Review: De Accu Revisie Methode (Joop Koot)

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen. Van die Amerikaanse video’s op Youtube over het knutselen met accu’s en batterijen. De meeste oplaadbare accu’s en batterijen zijn namelijk nog lang niet aan het einde van hun Latijn als de lader ze niet meer hoeft. Je hoeft ze dus niet perse weg te gooien, maar er is vaak een mogelijkheid om ze ter reviseren en dus nieuw leven in te blazen. Sinds een tijdje is er ook een Nederlands product dat jou leert om accu’s en batterijen nieuw leven in te blazen. Het programma heet de Accu Revisie Methode en schijnt door Joop Koot gemaakt te zijn. Vandaag gaan we deze methode eens onder de loep nemen en zien of het daadwerkelijk je geld waard is, of dat je het beter links kunt laten liggen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van de Accu Revisie Methode is Joop Koot en zijn team, als we de salespage moeten geloven in ieder geval. Onderin de footer van de salespage vinden we netjes een KVK nummer en bedrijfsnaam, namelijk Blue Sky Marketing. Dit bedrijf hebben we vaker bij online producten voorbij zien komen, maar dan vooral bij e-books gerelateerd aan hondenrassen. Dat er nu een product van een andere categorie ligt, is een verrassing, want als het goed is zijn de hondenrassen nog niet allemaal beschreven. ;). Net als bij de e-books over de hondenrassen wordt er een pseudoniem gebruikt. Bij de Accu Revisie Methode is dat niet anders. Als je denkt dat je even onder het genot van een bakkie pleur met Joop Koot en zijn team over accu revisie kunt keuvelen, dan kom je van een koude kermis thuis. Of er ook daadwerkelijk echte experts achter zitten is dan natuurlijk de vraag en het risico is groot dat als er te technische vragen naar voren komen die je zelf ook niet kunt vinden via Google, je waarschijnlijk via Joop Koot ook geen antwoord op je vraag krijgt. Dat hoeft geen probleem te zijn voor de “gewone” reviseerder van accu’s, maar wees je er bewust van. Voor eventuele geld terug garantie is er weinig rede tot angst, aangezien de bedrijfsgegevens openlijk op de salespage staan en er meerdere producten verkocht worden oor Blue Sky Marketing. Ze draaien al een tijdje mee en als er gegronde problemen zouden zijn, zoude betaaldienstverlener PayPro de stekker er al uit getrokken hebben. Daar is nog geen sprake van, dus op dat gebied zit het wel snor.

Accu revisie methode

Accu revisie methode

Wat claimt de verkoper?
De verkoper, die als Joop Koot en zijn team voorgesteld worden, vertellen je dat ze een unieke verzameling met handleidingen gemaakt hebben om een groot aantal accu’s en batterijen te reviseren. Hierdoor hoef je nooit meer nieuwe batterijen te kopen en spaar je tijdens je hele leven vele duizenden euro’s aan batterijen uit. Vele duizenden euro’s besparen klinkt natuurlijk interessant en waarschijnlijk ben jij een persoon die veel geld kwijt is aan accu’s en batterijen. Anders zat je deze review niet te lezen of wel? 😉 Dus voor jou als lezer zou dit prima waar kunnen zijn. Er wordt een groot aantal accu’s en batterijen die gereviseerd kunnen worden genoemd op de salespage. Daar zitten onder andere veel gebruikte batterijen bij zoals auto accu’s, Laptop accu’s, Accu’s voor elektrische fietsen en zelfs de gewone AA, AAA en 9V blok batterijen. Als je deze allemaal niet meer hoeft te kopen, maar binnen een paar minuten kunt reviseren zodat ze het weer doen, dan zou dat ideaal zijn en uiteraard behoorlijk wat geld besparen. In een jaar misschien niet zoveel, maar op een mensenleven zou dat maar zo eens richting de duizenden euro’s kunnen gaan. Als tweede wordt er geclaimd dat iedereen het kan en er geen technische kennis voor nodig is. Waarschijnlijk heb jij als je dit leest in ieder geval genoeg technische kennis dat je weet dat accu’s gereviseerd kunnen worden, maar niet precies hoe. Voor jou moet dat dan een peulenschil zijn, want hoewel technische kennis niet nodig is, zien we tante Beppie van 6 hoog niet zo 1 2 3 de accu van haar eigen scootmobiel reviseren of er überhaupt aan denken dat ze dat zelf kan. Samengevat bespaart het je in je leven behoorlijk wat geld en heb je er geen technische kennis voor nodig. We zijn benieuwd!

Wat krijg je?
Het Accu Revisie Programma bestaat uit een groot aantal e-books in PDF formaat. Digitaal dus. Deze documenten zijn qua pagina’ s niet groot en qua opmaak is het om te huilen. Doet dat er toe bij de doelgroep? Ik denk dat dat er niet heel er toe doet. Als je een technisch persoon vraagt hoe zijn werkplek eruit ziet dan zal je vaak horen dat het praktisch moet zijn en niet dat het visueel ook nog mooi moet zijn. Er had wat ons betreft wel iets meer aan het uiterlijk gedaan mogen worden. Over de inhoud dan verder. Het pakket bestaat uit de volgende documenten.

 • Loodzuur accu revisie handleiding: De gewone auto accu’s vallen hier bijvoorbeeld onder. De eerste 4 pagina’s van elk document beslaan de voorkant, disclaimer en copyright teksten. Elke onderstaand aantal aangegeven pagina’s is zonder deze pagina’s, dus het aantal daadwerkelijk bruikbare pagina’s.
 • Reviseer je fietsaccu’s: 2,5 pagina’s
 • Hoe reviseer je vorklift accu’s: 21 pagina’s.
 • Hoe reviseer je AGM en SLA accu’s: 11 pagina’s
 • Hoe reviseer je Nikkel Cadmium accu’s: 9 pagina’s
 • Hoe reviseer je Lithium-Ion accu’s: 8 pagina’s
 • Hoe reviseer je oude laptop accu’s: 23 pagina’s
 • Hoe reviseer je golfkar accu’s: 7 pagina’s
 • Hoe reviseer je Nikkel-Metaalhydride (nimh) accu’s: 5 pagina’s
 • Hoe reviseer je Alkaline accu’s (C, AA, N en 9v)): 9 pagina’s
 • Hoe stel je een accu opslagsysteem samen dat perfect aan je verwachtingen voldoet: Bouw je eigen powerwall. In dit document staan verschillende mogelijkheden om accu’s te schakelen om een opslagsysteem te maken.: 15 pagina’s
 • Hoe vergroot je de levensduur van een 9V batterij: 7 pagina’s
 • Hoe breng je een dode accu telefoon weer tot leven: 2 pagina’s zonder informatie. De foto’s ontbreken, terwijl er bij elke genoemde stap naar een foto gerefereerd wordt. Jammer!
 • Hoe kan je simpel en goedkoop een NICD revisie toestel samenstellen: 9 pagina’s

Hoewel er bij elk document staat dat het “Recept geupdate” is, lijkt alleen het document over fietsaccu’s reviseren van het jaar 2020 te zijn. De andere documenten zijn ouder en sommigen zelfs uit 2017. Dat “Recent geupdate” moet je dus met een flinke pallet zout nemen.
Als bonus krijg je nog een e-book waarin je uitgelegd wordt hoe je van deze accu revisie skills je eigen business kunt maken. Hoe trek je bijvoorbeeld klanten en waar haal je je accu’s vandaan die je kunt reviseren en opnieuw kunt verkopen. De hansleiding is vrij basis en geeft je enkel een paar ideeën. Verwacht niet dat dit een complete blauwdruk is over hoe je daadwerkelijk je eigen bedrijf op moet richten voor accu revisie. Milieuregels worden hier bijvoorbeeld niet in behandeld.
De documenten zijn voor wat wij kunnen beoordelen compleet. Soms is een video duidelijker, maar dat is helaas geen onderdeel van dit pakket. Qua compleetheid worden er een groot aantal gebruikelijke accu’ s en batterijen behandeld, dus dit pakket zal waarschijnlijk ooit wel eens van pas komen. Helemaal nu we steeds meer met accu’ s en elektrische apparaten gaan doen. De inhoud is begrijpelijk beschreven, dus ook als je nog niet zo technisch bent, is het allemaal goed te volgen.

Wat vinden klanten?
We vinden op de drie ervaringen die op de salespage staan na geen enkele positieve, maar ook geen negatieve ervaring over het Accu Revisie programma. We vinden een aantal reviews die redelijk positief zijn, maar niet echt kritisch. Echt negatieve reviews, of kreten over oplichting of personen die hun producten niet ontvangen zien we niet. Uit ervaring weten we dat negatieve ervaringen sneller op het internet te vinden zijn dan positieve, dus in dat opzicht is het een redelijk positief punt. Op dit vlak geen rode vlaggen die de lucht in gaan.

Wat is de prijs?
De prijs van het totale product, dus alle handleidingen voor het reviseren van de verschillende batterijen en accu’s is €47,-. In de eerste instantie is dat behoorlijk veel. Je kunt voor €47,- behoorlijk wat batterijen kopen ;). Maar als we het nou gaan hebben over echte accu’ s van bijvoorbeeld een auto, camper of andere grotere apparaten, dan heb je bij één accu revisie deze prijs er al uit. Aan de andere kant zou je zeggen.. Ik zoek een Youtube filmpje op van het type accu dat ik wil reviseren en dan ben je voor minder geld klaar. Het voordeel van Youtube is weer dat je alles in beeld hebt. Het voordeel van het Accu Revisie Programma is dat je een grote verzameling reviesiedocumenten hebt met een beknopte handleiding hoe je je eigen accu revisie bedrijf kunt opzetten. Als je trouwens niet direct besluit om tot aankoop over te gaan en na een tijdje gewoon de terugknop van je browser gebruikt, dan wordt er nog een aanbieding van €10,- korting gedaan. De prijs komt dan op een schappelijke €37,- .

Eindoordeel
Wil je je verdiepen in het reviseren van accu’s en wil je een vliegende start? Dan is De accu Revisie Methode een prima product voor jou. Wil je echter af en toe een klein batterijtje reviseren, dan ben je beter af om even de Youtube video over dat onderwerp te zoeken. Als je in het dagelijks werk veel met accu’s te maken hebt die ook nog eens wat groter van formaat zijn? Neem boot, auto of vorklift accu’s, dan kan je flink wat geld besparen met de Accu Revisie Methode. De methodes die erin genoemd worden zijn eenvoudig toe te passen en zorgen voor veel genoemde accu’s voor een langere levensduur. Bij kleine batterijen die je voor een knaak en een bos wortels via een Chinese gigant naar Nederland laat verschepen is het de moeite niet. Voor grotere accu’s kunnen we de besparing inzien. Hoewel de handleidingen voor iedereen toegankelijk zijn, geloven we niet dat dit product voor jan met de pet geschikt is. Een kleine achtergrond en een beetje kennis van elektronica is toch een pluspunt en tegenwoordig heeft bijna niemand dit meer. Het product op zich is in onze ogen dus prima, hoewel een slordigheidje hier en daar, maar we vragen ons af of de doelgroep erop zit te wachten. De doelgroep weet tenslotte ook Youtube te vinden. Wil je meer weten over het reviseren van accu’s, batterijen en wil je een compleet pakket op basis van de diversiteit aan accu’s? Dan heb je hier een prima pakket aan. Zoek je naar informatie over het reviseren van een specifieke accu en niet meer dan dat? Dan raden we je aan om Youtube even te raadplegen.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Joop Koot te vertrouwen?
 • Is Het accu revisie programma het geld waard, of niet?
 • Wat zijn de ervaringen met Het accu revisie programma van Joop Koot?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het accu revisie programma van Joop Koot? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support

2 reacties op “Review: De Accu Revisie Methode (Joop Koot)

 1. Geen antwoord op een vraag!

  Ik heb een vraag gesteld over een specifieke accu van een Sparta E-bike, maar krijg geen antwoord! Vreemd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending