Review: Yoga Nidra (Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart)

Heb je de laatste tijd wat meer last van stress? Is het druk op je werk en kan je je niet echt ontspannen als je thuis bent? Misschien kan je er zelfs wel niet door slapen. Voor dat laatste hebben we vorige week een product gereviewed, namelijk Perfect Slapen in 7 Stappen. Voor dat eerste hebben we vandaag een ander product in onze review. Yoga Nidra heet het, en het is een product dat jou moet gaan helpen om beter te ontspannen en misschien is het wel een aangename toevoeging op je huidige Yoga routine. Voor diegenen die nog niet precies weten wat Yoga Nidra is: Het is een vorm van meditatie waarbij je tussen wakker en slaap in zit. Het schijnt enorm ontspannend te zijn, gezond en veel stress weg te nemen en qua tijd ben je er slechts 20 minuten mee kwijt. Ben je net als wij benieuwd naar de kwaliteit van Yoga Nidra (het product van Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart)? Lees dan snel verder, want wij hebben het product gezien en getest en hebben zo onze mening erover.

De verkoper(s)
In de eerste instantie lijkt er achter Yoga Nidra maar één verkoper te zitten, namelijk Rolf van Baalen. Als je echter iets verder op de salespage kijkt zie je nog een Melanie voorbij komen in een soort van testimonial (waar Rolf zelf ook in voorkomt overigens). Samen vormen zij Happy with Yoga dat bij de KVK geregistreerd staat en gevestigd is in Maassluis. Beide zijn ze RYT 500 Hatha Vinyasa Yoga docenten. De 500 geeft het aantal uur van de opleiding aan en RYT wil zeggen dat ze geregistreerd Yoga docent zijn. Hatha Vinyasa is het type yoga (zoals er een behoorlijk aantal zijn). Ze hebben beide een goede reputatie op het internet opgebouwd en ze delen veel informatie en instructiefilmpjes over yoga, mindfulness en meditatie. Zowel op Youtube als andere bronnen komen we ze tegen en ze doen daar als expert een woordje over Yoga (zoals bijvoorbeeld op de website van Zallando). Ze lijken hun eigen naam te gebruiken en verschuilen zich niet achter een facade van rare bedrijfjes of andere schimmige constructies. Ze zijn oprecht en staan volledig achter de informatie die ze uitdragen en daarmee ook de producten die ze verkopen. Zo geven ze bijvoorbeeld workshops en verkopen ze onder andere de online cursus Yoga Nidra. Als we alles op een rijtje zetten: oprecht, transparant, bewezen ervaring en certificering en volledig achter je product staan. Daar worden we als ppreviews.nl behoorlijk blij van!

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage wordt een flink verhaal aan je voorgelegd. Het kernpunt van het verhaal is natuurlijk dat Yoga Nidra je helpt om extreem te ontspannen, maar daarmee zijn er er nog niet. Een goede salespage is niets zonder achterliggende problemen waar iedereen wel eens last van heeft (en waardoor je product voor 95% van de bevolking geschikt is).

Rolf van Baalen

Rolf van Baalen

Daar komen ze. Yoga Nidra kan helpen bij (kan helpen bij, lees: heeft een mogelijk placebo effect bij mensen die last hebben van): chronische pijn, hoge bloeddruk, slapeloosheid (daar kunnen we in komen), fibromyalgie, stress (check), depressie, angst, chronische vermoeidheid, PTSD en rusteloosheid. We missen eigenlijk alleen nog het woord afvallen of dieet in dit rijtje en dan wordt het compleet. De lijst met voordelen van Yoga Nidra die tegenover de lijst met “kan helpen bij” staat vinden we dan wel weer geloofwaardig. Zo verbeterd Yoga Nidra de kwaliteit van slapen, krijg je meer energie en dan zijn we er wel. (the placebo is strong with this one).

Melanie Poldervaart

Melanie Poldervaart

Wat krijg je?
Het totale pakket bestaat uit een aantal onderdelen. Aller eerst beginnen we met een e-book. Dit e-book is een handleiding voor Yoga Nidra en bevat alles wat je wil weten over Yoga Nidra (volgens de salespage). Als we dit e-book echter bekijken, lijkt het geschreven als werkstuk van een kind die die de 16 nog niet gezien heeft. Het is een e-book met 26 pagina’s. Dat klinkt redelijk zou je zeggen, maar met een gemiddelde van 250 woorden per pagina (lettertype 14, regelafstand vergroten enz.. kennen jullie de trucjes van vroeger nog?) komt het totaal aantal woorden net op de 5000 uit. De voorbeelden van de voordelen van Yoga Nidra die genoemd worden, zijn ver gezocht en slecht onderbouwd en de informatie die verder genoemd staat, zou prima op een introductiepagina van de cursus kunnen komen. Een overbodige toevoeging in onze ogen, aangezien 80% van de inhoud dezelfde informatie als de salespage bevat. Gelukkig is dit niet het belangrijkste onderdeel van het product Yoga Nidra.
Het belangrijkste onderdeel van dit product is een aantal MP3 audio bestanden (7 stuks) waarin je begeleid wordt in je meditatie (sessies). De lengte van deze sessies verschilt, zodat je korte en lange sessies kunt doen afhankelijk van de tijd die je hebt. Deze sessies zijn afzonderlijke Yoga Nidra sessies waarbij Rolf je met zijn (het lijkt bijna wel of het vertraagd afgespeeld wordt) rustige zware stem begeleidt naar ultieme ontspanning. De kwaliteit van de audio is prima en we moeten eerlijk zeggen dat de sessies wel voor ultieme ontspanning zorgen. We waren wat sceptisch tegenover dit alles, maar eerlijk is eerlijk: Je wordt er erg ontspannen door.

Yoga Nidra "folder"

Yoga Nidra “folder”

Als bonus op het geheel krijg je nog drie video’s die elk een losse yoga sessie zijn. De hoofdrol van deze video’s is voor Melanie Poldervaart die je tijdens de hele yogasessie begeleidt door de sessie voor te doen. Het tempo van de oefeningen achter elkaar vonden we wat aan de hoge kant, maar als je een paar keer dezelfde routine gedaan hebt, zal dat best te doen zijn. Een welkome bonus op Yoga Nidra in onze ogen.

Wat vinden klanten?
We vinden nog weinig reviews over de online cursus Yoga Nidra. Over het bedrijf Happy With Yoga vinden we echter behoorlijk wat positieve reacties. “Aardige mensen”, “weten waar ze het over hebben”, “weer volledig ontspannen” en dat soort kreten komen we tegen. Dat klinkt allemaal goed dus. Negatieve geluiden zien we nergens voorbij komen. Het kan zijn dat het aan de doelgroep ligt, aangezien de doelgroep door ons toch iets ruimdenkender gekwalificeerd wordt, waardoor elke moeite die in een product gestoken is als positief ervaren wordt.

Wat is de prijs?
De prijs van het totale pakket is €37 euro. Die prijs vinden wij prima. Het totale pakket is niet super uitgebreid. Het is in feite een folder (e-book kan je het bijna niet noemen) en een CD met een paar bonus video’s. Als je het zo bekijkt zou je bijna denken dat het nog teveel is. Als je het echter tegenover 10 yogalessen zet die je al snel 10 euro per keer kosten, is het een schijntje. Het draait allemaal om perspectief. Met €37 euro kun je je geen buil vallen en over één ding kunnen we het eens zijn. Er is aandacht aan besteed (al is daar bij het e-book over te twisten) en het zal je gegarandeerd helpen ontspannen.

Eindoordeel
We moeten eerlijk toegeven dat we niet heel spiritueel en zweverig zijn en natuurlijk wat sceptisch waren tegenover een product als Yoga Nidra. We hebben het echter aan een test onderworpen en de uitkomst is dat we eigenlijk best tevreden zijn over dit product. Ok het e-book is niet veel soeps, behalve als je de stempel “folder” of “flyer” of “kinderwerkstuk” er aan knoopt. Gelukkig is dat maar een klein deel van het totale product Yoga Nidra. De makers van deze cursus, Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart, weten waar ze het over hebben en je ziet aan alles dat ze veel passie voor yoga, meditatie en daarmee ook Yoga Nidra hebben. Hun handelswijze is transparant en ze zijn echte personen die achter hun product staan. Na een paar Yoga Nidra sessies waren wij erg ontspannen en uitgerust, wat in deze drukke tijden erg van pas komt. Even 20 minuten ontstressen en je kunt de wereld weer aan. In de lijst met “Yoga Nidra helpt bij” die eerder genoemd werd, konden wij ons niet echt vinden. We kunnen echter wel begrijpen dat veel van deze problemen door stress veroorzaakt worden en door de oorzaak (stress) weg te nemen, kunnen sommige problemen dus verdwijnen. De sessies waren duidelijk en ook de drie extra yoga sessies die meegeleverd worden zorgen voor een compleet product. Dit alles en de prima prijs van €37,- euro zorgen er voor dat we dit product prima kunnen waarderen!

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Zijn Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart te vertrouwen?
  • Zijn Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart oplichters?
  • Is Yoga Nidra het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Yoga Nidra van Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Yoga Nidra van Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart? Laat dan een bericht achter!

Yoga Nidra
  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending