Review: Simpel Slank (Bernard Favier)

Het is zomer! En net als elk jaar krijgen we ineens veel aanvragen voor reviews over dieet producten. Deze zomer is dat niet anders. We zijn allemaal net op vakantie geweest en hebben net te lang bij dat all inclusive buffet staan scheppen of zijn er toch achter gekomen dat ons sexy lijf niet helemaal meer is wat we dachten dat het was. We hebben wat vergelijkingsmateriaal gehad op vakantie en hoewel er soms wel wat mensen zijn die er slechter uitzien dan jij, zijn er behoorlijk wat mensen die wat strakker in het vel zitten. Het wordt voor jou dus tijd om op dieet te gaan, maar welk dieet moet je nou uitkiezen? Het liefst een dieet waarbij sporten overbodig is natuurlijk! Misschien hebben wij de oplossing voor je, want vandaag reviewen wij het Simpel Slank plan van Bernard Favier. Het internet staat vol met reviews over dit dieet, maar welke spreekt nou de waarheid? Daar gaan we vandaag achter komen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van Simpel Slank is Bernard Favier. Via de website PuurFiguur met het gelijknamige Puur Figuur BV deelt hij kennis over gezondheid en voeding. Hij deelt zijn kennis niet alleen op puurfiguur.nl, maar ook andere platformen zoals dokterdokter.nl en happyhealty. Volgens zijn “over ons” pagina is hij fitnessinstructeur geweest en kwam hij tot een ongelofelijke ontdekking dat hormoonbalans het antwoord op afvallen is, en niet sporten. We kunnen echter geen enkel verleden van hem vinden. Behalve het alter ego (we hebben het vermoeden dat het niet zijn echte naam is, althans niet zijn echte achternaam) vinden we namelijk weinig andere informatie op het internet.

Bernard Favier

Bernard Favier

Het bedrijf staat geregistreerd in een gebouw dat behoorlijk wat andere bedrijven kent en als we Google maps moeten geloven lijkt het op een ruimte met brievenbussen en éénkamerige kantoortjes. Dat hoeft natuurlijk niets uit te maken voor het product dat Bernard verkoopt, maar we kunnen ook niet echt enig bewijs van studie, werkverleden of andere zaken vinden waaruit blijkt dat zijn kennis niet een samengeraapt zooitje kennis van het internet is en de zoveelste kopie van een dieet dat in eigen woorden opgeschreven is.

Wat claimt de verkoper?
Bernard maakt er op zijn salespage een leuk verhaaltje van. Om te beginnen vliegen de claims dat je 2, 5, 7 of zelfs 12 kilo kunt afvallen met zijn methode en dat je tot wel 2 kilo per week kunt afvallen. In de eerste week zelfs wel een kilo meer! Hij doet een sentimenteel verhaal dat hij zag dat er in de sportschool weinig mensen afvallen en dat sporten dus helemaal niet werkt! Hij werd er moedeloos van en besloot een andere oplossing te vinden. Dat waren de hormonen. Niet het spuiten van hormonen, of het slikken, maar je eigen hormonen. Hij kwam er achter dat je door je hormoonspiegel in balans te houden, je vet afvalt als een malle en ook op plaatsen waar je het het meest kwijt wil. Plaatselijke vetverbranding, dat hebben we eerder gehoord. Naast het meest ideale beeld voor een dieet schetst weet hij ook de angst nog even te prikkelen. Vet heeft naast dat het energie is voor zwaardere tijden namelijk nog een ander nadeel en dat is dat het gifstoffen opslaat. Als je dus dik bent zit je lichaam vol met giftige stoffen! Gelukkig heeft Bernard de oplossing in de vorm van een dieet dat niet alleen eenvoudig is, maar er natuurlijk voor zorgt dat je snel gewicht afvalt. De reacties op zijn salespage bewijzen het. Nu is het feit dat Rianne met dezelfde foto en een andere naam een reactie ergens anders achter gelaten heeft en natuurlijk is ook Pauline een persoon die echt bestaat. Ze lijkt alleen haar eigen foto te verkopen op een website waar stockfoto’s verkocht worden: https://www.dreamstime.com/stock-photo-blonde-middle-aged-woman-sitting-sofa-looking-to-camera-holding-blue-cup-image54453201. Zouden de rest van de reacties net zo “echt” zijn als de eerste paar? Dat mag je uiteraard zelf beslissen.
Nu even zonder gekheid: Hormonen zorgen er inderdaad voor dat er vetopslag plaatsvindt en dat er vet aangesproken wordt als primaire verbranding, maar dat er opslag van gif in deze vetcellen is, is nooit bewezen. Je lever slaat enkel sommige gifstoffen op in de lever zelf en deze bevat ook vet cellen. Ook de mogelijkheid tot vetverbranding juist op plaatsen waar je het het meest kwijt wil, de zogenaamde plaatselijke vetverbranding is onmogelijk. Je raakt vet op deze plaatsen kwijt, maar dat komt omdat je over je hele lichaam vet kwijt raakt en uiteindelijk ook op de moeilijke plaatsen. We vinden dat Bernard behoorlijk wat uitspraken doet waar hij geen wetenschappelijke onderbouwing voor heeft, maar die hij gewoon lukraak van het internet afgeplukt lijkt te hebben. De basis van zijn dieet is prima. gezonder eten en ook bewuster met je eigen lichaam omgaan. Voldoende slaap en minder bewerkte voeding eten (dus meer natuurlijkere voeding dat niet verrijkt is met suikers of andere zooi) zorgen er in het algemeen voor dat je minder hongergevoel hebt en ook minder vreetbuien hebt. Minder hierbij nog eens het alcoholgebruik en het afvallen gaat vanzelf. Zet het echter als leuke proza in een e-book en geef wat hoop en redenen om bang te zijn via een salespage en het is een dieet dat als warme broodjes over de toonbank gaat 😉 De lokkertjes van de aantallen kilo’s zijn leuk, maar in de praktijk verlies je bij een koolhydraatarm dieet in de eerste week vooral veel vocht. Je lichaam put de glycogeen voorraden uit en daardoor kunnen je spieren minder vocht vasthouden. Dit “afvallen” blijft dus alleen in stand als je voor de rest van je leven een koolhydraatarm dieet volgt.

Wat krijg je?
Het complete pakket bestaat uit een e-book in PDF formaat. in dit e-book verteld Bernard eerst iets over zijn eigen leven en waarom hij dit e-book geschreven heeft. Vervolgens behandelt Bernard de vijf hormonen waarvan hij ontdekt heeft dat ze, indien ze niet in balans zijn voor blijvend overgewicht kunnen zorgen. Als deze vijf hormonen niet in balans zijn, kun je sporten wat je wil, maar je zult niet afvallen. iets wat voor velen heel frustrerend is. De vijf hormonen worden elk apart behandeld en voor elk hormoon is er een actie die jij moet doen om optimaal gebruik van dit hormoon te maken. Het bespreken van de hormonen is een beetje Jip en Janneke taal. Begrijpelijk voor iedereen, maar vaak zit daar het risico aan dat de dingen die verteld worden niet meer kloppen. Vervolgens krijg je een lijst met 70 gezonde recepten. Deze recepten zijn eenvoudig te maken en bevatten net als elk mode dieet van vandaag de dag weinig koolhydraten en veel eiwitten en goede vetten (de enige opties die nog over zijn als je lager in koolhydraten gaat zitten). Om deze gerechten te maken heb je natuurlijk een boodschappenlijstje nodig en dat levert Bernard ook aan. Alles wordt je aangereikt om zo goed mogelijk het simpel slank plan te volgen en het wordt je zo simpel mogelijk gemaakt. We moeten wel toegeven dat de recepten te maken zijn met gewone producten uit de supermarkt. We komen weinig ingrediënten tegen die minder goed te vinden zijn.

Simpel Slank programma

Simpel Slank programma

Als kersje op de taart krijg je nog de beschikking tot de support afdeling. Je kunt elke vraag die je hebt via e-mail stellen en we moeten toegeven dat er snel en net antwoord gegeven wordt.
Het baseren van een dieet op een hormoonspiegel waarbij de hormonen kwaadaardige namen, zoals het “honger hormoon” en het “vet aanmaak hormoon” krijgen is niet nieuw. Jesse van der Velde doet exact hetzelfde en onderbouwd de kreten iets meer dan Bernard doet. De prijs van een product van Jesse ligt ook wat hoger. Dat hormonen belangrijk zijn in je lichaam en dat je via voeding en gedrag een groot gedeelte van je hormoonhuishouding optimaliseert is ook niet nieuw. Dat gaat onder de noemer gezond leven en daar is dit dieet niet anders in dan alle (ja echt alle!) andere diëten die op de markt zijn. Dat vinden we jammer. In onze ogen is het het zoveelste dieet waarin je verteld wordt dat snelle geraffineerde suikers en bewerkt voedsel minder goed voor je zijn en dat het je lichaam meer kwaad doet dan goed. Ook dat het uitputten van je lichaam door bijvoorbeeld slaapgebrek voor vreetbuien (en een pesthumeur) zorgt is niets nieuws. In onze ogen is dit weer een nieuwe dieet goeroe die met een dieet dat al bekend is, maar net even wat anders opgeschreven dan de rest ook een graantje van de dieetmarkt probeert mee te pikken.

Wat vinden klanten?
Als we het internet moeten geloven en alle reviews die van dit product gemaakt zijn, is het een super product. Volgens de vele reviews die we tegen komen is het product de oplossing voor jou als het afvallen via de gewone weg, dus gezond eten en sporten, niet lukt. We vinden dat een beetje raar, want Simpel Slank doet precies hetzelfde. De focus leggen op gezonde voeding en een gedrag dat gezond is voor je lichaam. In dat opzicht verschilt Simpel Slank niet heel veel van andere diëten, behalve dat er iets meer op je eigen gedrag gelet moet worden dan op sporten. De hoeveelheid reacties van tevreden klanten valt trouwens wel mee. Er worden meer vragen gesteld via bijvoorbeeld Facebook. We zien maar een paar personen die het dieet blijkbaar voor een langere tijd hebben volgehouden en er resultaat van hebben gehad. Aan de andere kant zien we geen, maar dan ook geen personen die een negatieve of iets meer kritische reactie achterlaten. Is dat prima of verdacht? Dat is wederom aan jou 😉

Wat is de prijs?
De prijs voor het geheel is €37,- en hoewel het dan niet echt een vernieuwend dieet is, is de prijs wel wel OK te noemen. Het is een éénmalige prijs, dus je zit niet vast aan een abonnementje waarbij er maandelijks geld van je rekening gehaald wordt. Je krijgt vrij veel voor die €37,- aangezien je ook nog eens voor 3 weken lang je dagelijkse recepten uitgestippeld krijgt. Ook het argument van Bernard zelf dat een advies van een voedingsspecialist vele malen duurder is, gaat in dit geval op, echter is er van Bernard niet duidelijk hoe specialistisch hij is, behalve dat hij in een sportschool gewerkt heeft als Sportinstructeur. De prijs is dus wel OK, niet te hoog, maar het product is voor €37,- ook zeker niet heel goedkoop.

Eindoordeel
Waarschijnlijk ben je er na het lezen van deze review wel achter dat wij nog niet echt een hele grote fan zijn van Bernard Favier. De methode die hij zijn Simpel Slank plan noemt is niet veel meer dan een bestaand dieet mer een met weinig diepgang onderbouwd verhaal. Bernard verkoopt een bestaande methode, plakt daar een hoofdstuk over zichzelf voor en verkoopt het onder de noemer van een “nieuwe methode”. De beloftes die hij doet zijn er een paar uit het boekje. Een beetje angst zaaien over vergif in je lichaam en dan natuurlijk de oplossing aanbieden waarmee je kilo’ s afvalt. De methode die hij gebruikt werkt. Dat is een ding wat zeker is. Een laag koolhydraat dieet en een oog op gezonde gewoontes voor je lichaam inclusief voeding zorgt er voor dat je lichaam in balans komt en je valt dan automatisch af tot het gewicht dat gezond voor je is. Eet zoveel mogelijk pure producten en het gaat vanzelf. Daar heb je geen simpel slank voor nodig als je een beetje logisch nadenkt. Als je echter weet van jezelf dat dat één van jouw pijnpunten is, dan is het Simpel Slank Plan een goede stap voor jou in de goede richting. Niet omdat het origineel is, niet omdat het speciaal is, maar omdat het nou eenmaal de goedkoopste van zijn soort is. Er zit weinig diepgang in, maar diepgang is niet iets wat iedereen wil. Zoek je een simpele werkende methode die goedkoop is en in Jip en Janneke taal jou er even aan herinnert hoe je gezond leeft? Kies dan voor het Simpel Slank plan. Kun je zelf een beetje nadenken (of heb je al wat koolhydraatarme diëten geprobeerd), dan heeft dit geen verrassingen en is het enkel een oud verhaal in een slecht onderbouwd jasje.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Bernard Favier te vertrouwen?
  • Is Bernard Favier een oplichter?
  • Is Simpel Slank het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Simpel Slank van Bernard Favier?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Simpel Slank van Bernard Favier? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support

3 reacties op “Review: Simpel Slank (Bernard Favier)

  1. Ik heb het zelf onlangs uitgeprobeerd. Ben tot koop overgegaan omdat ik geen negatieve reacties kon vinden maar wel nieuwsgierig was. Zonde vind ik nu. Ik denk dst de reacties nep zijn. De eerste 2 dagen gingen prima. Vanaf de 3e dag vond ik de meesre recepten gewoon niet lekker (terwijl ik wel van groenten etc houd). Ook vind ik de recepten te bewerkelijk. Na een week afgehaakt omdat ik ook gewoon intense trek kreeg. En dat zou volgens de beloftes niet meer gebeuren. Zo interpreteerde ik het. Persoonlijk vind ik het weggegooid geld. Gelukkug heb ik geen overgewicht en een prima Bmi maar een kilootje of 2 zou ik fijn vinden. Ga ik met dit dieet niet bereiken. Niet landurig vol te houden in mijn geval.

  2. Bernard Favier is dezelfde als Oscar Helm van Happy Healthy. Hij verkoopt boeken en vervolgens zit je ongemerkt aan een abonnement vast omdat er ergens een vinkje aanstaat in het bestelformulier. Google op Kassa en Happy Healthy en lees over deze misleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *