Review: Het Sollicitatiebrief Handboek (Perry Kroes)

Ben je werkloos op dit moment? Of ben je op zoek naar een nieuwe baan en wil het vinden wel lukken, maar ben je steeds één van de honderden sollicitanten en komt jouw sollicitatiebrief er niet doorheen? Verdwijnt die van jouw op de stapel waar niemand meer naar kijkt? Het wordt tijd om dat te veranderen. Het wordt tijd om jouw sollicitatiebrief zo op te poetsen, zodat jij diegene bent die ze willen uitnodigen op een gesprek. Door te liegen? En niet de waarheid te vertellen? Nee natuurlijk niet! Daar bereik je niets mee. De tips die Perry Kroes in zijn Sollicitatiebrief Handboek heeft staan kunnen je misschien wel helpen om een dijk van een sollicitatiebrief te schrijven. Eén die de bedrijven waar je solliciteert bij blijven en dat ze gelijk weten wie je bent als je nog eens achter je brief aan belt. Heeft Perry Kroes de gouden tips voor jou? Daar gaan we vandaag in deze review achter komen.

De verkoper(s)
De verkoper van het Sollicitatiebrief Handboek is Perry Kroes. Als we hem opzoeken duurt het niet lang voordat we bij een Linkedin profiel komen waar netjes zijn track record in staat. Hij heeft in het verleden iets gedaan met ondernemersstrategieën en dat verschilt niet heel erg van hetgeen hij nu doet.

Perry Kroes

Perry Kroes

Een pitch is belangrijk bij een ondernemingsstrategie en een sollicitatiebrief is in feit ook niets anders dan een pitch waarin jij jezelf aanprijst. Het bedrijf Sollicitatiedokter, waarmee hij het Sollicitatiebrief handboek uitgeeft, staat netjes als bedrijfsnaam geregistreerd bij de KVK. De bedrijfsgegevens zijn goed zichtbaar onder het kopje contact en op dat gebied lijkt verder alles in orde. Perry is wie hij is en gebruikt verder geen valse namen of schimmige structuren van bedrijven die niet lijken te bestaan. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Wat claimt de verkoper?
De salespage van het Sollicitatiebrief Handboek is een vrij nette salespage. Er worden geen schreeuwerige claims gedaan, zoals “Met dit boek krijg je gegarandeerd de droombaan die je altijd al hebt willen hebben” en dat soort ongein. Perry claimt dat hij uit zijn eigen ervaring en experimenten, zoals hij het noemt, de ideale formule gevonden heeft voor een goede sollicitatiebrief. Hij gaat zijn bevindingen prijsgeven in zin e-book het Sollicitatiebrief Handboek. Verder staat de salespage vol met ervaringen van zijn klanten en nog een korte opsomming van wat je in het e-book kunt verwachten aan informatie. Deze informatie is wat cryptisch omschreven waardoor je helaas niet echt een idee hebt over wat er precies behandeld gaat worden. Gelukkig zijn deze cryptische beschrijvingen uiteindelijk geen onzin en klopt het wel met de inhoud die je voorgeschoteld krijgt in het e-book (achteraf gezien). Op zich dus een vrij nette salespage zonder echte claims of beloftes, behalve dat het e-book jou de inzichten geeft om een betere sollicitatiebrief te schrijven dan je nu doet. Niets mis mee in onze ogen!

Wat krijg je?
Het Sollicitatiebrief handboek is verkrijgbaar in twee varianten. De Budgetversie die alleen het e-book bevat en de Premium versie. De premium versie bevat het e-book Het Sollicitatiebrief Handboek en nog wat meer.

Het Sollicitatiebrief Handboek

Het Sollicitatiebrief Handboek

Het Sollicitatiebrief Handboek is een e-book in PDF formaat dat 98 pagina’s telt. Het e-book is op te delen in vier onderdelen. Het eerste deel legt je uit wat de essentie is van een Sollicitatiebrief. Vervolgens wordt aan je uitgelegd waar een sollicitatiebrief uit moet bestaan en wordt de brief opgedeeld in een aantal onderdelen (briefhoofd, aanhef, kern, afsluiting enz.. enz..). Van elk van deze onderdelen wordt daarna duidelijk beschreven hoe ze er uit moeten zien en wat je vooral wel of niet moet doen bij deze onderdelen. Ook worden per onderdeel een paar voorbeelden gegeven. Als derde onderdeel van het boek, worden een aantal sollicitatiebrieven geanalyseerd. Van elke brief wordt aangegeven waarom deze goed of slecht is en wat er beter kon. Als laatste onderdeel worden een aantal vacatures besproken en dan vooral hoe je een sollicitatiebrief goed aan kunt laten sluiten op een specifieke vacature.
Als je voor het Premium pakket gaat krijg je nog een aantal dingen extra bovenop het hierboven besproken e-book. Als eerst krijg je een gesproken versie van het e-book Het zogenoemde luisterboek. Heb je geen of weinig tijd om in een boek te kijken, maar zit je wel veel in de auto, dan is dit een welkome aanvulling. De MP3 kun je gewoon opzetten en het boek wordt dan voorgelezen. Zo kan je rustig op de fiets zitten, of in de auto, zonder dat je je blik van de weg af hoeft te houden.
Als tweede extra op het e-book krijg je bij het Premium pakket nog een pakket met 110 extra sollicitatiebrieven. Deze brieven kun je als voorbeeld of als inspiratie nemen. Voor bijna elke beroepsgroep staat er wel een brief tussen, dus hoewel je waarschijnlijk niet alle 110 brieven kunt gebruiken zullen er altijd wel één of meer brieven bij zitten waar jij extra inspiratie uit kunt halen of die als voorbeeld kunnen dienen.
Het e-book is leuk opgemaakt en ziet er goed verzorgd uit. De informatie die er in staat is prima te volgen en goed begrijpelijk geschreven. In elk hoofdstuk is er ruimte voor een paar praktijk tips en een een quote van een beroemd persoon waarmee je wat motivatie krijgt. Als je eventueel nog vragen hebt over het e-book, kun je nog vragen stellen via e-mail aan Perry Kroes. Je moet wel even de aankoopdatum meesturen als je dat doet ;).

Wat vinden klanten?
Er zijn veel positieve reacties te vinden over het Sollicitatiebrief Handboek. De salespage staat er vol mee, maar deze laten we vaak niet meewegen (aangezien de maker zelf invloed heeft op deze plaatsing). We vinden een Facebook pagina met rond de 2000 volgers, maar er is weinig interactie met deze gebruikers te zien. Een paar likes op berichten en een paar positieve berichten van gebruikers zelf (dat wel). We vinden het echter raar dat van zoveel volgers en zo weinig interactie is. Op de Linkedin pagina van Perry kroes staan een aantal aanbevelingen voor zijn werk als SollicitatieDokter. Dat klinkt goed. De reviews zijn positief en de informatie in het Sollicitatiebrief Handboek wordt als erg waardevol ervaren. Het lijkt dan ook sterk op dat de gebruikers die een review achterlaten behoorlijk positief zijn over zijn boeken en daarmee ook over het Sollicitatiebrief Handboek.

Wat is de prijs?
Zoals gezegd zijn er twee varianten van het pakket. het Budget pakket (met alleen het Sollicitatiebrief Handboek in PDF formaat) en nog een Premium pakket waar wat meer extra’s bij zitten. Het budget pakket kost je €37,- euro. Voor een e-book vinden we dat wat aan de hoge kant, maar de support die Perry er bij geeft maakt dit meer dan goed. Perry neemt de tijd om je vragen te beantwoorden en je duidelijke tips te geven waar je wat mee kunt.
Het premium pakket kost je €57,- euro. Voor de extra 110 sollicitatiebrief voorbeelden en een luisterboek (voor een meerprijs van €20,- euro) vinden we dat een mooie prijs. We begrijpen ook wel waarom de meerderheid voor deze laatste optie gaat. Je krijgt nou eenmaal veel meer waar voor je geld met het premium pakket.

Eindoordeel
Ben je al een tijdje aan het solliciteren en lukt het niet om er uit te springen met je sollicitatiebrief? Dan is de kans groot dat je steeds dezelfde dingen fout doet. (je neemt een oude sollicitatiebrief en pas deze iets aan;)). Begin je net met solliciteren? Dan is de kans groot dat je niet eens weet waar je moet beginnen en eindig je toch met een voorbeeld op het internet opzoeken om deze iets aan te passen en zo snel mogelijk naar het gewenste bedrijf te sturen. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Je hebt niet voldoende kennis (of inspiratie) om een sollicitatiebrief te maken die jou een streepje voor geeft. Met het Sollicitatiebrief Handboek van Perry Kroes en zijn kennis en kunde gaat dat je waarschijnlijk wel lukken. Je moet uiteindelijk alle mindere dingen verbeteren om als eerste over de streep te komen en een foute of slechte sollicitatiebrief is daar één van. Perry helpt je om dit te voorkomen door de duidelijke uitleg en tips over sollicitatiebrieven die hij in zijn e-book Het Sollicitatiebrief Handboek geeft. Als je voor het premium pakket gaat (wat wij je eigenlijk aanraden) heb je alle toeven in handen om een goede sollicitatiebrief te schrijven en de kans te vergroten om op zijn minst uitgenodigd te worden voor een gesprek. In onze ogen is het Sollicitatiebrief Handboek een prima product voor jou als je je kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Perry Kroes te vertrouwen?
  • Is Perry Kroes een oplichter?
  • Is Het Sollicitatiebrief Handboek het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Het Sollicitatiebrief Handboek van Perry Kroes?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het Sollicitatiebrief Handboek van Perry Kroes? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 5 (1 review)

Een reactie op “Review: Het Sollicitatiebrief Handboek (Perry Kroes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending