Review: Pokegids (Orange Tech Media)

Pokemon is het helemaal vandaag de dag. Je kunt niet naar buiten kijken of je ziet wel iemand lopen die op jacht is naar die ene Pokemon die nog niet in de verzameling zit. Nintendo doet goede zaken sinds ze deze game wereldwijd geïntroduceerd hebben en iedereen lijkt een graantje van dit succes mee te willen pikken. Het kon dan ook niet lang duren tot er een product op Paypro zou verschijnen die ook van deze Pokemon hype wil meeprofiteren. Er is sinds gister namelijk een heuse Pokegids op de markt. Met dit e-book wordt jouw leven als Pokemon jager een beetje makkelijker. Kan de maker van het e-book Pokegids zijn claims waarmaken en zorgt het er daadwerkelijk voor dat jij de beste Pokemon speler van Nederland wordt? We gaan het product vandaag reviewen, dus lees snel verder en kom er achter!

De verkoper(s)
De verkoper van de Pokegids is Orange Tech Media. De contactgegevens zijn erg duidelijk op de website vermeld en er staat duidelijk bij dat ze op geen enkele manier verbonden zijn met Nintendo of Niantech. Dit natuurlijk om eventuele toekomstige claims van naamsmisbruik te voorkomen. Het bedrijf Orange Tech is echter niet geregistreerd bij de KVK. Het KVK nummer dat vermeld staat bij de bedrijfsgegevens is van het bedrijf Olympic Media. Dit bedrijf heeft geen bestaande website helaas. Als we daarna nog verder spitten lijkt hetzelfde telefoonnummer dat door Orange Tech Media gebruikt wordt, ook gebruikt te worden door Erocash. Een website die gerunt wordt door Lucky Guys, die op hetzelfde adres als Orange Tech Media geregistreerd staan. Lucky Guys exploiteerd dating websites met nep profielen die er alles aan doen om hun gebruikers over te halen zoveel mogelijk berichten te laten sturen en zo snel mogelijk hun geld af te troggelen. ( zie http://nos.nl/artikel/2116824-bezoekers-datingsites-bestookt-door-nepprofielen.html ). Alle domeinen die we tegen komen van de onderliggende websites en bedrijven, vallen onder Ebased VOF, een bedrijf dat ook op de Schapendreef 16 in Breda geregistreerd staat volgens de KVK. Het bedrijfspand is een kantoorpandje op een industrieterrein. Waarom deze vage constructie zo in elkaar gezet is, is ons niet duidelijk, maar vaak betekent dit niet veel goeds in het geval van een ontevreden klant. Als je je geld terug wil, wordt je vaak van het kastje naar de muur gestuurd, dus op dit gebied vinden we het niet helemaal vertrouwd.

Wat claimt de verkoper?
De verkoper claimt dat je met gebruik van de tips uit de Pokegids, (het zijn wel 100+ tips!) snel zeldzame Pokemon kunt vinden. Je kunt de Pokemon sneller sterker maken en veel Pokecoins winnen. Eigenlijk staan alle tips in de Pokegids die jij nodig hebt om zo snel mogelijk alle Pokemon te vangen en je oneindig het spel door kunt spelen. Er staat zelfs een tip in waarmee je voorkomt dat je telefoon zonder stroom komt te zitten (powerbank met affiliate link). Al met al is de Pokegids de ultieme gids voor jou als Pokemon speler en door het gebruiken van deze gids word jij de nieuwe Pokemon kampioen van Nederland (volgens de schrijver van de salespage dan).

Wat krijg je?
Normaal hebben we hier een pakket beschrijving staan van het totale pakket, maar helaas is het in dit geval slechts een e-book met in totaal 35 pagina’s. De pagina’s zijn eenvoudig geschreven en hier en daar staat een schrijffoutje. Dat kan gebeuren natuurlijk. Het e-book is ingedeeld in 9 hoofdstukken die zich richten op de Pokemon Go speler. Als je net komt kijken en je wil precies weten wat Pokemon Go is, dan is dit e-book niet voor jou. De tips die in het boek beschreven zijn, zijn niet nieuw. Naar ons idee is het een samenraapsel van de belangrijke posts verzameld van http://forum.pokemongofans.nl/ en http://www.pokemongo.nl/forum/, maar dat kunnen we mis hebben. Wij vonden de kwaliteit van dit e-book in ieder geval bedroevend. Alsof het geschreven is door iemand van 12 jaar.

Pokegids

Pokegids

Wat vinden klanten?
Op de salespage vinden we een aantal klant ervaringen. Deze lijken echter niet oprecht, want het woordgebruik hierin is niet consistent. Om een klein voorbeeld te geven: “Pokemon go gidz is super! Ik heb hem nu een paar dagen en mijn spelplezier is er flink op vooruit gegaan. Bedankt!”. In onze ogen lijken die zinnen qua taalgebruik totaal niet op elkaar, of is het echt een typo? :). Andere reacties van “echte gebruikers” komen van personen op de Pokemon fora. Deze hebben slechts 1 post en de enige post is dat ze de Pokegids Super vinden ;). Fake profielen die vragen naar de Pokegids waar vervolgens Fake profielen op reageren (1 post en gelijk reageren op alles van de Pokegids). Het lijkt er op dat Orange Tech, of Lucky Guys, of Ebased of welke bedrijfsnaam er dan daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de Pokegids een abonnement heeft op nep profielen.

Wat is de prijs?
De prijs van het e-book is €27,- euro. Voor een e-book van maar 35 pagina’s vinden we dat veel te veel. Als je 10 minuten op een Pokemon forum de belangrijke berichten doorleest, dan heb je meer waardevolle informatie dan in dit boek samengevat is. Er staan wat bruikbare tips in het e-book, maar echt geheime trucs hebben we niet gezien en de meeste dingen spreken voor zich. In onze ogen zou een prijs van 7 euro meer op zijn plaats zijn, vooral omdat je op Amazon gratis gidsen met tips kunt krijgen. De hoogste prijs die we gezien hebben was 10 euro. Om maar een vergelijking te geven.

Eindoordeel
Dat iedereen een graantje mee probeert te pikken met de Pokemon Go hype lijkt met de introductie van de Pokegids wel duidelijk. Wij vonden de gids slecht in elkaar zitten met teveel voor de hand liggende informatie. Uit de kwaliteit van het e-book blijkt van alle kanten dat dit product snel in de markt is gezet om geld te verdienen. Als we daar de nep reacties op fora en de wirwar aan bedrijfjes en namen die alles behoorlijk ondoorzichtig maken aan koppelen, kunnen we niets anders concluderen dat wij persoonlijk de Pokegids geen waar voor je geld vinden. De prijs van €27,- vinden we veel te hoog voor het kleine beetje waarde dat je krijgt. Als we het al waarde kunnen noemen. Alles wijst op een snelle manier van geld verdienen voor de maker van de Pokegids. Wil jij hem toch proberen, omdat je nieuwsgierig bent naar wat dit boek jou als Pokemon Go speler nog kan bieden? Dan ben je natuurlijk vrij om het te proberen. Ieder zijn ding, maar de onze is het duidelijk niet.

P.S. Waarschijnlijk krijg je een idee van het graantje pikken m.b.t. Pokemon Go als je dit gezien hebt 🙂

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Orange Tech Media te vertrouwen?
  • Is Orange Tech Media een oplichter?
  • Is de Pokegids het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met de Pokegids van Orange Tech Media?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Pokegids van Orangetech Media? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Een reactie op “Review: Pokegids (Orange Tech Media)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending