Review: Piano Pro (Steven Pruis)

In het verleden hebben we al twee cursussen over gitaar spelen beoordeeld en vandaag voegen we een nieuwe cursus voor een instrument bij ons repertoire, namelijk een cursus piano spelen. Nu is pianospelen niet voor iedereen weggelegd, ten minste dat zou je denken. Als je namelijk echt iets graag wil, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Als er dan nog eens een goede instructeur of een goede cursus beschikbaar is die je helpt om je doel te bereiken, dan moet het voor iedereen mogelijk zijn toch? Dat dacht Steven Pruis ook. Hij heeft een cursus piano spelen, genaamd Piano Pro via Paypro in de markt gezet en wij zijn wel benieuwd wat hier de kwaliteit van is. We zien steeds meer cursussen op het gebied van muziek en de kwaliteit is over het algemeen vrij hoog. Kan Steven deze hoge verwachtingen ook waar maken? Lees door tot het eind en kom er achter 😉

De verkoper(s)
De verkoper van Piano Pro is Steven Pruis. We zien dat hij behoorlijk actief is op het internet met onder andere YouTube en Twitter. Het platform Piano Pro is gemaakt binnen zijn video productiebedrijf Matrix Producties dat in

Steven Pruis

Steven Pruis

Veenendaal gevestigd is. Hij houdt zich dus bezig met onder andere video producties en muziek maken. Bijvoorbeeld covers maken van elektronische muziek, maar dan op de piano. We moeten eerlijk toegeven, de covers die Steven maakt klinken prima!. Steven is een echt persoon en tijdens de cursus komt hij op ons over als een toffe peer. Geen valse namen, geen verschuiling of het verbergen van namen en bedrijfsnamen. Het is allemaal erg transparant en aan de video’s die Steven plaatst op onder andere YouTube zien we dat hij goed is in wat hij doet videoproducties en muziek maken :). Voorlopig dus niets om je zorgen over te maken.

Wat claimt de verkoper?
Steven beweert een methode ontwikkeld te hebben waarmee je binnen een paar minuten een liedje op de piano kunt naspelen. Deze methode is gebaseerd op akkoorden en zorgt ervoor dat jij gemotiveerd wordt en op een eenvoudige manier leert pianospelen. Natuurlijk leer je niet alleen liedjes naspelen die je hoort, maar ook bladmuziek lezen. Er staan een aantal dingen opgesomt die deze cursus als voordeel hebben ten opzichte van een andere cursus. Stefan claimt dat de cursus je in ieder geval een aantal valkuilen leert te vermijden, met twee handen leert spelen, de meest voorkomende akkoorden leert en nog wat andere zaken zoals geheime patronen (*yay*) en essentiële vaardigheden. De salespage staat niet vol met schreeuwerige teksten, maar de woorden die gebruikt worden zijn onder water wel de standaard geoptimaliseerd voor conversie. Zo kan het dus ook. Er wordt echter niets beloofd op de salespage dat niet waargemaakt kan worden. Het is een opsomming van voordelen, maar niets is onmogelijk of op het randje van geloofwaardig. Dat zint ons wel.

Wat krijg je?
Het complete pakket Piano Pro is behoorlijk uitgebreid. De cursus bestaat uit 30 lessen in ebook formaat met elk een ondersteunende video. De ebooks (elke les 1) zijn kleine PDF documenten van 3 tot 9 pagina’s, waarin uitleg, tips, opdrachten en links naar de video’s staan. De kwaliteit van de video’s is erg goed (dat mag ook wel als je je eigen video productie maatschappij hebt ;)) en zijn erg duidelijk. Het stemgeluid van Steven is prettig en de manier van lesgeven is rustgevend. Naast de 30 lessen krijg je nog eens 10 bonus lessen waarin kort tips en tricks besproken worden en een groot aantal video’s waarin je een bepaald nummer leert na te spelen. Dat zijn er meer dan 70 op het moment en het worden er elke maand meer. Tevens is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan Stefan die hij relatief snel beantwoord.

Piano pro video

Piano pro video

Als je kiest voor de éénmalige betaling (welke uiteindelijk ook goedkoper is dan de maandelijkse termijnbetaling), dan krijg je ook een metronoom cadeau. Hiermee heb je een klein hulpmiddel om de maat te houden tijdens je pianospel. Nu zijn deze dingen al voor 3 euro te krijgen in China, dus ik weet niet hoeveel extra waarde dit biedt.

Wat vinden klanten?
We zien op het internet veel (zeg maar gerust heul veul) positieve reacties over de cursus Piano Pro. De reacties gaan van “zit goed in elkaar”, tot “Top cursus, ik raad het nu ook mijn cursisten aan!” en deze reacties komen niet alleen van het “gewone volk”. Er zijn ook een groot aantal celeberties die de cursus Piano Pro gevolgd hebben en hier erg positief over zijn. We zien zelfs een aantal positieve en lovende stukken in een aantal vooraanstaande media, zoals bijvoorbeeld de NRC Next. Het kan niet anders zijn dat de cursus dikke prima is en dat is ook zo :).

Wat is de prijs?
De prijs van de 30 lessen is €150,- Voor een cursus waarmee je volledig piano leert spelen vinden wij dit een prima prijs. We moeten uiteraard de vergelijking maken met een echte muziekles om maar te zwijgen over een piano cursus bij de LOI (€485,-). Dan is de €150 euro eigenlijk een schijntje. Ok, je hebt niet de directe 1 op 1 sessies met een docent, maar je hebt wel de vrijheid om het totaal in je eigen tijd te doen. Als je 150 euro in één keer wat veel vindt ineens, kun je er ook voor kiezen om het in 12 termijnen te doen. Dat worden dan 12 termijnen van €15,95 waardoor je net iets meer kwijt bent voor de cursus. Zie het maar als verkapte rente (welke dan wel behoorlijk hoog is). De prijs kwaliteit verhouding is verder meer dan prima.

Eindoordeel
We hebben al een paar video cursussen gezien over het spelen van een instrument en deze waren allemaal goed van kwaliteit. Als er dan één gemaakt wordt door een producent van video’s zijn we natuurlijk erg benieuwd of de kwaliteit ervan nog hoger kan en dat kan blijkbaar. Steven heeft een cursus van erg goede kwaliteit neer gezet. De video’s zijn goed te volgen en de beeld en geluidskwaliteit is echt uitmuntend. De prijs voor de cursus lijkt in de eerste instantie wat hoog, maar als deze in perspectief gezet wordt, is deze prima. We vinden de invalshoek van Steven erg leuk. Een keer wat anders dan de standaard lessen en het blijkt nog zeer effectief ook!. Piano Pro mag in onze ogen niet ontbreken als je piano wil leren spelen. We zien cursussen als deze graag. Transparant, veel aandacht besteed aan het materiaal en veel waar voor je geld. Ga zo door Steven!

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Steven Pruis te vertrouwen?
 • Is Steven Pruis een fraudeur?
 • Is Piano Pro het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met Piano Pro van Steven Pruis?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Piano Pro van Steven Pruis? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 2 (1 review)

6 reacties op “Review: Piano Pro (Steven Pruis)

 1. Paar maandjes bezig met de cursus die 149 euro kostte. Het begin, startersgedeelte, was helder en na goed oefenen lukte het gladjes. Echter de basiscursus is theoretisch goed, maar als je een muziekstukje moet/mag spelen dan wordt het naspelen van een videofilmpje een drama. Je krijgt geen noten of toetsennamen op volgorde, maar moet zelf goed naar het filmpje kijken en zelf de muziek maar uitschrijven. Dat komt dus neer op uren lang filmpje terugspoelen, goed kijken, en weer een paar toontjes opschrijven. Mijn verzoek om uitgeschreven muziek werd niet gehonoreerd want er zit copyright op de meeste muziek… Beste Steven, met zoveel leden (als het echt zo is) kun je de copyright kosten best wel even betalen en je leerlingen blij maken met fatsoenlijk lesmateriaal.

  Did you find this review helpful? Yes No

 2. Ik had de cursus besteld, maar kreeg geen enkele bevestiging. Op emails wordt niet gereageerd. Wel wordt geprobeerd het maandelijkse bedrag te incasseren, maar dat kon ik gelukkig blokkeren. Erg slecht dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending