Review: Snoeien en Bloeien (Peter Mecklenfeld)

Op dit moment zit je waarschijnlijk lekker in de tuin van de zon te genieten. Het is nu namelijk zomer en de zomer is de enige tijd van het jaar waarin eigenlijk geen enkele plant gesnoeid wordt. Behalve het gras dan ;). Tijd dus om je volledig in te lezen in het snoeien en dan vooral welke planten in jouw tuin of op jouw terras vooraan in de rij staan om een goede snoeibeurt te ontvangen. Misschien is het de klimop wel die de hele tuin overwoekerd, of de leilinden die op dit moment nog voor een mooi stukje schaduw zorgt. Maar waar moet je beginnen? Hoe zat het ook al weer? Welke planten moeten in het najaar gesnoeid worden en welke in het najaar? We willen natuurlijk voorkomen dat ze verkeerd gesnoeid wordt en ze de winter niet overleven. Planten zijn immers niet heel goedkoop. Daar is tegenwoordig een oplossing voor in de vorm van het e-book Snoeien en Bloeien van Peter Mecklenfeld. Hij heeft alles wat je nodig hebt aan informatie samengevoegd tot een mooi uitziend e-book waarmee jij precies leert wanneer je welke planten moet snoeien en hoe. Is het je geld waar? Of kun je beter een tuinman inhuren die het snoei werk voor jou doet? Daar ga je vandaag achter komen door onze review over Snoeien en Bloeien. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van het e-book Snoeien en Bloeien is Peter Mecklenfeld. Hij is de eigenaar van Mecklenfeld Tuinen, een bedrijf uit Hardenberg waarmee hij met een team tuinen inricht in zijn eigen “moderne” stijl. Hij is vanaf bijna kinds af aan al met tuinen en groen bezig en heeft in de loop der jaren een behoorlijke kennis opgebouwd.

Peter Mecklenfeld

Peter Mecklenfeld

Naast zijn groenopleiding heeft hij ook commerciële economie gevolgd en die combinatie zorgt voor een eigen bedrijf in het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Peter is op het internet ook behoorlijk actief in het delen van informatie, bloggen en natuurlijk een e-book voor iedereen die wat van snoeien wil weten. We kunnen met zekerheid zeggen dat Peter weet waar hij het over heeft en die kennis ook echt kan uitdragen. Alle zaken om het e-book heen zijn allemaal erg transparant. Er zit een bedrijf achter met natuurlijk een bezoekadres en telefoonnummer dat gewoon bereikbaar is voor klanten. Tot nu toe niets om je zorgen over te maken. Dat zien we niet heel vaak op deze manier 😉

Wat claimt de verkoper?
De salespage van Peter staat niet vol met claims hoeveel geld en tijd je wel niet kunt besparen. In tegendeel. Er wordt enkel gesproken over het feit dat hij met zijn ervaring op het gebied van tuinonderhoud een groot aantal tips netjes gecategoriseerd in een e-book samengebracht heeft. Er worden wel wat claims gedaan dat de meeste mensen geen idee hebben hoe ze hun tuin moeten doen en dat ze op het gebied van bemesten bijvoorbeeld een andere aanpak moeten hanteren die je uiteindelijk geld bespaart, maar hier ligt de nadruk niet op. Er wordt besproken wat je kan verwachten in het e-book qua inhoud en daar is niets aan gelogen. Natuurlijk kan Peter Mecklenfeld zich dat o0k niet permitteren als hij een goed lopend tuinbouwbedrijf heeft waar hij toch een reputatie mee hoog te houden heeft. Niets meer aan doen dus, want op deze manier doet hij geen beloftes die hij niet waar kan maken.

Wat krijg je?
Het totale pakket bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst natuurlijk het e-book Snoeien en Bloeien.Dit e-book bestaat ui iets meer dan 40 pagina’s waarin de volgende onderdelen behandeld worden: Tuinonderhoud door de jaargetijden heen, Je gazon in topconditie houden, bemesten, regelmatig tuinonderhoud (onkruid wieden), planten die speciale aandacht verdienen (zoals rozen) en als laatste een stuk over tijd besparen bij het tuinieren. De onderdelen zijn beknopt beschreven, maar bevatten wel precies de informatie die je nodig hebt. Er wordt niet omheen gedraaid en dat vinden we op zich wel prettig. Hoewel het e-book maar iets meer dan 40 pagina’s heeft inclusief een verhaaltje over Peter zelf, een inleiding en een inhoudsopgave, bevat het wel de meest belangrijke informatie om je tuin in topconditie te houden. Het e-book is netjes opgemaakt en leest makkelijk weg.

Snoeien en Bloeien e-book

Snoeien en Bloeien e-book

Daarnaast krijg je een snoei kalender waarop je precies kunt zien wat je op welke momenten van het jaar moet of kunt doen in de tuin. Deze snoei kalender is erg handig, want zo weet je precies wanneer je je gazon moet mesten en wanneer je bijvoorbeeld die blauwe regen in je tuin moet snoeien. De kans op ieder jaar mooie bloeiende planten wordt daardoor een stuk groter!
Als laatste ontvang je levenslang tuin support. Je kunt je vragen aan Peter en zijn collega’s stellen en zo net even wat dieper op de informatie in gaan of informatie vragen hoe je met die specifieke plant in je tuin om moet gaan. Dit voor het geval je niet in het boek Snoeien en Bloeien kon vinden wat je zocht. Natuurlijk is levenslang vrij raar, aangezien de support zal stoppen als Peter zijn bedrijf opheft, of als hij om andere reden besluit om niet meer te reageren. Aan de andere kant is alle informatie die je in een gratis vorm kunt krijgen meegenomen ;).

Wat vinden klanten?
In het e-bok staat een link naar de Facebook pagina om reviews achter te laten. We vinden daar een heleboel scores die over het algemeen goed zijn. Er zijn slechts een paar scores die het e-book als slecht bestempelen. Ook de omgang met Peter Mecklenfeld en zijn bedrijf worden gewaardeerd. Dat is een goed teken. Het lijkt er op dat Peter prima in de gaten heeft hoe hij klantvriendelijk en servicegericht moet zijn en ook nog eens genoeg van zijn kennis deelt. Goed bezig Peter!

Wat is de prijs?
De prijs voor het hele pakket, dus het e-book, de kalender en de vraagbaak is €27,-. Dit is een éénmalige prijs. Je zit dus niet vast aan een verborgen abonnement zoals we bij andere verkopers wel eens zien. Voor die €27,- euro krijg je een behoorlijk leuk pakket. Het e-book bevat slechts een pagina of 40, maar alles staat er in wat je nodig hebt en de vraagbaak is eigenlijk al een veelvoud van die €27,- waard. Wij hebben persoonlijk dus niet veel op de prijs aan te merken.

Eindoordeel
Als je geen idee hebt hoe en wanneer je moet snoeien en als de planten die jij in je tuin hebt steeds dood gaan, of niet bloeien, dan is het e-book Snoeien en Bloeien wellicht iets voor jou. In dit e-book geschreven door Peter Mecklenfeld staat alle informatie (beknopt en tijdsbesparend) beschreven waarmee jij je tuin optimaal kunt houden. Peter heeft veel ervaring en kunde op het gebied van tuinen en tuin onderhoud en dat weet hij prima over te brengen. De prijs van €27,- vinden wij een prima prijs voor het toale pakket dat Peter aanbiedt, namelijk het e-book, de tuinkalender, waarmee je precies weet wat, wanneer in je tuin moet gebeuren. Weet je al meer van tuinieren af, dan haal je weinig nieuwe informatie uit deze gids, maar voor de tuinier zonder groene vingers, is dit e-book een welkome manier om de kennis van tuinieren een behoorlijke boost te geven.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Peter Mecklenfeld te vertrouwen?
  • Is Peter Mecklenfeld een oplichter?
  • Is Snoeien en Bloeien het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Snoeien en Bloeien van Peter Mecklenfeld?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Snoeien en Bloeien van Peter Mecklenfeld? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending