Review: Het curriculum-vitae-handboek (Perry Kroes)

Ben je aan het solliciteren? Of moet je gaan solliciteren? Het eerste dat daarbij komt kijken is natuurlijk je curriculum vitae, of kortweg gewoon CV. (niet Centrale Verwarming). Deze moet goed op orde zijn, maar wat zet je daar nou precies in? Of wat laat je weg? En hoe bouw je hem op? Dat zijn vragen waar iedereen die met zijn CV aan de slag gaat mee zit. Daar ben jij geen uitzondering in. Natuurlijk kun je her en der wat tips vinden op het internet, maar zou het niet fantastisch zijn als al deze tips gebundeld zijn in één enkel boek? Eén enkel boek waar alles in staat wat je nodig hebt om een CV te maken die zo fantastisch is dat de ontvangers hem in willen lijsten? Gelukkig zijn daar wel boeken voor. Eén er van is het curriculum-vitae-handboek van de Sollicitatiedokter Perry Kroes. Hij houdt zich in het dagelijkse leven alleen maar bezig met het ondersteunen van mensen die aan het solliciteren zijn. Is zijn boek van goede kwaliteit? Is het van hetzelfde niveau als het Sollicitatiebrief Handboek dat we in onze vorige review behandeld hebben? We gaan daar in deze review van Het curriculum-vitae-handboek achter komen.

De verkoper(s)
De verkoper kennen we al van onze vorige review, namelijk die van het Sollicitatiebrief Handboek. Het is Perry Kroes en dat is zijn echte naam. Via het bedrijf Sollicitatiedokter, dat netjes bij de KVK geregistreerd staat, helpt hij mensen om hun sollicitatie skills te verbeteren. Dat bestaat dus niet alleen uit het oppoetsen van je CV, maar ook uit het schrijven van een sollicitatiebrief. Perry heeft een bewezen track record die eenvoudig via Linkedin op te snorren is en hij is blijkbaar al een aantal jaren als de Sollicitatiedokter aan de slag. Hij weet waar hij het over heeft en de kennis van Perry wordt als goed beschouwd vanuit verschillende bronnen. Perry is transparant als het om gegevens gaat. Zijn bedrijfsgegevens staan netjes vermeld onder het kopje Contact op zijn website. Geen valse namen en geen vage bedrijfjes die niet meer bestaan. Het is thee real deal en dat vinden wij belangrijk. Dat is vaak een goed teken voor de kwaliteit van het product, maar vooral de ondersteuning die geboden wordt is dan vaak beter.

Perry Kroes

Perry Kroes

Wat claimt de verkoper?
De salespage is zoals we gewend zijn van Perry vrij clean en vrij van kreten die erg tell-sell achtig overkomen. er worden weinig claims gedaan die niet waar gemaakt kunnen worden. er wordt beschreven wat er in het boek zit en in tegenstelling tot de salespage van het Sollicitatiebrief handboek wordt er op de salespage van Het curriculum-vitae-handboek wel een sentimenteel verhaal opgehangen en probeert Perry je pijn te raken. Het is een sales techniek die gebruikt wordt en dan vaak in de combinatie met het beloven van gouden bergen. Perry doet dit laatste gelukkig niet. Hij spiegelt je wel het gevoel van een een goede baan gevonden te hebben voor, maar meldt verder alleen dat je dat dat gevoel dichter bij is door het gebruik van de tips uit zijn boek Het curriculum-vitae-handboek. Er worden geen garanties gegeven die niet haalbaar zijn. De enige garantie die gegeven wordt is de niet goed geld terug garantie en het volgende. Als je na het toepassen van zijn tips na 25 sollicitaties nog steeds niet bent uitgenodigd kun je deze 25 sollicitaties doorsturen naar Perry en krijg je je geld terug. Een mooie manier om aan real life demo materiaal te komen voor Perry ;).

Wat krijg je?
Het curriculum-vitae-handboek is verkrijgbaar in drie varianten. Budget, Premium en Executive. Op volgorde waarin ze hier genoemd worden bevatten ze steeds wat meer, maar wordt de prijs ook wat hoger. Ze bevatten in ieder geval allemaal het e-book Het curriculum-vitae-handboek. Dit e-book in PDF formaat bevat 101 pagina’s. Het is opgedeeld in een aantal hoofdstukken en alle denkbare onderdelen van een CV worden behandeld. Zo wordt het doel van de CV besproken, maar ook alle onderdelen die in een CV horen te staan. Bij elk onderdeel worden tips gegeven over wat je vooral wel of niet moet doen. Er worden zelfs een aantal CV’s onder de loep genomen en herschreven. Bij elk voorbeeld wordt het effect van de wijziging beschreven, zodat je een idee krijgt welke impact bepaalde verbeteringen aan je CV kunnen hebben. Het e-book is duidelijk geschreven en goed te begrijpen. De opmaak is prima. Er is zichtbaar aandacht besteed aan de informatie en de opmaak.
Bij het Budget pakket ontvang je naast het bovengenoemde e-book ook nog drie templates (sjablonen) voor een CV. Zo heb je al vast een opzet en is een CV maken eigenlijk meer een invul oefening. Handig als je geen tijd of kunde hebt om je CV fatsoenlijk op te maken. Met alleen de templates ben je er nog niet. Je ontvangt namelijk ook een CV checklist. In deze checklist staan alle belangrijke zaken waar je bij het maken van een CV op moet letten. Als je de checklist succesvol afrond voordat je je CV vestuurt, haal je het beste uit je cv.
Bij het Premium pakket krijg je naast het e-book in plaats van drie, 10 templates. Je hebt dus iets meer keuze in je CV invul oefening ;). Naast dit alles krijg je nog een Luisterboek versie van het e-book. Dat is een MP3 bestand waarbij het e-book voorgelezen wordt. Erg handig voor in de auto, of op de fiets of eigenlijk elke andere situatie waarbij je niet direct in een boek kunt kijken.

Het curriculum-vitae-handboek

Het curriculum-vitae-handboek

Het Executive pakket bevat naast alles uit het Premium pakket nog 10 templates voor een CV op Executive niveau. Het zijn CV templates die specifiek op leidinggevende functies gericht zijn.

Wat vinden klanten?
We kunnen over het algemeen alleen maar positieve reacties vinden over het curriculum-vitae-handboek van Perry Kroes. Nu was onze verwachting ook in die richting na het reviewen van het Sollicitatiebrief Handboek. De klanten van Perry zijn erg te spreken over de kennis en goede tips die Perry in zijn boeken en op zijn blog van de Sollicitatiedokter geeft. Via verschillende kanalen zoals bijvoorbeeld Facebook en Linkedin zien we lovende woorden over het contact met Perry en de boeken die hij schrijft. Dat ziet er goed uit. De ervaringen die we op de salespage voorbij zien komen laten we achter wege, aangezien negatieve reacties of opbouwende kritiek daar altijd uit geweerd worden. Al met al zijn de geluiden van klanten van Perry Kroes dus erg positief.

Wat is de prijs?
Er zijn drie beschikbare prijzen, aangezien het curriculum-vitae-handboek ook in drie varianten te krijgen is. De Budget, Premium en Executive. Als je gewoon aan het solliciteren gaat en je bent niet op zoek naar een leidinggevende functie, dan is alles behalve de Executive geschikt voor jou. De Budget versie die het e-book bevat en de checklist met drie sjablonen kost je €37,- euro. Inclusief de ondersteuning die Perry biedt is dat een prima prijs.
Wil je iets meer sjablonen en een luisterboek tot je beschikking, dan kun je beter voor de Premium versie gaan. Deze kost je €57,- euro. In onze ogen ook een prima prijs, want voor €20,- euro meer heb je extra sjablonen en een luisterboek. Hetluisterboek komt erg van pas tijdens auto of fietsritten end e extra sjablonen zorgen er voor dat je wat meer inspiratie hebt en de mogelijkheid je CV net iets anders dan de rest te maken.
Er is ook nog een Executive pakket dat speciaal voor leidinggevende functies is. Dit pakket bevat natuurlijk de 5 executive sjablonen en kost je €97,- euro. Voor iemand die op een leidinggevende functie solliciteert is deze prijs wat hoger, aangezien deze ook vaak een hoger salaris kunnen verwachten. De extra 5 sjablonen zijn het geld meer dan waard, aangezien ze specifiek voor de leidinggevende functies en executive banen gemaakt zijn.
De prijsniveau’s van de verschillende producten liggen relatief ver uit elkaar, maar zijn specifiek afgestemd op hun doelgroep. In onze ogen zijn het prima prijzen voor de producten die je er voor krijgt. Niet te goedkoop, maar ook niet te duur.

Eindoordeel
Een curriculum-vitae is een belangrijk onderdeel van een sollicitatie. Niet alleen wordt de voorselectie gedaan op je CV. Er wordt ook in grote mate beslist of je brief überhaupt gelezen gaat worden. Als je CV er goed uit ziet en de aandacht trekt, dan heb je al een streepje voor op de rest. De rest kunnen soms wel honderden sollicitanten zijn. Dat streepje voor kan iedereen wel gebruiken en de tips die perry in zijn boek Het curriculum-vitae-handboek geeft geven je een flinke dauw in de goede richting. De tips en voorbeelden die Perry in zijn e-book geeft zijn eenvoudig toe te passen waardoorje CV er net wat beter uit gaat zien. Ook de templates die Perry mee levert zorgen er voor dat je wat minder tijd aan je CV bezig bent om alles op het gebied van opmaak goed te krijgen. Hierdoor kan je met een gerust hart al je focus op je brief storten. In onze ogen is Het curriculum-vitae-handboek (eigenlijk samen met het Sollicitatiebrief Handboek) een onmisbare bron van informatie als je op zoek bent naar een baan en net even wat nieuwe en frisse inzichten wil hebben waarmee jouw CV met een glimmend randje afgeleverd kan worden.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Perry Kroes te vertrouwen?
  • Is Perry Kroes een oplichter?
  • Is Het curriculum-vitae-handboek het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Het curriculum-vitae-handboek van Perry Kroes?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het curriculum-vitae-handboek van Perry Kroes? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending