Review: OERsterk Online Cursus “Gezond in 4 Weken” (Richard de Leth)

Een tijdje geleden hebben we het OERsterk programma, Slank en Fit in 10 weken van Richard de Leth gereviewed. Naast deze cursus biedt hij ook nog de online cursus Gezond in 4 weken aan. Deze cursus is iets meer op voeding gericht en is van duur ook wat korter. Is deze cursus van dezelfde kwaliteit als de cursus van Richard die we eerder reviewden? Daar gaan we vandaag achter komen! Lees snel verder.

De verkoper(s)
De verkoper van de OERsterk cursus Gezond in 4 weken kennen we al van een eerdere review van één van zijn producten. Namelijk het Gezond, fit en slank in 10 weken programma. Het gaat om Richard de Leth en het is een echt persoon. Als je Google er op naslaat, dan zie je gelijk dat hij behoorlijk actief is op het gebied van gezonde voeding, maar vooral op het gebied van dichter bij de natuur staan. Hij geeft lezingen en zelfs cursussen wildplukken, waarbij je leert hoe je zelf je eigen superfoods uit de natuur kunt halen. Hij heeft een bewezen track record. Hij is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft twee bedrijven. De eerste is een praktijk voor integrale geneeskunde en het tweede bedrijf is het bedrijf dat hij inzet om alle OER producten in de markt te zetten. Met alleen de twee OER cursussen ben je er nog niet, want hij geeft ook lezingen, seminars en schrijft boeken. We zien hem verschijnen in verschillende nationale en lokale media en hij lijkt precies te weten waar hij het over heeft. Net als bij Gezond, fit en slank in 10 weken zijn er geen contactgegevens te vinden op de salespage. Je hoeft echter niet lang te zoeken voor contactgegevens, dus op dat gebied zit het wel snor.

Wat claimt de verkoper?
Zoals we ook in de vorige review van een product van Richard de Leth gezien hebben, is zijn salespage niet de salespage die we vaak zien bij digitale producten. Vaak zien we schreeuwende teksten en claims over kilo’s verliezen. Richard doet niets van dat alles en geeft simpelweg aan dat hij vindt dat het voedingspatroon van de hedendaagse mens

Richard de Leth

Richard de Leth

anders kan. In 4 weken geeft hij je alle informatie die je nodig hebt om je voeding te verbeteren en daarmee de meeste kwalen die door ongezonde voeding veroorzaakt worden (en wetenschappelijk bewezen zijn) te verhelpen. Richard legt de nadruk op jouzelf. Jij moet de actie ondernemen en Richard geeft je enkel de handvatten in de vorm van informatie en kennis, zodat jij gezonder kunt worden. In onze ogen is het een oprechte salespage die zegt wat je kunt verwachten en geen valse beloftes doet. Zo zien we het graag!

Wat krijg je?
De complete cursus bestaat uit 4 modules die je in een periode van 4 weken voorgeschoteld krijgt. Elke week staat er dus een nieuwe module voor je klaar. Elke

Oersterk Dashboard

Oersterk Dashboard

module bestaat uit een video van een kwartier tot 20 minuten (soms wel langer) waarin hij je zijn ideeën over voeding verteld en verklaard. Je leert door de vier modules heen welke voeding wel of niet bij jouw lichaam past en waarom. Natuurlijk geeft Richard je ook concrete voorbeelden waar je wat mee kan in de hedendaagse maatschappij. Eten wordt ons namelijk wel erg makkelijk gemaakt en dat is lang niet altijd optimaal voor het lichaam. Elke module bevat naast de video’s ook een aantal sheets met de informatie puntsgewijs (voor als je je geheugen even op wil frissen) en eventuele ondersteunende data zoals grafieken waar hij in de video’s naar refereert. Een leuke bijkomstigheid is dat elke week ook één of meer duidelijke eet schema’s bevat. Deze schema’s bevatten recepten, boodschappenlijsten (netjes gesorteerd op wat je in de kast moet hebben en wat je vers moet halen) en de gerechten worden goed beschreven. Er staan geen foto’s van de gerechten, maar de recepten bevatten alle informatie die je nodig hebt om ze zelf klaar te maken. Natuurlijk volgen deze gerechten volledig de richtlijnen die Richard aanhoudt en zijn ze zo veel mogelijk OER. Als laatste bevat elke module nog een aantal bonus documenten en links naar blog berichten waar je nog meer informatie kunt vinden over de behandelde onderwerpen. Elke module is dus behoorlijk compleet!

Gezond in 4 weken

Gezond in 4 weken

De video’s van van redelijke kwaliteit. Het geluid had wat beter gekund, want het lijkt alsof Richard in een vergoot aquarium staat te praten. Richard praat overigens begrijpelijk en niet te snel, maar je merkt dat hij wat uitgeput raakt aan het einde van de video’s. Hij gaat dan een beetje zwaar ademen en moet wat vaker adempauzes nemen tussen de woorden door. Niet heel storend, maar wel opvallend. De informatie die verder gegeven wordt is onderbouwd, compleet en duidelijk.

Wat vinden klanten?
We kunnen weinig klantervaringen vinden over Gezond in 4 weken van Richard de Leth. Over Richard zelf wel. Die reacties zijn over het algemeen positief. Dat er geen negatieve reacties te vinden zijn zegt natuurlijk ook genoeg ;).

Wat is de prijs?
De prijs voor de cursus OERsterk: Gezond in 4 weken is €98,- euro. Voor vier weken met modules vinden we dat een beetj aan de hoge kant, maar dat zijn we wel gewend van Richard. Zijn andere product vonden we ook aan de dure kant. Aan de andere kant valt er wat voor te vaag “hoeveel is jouw gezondheid je waard?” te zeggen. De modules zijn inderdaad goed gevuld, maar om nou 25 euro per module te vragen gaat ons wat te ver. De prijs van €49 euro die we tijdens het starten van deze review moesten betalen voor het product was meer op zijn plaats geweest (Ja we hebben net voor plaatsing dit stuk nog moeten herschrijven 🙁 ).

Eindoordeel
Op de vraag of dit product van dezelfde kwaliteit is als Fit en Slank in 10 weken van Richard de Leth is, kunnen we volmondig Ja zeggen. Richard weet waar hij het over heeft en op het gebied van voeding lijkt hij helemaal specialist te zijn. Zijn ideeën om dichter bij de oermens te staan door je voeding wat meer bij de basis te leggen zien we ook terug in veel diëten of levensstijlen, zoals Paleo. Het lijkt wel of het hip is om weer dichter bij de natuur te staan. De modules zitten boordevol informatie over voeding en hoe jij in de dagelijkse maatschappij je voeding kunt aanpassen, zodat je weer dichter bij je OERmens komt. Daarmee ga je je automatisch gezonder en daardoor vrolijker en gelukkiger voelen.
Wil je jezelf wat fitter voelen en meer onderbouwde informatie over voeding hebben? Dan is Gezond in 4 Weken een prima product voor je. Je zal er een schat aan informatie vinden, maar de informatie moet je wel zelf toepassen. Gelukkig is dat ook hetgeen dat Richard aanmoedigt. Een prima product dus. Een paar minpuntjes zijn de geluidskwaliteit van de video’s en de prijs. De prijs hadden we toch liever anders gezien, maar Richard krijgt zijn spullen blijkbaar voor deze prijzen verkocht. Dat wil ook wat zeggen. Misschien dat Richard aan de geluidskwaliteit van de video’s nog iets aan kan (laten) doen.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Richard de Leth te vertrouwen?
 • Is Richard de Leth een oplichter?
 • Is het OERsterk Gezond in 4 Weken geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met OERsterk Gezond in 4 Weken van Richard de Leth?

Heb je zelf ervaring met of vragen over OERsterk Gezond in 4 Weken van Richard de Leth? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Een reactie op “Review: OERsterk Online Cursus “Gezond in 4 Weken” (Richard de Leth)

 1. Oersterk

  Voor iemand (Richard de Leth in dit geval) die zegt in zijn boeken etc een doel te hebben dat een bepaald aantal mensen in een bepaald jaartal dichter bij de natuur staan dmv zijn hulp daar zoveel geld voor vraagt zie ik niet echt als hulp, aangezien er een groot aantal mensen zijn die dit zich niet kunnen veroorloven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending