Review: De gezonde ontbijt bijbel (Katja Callens)

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag wordt vaak gezegd. Hoewel sommigen het daar niet helemaal over eens zijn, zoals bij bijvoorbeeld intermittent fasting, is het belangrijk om je ontbijt wel van goede kwaliteit te laten zijn. Een zag chips en een glas cola als ontbijt is niet echt gezond en goed voor je lichaam, daar kunnen we het over eens zijn of niet? Maar wat is nou echt een gezond ontbijt? Welke ingrediĆ«nten moet een ontbijt bevatten en waar moet een ontbijt uit bestaan om je de ideale boost voor de rest van de dag te geven? Je raad het al šŸ˜‰ Er is daadwerkelijk een product te koop dat jou gaat vertellen wat een gezond ontbijt is en hoe je daar in kunt variĆ«ren. Het is de Gezonde Ontbijt Bijbel van Katja Callens. Een oude bekende van ons van onder andere het Mentale Dieet Plan.

De verkoper(s)
Katja Callens is helaas geen echt persoon. Elke video die we van haar zien, blijkt een andere acteur die voor de camera verschijnt. Sommige video’s die we zien, zijn zelfs gewoon met voice over gemaakt. In tegenstelling tot de andere producten van Katja Callens, zijn de contactgegevens wel zichtbaar op de pagina van de gezonde ontbijt bijbel. Het is het bedrijf Sofcom uit Zaventem BelgiĆ«. Het bedrijf staat geregistreerd op een postbus adres en lijkt goed zijn best te doen om slecht gevonden te worden. Het e-mail adres van Katja is een Gmail adres, wat natuurlijk ook niet makkelijk naar een persoon te leiden is. In alle gevallen lijkt het er op dat Katja, of wie er dan ook achter dit product mag zitten, goed zijn of haar best doet om niet gevonden te worden. Dat hoeft natuurlijk niet heel veel te betekenen, maar wij van PPReviews waarderen transparantie. Transparantie staat namelijk vaak gelijk aan een betere klantenservice en makkelijker contact opnemen indien er problemen zijn. Bij Katja lijkt dit helaas niet echt het geval te zijn.

Wat claimt de verkoper?
Katja claimt op de salespage dat een goed ontbijt erg belangrijk is en dat een goed ontbijt er voor kan zorgen dat je niet meer de snoepautomaat leeg plundert. Een goed ontbijt is op zich makkelijk, maar vooral eenzijdig. Als je namelijk eenmaal een gezond recept gevonden hebt, zal je dat recept een groot aantal dagen gaan eten, waardoor het volhouden van een gezonde levensstijl toch moeilijk wordt. De gezonde ontbijt bijbel is hier de oplossing voor, want er staan 105 recepten in die makkelijk te maken zijn, eenvoudig zijn en weinig tijd kosten om te maken. Zo kan je in de ochtend alsnog je gezonde ontbijt maken en nuttigen, zonder dat het je teveel tijd of moeite kost. Uiteraard komen we daarna op de salespage de standaard claims tegen, zoals strakkere sterkere spieren, beter immuunsysteem, mooiere huid, mooier haar en je gaat automatisch vet verbranden. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, dan wordt je van een gezond ontbijt dus een gespierd fotomodel ;). Dat een ontbijt gezond is, en er vaak weinig afwisseling in zit is waar. Dat je echter van het nuttigen van een gezond ontbijt een semi fotomodel moet gaan worden, vinden we iets te ver door geredeneerd. Iets in de trend van .. Als je de auto laat staan, wordt je automatisch de nieuwe Tour de France winnaar ;).

Wat krijg je?
Het pakket bestaat uit een e-book met 105 recepten. Deze recepten moeten allemaal voor het ontbijt gelden, maar de gerechten zijn in onze ogen lang niet allemaal geschikt voor een ontbijt. Zo staan er ook sauzen in voor je ontbijt. Nu zijn wij niet vies van een gehaktballetje in de ochtend (het zij wel koud), of wat sushi, maar om nou sauzen of gewoon warme kip gerechten te maken in de ochtend, gaat ons een beetje ver. De recepten zijn soms vergezeld met afbeeldingen die niet echt op de recepten slaan, maar staan verder goed beschreven qua bereidingswijze en ingrediĆ«nten. Elk recept staat op een enkele pagina, wat er op neer komt dat het e-book met wat losse afbeeldingen erbij op ongeveer 130 pagina’s uitkomt.

Gezonde Ontbijt Bijbel

Gezonde Ontbijt Bijbel

Als bonus krijg je het e-book Gezonde muesli recepten erbij. Deze bevatten een aantal recepten om zelf muesli of muesli repen te maken. De recepten zijn vrij eenvoudig, maar muesli is dan ook niet lastig om te maken.
Ook hier is de inhoud minimaal, maar voor iemand die enkel recepten zoekt zal het voldoende zijn.

Wat vinden klanten?
We kunnen helaas geen enkele reacties vinden op dit product. Ervaringen of reviews zijn onvindbaar en ook de Facebook pagina van De Gezonde ontbijt bijbel lijkt geen interactie met zijn 200 volgers te hebben. Dat vinden we vreemd. Het product bestaat al even en toch geen enkele positieve of negatieve reactie? Wij zetten onze vraagtekens erbij.

Wat is de prijs?
De prijs voor de twee e-books, dus de gezonde ontbijt bijbel en de muesli recepten is ā‚¬7,99. Dat vinden we relatief goedkoop voor het aantal recepten. Receptenboeken die we normaal gesproken tegenkomen zijn over het algemeen 10 euro duurder. Over de prijs hebben we dus niets te klagen.

Eindoordeel
Hoewel de salespage van Katja Callens behoorlijk overdreven is en een enorm sentimenteel sales verhaal is, kunnen we niet ontkennen dat het ontbijt behoorlijk belangrijk is in een gezonde levensstijl. Het receptenboek bevat echter niet alleen maar ontbijtrecepten, maar we komen ook recepten tegen zoals Jus, vleessaus, mosterd en meer van die recepten die we niet snel iemand zien gebruiken bij het ontbijt. Hierdoor voelen we ons een beetje misleid. Ook moeten veel van de recepten in de oven klaargemaakt worden. Als we dan simpel rekenen: voorverwarmen van de oven (10 minuten) en nog eens 10 tot 15 minuten in de oven, dan ben je toch al bijna een half uur bezig met je ontbijt. Dit terwijl op de salespage geclaimd wordt dat de recepten binnen 10 minuten te maken zijn. Helaas weer de plank misgeslagen. De recepten zijn weinig vernieuwend en zien we ook vaak in andere receptenboeken terug in de hoofdstukken Ontbijt, sauzen (??) en tussendoortjes (??). De recepten staan wel duidelijk beschreven, maar de afbeeldingen die er bij staan, slaan vaak niet op de recepten. Als je echt op zoek bent naar ontbijt recepten die snel te maken zijn, dan kun je dit e-book beter overslaan. Ben je op zoek naar een aantal recepten voor een leuke prijs (niet specifiek snel klaar te maken of specifiek ontbijt recepten) dan kun je overwegen dit e-book aan te schaffen. In onze ogen is dit product behoorlijk misleidend als we op de salespage af moeten gaan. Dat vinden we erg jammer.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Katja Callens te vertrouwen?
 • Is Katja Callens een fraudeur?
 • Is De Gezonde ontbijt bijbel het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met De Gezonde ontbijt bijbel van Katja Callens?

Heb je zelf ervaring met of vragen over De Gezonde ontbijt bijbel van Katja Callens? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 4 (2 reviews)

4 reacties op “Review: De gezonde ontbijt bijbel (Katja Callens)

  • Beste,

   We hopen dat ze deze reactie leest, maar raden toch aan even contact met Katja zelf op te nemen. Wij hebben enkel de review geschreven en hebben verder geen banden met Katja Callens.

 1. Terechte twijfels

  Dag,

  De twijfels zijn misschien wel terecht ivm haar personage of die echt is of niet, want inderdaad, er is niet veel terug te vinden over “haar”.

  Maar qua contact antwoord zij of haar assistente wel heel correct en snel (zelf ervaren) en volgens mij, als ik het goed begrijp is dit eerder een metabolisme dieet. Vandaar de sauzen en jus, vettig op sommige momenten etc.

  Groetjes.

  Did you find this review helpful? Yes No

 2. Ik krijg regelmatig de mails van Katja. Zij (als het een “zij” is hult zich in een geheimzinnige wolk/ Ik denk dat hier gewoon een bedrijf achter schuilt die “Katja Callens”simpelweg heeft verzonnen. Als men mijn vertrouwen wil winnen meldt dan gewoon hoe het zit.

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending