Review: De FIT. Methode (Fit.nl)

De zomer is weer voorbij en hoewel er tijdens de zomer niet veel paddenstoelen te vinden waren, lijken de producten en programma’s om je weer fit te maken wel als paddenstoelen de grond uit te schieten. Zo hadden we onder ander in een korte tijd Gezond in 4 weken van Richard de Leth en het Slimplus afslankplan in de review en daar gaan we er vandaag één aan toevoegen. Het is de FIT. Methode van Fit.nl. Het product wordt via PayPro verkocht en komt daarom in ieder geval in aanmerking voor een review van onze kant.
Zo op het eerste gezicht ziet het er goed uit. De website is netjes en in de eerste instantie wordt er een behoorlijke schat aan informatie via de website gedeeld, maar is het product daadwerkelijk zijn geld waard? Is de FIT. Methode van Fit.nl echt wat voor jou, of is het oplichting en dus weggegooid geld? Daar gaan we snel achter komen.

De verkoper(s)
Bij de FIT. Methode zijn de verkopers in dit geval niet één of twee personen, maar er zit een compleet team achter. Het team van Fit.nl bestaat uit ongeveer 15 man en de

Fit.nl Team

Fit.nl Team

disciplines lopen uiteen van personal trainers, diëtisten tot de webmaster en grafisch designer. Het hele team is ondergebracht in het bedrijf Fitness Tips welke geregistreerd staat bij de KVK. De contact- en bedrijfsgegevens zijn goed zichtbaar op de plaats waar je ze zou verwachten, namelijk de contactpagina van de website Fit.nl. Ze zitten gevestigd in een oud kantoorgebouw, waar, als we zo kunnen vermoeden, de huren niet hoog zijn. (minder overhead). Hoe dan ook. Het team achter Fit.nl is in onze ogen behoorlijk transparant en we verwachten dan ook geen problemen als je eventueel een product bij deze partij afneemt. Als we de samenstelling van het team bekijken, dan zien we dat uit alle belangrijke gebieden wel iemand aanwezig is die meegewerkt heeft aan de FIT. Methode. Dat is een goed teken, want meer mensen weten meer dan één ;). Uit de steekproeven die we gedaan hebben op een paar teamleden, blijkt dat de ervaring en opleidingen van deze personen goed afgestemd zijn op de titel die ze volgens de teampagina hebben. We hebben hier dus te maken met professionals.

Wat claimt de verkoper?
Eigenlijk wordt er op de salespage van de FIT. Methode niet heel veel verteld. Er wordt enkel genoemd dat ze alle informatie voor jou hebben samengevoegd en dat zij diegenen zijn met de juiste informatie. (Want op internet lees je maar wat, maar waar verkondigen zij hun informatie? 😉 . Anyway. Er wordt verteld dat het e-book geschikt is voor beginners, gevorderden en pro’s en dat het e-book de FIT. Methode eigenlijk alles is wat je ooit nodig zult hebben. Je krijgt met dit e-book namelijk de handvatten, waarmee je in de toekomst eenvoudig zelf je eigen trainingsschema of voedingsschema kunt maken. Eigenlijk wordt er met veel woorden indirect gezegd dat de FIT. Methode jouw fit Bijbel (of koran of wat dan ook) is. Op zich is daar niets aan gelogen.

Wat krijg je?
De FIT. Methode bestaat uit een e-book van iets meer dan 255 pagina’s. In dit e-book worden eigenlijk alle aspecten van training en voeding die bij fitness op de sportschool hoort besproken. Het eerste gedeelte van het boek gaat over trainingsleer en bevat een aantal standaard schema’s voor de drie verschillende fasen van jouw weg naar een fit lichaam (beginner, gevorderde en pro). Vervolgens gaat het een flink aantal pagina’s over voedingsleer. In dit gedeelte leer je welke voeding je dagelijks en rond trainingsmomenten moet nemen voor optimaal resultaat. Als laatste gaat er nog een kort stukje over motivatie en focus en hoe je deze vooral kunt behouden.

FIT. Methode

FIT. Methode

De salespage doet vermoeden dat er een aantal bonussen bij zitten, maar alle extra’s die als extra voordeel benoemd zijn, zijn onderdeel van het 255 pagina’s tellende e-book. Het e-book zit goed in elkaar en je kunt zien dat er aandacht aan besteed is. De drijfveer achter de FIT. Methode is een wetenschappelijke benadering en daarom is de bronvermelding ook een aantal pagina’s groot. (Gelukkig zien we geen Erogenics terugkomen in de bronvermelding). De informatie die in het e-book staat is dezelfde informatie die je via een goede personal trainer ontvangt. Waarschijnlijk komt dit ook, omdat het team van Fit.nl ook bestaat uit een aantal personal trainers. De oefeningen zijn trouwens alleen geschikt voor de sportschool, dus je moet nog wel een sportschool abonnement hebben, of aanschaffen.

Wat vinden klanten?
We kunnen aardig wat ervaringen en reviews vinden over de FIT. Methode en die zijn eigenlijk allemaal positief. De positieve punten van de FIT. Methode zijn onder andere dat het een compleet pakket aan informatie is en dat eindelijk de goede basale onderdelen voor het trainen uitgelegd worden. Ook de trainingsschema’s die onderdeel zijn van het 255 tellende e-book vallen in de smaak, voor zowel beginners als gevorderde.

Wat is de prijs?
Het e-book kost je in totaal €29,-. Voor een e-book van 255 pagina’s waar aandacht aan besteed is en die ook nog eens trainingsschema’s bevat en je de handvatten geeft zelf voedings- en trainingsschema’s te maken vinden we dat niet veel geld. Met de handvatten die ze geven kun je het in de toekomst allemaal zelf en heb je geen extra informatieproducten op het gebied van voeding en training meer nodig. Heb je nog geen sportschool abonnement? Dan komen deze kosten er nog bij. Je kunt dat natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. De berekening die Fit.nl op de salespage doet met hoeveel geld je eigenlijk weggooit zonder de FIT. Methode vinden we erg overtrokken. De gemiddelde kosten zijn ver boven de daadwerkelijke gemiddelde kosten en niemand (in de wereld!) gaat voor al die opties tegelijk ;). Als je dat wel doet, kan je het wel lijden en is een besparing niet echt noodzakelijk. We vinden zelfs dat ze sporters in het algemeen met deze vergelijking neerzetten als domme mensen, want iedereen die een beetje logisch nadenkt, kan wel nagaan dat die vergelijking geromantiseerd is tot op het bot.

Eindoordeel
We kunnen met zekerheid zeggen dat de FIT. Methode een goede bron aan informatie is om jouw trainingen nog effectiever te maken. We hebben alleen het idee dat dit boek minder geschikt is voor beginners die net in de sportschool komen kijken. Ja, de beginners krijgen ook aandacht in het e-book de FIT. Methode. Aandacht in de vorm van beginners-schema’s en een goede basis aan trainingsleer en voedingsleer. Dat is natuurlijk prima, maar beginners hebben toch wat meer begeleiding nodig op het gebied van de uitvoering van de oefeningen. Als je de Fit Methode wil gaan gebruiken, dan kun je er vanuit gaan dat je een goede basis aan informatie hebt. Je moet echter uiteindelijk toch echt zelf de sportschool in gaan en na verloop van tijd je eigen trainings- en voedingsschema’s gaan maken (op basis van de schema’s die ze geven). Daar moet je natuurlijk zin in hebben. Het klopt dat de informatie die in het e-book staat no nonsens is en dat ze de informatie baseren op daadwerkelijk gedegen onderzoeken waar ook de doelgroepen duidelijk van belang zijn. Dat zint ons goed. Ook de openheid over het bedrijf en de insteek die ze hebben vinden we een pluspunt. Eigenlijk kunnen we niet anders dan 5 sterren geven voor een e-book als deze. No Nonsens en er is duidelijk aandacht aan besteed. Ze weten waar ze het over hebben en het wordt gefundeerd met degelijke wetenschappelijke onderzoeken.
Dus ben je al even bezig in de sportschool en wil je effectief stappen maken naar een fitter lichaam? Dan is dit e-book prima geschikt voor jou. Je weet al hoe je de oefeningen moet uitvoeren en hebt enkel nog een boost nodig in effectiviteit op het gebied van zowel training als voeding. Als je echter een beginner bent, kan het e-book handig zijn voor de voedingsleer of de trainingsleer, maar kun je nog wel wat sturing bij de oefeningen gebruiken. Dat ga je niet vinden in dit e-book. Ben je een Pro, dan kun je dit e-book volledig links laten liggen. Alle informatie uit dit e-book is je dan al bekend van onder andere het dutch bodybuilding forum.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is het team achter Fit.nl te vertrouwen?
 • Is Fit.nl een oplichtingssite?
 • Is de Fitmethode het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met de Fit Methode van Fit.nl?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Fitmethode van Fit.nl? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Een reactie op “Review: De FIT. Methode (Fit.nl)

 1. Ik volg dit team al een behoorlijke tijd en kan zeggen dat ze kennis van zaken hebben. Al hun blogs zijn wetenschappelijk onderbouwd en dat vindt ik ook het goede aan de mannen (en vrouwen) van Fit.nl.

  Goede review overigens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending