Review: Gezonde Lifestyle Recepten (Inge van Haselen)

We hebben in onze statistieken een aantal keer een zoekopdracht naar de naam Inge van Haselen voorbij zien komen. Dat betekent dus dat er blijkbaar vraag naar haar product is en dat er vragen zijn of het product van Inge van goede kwaliteit is. Daarom hebben we vandaag een product in de review dat eigenlijk indirect door jullie als lezer ingediend is. (ja we houden jullie in de gaten en we luisteren naar jullie) Het product heeft de titel “Gezonde Lifestyle Recepten” welke ze als één van haar producten aanbiedt op haar eigen website. Laten we maar snel beginnen, want onze tijd en die van jou is natuurlijk kostbaar ;).

De verkoper(s)
De verkoper van Gezonden Lifestyle recepten is Inge van Haselen. Als we die naam even door Google halen zien we een groot aantal pagina’s voorbij komen. Een kaal Linkedin profiel, waarin wel een aardig aantal aanbevelingen staan op het gebied van personal training en een Youtube kanaal waarin een groot aantal video’s staat met waardevolle informatie. Inge van Haselen is een personal trainer / voedingscoach en uit alles wat we op internet vinden blijkt dat ze kennis van zaken heeft. Ook vinden we een lijst van certificering die ze op zak heeft. Om er maar een paar te noemen: NASM Personal Trainer Level 4, Sportvasten Coach, Fitness Instructor EEFA, Nutrition Coach, Lifestyle & Weight Management Coach, Functional Training.

Inge van Haselen

Inge van Haselen

Als we echter op zoek gaan naar een bedrijfsnaam achter Inge van Haselen, of een KVK inschrijving, komen we uit bij het bedrijvencentrum Westerpark in Amsterdam. Daar staan ongelofelijk veel bedrijven ingeschreven, maar we kunnen geen spoor vinden van Inge of een bedrijf dat daar volgens de KVK ingeschreven staat en een link heeft met Inge. We vinden wel andere bedrijfsnamen die linken aan Inge, zoals Sportvasten en Body Coaches. Die laatste lijkt het dichtste in de buurt van de werkzaamheden van Inge te komen. Deze laatste heeft als omschrijving “Produceren en verkopen via internet van producten en diensten op het gebied van personal training, fitness, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling”, maar is eveneens niet te vinden in het KVK register. Erg vreemd.
We kunnen wel op het internet contactgegevens vinden in de vorm van een mobiel nummer, dus daarin is ze wel weer wat transparanter. We kunnen in ieder geval concluderen dat Inge een echt persoon is en niet schuil gaat onder een valse naam. Haar naam vinden we namelijk ook onder de personal trainers van een paar sport en fitness clubs in Amsterdam. Tot nu toe niet veel om je zorgen over te maken.

Wat claimt de verkoper?
Als we de salespage doorlezen en het hele verhaal op ons in laten werken, dan zien we dat de salespage eigenlijk niet echt een salespage is. Ten minste … er worden eigenlijk geen beloftes gedaan, behalve dat het ebook recepten bevat die clean zijn. Dat wil zeggen dat ze geen bewerkte ingrediënten bevatten en door het gebruik van deze pure ingrediënten zal jij gezonder worden en uiteindelijk afvallen. Er wordt wel netjes bij verteld dat je afvallen en gezond leven toch echt zelf moet doen en dat je de goede mindset moet hebben. Hierbij zal Inge je helpen met haar ebook. Eigenlijk worden er wel verkapte beloftes gedaan, maar geen beloftes die niet waargemaakt kunnen worden. Vooraf is duidelijk dat het niet vanzelf gaat, maar dat je het zelf moet doen en dat Inge van Haselen je daarbij helpt. Niets meer en niets minder. De enige kreet die wij niet helemaal kunnen plaatsen is “Totaal anders dan andere receptenboeken”, wat behoorlijk ruimte voor interpretatie open laat, want het omgekeerde is ook waar: “Hetzelfde als andere receptenboeken”, zoals we al een paar keer gezien hebben.

Gezonde Lifestyle Recepten

Gezonde Lifestyle Recepten

Wat krijg je?
Het ebook Gezonde Lifestyle recepten bestaat eigenlijk uit twee delen in één ebook van in totaal 86 pagina’s. Het eerste gedeelte gaat over wat je moet eten en wat je lichaam nodig heeft. De focus ligt vooral op onbewerkte (of zo min mogelijk bewerkte) voeding. Deze hoofdstukken zijn echter erg basaal en bevatten weinig nieuwe dingen en missen wat diepgang. Ze bevatten veel veel open deuren en zelfs uitspraken die niet door enige wetenschap onderbouwd worden. Het tweede gedeelte bestaat uit recepten voor elk moment van de dag. De recepten zijn ingedeeld in de typen maaltijden, zoals snacks, ontbijt, lunch en avondeten. Vervolgens zijn er nog 15 bonusrecepten. We hadden eerlijk gezegd iets meer verwacht van de recepten, want de recepten zijn heel simpel en bevatten soms maar 1 ingrediënt. Er wordt weinig uitgeweid over de specifieke recepten en ook de variaties die mogelijk zijn, lijken te missen. We hebben dit wel eens anders gezien, waarbij de recepten beter in elkaar zaten en er wat meer aandacht besteed werd aan het ebook zelf. Wij vonden het persoonlijk een beetje tegenvallen.

Wat vinden klanten?
We kunnen een groot aantal reacties vinden over de producten van Inge van Haselen in het algemeen. De reacties zijn positief en ook de media spreekt vol lof over haar methode. Ze is inmiddels de 60 al gepasseerd en menig vrouw zou een fit lichaam als Inge heeft ambiëren. Ook op Facebook en Youtube zien we veel positieve reacties. We zien er maar weinig van het receptenboek, maar dat maakt op zich niet heel veel uit. De reacties die we over het receptenboek vinden zijn positief en negatieve reacties kunnen we eerlijk gezegd niet vinden. We kunnen de conclusie trekken dat de kwaliteit van de training van Inge en de kennis over voeding ook aanwezig is in het receptenboek en dat dat door haar klanten gewaardeerd wordt.

Wat is de prijs?
Het ebook alleen kost je €23,- euro. Dit valt ongeveer binnen de range van de receptenboeken die we eerder gezien hebben. We zien echter dat de receptenboeken van Mitchel van Duuren (Paleo) er qua prijs kwaliteit verhouding beter bij staan, maar daar staat natuurlijk geen uitleg in over de methode. Die moet je bij Mitchel als apart product aanschaffen. Al met al is de prijs prima te noemen. We weten echter niet of de upsells hun geld waard zijn, maar als jij daar ervaring mee hebt, vragen we je om je ervaringen even via een reactie te delen ;).

Eindoordeel
Het ebook van Inge waarin de recepten staan is een prima op zichzelf staand product. Het eerste gedeelte bevat de introductie over clean eating en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo heb je een beetje een gevoel bij de recepten en kun je beoordelen of andere recepten op het internet voldoen aan deze methode. De recepten echter zijn puur praktisch en bevatten weinig extra informatie, zoals alternatieven of variaties. De beschrijvingen zijn minimaal, maar de recepten zijn wel relatief eenvoudig. Verwacht dus niet dat er echt enorm lekkere gerechten tussen zitten, want het doel is puur om voedzaam te zijn. We vinden jammer dat een product dat verkocht wordt als receptenboek eigenlijk minimale informatie aan recepten bevat en qua uiterlijk inderdaad anders is dan andere receptenboeken, maar dan niet in een positieve zin. Voor ons was het ebook zelf een behoorlijke tegenvaller. We hadden verwacht dat er meer aandacht aan besteed was. De recepten zijn clean en simpel, soms zelfs te simpel. Eén snackrecept is bijvoorbeeld enkel de zin “één haring.”. Zo kunnen wij ook wel een aantal recepten maken. Een gemiste kans in onze ogen. De methode van clean eating vinden we wel goed, maar is niet innoverend en matig uitgevoerd. Voor ons krijgt het ebook Gezonde Lifestyle Recepten van Inge van Haselen niet meer dan 3 sterren. Net aan een voldoende dus. Ze zal best kennis van zaken hebben, maar dat komt niet naar voren in dit ebook. Misschien dat dat beter tot zijn recht komt bij één van haar upsells die personal coaching bevatten.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Inge van Haselen te vertrouwen?
  • Is Inge van Haselen een fraudeur?
  • Is Gezonde Lifestyle Recepten het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Gezonde Lifestyle Recepten van Inge van Haselen?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Gezonde Lifestyle Recepten van Inge van Haselen? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending