Review: Het Dash Dieet Plan

Nu het weer zomer begint te worden (ja we hebben de eerste rokjesdag al gehad :)) wordt het uiteraard de tijd voor dieetproducten om zich te laten zien. EĆ©n product dat sinds kort enorm in trek is, is het Dash Dieet. Het is over komen waaien uit Amerika en de maker van het Mentale Dieetplan is er op gestapt om dit dieet ook in een Nederlandse (en zelfs een Spaanse vertaling) op de markt te zetten. We gaan het product eens van dichter bij bekijken om te zien of dit de nieuwe dieet revolutie is šŸ˜‰

De verkoper(s)
Zoals gezegd is de maker van het Dash Dieet Plan dezelfde maker als die van het Mentale Dieetplan. Bij die laatste stond ze onder de naam Katja Callens, wat overduidelijk niet de echte naam is die achter dit product schuilt. Het enige dat we kunnen achterhalen (alles is zo geregistreerd dat een naam achterhalen bijna onmogelijk is), is een bankrekeningnummer waaraan we kunnen afleiden dat de maker uit Belgiƫ komt. Verder vinden we dat de makers geregistreerd staan in Belgiƫ (Zaventem) onder het bedrijf Sofcom bvba, welke nog niet aan de verplichte boekhouding voldoet. Het contactadres is een postbus, dus ze lijken er alles aan te doen om niet te bereiken te zijn, behalve via een Gmail adres wat alles nog anoniemer maakt. Rode vlaggen in de wapper modus.

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage worden weinig claims gedaan die niet echt waargemaakt kunnen worden. Er wordt beweerd dat het Dash Dieet voor de 5e maal op rij als beste dieet getest is en dat het Dash Dieet je helpt door middel van gezonden voeding gewicht te verliezen. Dit is gelukkig allemaal aantoonbaar. Het Dashdieet heeft zich in het verleden bewezen als dieet dat de bloeddruk aanzienlijk verlaagt en door het gebruik van goede voeding ook als bijkomend effect heeft dat je er gewicht mee kwijt raakt. Dat is natuurlijk niet zo gek, aangezien iedereen die bewust met zijn voeding om gaat en vooral gezonde voedingsmiddelen tot zich neemt gewicht afvalt als zij voorheen totaal niet op voeding gelet hebben. Het is een beetje een open deur, maar de handvatten die via het Dash Dieet Plan aangereikt worden, kunnen je helpen om je dieet vol te houden. De 160+ recepten die binnen het Dash Dieet passen zijn makkelijk en bevatten precies de ingrediƫnten die binnen het Dash dieet passen. Qua claims vinden we dus weinig raars wat niet waargemaakt kan worden.

Dash Dieet Principe

Dash Dieet Principe

Wat krijg je?
Het Dash Dieet Plan bestaat uit een basis over het Dash Dieet. Hierin wordt precies uitgelegd wat het Dash dieet is, wat je wel en niet mag/moet doen binnen het Dash Dieet en hoe je het Dash Dieet binnen jouw leven kunt toepassen. Vervolgens krijg je een voedingsschema dat voor jouw doelgroep ingesteld is. Ze brengen het als jouw persoonlijke voedingsplan, maar in feite wordt je in Ć©Ć©n van de hokjes gepropt aan de hand van je leeftijd en geslacht en krijg je voor dat hokje (of doelgroep ;)) een dieetplan. Dit dieetplan kun je vervolgens gaan vullen met de recepten die meegeleverd worden. Er worden meer dan 160 recepten meegeleverd, gesorteerd op type maaltijd. De recepten zijn makkelijk te maken en duidelijk beschreven. Zijn ze ook lekker? Dat moet je uiteraard voor jezelf bepalen. Als je volhoudt wordt je smaak vanzelf anders en ga je bepaalde gerechten meer waarderen dan je eerder deed ;).

Wat het Dash Dieet precies inhoud?: In een notendop is het Dash Dieet het verminderen van zout en ongezonde vetten in je voeding. Er zijn geen regels richtlijnen, enkel een lijst met voedingsmiddelen die je beter niet, of beter wel kunt nemen. Over het algemeen wordt voeding die een glycemische index hebben (en dus heel snel verteerd worden, zonder veel waarde aan je lichaam te bieden) en verzadigde vetten vermeden in dit dieet. Verder is het een bewustwording van welke ingrediĆ«nten je beter kunt vervangen in je huidige dagelijkse voeding. Meer niet šŸ˜‰

Wat vinden klanten?
Op de salespage zien we behoorlijk veel positieve reacties van fictieve personen. Helaas kunnen we hier dus geen waarde aan hechten en ook als we zoeken op het Dash Dieetplan en ervaringen of oplichting komen we nog niet veel tegen. Dat komt waarschijnlijk, omdat het product nog vrij nieuw is. Wat we wel in ons achterhoofd nemen is de reacties over de niet goed geld terug garantie van het andere product Het Mentale Dieetplan, welke niet positief zijn. Op de salespage wordt wel beweerd dat er een geld terug garantie is, maar de praktijk wijst uit dat het behoorlijk lastig is om daadwerkelijk je geld terug te krijgen. Aangezien beide producten van dezelfde maker zijn, gaan we er logischerwijs vanuit dat de garantie bij het Dash Dieetplan net zover reikt als die van het Mentale Dieetplan: Tot de voordeur.

Wat is de prijs?
De prijs voor het geheel is ā‚¬47,-. Voor een dieet als deze vinden we dit een redelijke prijs. Het is niet laag, maar het is niet enkel een ebook dat je ontvangt. Als we het naast andere diĆ«ten leggen, komen we ongeveer in dezelfde prijscategorie uit.

Dash Dieet Plan

Dash Dieet Plan

Eindoordeel
Hoewel er bij het zien van de makers van het Mentale Dieetplan rode vlaggen gaan wapperen, vooral omdat ze verre van transparant zijn en omdat we aardig wat reacties krijgen over de slechte garantieafhandeling, geloven we best dat het Dash Dieet succesvol is. Het dieet heeft zich in Amerika en andere delen van de wereld meermaals bewezen en is makkelijk vol te houden. Het gaat uit van goede en gezonde producten en is geen crash dieet, wat weer een voordeel is. Als we de grote aantallen positieve reacties van het Mentale Dieetplan naast de negatieve leggen, is de uitkomst onder de streep toch behoorlijk positief. Wat betreft het Dash Dieet Plan, zien we dat er veel aandacht aan besteed is. Je moet echter wel binnen de doelgroep vallen. Ben je zelf erg sportief en heb je geen problemen met afvallen, dan is dit dieet voor jou overbodig. Heb je wel moeite met afvallen en wil je eens iets anders proberen dan de Crash DiĆ«ten of Superfood plannen? Dan is het Dash Dieet waarschijnlijk een goede uitkomst voor je. Hou er echter wel rekening mee dat je de geld terug garantie voor lief moet nemen, aangezien een vos zijn streken niet verliest. Het neemt niet weg dat ā‚¬47,- voor een dieet als deze prima in de prijscategorie van een standaard dieet valt. Onder de streep dus toch nog een relatief positieve uitkomst.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Zijn de makers van het Dash Dieet Plan te vertrouwen?
 • Zijn de makers van het Dash Dieet Plan fraudeurs?
 • Is Het Dash Dieet Plan het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met Het Dash Dieet Plan?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het Dash Dieet Plan? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

2 reacties op “Review: Het Dash Dieet Plan

 1. Op al mijn mails (meer dan 15) m.b.t. het Dash Dieet Plan heb ik 1 reactie ontvangen nl. dat mijn reactie doorgegeven zou worden aan de support afdeling. Nu ruim 3 maanden later nog steeds geen reactie ontvangen. Gelukkig had ik betaald via PayPal en heb mijn geld via PayPal teruggekregen. Nu wordt ik bestookt door Het Dash Dieet Plan, zijnde Sofcom bvba, met rekeningoverzichten en aanmaningen. Dat zijn de enige reacties die je van ze krijgt.
  Mijn advies is om Het Dash Dieet Plan en alle andere acties van Katja Callens (of Sofcom) links te laten liggen !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending