Review: Perfect Slapen in 7 Stappen (William van der Klaauw)

Slaap jij wel voldoende elke nacht? Want je weet dat slaap erg belangrijk is toch? Als je te weinig slaapt, krijg je een hogere bloeddruk, kan je je slechter concentreren en krijg je natuurlijk rare vreetbuien waar je al die kilo’s van aankomt. Dat wil niemand toch? Maar hoe kan het dat de één wel goed slaapt en de ander niet? Er zijn natuurlijk externe factoren, zoals iemand die snurkt, of een baby die je er ’s nachts van weerhoudt om goed te slapen. Het kunnen veel factoren zijn waar je geen invloed op hebt. Er zijn echter ook een aantal factoren waar je wel invloed op hebt en die worden beschreven in het product Perfect Slapen in 7 Stappen. Zorgt dit product daadwerkelijk dat je beter gaat slapen en beter uitgerust bent? Of is het maar een onzin product, zoals er al veel op de markt zijn? Wij gaan het voor je uitzoeken. Lees snel verder wat voor schokkende onthulling( net echt he 😉 ) we voor jou in petto hebben!

De verkoper(s)
In de eerste instantie lijkt er geen twijfel te bestaan over de verkoper van Perfect Slapen in 7 stappen. Overal op de website wordt ene William van der Klaauw neergezet als ervaringsdeskundige en hij lijkt ook te reageren op de blog berichten op de website. De salespage bevat geen KVK gegevens of adresgegevens, maar als we verder op de hoofdpagina kijken zien we deze onder het kopje Contact wel staan. Het blijkt onder het bedrijf Kratos uit Almelo te vallen. Een bedrijf dat zich bezig houdt met advertenties en postorder.

William van der Klaauw?

William van der Klaauw?

Als we William van der Klaauw verder onderzoeken vinden we totaal geen aanknopingspunten of enige aanwezigheid op het internet. Het lijkt er op dat we met een pseudoniem te maken hebben. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.Zijn contactgegevens staan op de juiste plaats, dus daar hoeven we ons nog niet veel zorgen over te maken.

Wat claimt de verkoper?
William doet op zijn salespage van Perfect Slapen in 7 Stappen niet heel veel uitspraken die hij niet echt waar kan maken. Het kot er op neer dat hij je gaat helpen om beter te slapen door de oorzaken van slecht slapen aan te pakken. Hij noemt een aantal bekende oorzaken die zorgen voor een slechte nachtrust, zoals angst voor slapen (stel dat je vanavond weer zo slecht slaapt), een te hoge lichaamstemperatuur, te hoge cortisol levels en een verkeerde biologische klok. Deze en meer oorzaken van slecht slapen gaat hij aanpakken in zijn boek. Hij gaat je in 7 stappen leren hoe je deze factoren kunt uitsluiten en er voor kan zorgen dat je sneller in slaap valt, minder vaak wakker wordt en uitgeruster wakker wordt, meer energie hebt en daardoor weer beter kunt genieten van het leven. Op zich niet echt claims die niet waargemaakt kunnen worden als je het ons vraagt. De salespage zit gelukkig ook niet zo schreeuwerig in elkaar en speelt niet heel erg op je “pijn” in, zoals we wel vaker zien bij salespages. Een vrij nette salespage, zonder een al te hoog tell-sell gehalte.

Wat krijg je?
Het totale pakket bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst natuurlijk het boek Perfect Slapen in 7 Stappen. Dit boek ontvang je in e-book formaat en hardcover (fysiek boek). Het bestaat uit 120 pagina’s verdeeld over 7 stappen waarmee jij je slaap kunt verbeteren. De stappen variëren van een speciale slaaproutine tot manieren om uitgerust op te staan. Elke stap bevat een aantal handige tips die je kunt toepassen om jouw slaap te verbeteren. Het boek is in begrijpelijke taal geschreven en het ziet er vrij net en verzorgd uit.
Als tweede ontvang je het e-book (maar ook als hardcover) Kalmeer je gedachte: 10 technieken: In dit ebook worden 10 technieken besproken waarmee je je hoofd leeg kunt maken, zodat je gerust kunt slapen. Vaak ben je te druk in je hoofd als je naar bed gaat en dit boek geeft je de handvatten om je hoofd zo leeg mogelijk te maken.
Als derde ontvang je een slaapchecklist: In deze checklist kun je per dag een aantal punten afvinken die gebaseerd zijn op het boek Perfect Slapen in 7 stappen. Zo kun je beknopt bijhouden of je de tips uit het boek wel toepast 😉
Het houdt hierbij nog niet op, want de volgende bonussen zijn nog onderdeel van het totaalpakket:

 • E-cursus Dieper slapen. In deze e-mail cursus ontvang je elke week een tip om beter te slapen.
 • Welterusten-snacks Receptenboek: Dit receptenboek bevat 5 recepten en een lijst met voedingsmiddelen die je als basis kunt gebruiken voor jouw eigen welterusten snacks. De recepten gaan uit van bepaalde slaap verbeterende stoffen die in de ingrediënten aanwezig zijn.
 • Slaapwijzer.net supplementengids. Een supplementengids met informatie over 5 supplementen die je helpen beter te slapen. Bij elk supplement staat informatie en een bronvermelding, maar deze bronnen zijn lang niet altijd betrouwbaar. We noemen een Erogenics. Natuurlijk wijzen deze supplementen via affiliate links naar webshops die William promoot, zodat hij nog wat meer geld kan verdienen aan jouw slapeloosheid 😉
 • Crystal Waters 90bpm relax-muziek. Dit is een Mp3 van 30 minuten met rustgevende muziek. Sommigen kunnen dit als zweverig ervaren, maar het zorgt daadwerkelijk dat je wat meer ontspannen wordt. Ideaal om in slaap te komen dus.

Wat vinden klanten?
We kunnen weinig reacties vinden van klanten op diegenen die op de salespage staan na. We vinden zoals gewoonlijk wel een aantal review die qua inhoud weinig over het product zelf zeggen, maar meer ingesteld zijn als extra salespage, maar daar doen we het niet voor. Na contact met William kregen we een lijst met personen die daadwerkelijk bestaan en daadwerkelijk tevreden zijn over het product. De personen op de salespage lijken dus echt. Op de Facebook pagina vinden we weinig activiteit. Ook niet in de vorm van negatieve reacties. Is het product te nieuw? We gaan het zien. Als jij toevallig wel een klant van William van der Klaauw bent en je kan tussen het slapen door even een reactie geven over jouw ervaring met het product, dan ben je welkom ;).

Perfect slapen in 7 stappen

Perfect slapen in 7 stappen

Wat is de prijs?
De prijs van het totale pakket is €37,- euro. Een prima prijs die goed overeenkomt met de waarde die je krijgt in onze ogen. We hebben geen vergelijkingsmateriaal op het gebied van producten die over slaapverbetering gaan, maar aan het boek is aandacht besteed en dat is duidelijk te zien. Ook de bonussen die onderdeel zijn van het totaalplaatje Perfect Slapen in 7 Dagen zijn een toevoeging op het boek. Van onze kant uit niets te klagen dus over de prijs.

Eindoordeel
We moeten toegeven dat we in de eerste instantie wat sceptisch waren over Perfect Slapen in 7 Stappen. Toen we echter het daadwerkelijke product onder ogen kregen werd dat gevoel behoorlijk weggenomen. Het product zit goed in elkaar en is niet zoals we in de eerste instantie verwachtten een e-book van rond de 40 pagina’s zonder verdere nuttige informatie. Het is een behoorlijk volwassen product dat alle mogelijke verbeterpunten van je eigen gedrag behandelt om jou de inzichten te geven om je slaap te verbeteren. Ook de bonus producten die onderdeel zijn van het totaalpakket zijn een goede toevoeging. Ze maken het totaalplaatje compleet. We vinden het wel jammer dat de maker van het product zich lijkt te verstoppen achter een pseudoniem Dit blijkt in dit geval echter niets uit te maken voor de kwaliteit van dit product.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is William van der Klaauw te vertrouwen?
 • Is William van der Klaauw een oplichter?
 • Is Perfect Slapen in 7 Stappen het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met Perfect Slapen in 7 Stappen van William van der Klaauw?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Perfect Slapen in 7 Stappen van William van der Klaauw? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

2 reacties op “Review: Perfect Slapen in 7 Stappen (William van der Klaauw)

 1. Ik heb na bestelling en betaling met bancontact vanuit België 5 dagen geleden het boek nog steeds niet ontvangen. Hoe komt dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending