Review: OERsterk Programma – Gezond, fit en slank in 10 weken (Richard de Leth)

Je gezondheid is het meest belangrijke dat je bezit en helaas is niet iedereen zo gezond als hij zou moeten zijn. Dit komt door de moderne tijden waarbij alles gehaast en snel moet en ook de voeding daarop ingesteld is. Fastfood en meer van die ongezonde dingen zijn meer regel dan uitzonderingen en dat is natuurlijk niet goed. Er zijn een aantal stromingen die je van deze ongezonde gewoontes af willen helpen. Mitchel van Duuren met zijn Paleo levensstijl is daar één van. Een andere persoon die zich ook inzet voor een meer gezondere levensstijl is Richard de Leth. Hij pakt niet alleen het eten aan, maar je complete levensstijl. Hij heeft sinds kort een aantal online cursussen online staan die hij via Paypro aan de man brengt. De eerste die we van hem gaan reviewen is het OERsterk programma. Met dit programma kun je in 10 weken slank en fit worden naar de claims van Richard. Zijn die claims gegrond en kan hij waarmaken wat hij beloofd? We gaan het zien in de review van vandaag. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van het OERsterk programma is Richard de Leth. We hoeven niet lang te zoeken om gegevens van hem te achterhalen. Het is een echt persoon met een bewezen track record. Hij heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en runt twee bedrijven. De één is een praktijk voor integrale geneeskunde, waar hij de eigenaar van is, en daarnaast doet heeft hij nog een B.V. genaamd Creatiebureau de Leth B.V. Via deze laatste brengt hij verschillende producten met OER in de naam op de markt. OER verwijst naar het verleden van de mens. In als zijn producten staat centraal dat je terug moet naar de roots van de mensheid en zo dichter bij de natuur staat. Dichter bij de natuur betekent een betere gezondheid in de breedste zin van het woord. Hoewel er op de salespage geen KVK, of contactgegevens te vinden zijn, brengt Google gelijk gegevens naar voren waar je hem kunt bereiken. Tot zover is het dus relatief transparant. Richard is te zien geweest bij RTL Late Night en werd geïnterviewd door verschillende nationale en lokale media. Het lijkt er dus op dat Richard de Leth prima weet waar hij het over heeft en zelf vaak als Expert naar voren geschoven wordt, als het om gezondheid gaat en de trend om dichter bij de natuur te staan. Dat zint ons goed. We hebben eindelijk weer eens iemand te pakken die niet alleen een goed onderbouwd verleden heeft voor de producten die hij op de markt zet, maar het ook in al zijn dagelijkse doen en laten uitstraalt. Richard is er zo één. Zowel tijdens zijn werk, als bij zijn OER producten zie je dat zijn hart ligt bij wat hij predikt.

Richard de Leth

Richard de Leth

Wat claimt de verkoper?
De verkoper van het OERsterk programma (Richard de Leth) doet eigenlijk niet heel veel claims op zijn salespage. Het is een vrij nette salespage die enkel claimt dat je dankzij zijn online programma leert hoe je gezonder en daardoor vitaler en gelukkiger wordt. Deze claims zijn niet echt concreet en direct meetbaar. Hij doet geen claims voer een bepaald gewicht wat je gaat verliezen. Dat lijkt ook niet echt het doel van zijn cursus. Zijn cursus heeft als doel om de algehele gezondheid van jou te verhogen. Richard reikt je de kennis aan, en het is jouw eigen vrije keuze om daar wat mee te doen. Dat zint ons wel. Weinig schreeuwen en gewoon zeggen waar het op slaat. De salespage geeft verder aan wat je tijdens de online cursus Gezond, Fit en Slank in 10 weken kunt verwachten. Op zicht dus niets wat niet waar gemaakt kan worden en weinig om je zorgen over te maken.

Wat krijg je?
Het programma Gezond, Fit en Slank in 10 dagen is een vrij uitgebreid programma. Het bestaat uit 10 modules die via een drip feed vrijgegeven worden. Elke week ontvang je dus toegang tot een nieuwe module en dat voor 10 weken lang. Elke module behandelt een bepaald onderwerp, zoals te zien is op de salespage. Elke module bevat een aantal video’s. Deze video’s zijn van goede kwaliteit en lijken een knipsel te zijn van een opgenomen seminar of cursusdag die Richard de Leth gegeven heeft. De informatie die hij deelt en de inzichten zijn goed. Er zit vaak een wetenschappelijk idee achter, hoewel achter sommige ideeën wat meer een aanname van Richard zelf zit. Bij elke module krijg je ook een aantal sheets in de vorm van een PDF. In de video’s wordt soms naar de sheets verwezen, maar niet altijd. Als extra krijg je bij elke module nog wat bonus informatie. Dit zijn links naar relevante artikelen met achtergrond informatie die vaak van Richards eigen blog afkomstig zijn. Bij elke module kan je rekening houden met een stuk of 7 video’s. Soms zelfs wel meer.
De opbouw van de modules is prima. Je gaat stap voor stap van voeding en de invloed hiervan op bepaalde organen door naar beweging, stressfactoren en het bannen van stress. Als je bij Module 10 aangekomen bent, heb je alle handvatten die je je maar kunt bedenken om je eigen gezondheid te verbeteren en dichter bij de natuur en bij je oermens te staan.
Het kenmerk van Richard de Leth is dat hij veel vergelijkingen maakt met de Oermens (vandaar dat zijn cursus ook een onderdeel van OERsterk is). Tijdens zijn video’s gooit hij er wel vaak termen tegenaan die even vluchtig uitgelegd worden, waardoor het soms wat ingewikkelder lijkt dan het is. Verder kunnen we niet anders zeggend at er heel veel gestructureerde informatie in zijn cursus zit waar iedereen wel wat aan kan hebben. Al is het maar om een de vaak voor de hand liggende, maar vergeten verklaring voor bepaald gedrag en lichamelijke problemen (opnieuw) te ontdekken.

Oersterk modules

Oersterk modules

Dit product kent nog twee bonussen. De eerste is in de vorm van twee live webinars, waar je je persoonlijke vragen aan Richard kunt stellen. Zit je ergens mee m.b.t. de cursus, dan kun je hier persoonlijk antwoord krijgen van Richard.
Als tweede bonus ontvang je het e-book OERsterk koken. Dit ebook in PDF formaat bestaat uit 229 pagina’s met recepten en achtergrondinformatie over voedsel en voedsel bereiding. Ook vind je hier een aantal weekmenu’s die je direct kunt gebruiken om je voeding vanaf het begin van de cursus te verbeteren. Een behoorlijk mooie bonus al zeggen we het zelf.

Wat vinden klanten?
We zien veel positieve reacties op zowel andere websites als sociale media. We hebben gezocht, maar konden geen negatieve ervaringen vinden. Als je Richard de Leth op het internet zoekt, zie je ook op gerenommeerde bonnen positieve geluiden verschijnen. Dat ziet er allemaal goed uit.

Wat is de prijs?
De prijs van het programma OERsterk: Gezond, Fit en Slank in 10 weken is €249,-. Dit lijkt in de eerste instantie een behoorlijk bedrag en dat is het ook. Je krijgt er daarentegen wel behoorlijk wat voor terug. De wekelijkse modules bevatten elk een groot aantal video’s, extra’s, readers, sheets en je krijgt als bonus een volledig e-book erbij. Elke module zou in principe een product op zich kunnen zijn (zo uitgebreid zijn ze). Of het de prijs van €249,- euro rechtvaardigt? Daar hebben wij nog onze twijfels over. Het is enorm uitgebreid en de informatie die gedeeld wordt is van goede kwaliteit. Als we een vergelijkend onderzoek doen, dan zien we toch voor programma’s van dezelfde grootte wat lagere prijzen in de markt. Voor veel mensen is €249,- euro ook een behoorlijke taartpunt van de spaarrekening. In onze ogen was een prijs die iets lager lag dus iets meer op zijn plaats geweest. Na deze €249,- euro zit je overigens niet meer tegen extra kosten aan te kijken van een maandabonnement, of extra aanschaf van supplementen en dat soort ongein. De €249,- is een all in prijs.

Eindoordeel
We kunnen niet anders zeggen dan dat Richard de Leth weet waar hij het over heeft. Het is het eerste Paypro product in de gezondheidsniche die met een wetenschappelijke kijk een verklaring geeft voor bepaalde acties en reacties in het lichaam. Richard weet als geen ander een aannemelijke verklaring te geven voor jouw gedrag met betrekking tot je gezondheid en het hoe en waarom we weer dichter bij de natuur moeten staan. We moeten meer richting onze OERmens gaan en dat weet Richard met zijn Gezond, Fit en Slank in 10 weken goed te brengen. De cursus is behoorlijk uitgebreid en relatief goed te volgen. Het is een schat aan informatie van gedrag, voeding tot beweging, maar zoals Richard zelf al aangeeft, ben jij diegene die actie moet ondernemen en iets moet gaan doen met de informatie die hij je aanreikt. De prijs voor de 10 weekse cursus vinden wij persoonlijk wat aan de hoge kant. Je krijgt er echter wel een hoop voor terug, dus of het bedrag daadwerkelijk gerechtvaardigd is? Dat moet je voor jezelf beslissen. “Hoeveel is jouw gezondheid je waard?”, als we Richard zelf mogen quoten ;).

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Richard de Leth te vertrouwen?
  • Is Richard de Leth een fraudeur?
  • Is het het OERsterk Programma – Gezond, fit en slank in 10 weken geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met het OERsterk Programma – Gezond, fit en slank in 10 weken van Richard de Leth?

Heb je zelf ervaring met of vragen over het OERsterk Programma – Gezond, fit en slank in 10 weken van Richard de Leth? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending