Review: Hoe maak je een app (JG Webmarketing)

Jij bent vast ook één van die personen die zijn smartphone relatief vol heeft staan met apps. Voor alles dat je kunt bedenken lijkt een app te bestaan en al deze apps lijken bakken met geld binnen te halen. Hoe doen ze dat toch? En hoe maak je nou zo’n app die veel gedownload wordt? Op Paypro is een oplossing te vinden voor jouw probleem, namelijk het product Hoe maak je een app. Het is een e-book dat je laat zien hoe je een app maakt (of eigenlijk laat maken) en er geld mee gaat verdienen.

De verkoper(s)
Het is even zoeken op de salespage van Hoe maak je een App naar de makers, maar ergens weggemoffeld onder het privacybeleid vinden we de contactgegevens van het bedrijf achter Hoe maak je een App. Het is JG Webmarketing dat gerund wordt door Jasper Gunsing die vanuit het koksleven de internet wereld in gerold is. We zien hem vaak reageren op blogposts over SEO en hij lijkt meerdere SEO gerelateerde zaken te behandelen op het internet. Het lijkt erop dat er bij JG webmarketing een aantal

JG Webmarketing

JG Webmarketing

freelancers werkzaam zijn en een aantal personen die een bijbaantje hebben. Dat hoeft natuurlijk niets te betekenen voor de kwaliteit die het bedrijf levert, maar we zijn nog niet helemaal ondersteboven van het portfolio van JG webmarketing. Dat is onze mening natuurlijk. JG webmarketing lijkt verder een prima bedrijfje waar je gewoon terecht kunt als je een klacht hebt over het product Hoe maak je een app.

Wat claimt de verkoper?
De verkoper claimt op de eerste pagina die je te zien krijgt dat jij een ap kunt maken en deze kunt aanbieden in de Appstore. Er wordt zelfs een bedrag genoemd dat je kunt verdienen met je eigen app, namelijk bijna €5500 euro per maand. Natuurlijk kan het met de gratis tips die gegeven worden. Het gaat je allemaal niets kosten, want we zien enkel het woord Gratis en €5500 euro per maand verdienen. Daarbij wordt er nog geclaimd dat iedereen het kan, je 100% kans van slagen hebt en dat ze je op alle fronten helpen. We zijn erg benieuwd naar deze gratis tips, dus we besluiten ons in te schrijven voor deze gratis tips die €5500 euro op moeten brengen per maand :).

Wat krijg je?
Nadat we ons e-mailadres opgegeven hebben voor de gratis tips en het gratis e-book, komen we op een slecht in elkaar gezette, half vertaalde salespage uit waar het ineens blijkt dat we toch nog even moeten betalen voor het e-book dat een pagina hiervoor gratis aangeprezen werd. Dat is een tegenvallertje. Ook de beloofde bedragen die je kunt verdienen worden op deze pagina al teruggeschroefd naar €4900 euro per maand (over een jaar), maar daarvoor moet je wel 6 apps in de Appstore hebben staan. Het wordt allemaal al wat minder aantrekkelijk en simpel. De testimonials van zogenaamde klanten blijven maar hameren dat je je eigen app kunt ontwikkelen en dat je bakken met geld gaat verdienen.
Na het daadwerkelijk downloaden van het e-book wordt het ons uiteindelijk duidelijk. Hoewel de salespage het heeft over je eigen app ontwikkelen, ontwikkel je zelf helemaal niets. Je raakt geen regel code aan, dus als je een cursus App programmeren verwacht had, kom je wederom bedrogen uit.
We ontvangen een e-book van 81 pagina’s waarin op de eerste pagina al duidelijk wordt dat het niet om een app programmeren gaat (was dit je doel, vraag dan gelijk je geld terug). Deze 81 pagina’s zijn echter lettertype 14 en als we die naar Word plakken, houden we op lettertype 14 nog maar 37 pagina’s over (lang leve regelafstand en lege ruimte op pagina’s). Nemen we een acceptabel lettertype van 12, dan zitten we op een whopping 33 pagina’s met relatief matige teksten.
Het e-book behandeld alles voor het uitbesteden van het laten maken van je app en hem vervolgens in de Appstore te krijgen. Ook wordt een eigen bedrijf registreren summier behandeld. De kanttekening erbij is dat ze er zelf geen verstand van hebben, dus als je het zeker wil weten, moet je het maar ergens anders gaan vragen.
Als we bij het uitbesteden aankomen worden de meest voor de hand liggende platformen genoemd, Odesk en Elance en hoewel er in hoofdstuk 1 genoemd wordt dat je geen investering hoeft te doen, we bij het hoofdstuk van het uitbesteden al een investering van 5000 euro te pakken hebben. Niets geen gratis methodes, want je MOET een Mac hebben voor je apple ID en je MOET een Iphone hebben om te testen. Vervolgens ben je voor het uitbesteden van een app nog eens 500 tot 5000 euro kwijt. Ook het registreren van de App in de Appstore kost je 99 dollar per jaar. Zo werd het in hoofdstuk 1 niet aan de man gebracht of wel?

Hoe maak je een App ebook

Hoe maak je een App ebook

Te taal in het e-book is makkelijk te begrijpen en ook de acties die je moet doen zijn voorzien van duidelijke illustraties. Dat moeten we de makers nageven. Meer positiefs kunnen we helaas niet naar boven halen. Als je je App geregistreerd hebt, moet je zelf nog wat promotie doen om het succes van je app te vergroten. Dit kun je doen door een website door JG Webmarketing te laten maken “Special price for you!”. Enfin, je kent het systeem wel. Wij van WC eend, adviseren WC eend.

Wat vinden klanten?
We vinden helaas geen klantervaringen van Hoe maak je een app, maar wel een review die 5 van de 5 sterren geeft. Weinig inhoudelijk te melden, zoals we van die bron gewend zijn. Wat zij goed vonden aan het e-book missen wij helaas. Kreten als “Het bevat alle informatie van A tot Z”, vinden wij erg kort door de bocht. Helaas kunnen we verder geen informatie over het e-book vinden. Het bedrijf achter het e-book, namelijk JG Webmarketing komt echter wel vaak voor in combinatie met positieve reacties op het gebied van SEO en webteksten, maar die expertise is helaas iets anders dan een App maken, of een digitaal product maken.

Wat is de prijs?
Wat ons opvalt is dat er allerlei prijzen staan op de salespage. Op de eerste pagina wordt er vermeld dat de tips gratis zijn. De pagina er na wordt vermeld dat de prijs van €118.- naar €59,- euro gegaan is. Twee regels daaronder staat de van €74,- euro voor €37,- euro prijs. Dat die €37 euro uiteindelijk de prijs moet zijn vermoeden wij (hoewel we verwachten dat er nog wel een aantal kortingen achter zitten), aangezien daar het Paypro betaalformulier zichtbaar is. De prijs van €37 euro vinden wij erg fors voor slechts 33 pagina’s tekst en afbeeldingen, waarbij de meeste informatie elkaar tegenspreekt of incompleet is. Ook op dit punt dus weinig positiefs voor Hoe maak je een app.

Eindoordeel
Het heeft weer even geduurd, voordat we een product van dergelijke kwaliteit als Hoe maak je een app in een review hadden, maar het is er dan toch van gekomen. Hoe maak je een app is in zo goed als alle opzichten niet het product wat het op de salespages claimt te zijn. Je gaat geen App leren maken, je gaat het niet gratis krijgen en je gaat al helemaal niet de beloofde bedragen verdienen die ze op de salespage claimen. De beloofde bedragen worden pas na een jaar gegarandeerd, dus val je netjes buiten de garantie als het niet lukt. Het feit dat de complete salesfunnel vol inconsistenties zit en je totaal iets anders voorspiegelt dan je daadwerkelijk krijgt, valt bij ons onder de noemer misleiding. Als we verder naar het e-book kijken, zien we daar in de matige paar pagina’s tekst die je voor €37 euro moet aanschaffen veel inconsistenties en halve informatie staan die nauwelijks of geen toegevoegde waarde heeft. Het enige hoofdstuk dat wij van toepassing vinden is het hoofdstuk over het registreren van de app bij de App store. Helaas is net als het e-book, een app maken niet gratis, zoals geclaimd wordt. Je zal het waarschijnlijk al merken: Dit e-book kan van ons geen hoge score krijgen. De enige consistentie die er is, is dat er een constante inconsistentie door zowel het product als de salespage bestaat. Voor de misleiding die op de salespage gedaan wordt, hebben we geen goed woord over.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is JG Webmarketing te vertrouwen?
  • Is JG Webmarketing een fraudeur?
  • Is Hoe maak je een app het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Hoe maak je een app van JG Webmarketing?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Hoe maak je een app van JG Webmarketing? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending