Review: Chihuahua Handboek (Peter Plasman)

Sommige mensen noemen het “geen hond”, hoewel het vier pootjes heeft en alle kenmerken van een hond. Ze zijn echter zo klein dat ze soms ratten of cavia’s genoemd worden. Je raadt waarschijnlijk al waar we het over hebben: de Chihuahua! Dit klinkt natuurlijk allemaal behoorlijk negatief en waarschijnlijk schop ik jou als lezer hiermee tegen het zere pootje, maar ik heb je in ieder geval scherp gemaakt ;). De review van vandaag gaat namelijk over een product dat verkrijgbaar is dat volledig gewijd is aan Chihuahua’s. Zo gaat het bijvoorbeeld over het gedrag, want deze kleine beestjes staan bekend dat ze nogal fel zijn voor hun grootte. We hebben het over het Chihuahua Handboek van Peter Plasman. Kan dit product jou helpen om je Chihuahua in toom te houden en hem niet alleen lief te laten zijn tegenover jou, maar ook tegenover je partner of kinderen? Lees snel verder en kom er achter wat wij van het Chihuahua Handboek vonden!

De verkoper(s)
De verkoper van het het Chihuahua Handboek lijkt Peter Plasman te zijn. Meer dan die informatie staat echter niet op de website. In de disclaimer en via de contact pagina vinden we geen adres gegevens of andere gegevens die ons naar het bedrijf achter dit product leiden. Natuurlijk zijn we niet voor één gat te vangen en we speuren iets verder. Het blijkt dat alle gegevens voor de website anoniem geregistreerd zijn en volledig achter een muur van anonimiteit verscholen wordt. Heet lijkt een dood spoor om de persoon achter dit product te vinden, totdat we wat overeenkomsten dien tussen het Chihuahua Handboek en andere producten die we al een keer gereviewed hebben. Met name op het gebied van de inhoud van het product (daarover later meer) lijkt het behoorlijk op Labradoodle Geheimen, Bordercollie Geheimen en het handboek voor een gezonde gelukkige labrador. Door wat andere vergelijkingen te doen kunnen we met zekerheid zeggen dat de maker van al deze producten dezelfde is. Het bedrijf dat dus ook achter het Chihuahua Handboek zit is helaas geen Peter Plasman, maar Blue Sky Internet Marketing. Te vinden onder KVK nummer 55666566 waarvan de vestiging (lees woonhuis) in Berkel-Enschot ligt. Mocht je ooit je geld niet terug krijgen, dan kan je altijd even op de koffie gaan natuurlijk ;). Net als alle andere producten die Blue Sky Marketing uitgeeft over dieren en dating, zijn ze niet echt happig om hun eigen gegevens goed en duidelijk zichtbaar op hun website te zetten. Dit terwijl de Nederlandse wet dit wel verplicht als je producten bedrijfsmatig verkoopt. Dat vinden we jammer. De vorige producten die we reviewden waren niet heel slecht en ook qua reacties en klachten was het erg rustig. Ze hoeven zich dus nergens voor te schamen en kunnen de gegevens best vrijgeven. We hebben het overigens over de Nederlandse Blue Sky Marketing en niet de Internationale. Deze laatste is een gerenommeerd bedrijf met een 50 tal werknemers die zich niet bezig houdt het met verkopen van e-books over dieren.

Peter Plasman?

Peter Plasman?

Wat claimt de verkoper?
Net als bij alle andere producten van Blue Sky marketing is de salespage eigenlijk identiek aan alle andere producten over dieren. We hebben een expert die al een aantal jaren met deze dieren bezig is. In dit geval Peter Plasman die al 25 jaar met Chihuahua’s werkt (maar dus niet bestaat). Hij doet zijn verhaal over dat alles fout gegaan is vanaf de aanschaf van een Chihuahua. Hij had simpelweg niet de informatie specifiek voor een Chihuahua over de opvoeding. De goeroes die boeken over honden schrijven, schrijven te algemeen en daar heb je als eigenaar van een losgeslagen Chihuahua niets aan. Met de informatie uit “Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua” (lijkt erg op de titel van het labrador e-book) heb je alle informatie die je nodig hebt om van jouw Chihuahua weer een gehoorzaam beestje te maken. Het agressieve gedrag van jouw “hondje 😉 is verleden tijd en hij zal niet meer tegen je bezoek opspringen. Kortom: Als je de informatie toepast uit het Chihuahua Handboek van Peter Plasman, dan krijg je weer een leuke gehoorzame Chihuahua waarvan ook anderen zeggen dat hij lief en gehoorzaam is. Wie wil dat nou niet?
Het verhaal van de salespage klinkt er geloofwaardig, maar hier snijdt de maker zich een beetje in de vingers. Er wordt geclaimd dat algemene boeken niet werken, maar als we de lijst met boeken zien die Blue Sky Marketing uitbrengt, dan wordt ons iets duidelijk. Elk e-book of Handboek voor een hond dat ze uitbrengen bevat wat informatie over het ras welke specifiek is, maar de tips over opvoeding zijn identiek aan alle andere boeken. Ze geven zelf dus ook algemeen trainingsadvies. Dat er wat meer informatie over het specifieke ras in het boek staat en er een plaatje van het desbetreffende hondenras voorop het boek staat, wil nog niet zeggen dat de tips over opvoeding specifiek op het ras afgestemd zijn. Dat zijn ze helaas ook niet. Blue Sky Marketing schaart zichzelf dus onder de uitbrengers van “algemene” boeken over honden training. Dat vinden we jammer, maar aan de andere kant ook grappig 🙂

Wat krijg je?
Zoals we gewend zijn van de honden training producten van Blue Sky, is het pakket behoorlijk compleet. Allereerst ontvang je na betaling natuurlijk het hoofd e-book, namelijk:
Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua. In het kort dus het Chihuahua Handboek. Dit e-book in PDF formaat bestaat uit 48 pagina’s. In tegenstelling tot wat we vaak zien van e-books, heeft dit e-book wel een fatsoenlijk lettertype en krijg je netjes rond de 500 woorden per pagina. De eerste 6 pagina’s gaan daadwerkelijk over het ras de chihuahua (uiterlijk, raskenmerken enz), maar na deze 6 pagina’s gaat de rest van het boek over algemene zaken. Het traject vanaf de aanschaf tot de eerste dag (en nacht) in huis en natuurlijk de verzorging en voeding worden behandeld. Er zijn zelfs een paar hoofdstukken gewijd aan het zindelijk maken en trainen van je pas aangeschafte chihuahua.
Natuurlijk is er tijdelijk voor de eerste 150 klanten een behoorlijke bonus. Net als bij de andere producten van Blue Sky, krijgt iedereen deze bonussen. Niets de eerste 150 dus doe maar rustig aan ;).
De bonus bestaat uit een aantal e-books namelijk:
De Perfecte Chihuahua: Een klein e-bookje met 100 tips verdeeld over 18 pagina’s. Ook deze tips zijn handig, maar niet specifiek voor de chihuahua. Veel tips zijn erg voor de hand liggend, maar wel handig om je te ondersteunen bij het opvoeden en trainen van je hond.
Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept: Een e-book met 8 tips verdeeld over 11 pagina’s. De tips zijn weer algemeen voor alle hondenrassen. De acht tips gaan over het laten komen van je hond op commando.
Honden training Geheimen: Een algemeen e-book voor het trainen van je hond. Het e-book bevat 27 pagina’s, maar met slechts 200 woorden per pagina is de inhoud matig. Net als de rest van de bonussen bevat dit e-book tips voor het trainen van je hond. Iets wat makkelijk samen met het voorgaande e-book samengevoegd kon worden tot een volwaardige bonus. De tips zijn weer algemeen en voor de hand liggend. Deze keer niets nieuws als je de bovenstaande e-books al gelezen hebt.
Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy: Dit e-book gaat over het opvoeden van je puppy. Het beschrijft wat je allemaal nodig hebt voor de eerste dagen als je een puppy in huis neemt. Algemeen en kinderlijk. De benodigdheden die beschreven worden zijn onder andere een waterbak en voerbak (ja echt??) en meer van die dingen waar je eigenlijk geen woorden aan vuil wil maken. Het e-book bevat 14 pagina’s, waarvan slechts enkele pagina’s relevant zijn.
Je hond de baas: Wederom een e-book over honden training en wederom is het overgrote deel al besproken in de voorgaande bonus e-books. Het e-book bevat 17 pagina’s waarin beschreven staat hoe jij de roedelleider in huis wordt en blijft. Sommige tips die er in staan zijn wel handig, maar net als de rest van de bonussen worden er veel woorden gebruikt om iets kleins te beschrijven.
De stijl van de bonussen is verschillend. Je kunt duidelijk zien dat er wat e-books bij elkaar geraapt zijn en makkelijk als bonus ingezet kunnen worden. Dat blijkt ook wel, omdat de boeken niet specifiek gericht zijn op chihuahua’s. De lettertypen en opmaak verschilt erg, dus we kunnen niet echt uit gaan van een samenhangend pakket. Dat vinden we jammer. De e-books bevatten samen wel handige en leerzame informatie, maar veel daarvan is dubbel en te algemeen.

Chihuahua handboek

Chihuahua handboek

Wat vinden klanten?
We vinden weinig reacties van klanten zelf over dit e-book. De Facebook pagina en het forum dat aangeboden wordt staat vol vragen, maar zonder antwoorden van Peter Plasman. Het lijkt er op dat de support op dit product nihil is en we vinden welgeteld 1 positieve reactie op een hondenforum. de kreet daarbij is “erg leuk”. We vinden echter geen negatieve ervaringen over Peter Plasman en zijn zijn Chihuahua Handboek.

Wat is de prijs?
De prijs voor het totale pakket is €37,- euro. Dit lijkt geen verrassing te zijn, aangezien alle producten van Blue Sky Marketing allemaal dezelfde prijs dragen en dat is €37,- euro. Voor dat geld krijg je een behoorlijk compleet pakket dat eigenlijk voor elke hond toepasbaar is. Niet alleen voor Chihuahua’s. Het stukje in het eb-book over het ras Chihuahua is wel handig als je nog niets van het ras af weet, maar als je met gedragsproblemen van je Chihuahua zit is de oplossing een algemene oplossing die voor elke hond toepasbaar is. Daar zou je bij wijze van spreke zelfs het labrador handboek voor kunnen aanschaffen, maar die heeft dezelfde prijs ;). De prijs van het pakket vinden wij overgens wel prima. Je krijgt een behoorlijke schat aan informatie die je in het geval van gedragsproblemen prima kunt toepassen. De e-books zijn verzorgd en zien er verder netjes uit en ook de bonussen zorgen er voor dat je uiteindelijk wel waar voor je geld krijgt.

Eindoordeel
Hoewel we het jammer vinden dat Blue Sky marketing zich keer op keer achter een verzonnen persoon verschuilt en de salespage keer op keer hetzelfde is (op de naam van het hondenras na), zijn we toch te spreken over het product. Het bevat veel informatie die in het algemeen goed in te zetten is voor elke hond. Of het nu een pup is, of dat je de hond al wat langer in je bezit hebt. Er worden handige tips gegeven om probleemgedrag tegen te gaan en de informatie die in te e-books staat is eigenlijk hetzelfde als de informatie die je tijdens een hondencursus te horen krijgt. Het enige verschil tussen een echter hondentraining en een product als het Chihuahua Handboek is dat je bij de hondencursus tips krijgt die specifiek op jouw hond (onafhankelijk aan ras) en zijn gedrag afgestemd zijn. Daar hoef je bij Peter Plasman niet mee aan te komen, want vragen worden niet beantwoord. Dat vinden we jammer. Het product is maar voor een gedeelte speciaal voor Chihuahua’ s (enkel de ras informatie) en de rest is voor elke hond in te zetten. Hoe dan ook blijft het wel een schat aan informatie die elke hondenliefhebber of hondeneigenaar van een hond met probleemgedrag (en dat komt bij chihuahua’ s nog wel eens voor) kan gebruiken. De prijs van €37,- euro is in ieder geval vele malen goedkoper dan een volledige hondentraining en misschien leer je hier nog wel iets meer van. Verwacht je dat je met deze informatie gelijk een top hond krijgt? dan moeten we je teleurstellen. Probleemgedrag van honden is vaak de oorzaak van de opvoeding en daar ben jij als baas verantwoordelijk voor. Je zal er dus zelf iets aan moeten doen, maar daar kan dit e-book pakket van Peter Plasman je wel bij helpen.

Wij zijn in ieder geval benieuwd hoe lang het duurt voordat we een nieuw product van Blue Sky Marketing in onze review krijgen. Er zijn nog zoveel hondenrassen waar dit product op ingezet gaat worden.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Peter Plasman te vertrouwen?
 • Is Peter Plasman een oplichter?
 • Is het Chihuahua Handboek het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met het Chihuahua Handboek van Peter Plasman?

Heb je zelf ervaring met of vragen over het Chihuahua Handboek van Peter Plasman? Laat dan een bericht achter!

Chihuahua Handboek
 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Een reactie op “Review: Chihuahua Handboek (Peter Plasman)

 1. SHIHUAHUA HANDBOEK

  Geachte,
  Met werner de kezel
  [Contactgegevens ivm privacy verwijderd]
  heb op 8 April het handboekje aangekocht, en betaaid met Paypal
  graag had ik willen weten of het geld aangelomen is,zo ja ,het boek heb ik nog niet in ontvangst gekregen,mischien is het onderweg, kunt u mij laten weten of het verzonden is of is er een wachtijd in acht te nemen?
  Intussen mijn vriendelijke groeten .
  Werner De Kezel..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending