Review: De 7 daagse detox (Marjolijn Verkaik)

Het is al weer een tijdje geleden dat we een product van Marjolijn Verkaik voorbij hebben zien komen, maar het lijkt erop dat ze in de tussentijd niet heeft stil gezeten. We kennen haar natuurlijk van het ebook 50 groene smoothies en haar samenwerking met Jesse van der Velde. Ze zijn beide actief in de gezondheidsmarkt en na deze lange tijd stilte vonden wij het tijd om weer eens een product te reviewen van Marjolein. In dit geval dus de 7 daagse detox. Detoxen is met de gezondheidshype van superfoods helemaal hip. Sapkuurtjes, speciale ingredienten, you name it en het gaat als zoete broodjes over de toonbank. Geldt dit ook voor het ebook de 7 daagse detox van Marjolein Verkaik? We zullen het gaan zien 😉

De verkoper(s)
De verkoper van het ebook de 7 daagze detox is Marjolein Verkaik. Verkaik lijkt een pseudoniem, aangezien ze tegenwoordig door het leven gaat als Marjolein van der Velde Smeets (ja van Jesse van der Velde). We gaan er dan vanuit dat Smeets haar eigen meisjesnaam is en dat Verkaik alleen voor marketing doeleinden gebruikt is. Als we haar boeken namelijk op Bol.com tegen komen zien we ook netjes Marjolein van der Velde staan als auteur. Ze opereert vanuit het emperium va n Jesse van der Velde. Een marketing- / food- / bewegingsguru die al geruime tijd bezig is op dit gebied en Marjolein, die direct naast hem staat, zal hier dus haar graantjes van meepikken. Natuurlijk kan het dan niet anders dat ze weet waarover ze praat en genoeg ervaring heeft op dit gebied.

Marjolein Verkaik

Marjolein Verkaik

Wat claimt de verkoper?
Marjolein doet op de salespage een aantal uitspraken die bij menig mens die hier gevoelig is behoorlijke angst op kan wekken. Als je thuis zit krijg je toxische stoffen binnen door alleen al adem te halen. Als je voeding uit plastic, blik of andere verpakkingen haalt krijg je tixische stoffen binnen enz enz. Als we haar moeten geloven krijg je overal en altijd giftige stoffen binnen hoe je het ook wendt of keert. Je lever kan hier niet mee om gaan en sponst alles op en laat deze stoffen niet meer los, tenzij je een detox kuurtje doet van 7 dagen die zijn toevallig aanbiedt in de vorm haar ebook. Is je lever gezond, dan ben je zelf ook gezond en bereik je ook een gezond gewicht. Dat is een beetje de drijfveer achter de hele 7 daagse detox. De claims die ze doet kunnen bij veel lezers behoorlijk angst opwekken, wat naar onze mening volledig onterecht is.

Wat krijg je?
Het hoofdbestanddeel van het pakket is het ebook de 7 daagse detox, waarin je precies verteld wordt wat detoxen is en waarom jij het moet doen. Er worden kant en klare menu’s gegeven voor een 7 daagse detox en je krijgt tips om tijdens moeilijke momenten toch door te kunnen gaan. Het ebook is makkelijk geschreven en leest makkelijk weg.
Natuurlijk zijn er nog een paar bonussen die bij het product gratis verkregen worden. Dit zijn de volgende:

 • Een lidmaatschap tot een besloten ledensite, waar je in contact kunt komen met mede detoxers en tips kunt uitwisselen.
 • Een detox webminar, waarin Jesse en Marjolein je vertellen waarom je eigenlijk moet detoxen en waarom het goed voor je is.
 • Het digitale detox receptenboek, waarin 29 recepten staan die je kunt gebruiken tijdens je detox kuur.

Wat vinden klanten?
We vinden een aantal reacties en reviews op de 7 daagse detox van Marjolein Verkaik. Over het algemeen zijn ze positief. De pijnpunten die we zien is dat de 7 daagse detox in sommige gevallen moeilijk vol te houden is. Denk bijvoorbeeld eens aan je dagelijkse routine in de kantine ;). We zien gevallen van uitgedroogde handen (uitdrogingsverschijnselen) voorbij komen, maar die klachten lijken na dag 3 als sneeuw voor de zon te verdwijnen. We vinden geen negatieve ervaringen, behalve het aantal recepten dat weinig gevonden wordt en ook haar fysieke boeken die we op bol.com tegen komen krijgen goede beoordelingen. De sapkuurtjes die ze voorschrijft lijken dus wel in goede aarde te vallen bij haar klanten. Dat is positief.

Wat is de prijs?
De prijs van het ebook en de bijbehorende bonussen is €47,-. Als we eerlijk zin vinden we dit een redelijk hoog bedrag voor de waarde die het vertegenwoordigd. Het principe van detoxen wordt in het gehele programma goed uitgelegd. Wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt echter. Het ebook bevat niet heel veel recepten en de bonussen die je erbij krijgt (een spreekbeurt van een uur die in de woonkamer opgenomen is ;)) en het lidmaatschap op een forum dat hetzelfde is als een subforum van een ander gezondheidsforum is (waar je waarschijnlijk gratis gebruik van kunt maken en meer response krijgt). Een prijs van rond de €27 euro hadden we meer op zijn plaats gevonden, maargoed. Er is blijkbaar een doelgroep die deze prijs wel gerechtvaardigd vindt (anders was hij sowieso wel wat lager).

De 7 daagse detox

De 7 daagse detox

Eindoordeel
Ja er zijn giftige stoffen die mensen binnen krijgen, en ja er zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt, maar het overdreven verhaal op de salespage van Marjolein Verkaik is ons iets teveel toegespitst op het aanjagen van angst en je daardoor in de richting van de oplossing die ze verkoopt te drijven. Je lever slaat bepaalde stoffen op, maar je lever is geen spons die alles vast houdt. Er zijn maar een aantal stoffen die in je lever gestapeld worden. Je lever is er namelijk niet om de stoffen op te nemen, maar om ze af te breken. Daarbij komt nog eens dat genoeg stoffen niet eens opgenomen worden door je darmkanaal, omdat je darmen dit simpelweg niet kunnen. De angst die opgewekt wordt is dus volledig onterecht. De klachten van hoofdpijn zijn niet te wijten aan je lichaam die giftige stoffen weert, maar lijken eerder door uitdroging te komen (zorg dus dat je genoeg water drinkt tijdens je detox, of niet, want daar zitten ook tixische stoffen in 😉 ).
Dat gezegd hebbende over de salespage en de verkoopargumenten, is het ebook van Marjolein Verkaik qua inhoud een prima ebook. Als je één keer in de zoveel tijd een detox kuur doet, is dat best gezond. Je weerhoudt je namelijk ook van de massaal geproduceerde producten en andere ongezonde consumptiegoederen. Hierdoor zal je helaas niet veel afvallen (waarschijnlijk in 7 dagen alleen wat vocht wat er na een week zo weer aan zit), maar dat je bewuster met je voeding omgaat is al een hele verbetering op je leven. Hierdoor ga je je waarschijnlijk ook wat fitter en gezonder voelen en daar gaat het allemaal om toch? Het ebook 7 daagse detox kun je eigenlijk meer zien als een crash course in gezondheid en gezonde sapjes in plaats van een permanente oplossing waarmee je gewicht verliest en wat je voor langere tijd vol kunt houden. Gebruik het als afwisseling op je normale gezonde of ongezonde voeding en je zult zien dat het wel degelijk invloed op je gezondheid en gemoedstoestand heeft. Of het ook echt detoxend werkt en alle giftige dingen die je binnen krijgt uit je lijf verwijdert? Daar zijn de wetenschappers het nog niet over eens helaas. Wij laten dat in het midden.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Marjolijn Verkaik te vertrouwen?
 • Is Marjolijn Verkaik een fraudeur?
 • Is de 7 daagse detox het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met de 7 daagse detox van Marjolijn Verkaik?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de 7 daagse detox van Marjolijn Verkaik? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

2 reacties op “Review: De 7 daagse detox (Marjolijn Verkaik)

  • Hallo Dirk,

   Je kunt het e-book aanschaffen via de grote blauwe knoppen in deze review. Deze brengen je naar de verkooppagina van Marjolein Verkaik en daar vind je de mogeljkheid om het product aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending