Review: Gitaarles.nl (Michel Penterman)

Een tijdje terug hadden we een cursus gitaar spelen van Gitaarles van Koen Snoek in de review. Op dit moment hebben we hier een overtreffende trap van gevonden lijkt het. Gitaarles.nl (alleen de domeinnaam is al goed ;P ) van Michel Penterman is een cursus gitaarles en nu de tweede gitaarcursus die we reviewen (Gitaar in 7 dagen van Tom en Eduard beginnen we niet meer aan ;)). We zijn vooral erg benieuwd waarin deze cursus verschilt van Gitaarles van Koen die we eerder gereviewed hebben.

De verkoper(s)
De verkoper van dit geheel is Michel Penterman. Je zou verwachten dat hij een muzeikleraar is, maar dat is hij niet. Hij is wel een trainer en hield zich in het verleden vooral bezig met media. Vervolgens heeft hij een aantal cursussen gemaakt (waaronderr hoe je zelf cursussen maakt) en is vandaag de dag redelijk actief in samenwerkingsverbanden met onder andere Cor Bakker. Met Cor heeft hij een online pianoles platform gelanceerd. Hij is dus geen muziekleraar pur sang, maar weet wel prima hoe je cursussen in elkaar schroeft die geschikt zijn voor online verkoop. Tegenwoordig is hij partner bij de Compete Factory. Een bedrijf dat zich. je raadt het al, specialiseert in online cursussen. In tegenstelling tot Koen Snoek, heeft Michel Penterman geen duidelijke historie in muziek, maar is hij wel verdomd goed in het maken van cursussen.

Wat claimt de verkoper?
Zoals je bij een cursus gitaarles verwacht zijn er geen enorme kreten die vergezeld worden van “Ongeloveloos mike!” en bedragen die je wel niet kunt verdienen als rockster met je gitaar. Dat is ook prima, want de doelgroep is hier ook niet geschikt voor :), maar wat beloofd Michel dan wel? Gemak! Hij doet uitspraken die je eigenlijk al verwacht: Iedereen kan het, jong of oud. Het is niet zo duur als gitaarles op een muziekschool. Zonder noten te leren kun je gitaar spelen. Eigenlijk alle kreten die we bij Koen ook tegen kwamen. Tot op heden dus nog niet zo heel veel raars, of dingen waar de alarmbellen van gaan loeien.

Gitaarles.nl Michel Penterman

Michel Penterman

Wat krijg je?
De cursus die Michel Penterman aanbiedt met Giraarles.nl is behoorlijk uitgebreid. Deed Koen het nog in 22 lessen, Michel doet er een schepje bovenop en geeft 30 lessen in zijn pakket. De lessen zijn allemaal vergezeld van meerdere Video’s, lesboek en ondersteunende e-mails. De kwaliteit van de video’s is goed. Duidelijk en ook beschikbaar in hoge kwaliteit. Alles wordt duidelijk uitgelegd en in beeld gebracht. Is er iets niet duidelijk? Dan heb je de mogelijkheid om onder elke cursus de vragen voor die les te stellen. De reactie van Michel op vragen is gemiddeld binnen een week, dus voordat je aan de volgende les begint heb je al antwoord op je vraag. Dit vinden we een goede eigenschap.
Als bonus op het geheel krijg je nog 20 extra meespeelnummers. Dit is een PDF met 20 nieuwe en oude nummers waarbij precies beschreven staat welke akkoorden je op je gitaar moet aanslingeren om het tot een leuk geheel te brengen en iedereen met open mond te laten staan ;).

Wat vinden klanten?
We merken dat Michel erg veel doet met social media en we vinden hier ook enorm veel positieve reacties. Ook de antwoorden die gegeven worden onder de cursussen, vallen in goede aarde. We vinden veel positeive racties over Gitaarles.nl, zelfs op fora voor gitaren. Dit was niet anders bij de cursus Gitaar Spelen in 22 lessen van Koen Snoek.

Wat is de prijs?
De prijs van het pakket is €67,-. Dan heb je het digitale pakket en kun je alle video’s online bekijken. Hiervoor heb je dus een internet verbinding nodig en een laptop, tablet of computer (weinig gegadigden die dit niet hebben ;)> Je kunt ook kiezen voor het DVD pakket waarbij de video’s in DVD formaat thuisgestuurd worden. Dit pakket kost €119,- en bevat ook nog eens de digitale versie. Qua prijs het het goedkoper dan andere cursussen die we gezien hebben en uiteraard is het vele malen goedkoper dan gitaarles op de muziekschool.

Lespakket gitaarles.nl

Lespakket gitaarles.nl

Eindoordeel
Als we de cursus van Gitaarles.nl tegen de cursus Gitaar spelen in 22 lessen moeten zetten, dan is de cursus Girtaarles.nl verreweg completer en uitgebreider. Er is net even meer aandacht aan besteed en ook het online gedeelte is wat beter doorgevoerd. Dit maakt de cursus van Koen Snoek niet slecht, maar de cursus Gitaarles.nl van Michel Penterman wel erg goed. We zien alle voordelen er wel van in, zo’n online cursus, lekker in je eigen tijd gitaar leren spelen. In onze ogen is dit product dikke prima!

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Michel Penterman te vertrouwen?
 • Is Michel Penterman een fraudeur?
 • Is Gitaarles.nl het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met Gitaarles.nl van Michel Penterman?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Gitaarles.nl van Michel Penterman? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 2.7 (10 reviews)

27 reacties op “Review: Gitaarles.nl (Michel Penterman)

 1. Het probleem was met de post, enveloppe open. En er miste een cd en de doos was stuk. Het is prima opgelost door Michel. Vandaag een nieuw kitje ontvangen. Prima service!!! En ik ben zeer te vreden hoe duidelijk het wordt uitgelegd. Voor iemand die nog nooit gitaar heeft gespeeld. Hulde voor dit bedrijf.

 2. Ik volg zowel bij Michel als bij Koen een cursus ze zijn allebei zeer goed maar verschillen wel de basiscursus van Koen leert je elke les meerdere technieken en bij Michel leer je sneller een liedje meespelen ik speel nu redelijk en moet zeggen dat door de aangeleerde technieken van Koen ik snel moeilijkere dingen oppak ,door de cursus van Michel speel ik weer sneller met muziek mee ,beide zijn zeer aan te raden ,ik moet wel zeggen dat de cursus van Koen levenslang te benaderen is en die van Michel maar 3 jaar dat vind ik persoonlijk wel jammer,maar verder TOP en zeker geen bedrog

 3. In oktober heb ik mij bij Michel Penterman ingeschreven voor de gitaarcursus “solo spelen”. Ook heb ik hiervoor de kosten betaald.
  Echter ik ontvang tot nu toe de cursus gitaarspelen voor beginners.
  Deze cursus heb ik vorig jaar al gedaan.
  Afgelopen periode heb ik hierover al diverse keren gereclameerd, o.a. naar info@intienlessen.nl en naar info@gitaarles.nl. Ook heb ik zijn telefoonnummer ingesproken.
  Tot op heden heb ik nog geen enkele reactie gehad van Michel Penterman. Dit vind ik zeer kwalijk. Graag zou ik horen of meer mensen deze ervaringen hebben en welke andere mogelijkheden er zijn om hem te benaderen.

   • Hallo Eunice,

    We raden je aan even met Paypro contact op te nemen over dit probleem. Zij handelen de daadwerkelijke betaling af en kunnen misschien iets oor je betekenen. De mail bestemd voor Michel Penterman naar ons sturen heeft helaas geen zin. Deze kun je beter meesturen als ondersteuning naar Paypro

   • Reactie van Michel

    Hoi Eunice, ik ben je klacht ondertussen ook in mijn mail tegen gekomen, sorry dat het zo is gelopen. Zie hierboven. Ik ga het geld terugstorten en geef je evengoed toegang tot de lessen en de community.

    Excuses,
    Michel

    Did you find this review helpful? Yes No

  • Reactie van Michel

   Hoi Henny, tot mijn grote spijt is er inderdaad e.e.a. fout gegaan bij jou maar ook bij wat anderen. Ik heb het ondertussen allemaal rechtgezet. Momenteel ben ik de site aan het omzetten naar een grote community waarin ik de leden en klanten (nog) beter kan bedienen. Denk aan ondersteuning via live video (onder andere Facebook) en dat soort zaken.
   Het wordt dus nog mooier en leuker. Maar het klopt dat ik even wat minder adequaat heb kunnen reageren op dit soort dingen. Mijn excuses daarvoor, ik als iedere gedupeerde daarvoor compenseren!

   Muzikale groeten,
   Michel Penterman

   Did you find this review helpful? Yes No

 4. OPLICHTING!!!!!

  Deze man is een oplichter!!! maanden geleden een cursus besteld, nooit iets ontvangen. Er wordt niet gereageerd op mail, telefoon en facebook!

  NIET KOPEN!!!

  Did you find this review helpful? Yes No

 5. Excuses!!

  Beste bovenstaanden,

  Het klopt dat er de afgelopen tijd het een en ander mis is gegaan. Komende week start ik een actie om alle fouten recht te trekken.

  Door diverse omstandigheden zijn er wat dingen fout gegaan, en daar bied ik mijn oprechte excuses voor aan.

  Verder werk ik hard aan een nieuw systeem waarmee ik alle (50.000) leden nog beter kan gaan bedienen.. dan gaan we een nieuwe community starten en dat belooft veel goeds 😉

  Maar dus eerst alle fouten even recht trekken. Ik zal jullie compenseren voor de geleden schade!

  Groeten
  Michel Penterman

  Did you find this review helpful? Yes No

  • Hier ook al een maand te wachten, geen reactie op, facebook, mail, etc.

   Michel het gaat op bestel nummer: V-1427429.

   Denk plaats het nummer ook maar hier, want mails zijn al in je mailboxen

  • Gitaarles / Michel Penterman

   Beste Michel,
   Dan hoop ik ook dat ik binnenkort mijn Deluxe pakket ga krijgen. Heb ook idd meerdere keren via info@gitaarles.nl en het contactformulier aan de bel getrokken, maar ik hoor maar niets en het kan dat er iets mis gaat maar op zijn minst je klant gerust stellen is wel het minst.
   Ik wacht nog even af en ga anders via PayPal een verzekeringsclaim neerleggen en mijn geld terughalen.
   Betreft order: V-1456724

  • Helaas

   Helaas te vroeg gejuicht, ondanks een aantal beloften niks ontvangen, ja toegang tot de filmpjes, maar dat had ik ook een stuk goedkoper kunnen krijgen. Michel blijft zich verstoppen achter het feit dat men geen interesse meer heeft in dvd’s. Ik wel en dat is de reden geweest om deze cursus aan te schaffen. Als ik dit weekend niets ontvang ga ik een geschil openen tegen meneer Penterman.

 6. Uiteindelijk...

  Uiteindelijk na een aantal maal heen en weer te hebben gemaild (wél met reactie van Michel!) heb ik toch de dvd’s binnen. Kan ik me nu eindelijk volledig richten op de gitaarcursus.

 7. CURSUS NIET ONTVANGEN

  €60.00 betaald maar nog niets ontvangen. Geen reactie op emails en met bellen krijg ik een engels antwoordapparaat. Ik wil mijn geld nu terug.
  Wilco Schrave

 8. Heb me ook in geschreven voor de cursus en betaald. Maar krijg alleen de proeflessen en het les martiaal nooit binnen gekregen. Naar de eerste mail die ik stuurde kreeg ik vrij snel reactie. Maar daarna niet meer. Erg zonde want de proef lessen vond ik erg leuk en interessant. Hoop via deze weg nog iets te horen.

  Did you find this review helpful? Yes No

 9. Lessen zijn naar een paar dagen niet meer beschikbaar.

  Na enkele dagen zijn mijn betaalde lessen niet meer bereikbaar.

  Mails worden nauwelijks naar tevredenheid beantantwoord.
  Als alternatief boden ze mij een video met gitaarles aan. Dit wijkt duidelijk van les programma af. Ik heb aangegeven dat ik daar niet mee accoord ga.

  Graag wil ik mijn lesgeld terug gestort zien.

 10. Krijg ook geen enkele reactie van Michel Penterman

  Ik heb afgelopen week de cursus bij Michel aangeschaft, maar door omstandigheden wil ik gebruik maken van mijn recht om binnen 14 dagen mijn geld terug te vragen. Vrijwel vanaf dag 1 ben begonnen met het sturen van mails of via de chat en als laatste via het forum van Michel. De eerste vragen gingen over wachtwoorden en inloggen en later over het terugvragen van het geld. Op geen enkele mail of ander bericht een reactie gekregen van Michel, terwijl de forums aangeven dat hij wel online geweest is. Komt heel onbetrouwbaar over en doet op geen enkele manier wat hij op zijn website wel zegt te doen. Heel erg jammer.

  Did you find this review helpful? Yes No

 11. Waardeloos

  zoals velen krijg ook ik mijn geld maar niet teruggestort.
  Probeer het al maanden, en ben nu bezig om waar ik maar kan, iedereen te overtuigen geen cent over te maken aan dhr Penterman.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 12. Ruim voor de opzegtermijn het abonnement opgezegd. Echter ontvang ik geen reactie op alle inmiddels geschreven mails. Wel volgen er automatische incasso’s, betalingsherinneringen en inmiddels aanmaningen via gitaarles.nl. Heel slecht van dit bedrijf. Geen zaken mee doen.

  Did you find this review helpful? Yes No

 13. Geen goed ervaring

  Geen beste ervaring. Door alle positieve reviews van sites die (zogenaamd) de betreffende online cursussen onderzoeken en aanprijzen, dacht ik met gitaarles.nl goed te zitten. Maar na betaling, krijg je een bevestiging dat je betaald hebt en dat de inloggegevens zullen volgen.
  Helaas werden die inloggegevens niet verstuurd. Contact opgenomen met het whatsapp nummer dat op de site vermeld werd en er werd redelijk snel gereageerd met de belofte het te regelen. Maar na 2 uur tevergeefs wachten, heb ik het abonnement meteen opgezegd en een retour aangevraagd voor het betaalde geld. Nu maar hopen dat dit geld ook daadwerkelijk teruggestort gaat worden.

  Did you find this review helpful? Yes No

 14. Hallo Annemijn,

  Vervelend om te zien dat je een negatieve ervaring hebt met Gitaarles.nl
  Heb je je geld intussen teruggestort gekregen of bericht gehad over je annulering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending