Review: Gitaar spelen in 22 lessen – Gitaarles van Koen (Koen Snoek)

Soms bladeren wij gewoon door het product overzicht van PayPro om een leuk product voor een review uit te zoeken en trekken we onze stoute schoenen aan om een reviewcopy te vragen. Deze keer stond Gitaar spelen in 22 lessen bovenaan als diamond product en dat betekent vaak dat de personen achter het product serieus met hun zaken bezig zijn. We kregen een vrolijke en enthousiaste mail terug met gegevens waarmee we de cursus konden bekijken en de onderstaande review gemaakt hebben. Het product gaat over zoals de naam al zegt, gitaar leren spelen in 22 lessen. Al eerder zagen we dit soort producten van Tom en Eduard voorbij komen, maar ons vertrouwen achter gitaar spelen in 22 lessen is wat groter.

Koen Snoek

Koen Snoek

De verkoper(s)
De verkoper van Gitaar spelen in 22 lessen is Koen Snoek. Hij komt oorspronkelijk uit Volendam (wat je duidelijk aan zijn accent in de video’s kunt horen) en heeft in het verleden gitaarlessen gegeven (en doet dat nu dus nog steeds ;)). Ook heeft hij zelf gitaarles gehad van niet de minsten, namelijk Jaap de Witte en Jaap Kwakman (beide gitarist bij de 3JS, waar ook Koen gitaar gespeeld heeft tijdens de optredens). Je kunt wel zeggen dat Koen redelijk tot de inner circe van het Volendamse gitaar leven behoort. Op dit moment lijkt hij zich echter in Edam te vertoeven en houdt hij zich bezig met zijn platform Gitaarlesvankoen.nl waar hij de digitale gitaar speel cursus Gitaar spelen in 22 lessen aan de man brengt en veel meer tips over gitaarspelen deelt. Hij komt op ons over als een sympathieke man die gitaar spelen echt als passie heeft. Koen heeft zijn zaakjes netjes voor elkaar bij de KVK, dus in dat opzicht hoef je je geen zorgen te maken.

Wat claimt de verkoper?
Zoals je bij het onderwerp waarschijnlijk wel zou verwachten, worden er geen tell tell achtige uitspraken gedaan op de salespage. Geen uitspraken als Veel geld verdienen als gitarist van een wereldberoemde band, met aan elke hand 100 vrouwen en kruiwagens vol cocaïne die in een file voor je tourcamper van 3 miljoen staan. OK, we draven een beetje door, maar we staan tegenwoordig nergens meer van te kijken. Koen pakt het gewoon netjes aan. Hij beschrijft een redelijk uitgeklede versie van het bovenstaande, maar zijn versie zal het beste in de buurt komen van de realiteit. Je familie verrassen met je gitaarspel, of het gevoel om voor een publiek te staan die uit zijn dak gaat van jouw gitaarspel. Niets raars dus. Zijn cursus is naar eigen zeggen vernieuwend, omdat het digitaal is, maar toch persoonlijk. Goedkoper dan privélessen en uiteraard compleet en voor ieder niveau geschikt.

Wat krijg je?
De cursus is behoorlijk uitgebreid en compleet. Allereerst krijg je voordat je begint de perfecte informatie en uitleg over de werking van de cursus. Uiteraard vergeet Koen niet om een app beschikbaar te stellen waarmee je online je gitaar kunt stemmen. Hierna kun je van start met de 22 lessen (met bonus zelfs 24 lessen) van Koen welke in goede kwaliteit zijn opgenomen. Alle video’s zijn in HD en de geluidskwaliteit is prima (we verwachten ook niet anders als het geluid een essentieel onderdeel is van je cursus). Elke les wordt vergezeld van één of meer video’s en een sheet waar alle akkoorden in uitgewerkt zijn. Ook kan je lid worden van een Facebook groep waar je al je vragen kwijt kunt en in contact kunt komen met mede cursisten. Het eerste deel van de cursus bestaat uit de basis van het gitaar spelen. Denk hierbij aan gitaar stemmen, maat houden, blues enz. Vanaf les 13 ga bij elke les een liedje leren spelen.

Gitaar Spelen in 22 lessen

Gitaar Spelen in 22 lessen

Wat vinden klanten?
We zien veel positieve reacties over dit product Gitaar spelen in 22 lessen van Koen Snoek, maar dat kan ook niet anders zo lijkt het. Het is een goede complete cursus in onze ogen en we kunnen ons dan ook niet voorstellen dat iemand negatieve ervaringen heeft met deze cursus. We hebben nog even gezocht, maar konden echt niets vinden. (zijn onze zoek-skills aan een oppoets toe? )

Wat is de prijs?
De prijs voor het geheel is €77,- euro. Deze prijs is behoorlijk laag, aangezien je hier 22 lessen met video, bladmateriaal en ondersteuning voor krijgt. Privéles van een gitaarleraar kun je niet voor dit bedrag krijgen, en dan zeker geen 22 lessen.

Eindoordeel
We moeten eerlijk toegeven dat de cursus Gitaar spelen in 22 lessen van Koen Snoek erg goed in elkaar zit. De video’s zijn duidelijk en de opbouw van de gehele cursus zit goed in elkaar. Dit kan natuurlijk ook niet anders als je al een ruime tijd gitaarles geeft. Dan moet je ook wel weten hoe de vork in de steel zit. Koen heeft echter ook het digitale gedeelte erg goed aangepakt. Als je een cursus online geeft loop je toch tegen een aantal beperkingen aan, maar Koen heeft deze met zijn cursus gitaar spelen volledig weggenomen. Daarbij komt nog eens dat Koen op ons over komt als een prettig persoon die erg veel passie heeft voor gitaar spelen en dit ook erg goed weet over te brengen op de kijker van zijn cursus materiaal. Wij hopen dat elke cursus die we in de toekomst onder ogen krijgen over het onderwerp een muziekinstrument bespelen zo in elkaar zit. Koen heeft in ieder geval de lat erg hoog gelegd.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Koen Snoek te vertrouwen?
 • Is Koen Snoek een fraudeur?
 • Is Gitaar spelen in 22 lessen het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met Gitaar spelen in 22 lessen van Koen Snoek?
Heb je zelf ervaring met of vragen over Gitaar spelen in 22 lessen van Koen Snoek? Laat dan een bericht achter!
 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 5 (2 reviews)

5 reacties op “Review: Gitaar spelen in 22 lessen – Gitaarles van Koen (Koen Snoek)

 1. Ben nu bij les 20 van de basiscursus. De gitaarlessen van Koen zijn erg prettig om te volgen. Lekker thuis, wanneer je wit en hoe vaak je wilt. Zowel videomateriaal, als PDF-files met theorie/informatie, die je kan uitprinten. Koen is een enthousiaste gitaarleraar. Naast de lessen is er ook een community waar je met je mede-cursisten informatie en kennis kan uitwisselen. Koen is natuurlijk ook aanwezig binnen de community en geeft, waar nodig, tips en hulp. Koen is erg toegankelijk en dat stimuleert enorm!
  Kortom…. wil je gitaar leren spelen, dan is dit zeker een goede plaats om te starten met je lessen. Jong en oud is je al voor gegaan!

  Did you find this review helpful? Yes No

 2. “Review: Gitaar spelen in 22 lessen – Gitaarles van Koen (Koen Snoek)”

  Een tijdje geleden had ik de basiscursus doorlopen en heb het gitaarspelen even laten liggen. Het mooie is dat ik nu gewoon de draad weer op kan pakken omdat alle inhoud blijvend beschikbaar wordt gesteld. Ook bij problemen om de site te bereiken wordt zeer snel contact opgenomen (door Koen zelf!) om het op te lossen. Koen doet het wat mij betreft heel erg goed. De lessen zijn verder overzichtelijk en inspirerend. Naast de lessen die je op je eigen tijd kunt doen, zijn er diverse mogelijkheden om met elkaar en de community-leden in contact te blijven. Voordeel verder is dat je niet om je oren wordt geslagen als je eenmaal lid bent geworden met allerlei mailtjes om ook maar andere cursussen te gaan doen. Er wordt wel de mogelijkheid geboden, maar het is niet opdringerig van aard. Wat mij betreft een absolute aanrader! Rock on!

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending