goede banen te leiden zijn er tal van boeken geschreven waar alle informatie in staat over de Duitse Herder. Zo ook in het Duitse Herder Handboek van Guus Jansen. Met zijn pakket van e-books heb je alle informatie in handen voor het aanschaffen, trainen en onderhouden van je Duitse Herder. Maar is dat wel zo? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verkoper(s)
De verkoper van het Duitse Herder Handboek lijkt op het eerste gezicht Guus Jansen, maar als we iets verder kijken zien we op de bodem van de salespage een KVK nummer en een bedrijfsnaam staan. Blue Sky Marketing. Deze partij geeft meerdere boeken over hondenrassen uit en gebruikt vaak fictieve namen. Deze keer is dat niet anders. Als we wat speurwerk naar Guus Jansen doen, dan komen we niets, maar dan ook niets tegen. Behalve reviews over het Duitse Herder Handboek dan. Hebben we dan te maken met oplichting? Nee daar kunnen we niet gelijk vanuit gaan. Blue Sky Marketing brengt vaker boeken over honden uit met een fictieve naam als schrijver. Wat betekent dit dan voor jou? De kans dat Guus Jansen een expert op het gebied van Duitse Herders is, is vrij klein aangezien hij niet bestaat. Blue Sky Marketing is een partij die goed is in marketing. Waarschijnlijk weten ze na een aantal boeken over hondenrassen wel wat over honden, maar als je na het lezen van bijvoorbeeld het Duitse Herder Handboek nog vragen hebt die wat dieper gaan, dan kan het zijn dat je daar geen antwoord op krijgt. Geeft dat verder problemen voor het Duitse Herder Handboek op het gebied van compleetheid en informatie? Dat gaan we zien😉

Wat claimt de verkoper?
Guus Jansen *kuch* claimt dat hij met zijn 25 jaar bezig zijn met honden een enorme schat aan aantekeningen en ervaring heeft. Met deze ervaring en aantekeningen heeft hij een methode ontwikkeld waarmee jij je Duitse Herder het beste kunt opvoeden en ervoor kunt zorgen dat je geen moment spijt hebt van het aanschaffen van een Duitse Herder. De methode en informatie die in het Handboek Duitse Herder beschreven staat verschilt in die zin van andere boeken dat de informatie in zijn boek specifiek voor de Duitse Herder is. Je hebt dus niet te maken met een globaal verhaal dat op elke hond, inclusief de chihuahua van je buurman (cavia ;)) van toepassing is. Verder claimt Guus Jansen de antwoorden te hebben voor veelvoorkomende problemen bij het gedrag van de Duitse Herder, zoals: Opspringen, blaffen als je niet thuis bent,  deemoedplassen (even snel de vloer onderplassen als iemand hallo tegen je hond zegt). En als laatst leer je natuurlijk hoe je je Duitse Herder als pup de beste basisopvoeding kunt geven en hem kunt trainen, zodat je er een fijne hond aan overhoudt.

Guus Jansen

Guus Jansen

Er worden dus behoorlijk wat claims gedaan door Guus Jansen. het leukste is nog dat Guus misschien wel 25 jaar ervaring heeft, maar niet bestaat. Dit 25 jaar ervaring wordt dan iets minder geloofwaardig, waardoor er ook twijfel over de rest van zijn claims ontstaat. Gelukkig hebben we al meerdere e-books van Blue Sky Marketing over honden ingezien en gereviewed. Tot op heden viel het ons nog alleszins mee en was er met de kwaliteit van de inhoud weinig mis.

Wat krijg je?
Als je denkt dat je er met één e-book over de Duitse Herder al bent, dan heb je dat mis. Het Duitse Herder Handboek bestaat namelijk uit een hoofd e-book, genaamd het Duitse Herder Handboek, maar daarnaast ontvang je ook nog een aantal bonus e-books.
Het Duitse Herder Handboek zelf is een E-book in PDF formaat. Het beslaat 113 pagina’s en bevat de basiskennis voor de aanschaf en het houden van een Duitse Herder. Denk bijvoorbeeld aan de rasbeschrijving, hoe kies je de geschikte Duitse Herder voor jou, voeding, huisinrichting, basistraining van zindelijkheid en commando’s als zit en lig en last but not least de lichamelijke verzorging en eventuele erfelijke aandoeningen en ziektes. Al met al een behoorlijke complete basishandleiding die specifiek gericht is op de Duitse Herder. Veel ervan zoals de commando’s leren en een pup uitzoeken zijn redelijk globaal voor alle honden, maar er staan zeker veel specifieke zaken in, zoals erfelijke aandoeningen en specifieke verzorging voor Duitse Herders.

Duitse Herder Handboek

Duitse Herder Handboek

Zoals gezegd ben je er na het Duitse Herder Handboek nog niet. Naast dit boek krijg je de volgende bonus e-books:

 • Honden Training Geheimen: Een e-book die voor honden algemeen geldt en op veel gebieden ook voor andere honden toe te passen is. Er zit echter wel een Duitse Herder Sausje overheen. (klinkt eigenlijk wel eigenaardig). Het e-book beslaat 33 pagina’ s van een groot lettertype. In een uurtje ben je hier dus wel doorheen. Het bevat vooral tips om het gedrag van je hond te begrijpen en geeft je de basishandvatten die je nodig hebt voordat je begint met trainen. Het is eigenlijk een soort startpunt van informatie die je tot je moet nemen om het trainen van je Duitse Herder met minder frustratie te volbrengen.

  Honden Training Geheimen

  Honden Training Geheimen

 • Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy: Ook dit e-book hebben we ook bij de e-books van de andere hondenrassen gezien die Blue Sky marketing produceert. Vrij globaal met hier en daar toegespitst op de Duitse Herder. Het 21 pagina’s tellende e-book bevat een aantal punten waar je aan moet denken voordat je een puppy in huis neemt. Denk bijvoorbeeld aan de onderwerpen als De eerste kennismaking, Hoe zoek je een fokker, De eerste nacht alleen, hoe benader je een puppy, en wat voor voer je een puppy geeft.
 • Baas over je Duitse Herder: In dit e-book van 42 pagina’s wordt ingegaan op het algemene gedrag van honden. Het gaat er vooral om dat de hond, in jouw geval dan een Duitse Herder, jou ziet als leider van de roedel. De Ceasar Milan quotes zijn een beetje de onderdelen waar dit e-book over gaat. Niet specifiek voor Duitse Herders, hoewel het wel erg belangrijk is bij een ras als de Duitse Herder.

  Baas over je Duitse Herder

  Baas over je Duitse Herder

 • Je Herder laten komen op commando: De titel geeft al vrij concreet weet waar dit e-book over gaat. In 15 pagina’s wordt je uit de doeken gedaan wat de beste methode is om je Duitse Herder te laten komen op commando. De tips gelden algemeen voor honden en werken misschien ook wel op je man / vrouw. Hoe dan ook. Dit e-book is niet specifiek voor de Duitse Herders, maar wel handig om eens door te nemen.
 • Een geheime bonus!: Je leest het goed. Naast de bovenstaand e-books krijg je nog een extra e-book. 101 manieren om het gedrag van je Duitse Herder te verbeteren. Dit e-book bevat 101 tips (2 regels max per tip) die in sommige gevallen handig zijn om te weten of voor inzicht zorgen. Het is niet specifiek voor de Duitse Herder, maar meer voor honden algemeen.

Alle bovenstaande e-books zijn begrijpelijk geschreven en zitten karig, maar netjes in elkaar. Weinig poespas en een wel redelijk groot lettertype. Denk bij een bladzijde dus aan een badzijde uit een echt boek, maar haal er dan ongeveer de helft qua woorden vanaf. De informatie die in het hoofd e-book, het Duitse Herder Handboek, staat is goed gericht op het ras Duitse Herder. De rest van de e-books zijn redelijk algemeen voor honden. Dat hoeftop zich geen probleem te zijn en is juist handig als je voor het eerst een hond aanschaft. Heb je al eerder een hond gehad en stap je nu over naar een Duitse Herder, dan is veel van de extra informatie uit de bonus e-books waarschijnlijk gesneden koek. Wij kenden het meeste al vanuit de eerdere producten van Blue Sky Marketing.

Wat vinden klanten?
We zien een aantal positieve reviews over het Duitse Herder Handboek. Het is compleet en op sommige delen erg herkenbaar voor eigenaren van Duitse Herders. Op andere gebieden lijkt het product een beetje op honden algemeen gericht. We zien in ieder geval geen negatieve reacties over informatie die niet klopt, dat het boek en de bonussen onzin zijn, of dat het boek veel te duur is. Ook problemen m.b.t. oplichting of mensen die hun geld niet terug kregen komen we niet tegen. Dat is een goed teken. Als je dan toch niet tevreden bent en je bent nog op tijd binnen de niet goed geld terug garantie (60 dagen), dan is de kans op problemen in ieder geval erg klein.

Wat is de prijs?
De prijs van het complete pakket is €37,- euro. Dat is inclusief alle bonus e-books die erbij zitten en dan ben je klaar. Geen abonnementen of andere ongein of verstopte vinkjes waarmee je maandelijks stiekem toch blijft betalen (ja dat zien we nog steeds voorbij komen bij sommige andere producten). Je krijgt een e-book dat specifiek gericht is op de Duitse Herder en een aantal boeken met extra informatie. Ben je al bekend met het opvoeden en trainen van pups en heb je al meerdere honden in je leven gehad en zoek je specifieke informatie voor de Duitse Herder? Dan is die €37,- euro waarschijnlijk wat aan de prijs. De bonussen die de €37,- euro rechtvaardigen tot een prima prijs zijn dan eigenlijk voor jou overbodige ballast. Voor iemand die voor het eerst een hond aanschaft en voor een Duitse Herder kiest, is het een prima prijs voor een erg compleet pakket. Je krijgt namelijk niet alleen informatie over de Duitse Herder, maar ook informatie over het opvoeden van pups, trainen van honden (eenvoudig) en andere zaken die voor elke hondenras gelden en inzetbaar zijn.

Eindoordeel
Ga je voor het eerst een hond aanschaffen en denk je dat en Duitse herder goed bij je past, of je hebt net een Duitse Herder aangeschaft en je wil je toch nog iets meer verdiepen in het ras en het opvoeden van je hond in het algemeen? Dan is het Duitse Herder Handboek een prima product voor jou. Ok, de maker Guus Jansen bestaat niet en als je diepgaande vragen hebt die je niet in de e-books van dit pakket terugvindt, dan is de kans waarschijnlijk klein dat je deze krijgt via Guus Jansen of Blue Sky Marketing. Het product op zich is echter een prima introductie in het ras de Duitse Herder en het opvoeden ent trainen van een hond (in het algemeen). Heb je zelf al ervaring met honden en heb je al honden gehad die je onder de duim kunt houden? Dan kun je dit product beter links laten liggen. De prijs van €37,- euro is het dan misschien wel waard voor het product op zich, maar voor jou zal het dan grotendeels weggegooid geld zijn. Dat gezegd hebbende is het product verder prima. We hebben hier niet te maken met enige oplichtingspraktijken, maar simpelweg met een gids voor het aanschaffen en houden van een Duitse Herder. Niets meer en niets minder. Ben je alsnog niet tevreden? Dan doet Blue Sky Marketing gelukkig niet moeilijk over de geld terug garantie aanvragen. Daar hebben we in ieder geval geen tekenen van gezien. Kortom: Nieuw met honden? Kopen!. Nieuw met een Duitse Herder, maar niet met honden en het trainen ervan in het algemeen? Gewoon proberen!

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Guus Jansen te vertrouwen?
 • Is Het Duitse Herder Handboek het geld waard, of niet?
 • Wat zijn de ervaringen met Het Duitse Herder Handboek van Guus Jansen?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het Duitse Herder Handboek van Guus Jansen? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 5 (1 review)

3 reacties op “Review: Het Duitse Herder Handboek (Guus Jansen)

 1. Fantastische honden Duitse Herders, maar je moet er wel wat tijd en moeite in steken. Gelukkig kwam ik dit boek tegen en het heeft me behoorlijk geholpen om mijn pup onder controle te houden.

 2. Prima overzichtelijk boek. Voor de zekerheid aangeschaft en doorgenomen voordat we uberhaupt aan een duitse herder begonnen zijn en ik moet zeggen: er stond veel waardevolle informatie in waar we tijdens het opvoeden van onze herderpup, maar ook nu ze al wat ouder is nog steeds veel aan hebben.

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending